благодаря ти,това беше доста ценно.Мисля,че Синди засега ме грабна.Колко комплекса трябва да правя месечно/седмично,за да се развивам хармонично?И на ден само по един комплекс ли се прави?
Мнението беше редактирано от mitadoc на 17.12.09 16:19.
трудно ще правиш по един комплекс всеки ден, мускулната треска ще те смачква в началото...
направи един комплекс...послушай тялото си, как ще го понесе такъв тип натоварване, как щесе възстанови...и т.н.
тогава се опитай да си структурираш тренировките...кросфита е съвсем различен вид тренировка от всичко, което си пробвал.
съветвам те да не се опитваш да си правиш някакви седмични сплитове, можеш да следиш тенировките които постват в официалния сайт...просто да хванеш логиката-там случайна последователност няма, също така и в подбора на почивните дни...
Леле аз съм много зле...2 пъти Синди и почи умрях.Почивка минута,още едно Синди и вече реанимирах.Интересно...
зле си да...:)))...стягай се момче...другия път поне 5 кръгчета да врътнеш...
бъзикам се, винаги първите впечатления с кросфита са леко стряскащи...ПАК ще кажа-уникален тип натоварване...очаквай го, свиквай...и не се отказвай...2 кръга..два...отдръпни се, раздишай и пак се хвърляй-това е...
систематизирай си тренировките, раздели отделните движения...което ще доведе до повишаване на капацитета ти, когато комбинираш и така...
не се отакзавй..подчертавам:)
да споделя за вчера...
милитари преса -1х 65, 70, 75 кг.
пуш преса - 1х 80,85 кг.
пуш джърк - 1х 90, 95(0) и...зверски се ядосах...и втори опит на 95….така ги изхвърлих, все едно бяха 60..:))), инат и мерак-тва е кросфита :)))
добре се почувствах...разножката малко ми куца, но ще се коригира, кръста ми е стабилен, болки няма, явно хващам лека по-лека движението...
утре..контроленм Фран..да видим за къде сме за новата година
лека вечер на всички кросфитъри..:)))
Никой не говори за отказване-напротив,запалвам се.Малко по малко ще надграждам като сила и издръжливост.Достатъчни ли са за начало първите 3,които ми предложи?
искам да благодаря за публикуването на тези материали отскоро се занимавам с кросфит и чесно да призная имам доста добри резултати
Мнението беше редактирано от mitko2005 на 22.12.09 07:13.
казано от mitko2005 на 22.12.09, 07:13:
искам да благодаря за публикуването на тези материали отскоро се занимавам с кросфит и чесно да призная имам доста добри резултати
Добре дошъл в клуба!
Ще е добре да споделяш направените комплекси и прогреса си тук, така ще си помагаме взаимно :coolsmile:
казано от mitadoc на 20.12.09, 21:56:
Никой не говори за отказване-напротив,запалвам се.Малко по малко ще надграждам като сила и издръжливост.Достатъчни ли са за начало първите 3,които ми предложи?
Здрасти!
В началото е стряскащо, смяташ се за силен и издръжлив, а драпаш да завършиш някой комплекс. Всички сме минали през това :-)
Съветвам те в началото за наблегнеш на техниката на непознатите движения, а силата и издръжливостта непременно ще нарастват.
За кои първи 3 говориш?
HSPU/SU/DBFS
Fran bodyweight
Cindy
Днес опитах Фран...примрях на набиранията,пресъхнах целият;после скачах и плясках до десетото бърпитче и след това лекичко кляках и ставах.И почивка по 2-3 минути между 21/15/9 комплексите.маниашко,не знам кои изроди са ги мислили,ама са жестоки натоварвания.Определено става интересно.засега,както казваш,обръщам внимание на правилното изпълнение,а не толкова на бързината,идеята е да свикна с последователността на комплексите и да ги зауча машинално,после вече ако мога и да гоня резултати-ехей...Благодаря на Вик и Славко за помощта.
абе те изроди не са ги мислили, а хора с леко ивратено виждане върху лимитираността на човешката физиология(това в кръга на шегата)...
2-3 минути...намали ги ти почивки приятел...:))))
HSPU - за тях по-добре не бързай братле...
