28.12.09
18:51
Имам голям проблем от около 2 месеца може и малко повече. Преди при тренировка бицепсите ми се помпеха супер, усещах как ми се опъва кожата на ръцете, усещах голямо затопляне, уголемяваха се горе долу 2-2.5 см при помпене. А от 2 месеца насам при тренировката не осещам почти никакво помпене. Повече от 1 см не се напомпва ръката а се уморявам. Пробвах с много малко повторения и не става. Дали е заради тренировката ми гръб бицепс (да съм го претренирал) Но преди съм нямал с това проблем.
Ако някой има съвети да помага!
Благодаря ви :)
Опитай с размяна на местата на трицепсите и бицепсите в програмата. Немалко хора са споделяли, че при гръб/бицепс, гърди/трицепс и т.н., ръцете им изостават. Така или иначе, след тежка тренировка за гръб, бицепсите вече са доста понатоварени, така че им трябва съвсем малко. За помпенето - вече си ги ‘изкривил’ в тренировката за гърба, може би изтощението пречи на напомпването. :-P
28.12.09
19:30
Пробвай да отделиш ръцете в самостоятелна тренировка и на предния и следващия ден да нямаш тренировка, която ги натоварва.При мен например е така- 1 ден Гърди, 2 ден Крака, 3 ден Ръце, 4 ден Кардио+Корем... това го почнах от 2 месеца някъде може би и според мен имам лек напредък.Просто Ти давам съвет Ти ако искаш пробвай. ;)
Лека вечер! ;)
Сега ще пробвам така, ще ги отделя ръцете в 1 ден пък дано нещо се промени.
А някой има ли представа защо се е получило така?
29.12.09
09:48
Или може бицепса при гърдите.Ако не си пробвал направи упражнението 21 .Аз след 4 серий направо не го чувствам
29.12.09
10:06
Защо не пробваш да НЕ правиш ръце 3-4 седмици. Ефекта ще те накара да се замислиш дали има нижда да се тренират ръцете толкова много.
Защо не пробваш да НЕ правиш ръце 3-4 седмици. Ефекта ще те накара да се замислиш дали има нижда да се тренират ръцете толкова много.
x2 . Откакто не тренирам ръцете , за мое голямо учудване се отказва , че растът. Вече 4-та седмица не ги тренирам и съм потресен. Нека автора да опита и този вариант , пък да прецени :)
Да и това е вариант, но ще го оставя за по нататък. А 21 съм го правел пак същия (почти никакъв ефект) върху напомпването
29.12.09
12:17
Пичове, той не иска да му растат ръцете. За него е важно в залата да се напомпят максимално. Между двете неща има огромна разлика!
@Icaka: Между другото, преди заедно бицепс/трицепс ли си тренирал, или пак са били отделно?
Не почти никога не съм тренирал бицепс трицепс заедно (най-много 1-2 тренировки да съм имал) а съм със стаж 1 година и малко. Изведнъж се получи :( Дори вече не помня кога за последно съм виждал ръцете си на макс.
ПС: сега направих една справка и много взимам да се плаша. Значи този проблем ми е от 5 месеца вече!
Мнението беше редактирано от Icaka на 29.12.09 23:03.
Свали килограмите, оправи техниката и вкарвай повече въглехидрати преди тренировка, ако можеш да ги комбинираш и с някой бустър ще си за 6 точки с помпенето.
Между другото: Колко ти е ръката?
И пробвай една тренировка само с дъмбели да видиш как е.
edit: И да, няма връзка помпенето с разстежа, освен ако не си на стероиди. :)
Мнението беше редактирано от NRG на 02.01.10 13:17.
Ами малка ми е ръката 35 см (беше 36 преди да спре да се помпи но от тогава ми падна)
“И да, няма връзка помпенето с разстежа” - ок но на мен въпроса ми от друга гледна точка че изведнъж без нищо спряха да се помпят.
Чудно 0.0
Аз пък съм още по-странен
Преди ръката ми след напомпване се вдигаше 2 мм
Днеска след тренировка за ръце ми се беше качила с цели 7/8 :O
Това е рекордно за мен, ааа не бях правил ръце около 20 дена 0.о
И за мое и общо учудване, ръката ми е порастнала доста 0.о
А правих онзи ден гръб иии 2 дена чувствам някаква топлина в десния си бицепс 0.о
Така, че не се притеснявай :) Спри да правиш въобще ръце за 2 седмици и после кажи пак как са
резултатите :р