възможности за развитие на мускули и кости,след 20 годишна възраст

29.12.09
06:55

около 30 мин.търсих в google и в темите тук,но не успях да намеря информацията,която ме интересува,ако спамя с темата sorry.предполагам както всеки друг и аз се питам’‘добре изпуснах много възможности и най-добрите моменти,да изградя тяло което да ми харесва.това означава ли че вече е късно’‘.на 21 съм 180висок 80кила,ходил съм по зали и като цяло се движа(не съм програмист,който сега се сеща че не прилича на човек)но съм много далеч от физиката която искам да притежавам.чел съм много за културизъм,спорт... но винаги има какво да попиташ,моя въпрос се отнася за тези които са започнали да тренират след 20г.-какви резултати са постигнали и тези които си тренират постоянно,от 20г.си възраст до момента,какво развитие са постигнали.питам тъй като искам да разширя гръб,рамене,всичко,а в литературата пише че костите вече са калцирани и няма да се развият,нивата на хормона на растежа са с 15% по ниски и т.н и т.н.

GO

29.12.09
07:24

Има доста хора из форума над тази възраст,до колкото виждам всички се развиват,никой не е спрял.

29.12.09
08:09

нека те да кажат какво чувстват,има много теми и мнения в които на някой,който не знае какво говори,му е скимнало да напише нещо.развитие при спорт има и на 90г. да си,мен ме интересува какво може да се постигне.

29.12.09
08:31

на 2х20 съм (ще стана след няколко дена де) .... тренирам си и не мисля да спирам. костите не растат, но мускулите върху тях - със сигурност. почнах да тренирам на 30+

29.12.09
12:19

ми според мен 18-20 години е идеална въздраст... не че по-късно не става... важното е човек желание да има.. според мен няма смисъл да се захваща дете на 12-13 години...по добре да ритат топка .. както превех аз :Д

29.12.09
12:40

при вдигане на тежести под 15 годишна възраст костите се кривят до колкото знам,така че яко кардио

29.12.09
12:42

казано от kiborganaizer на 29.12.09, 12:40:

при вдигане на тежести под 15 годишна възраст костите се кривят до колкото знам,така че яко кардио

:lol:
До колкото знаеш и до колко е вярно, са две съвсем различни неща.
До автора - почвай. На 21 години ако се смяташ за стар, не знам какво да кажем ние.
Хората почват и на 50 и пак имат отлични резултати.
Дориян Йейц е почнал на 23 и стана 6 пъти мистър Олимпия.

Мнението беше редактирано от Петко К на 29.12.09 12:46.

29.12.09
13:03

аз тренирам на 13 години имах една щанга и си я дигах някаде до към 14 годишна възраст и на 14 влязох в залата и още не съм се изкривил ... а относно дали има смисъл на 20 да почнеш ми то на 20 години секи мъж е в разцвета на силите си друго е обаче дали имаш време и финансова възможност да се подържаш ...

06.01.10
22:10

Добре е , на 21 вече растежа на височина е завършил а и тялото се е развило може се каже и няма да се чудиш дали упражнеията ще ти спрат растежа или нещо такова .

07.01.10
12:10

въпроса е има ли смисал да почвам сериозно да помпам или е време да се отдам на дебелеене и алкохол,квото били,било.но реших да направя последен опит да постигна мускулно величие,ако не успея си режа вените.

ПИ

07.01.10
12:49

казано от kiborganaizer на 07.01.10, 12:10:

или е време да се отдам на дебелеене и алкохол,квото били,било.

Ти си мръднал ми се струва  :cheese:

07.01.10
14:23

Определено има смисъл да тренираш , пий си , яж си , живей си живота щом така ти харесва , но тренирането няма да навреди .  Този спорт не е спринт , а мратон , така че не бързай с рязането на вените .

07.01.10
15:26

казано от Evgeni Nikolov на 07.01.10, 14:23:

Определено има смисъл да тренираш , пий си , яж си , живей си живота щом така ти харесва , но тренирането няма да навреди .  Този спорт не е спринт , а мратон , така че не бързай с рязането на вените .

х2

07.01.10
16:07

не си до разбрал информацията до колкото разбирам аз да неможеш да увеличиш мускулите си до колкото знам това го може само igf-1 ,но можеш да увеличиш тяхния обем към ,което  се стреми всеки трениращ а и ти на 20 години си в разцвета на силите си би трябвало да имаш доста високи нива на тестостерон просто почни тренировки яж повече белтъци и ще станеш по-мускулест.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1