комбинациите с набирания, бърпита, лицеви, air-squats…изпълнени в някакво прилично темпо, като начало са добре...
Фран-а го направи за обща култура засега-...това е признато една от най-гадните тренировки в крос-а..
часовник също можеш да поглеждаш от време на време, за някакуъв вид стимул...а ако си записваш как ти вървят времената още по-добре...или си направи дневник...твоя воля...
Успех пак и се хвърляй силно в боя...
Освен с Фран,друго какво да правя през седмицата?И ден тренировка,ден почивка ли?
Привет на всички!Още един в клуба на кросфитърите.За сега съм начинаещ в кросфита и няма какво особено да споделя като опит с комплексите.Правил съм няколко комплекса до сега и макар че ги правих колкото да се запозная с този вид натоварване имаха доста смазващ ефект.Пожелавам успех на всички и много преборени комплекси.
казано от mitadoc на 22.12.09, 20:20:
Освен с Фран,друго какво да правя през седмицата?И ден тренировка,ден почивка ли?
като за начало аз бих ти препоръчал да си правиш контролни времена на 100 лицеви+преси, на другия ден 100 клека с 100 набирания(които в началото ще ти се видят като 10000)...просто да видиш накъде си в упражненията с лично тегло...
клийнове, сначове можеш да ги отложиш малко във времето, или слагай малко кила за да хванеш движенията, намери си пудувка(16кг.) и си размятвай...пак ще се повторя-свиквай с натоварването...
10 лицеви,10 клека-така до 100 от всяко...10 минути 14 секунди...Голямо натоварване...супер е!
Славко,пресъхна ми устата,не ми достигаше въздуха,а не съм пушил никога...до 40 лицеви и 40 клека всичко беше наред и без почивка,със средно темпо,после започна мъката...За набиранията отсега казвам,че няма да станат дори и 50,но не се отказвам-ще видим до пролетта как ще сме.Иначе ден работа,ден почивка ли?Или да слушам тялото си и каквото ми показва :-)
пробвай така-да...лошо няма
но примерно аз след комплекса “Линда”(погледни го за обща култура), особено когато го правя за време...два дена съм разглобен, най-много да излеза да потичам, просто всичко ме боли.
набиранията трудничко вървят, но и тях-правиш ги докато не ти се сцепят предмишниците и по логиката на свръхвъзстановяването, всеки следващ път ще надграждаш по малко.
аз как правя набирания и изобщо сила в гърба като цяло(не знам дали ме разбра) ще ти кажа, пробвай и ти...
-понеделник се набирам с лично тегло в 3 серии до отказ...kолкото направя, но наистина до отказ, изцеждам и последната силичка която имам в гърба, ръце, предмишници. После правя много тежко гребане с дъмбели-пак в три серии(2минути почивка между сериите) - до отказ, може и малко скрипец.
-сряда ми е деня за комплекс, в който примерно има тяга-умерени кила(120-130). Ако комплекса не включва тяга, след като го завърша и имам силички, правя двойки, тройки на 85-90% от макса ми-9-10 серии.
петък или събота се набирам с тежести-правя 21-15-9 повторения...с 10-ина кила допълнително, после пак гребането и може малко силови възлизания(понеже нямам халки за истински muscle ups).
Иначе съм разредил малко комплексите, по-скоро правя производните и основни движения с повече кила..примерно тежести на 90% от макса ми на клек, тяга, лежанка, OHS, snatch, clean…тръстери на 60 кила(което си е тотално пребиване да ти кажа), но както бях написал по-горе-мисля че тренирам малко хаотично...хем искам да клякам с много кила, хем да се набирам...разчитам си сега тренировките и скоро ще споделя как ще ги структурирам за напред.
Но определено ще са 101% кросфит ориентирани..:)))
Време беше кросфита да се сблъска с мен:)))Миналата седмица пробвах няколко комплекса(не в един ден):
1.dead lift 5 reps,power clean 5 reps,front squat 5 reps и така 5 пъти завъртях с 60кг за 15 мин;доста грубо ми дойде,но нали това е целта
2.пробвах един изометричен комплекс,който срещнах тук:30s handstand,30s isometric squat 10 пъти,правих 30с почивка,при handstand не използвах стена като опора,за 15 минути се справих;изометричния клек е лек,но стойката на ръце запали рамената както си му е реда
Видях че има сериозни кросфитери от Варна,което е много ме радва,та въпросът мие дали може някой път да се съберем да тренираме:)
може бе, даже ще имате гости кросфитъри от Плевен...
