29.12.09
16:46
Добър ден.
Тренирам от юли месец 2009 и мисля, че е време да си сменя сплита. Ако не се лъжа преди време бях пускал някаква тема, но нямам конкретен спомен. До сега тренирах по класически сплит, гърди,бицепс;гръб,трицепс;рамо,крака. Изпробвах за няколко седмици да разменя местата на бицепса с трицепса, но варианта не ми се хареса. А сега след НГ се двоумя дали да не почна по следния сплит - 1ден. Гръб, задно рамо; 2. Гърди с предно и средно; 3. Крака. Ръцете няма да ги тренирам. Ще им дам малко почивка, за да видя как ще им се отрази. Целта ми е ММ, забравих да кажа.
Какво мислите за сплита, дали си заслужава?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 11:59.
Мисля, че рамото пак можеш да си го тренираш с краката. Да не говорим, че гърди:трицепс и гръб:бицепс варианта не ти е харесал особенно. А варианта гръб:задно рамо и гърди:предно рамо е същата работа. Сам си прецени, но според мен с времето ще усетиш същото чувство със сегашния си сплит, както когато си опитал да тренираш гърди и трицепс в една тренировка.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 29.12.09 17:03.
29.12.09
21:06
И аз тренирах като теб , в началото праех винаги скотово и лег тесен хват + дъмбел зад глава за трицепс , а след това бицепса го тренирах с една серия прав лост прав , а за трицепса остана само лега , и накрая съвсем спрях бицепса . Ако целта ти са големи ръце тренирай ги с едно две упражнения ама не претренирай . Мисля ,че се товарят достатъчно от тежките бутания и дърпания ( ако имаш такива ) . Не трябва фокуса на тренировката да са ти сгъвания и разгъвания .