иначе и на теб : Добре дошъл в клуба:)))
изометрични клекове...я потърси “индийско столче” и го пробвай - това за мен е нещо като планковете за корема, само че за бедрата:)))
Славко,добре заварили!
Не мога да намеря нищо за “индийско столче” ,може ли да обясниш за какво иде реч :)))
казано от Mihail на 28.12.09, 19:28:
Време беше кросфита да се сблъска с мен:)))
Ха, добре дошъл!
...при handstand не използвах стена като опора...
Т.е. правил си истинска стойка на ръце? Много добре!
Видях че има сериозни кросфитери от Варна,което е много ме радва,та въпросът мие дали може някой път да се съберем да тренираме:)
Пусни ми GSM-а си на ЛС и ще ти звънна като се организираме за “кросфит на зелено” :coolsmile:
Няколко години съм танцувал break dance и от там са ми останали доста умения като стойката на ръце.От няколко години не танцувам само с щанги и със собствено тегло тренирам.Всяка тренировка работя с цялото тяло с многоставни движения и кросфита идеално се вписва в мойта философия за трениране и спорт.
казано от Vic на 29.12.09, 07:32:
Пусни ми GSM-а си на ЛС и ще ти звънна като се организираме за “кросфит на зелено” :coolsmile:
...или пък на бяло....или кално :-) ...абе все кросфит на открито си е :)
значи...идеята е следната :
с разкрач като за нормален клек...клякаш до като бедрата са ти успоредни със земята, ръцете пред гърди...стоиш неподвижен...аз съм издържал над 2 минути...после като се изправиш, бедрата ти са така изтръпнали, все едно си клякъл с 200..!!!...
б-бой си бил...хмммммм...Junior e уникален, луд...абе нямам думи...за мен - за power moves не могат да му стъпят на пръстчето дръпнатите:))))))
Мерси,Славко ще го пробвам задължително.
За Junior си прав че мнооого луд,но той не цар на power-a,неговият стил е неповторим с доста силови неща,баланси и елементи от power-a.На някой от жълтаците powera moves са невероятни като техника,но на уникалният стил и силата на Junior трудно ще се опънат.....абе всеки си е добър в свой неща и за това има battles:)))
Поздрави
30.12.09
08:02
казано от slavko на 29.12.09, 18:29:
значи...идеята е следната :
с разкрач като за нормален клек...клякаш до като бедрата са ти успоредни със земята, ръцете пред гърди...стоиш неподвижен...аз съм издържал над 2 минути...после като се изправиш, бедрата ти са така изтръпнали, все едно си клякъл с 200..!!!...
б-бой си бил...хмммммм...Junior e уникален, луд...абе нямам думи...за мен - за power moves не могат да му стъпят на пръстчето дръпнатите:))))))
Имам един трениращ, който на времето е бил фехтовач, и твърди, че са ги карали да стоят в изометричен клек по 45 мин без почивка (!!!) Това до 6ти клас. Дали е било така или не - не съм бил там да видя, но това e човекът с най-силен ГЪЗ и крака, който някога е идвал да го тренирам (за справка - на повеето първо им учим задниците да работят изобщо (!!!) ). Освен това твърди, че след това над 30 мин след въпросното “упражнение” не можеш да и разгънеш краката.
Та, както казах - човекът е супер здрав и ... с разширени вени на краката, както и една, мисля, неуспешна операция за решаването на проблема. Носи компресионни чорапи и поради цялата хава можем да тренираме краката директно супер рядко и с минимален обем.
Както пишеше в подписа на Vic: ”... и бъди готовда си платиш” :)
Извинявам се за офф-топика, просто се сетих и понеже сте екстремисти всичките, реших, че няма да е лошо да ви дам още един benchmark :) (както и евентуалните последствия при overuse)
поздрави
казано от Лазар Радков на 30.12.09, 08:02:
.... който на времето е бил фехтовач, и твърди, че са ги карали да стоят в изометричен клек по 45 мин без почивка (!!!)
Това ми се струва нечовешко - има ли някой, който до няколко минути да не се свлече на пода?!!!
аз това съм го правил и докато тренирах професионално, но с лост-20кг. и бая време съм изкарвал, почти до тотален припадък, но тва беше в един друг период _-”основен” дет се вика, а ти се сещаш тогава какви “добавки” сме вземали, или са ни давали, което е по-точно..!!!
ама тва е брат, и аз имам разширени вени...сега ме е яд, защо съм се трошел за слава и за едно 10,7…което в БГ е сносно, ама навън е жалко...такива са ни треньорите...или ние сме криви не знам...единици от леката атлетика са постигнали нещо наистина стойностно(Стефка, Христо Марков, Петър Петров, Ивет...и още няколко...)
я помисли по следното...какво е да си екстермист..???...какво е да си посредствен, повърхостен, масовка..?????
аз лично когато съм тренирал, винаги съм мислил да стана пръв...винаги съм си падал по физическо натоварване, което ти е близко до лимита, та даже и след него...това е кросфита брат, мразя билдерите, дето са по залите и ми говорят за обеми, серии, а приличат на спукани балони...
от теб..Лазаре, виж съвет бих взел...
Но знаеш ли какво казва Бен Джонсън братле...This is what you get, when you are keepin’ it real…
p.s.(тва с 45мин. изометричен клек, аз лично не го вярвам...аз лично съм тренирал с едни от най-здравите лекоатлети, знам какво е да имаш изродски здрави крака...този фехтовач какво ниво е стигал...?...а я помсили за краката на speed-skater-ите, забутвачите на боб-слея, колоездачите-спринтьори...)
30.12.09
17:19
Здрасти Славко,
радвам се, че гориш :)
това за 45-те мин, както казах - не съм го виждал лично, просто разказах история на човек, на когото с времето съм установил, че мога да вярвам :) (това съм го установил аз, ти не го познаваш, съответно няма как да си установил подобно нещо)
Това за “нормата”, “билдърите” и “масовката” нямам идея защо го споменаваш - всеки има право на избор и съответно може да решава какво да прави и какво - не :)
Кефя се на някои неща от Крисфит, за това и пиша в тази част от форума.
поздрави
казано от Лазар Радков на 30.12.09, 17:19:
Кефя се на някои неща от Крисфит, за това и пиша в тази част от форума.
Здрасти, Лазаре!
Ако имаш път към Варна, непременно се обади, ще се радвам да се запознаем :coolsmile:. Ще организираме един “кросфит на зелено”, а Славко ще долети от Плевен (вече сме го отработили това!) ;-)
ние също се кефим, или поне аз, че пишеш тук...
правото ни на избор...това е тема, която живо ме интересува и зачитам някои нещица..:)))
31.12.09
10:22
Здравейте,
и аз ще се радвам да се запознаем :)
в началото на годината по някое време имам намерение да се поразходя до Варна
поздрави
31.12.09
16:48
а аз мисля да ви пробвам на ядене :)
Tова май беше закачка с мен :red:
Аз и на ядене, и на комплексче съм навита да ни пробваш :P
П.П. А от вашето хубавото масло (ако си поръчаме) ще ни донесеш ли?
02.01.10
08:44
казано от Limka на 31.12.09, 16:57:
Tова май беше закачка с мен :red:
айде, айде - къде се набута и ти тука:
”закуска: кафе
после: парче тиква, салата, едно пилешко крилце и малко слънчоглед
вечеря: 3 чаши вино и 5 меденки” :)
П.П. А от вашето хубавото масло (ако си поръчаме) ще ни донесеш ли?
стига на кравите да не им е свършил дебита - задължително :)
за това масло чак в Плевен се говори...
стимулирай правилно кравите Лазаре..:)))))
казано от slavko на 02.01.10, 12:16:
за това масло чак в Плевен се говори...
стимулирай правилно кравите Лазаре..:)))))
:lol: :lol: :lol:
Хахахахаха!
А пък аз подочух нещо за едни несравними суджуци ;-P
ЗА МНОГО ГОДИНИ!