казано от diva 97 на 15.12.09, 12:03:
казано от Limka на 15.12.09, 05:37:
Започвам нов експеримент - новият тренировъчен цикъл ще е спрямо цикъла на тялото ми.
Напоследък се наблюдавам много и забелязах, че в 1та фаза на цикъла ми (фоликуларна фаза, от 1ви до 12-14 ден от цикъла) апетитът ми е нисък, енергията - по-висока, настроението като цяло - по-добро. Във 2рата и 3тата фази ( овулаторна и лутеална - от 12-14ти ден до 28 ден) ми се яде адски много и адски всичко (това си имало биологично обяснение - в тези фази тялото горяло повече мазнини и, за да поддържа баланса си, повишава апетита).
С тренера решихме да импровизираме с тренировките на основа на това. В първата фаза на цикъла ще правя тренировки за сила и ще ям по-малко; във втората и третата - ще тренирам повече, но по-метаболитно, и ще ям повече, за да не ходя срещу вътрешните нужди на тялото си.Да това е самата истина. И аз го практикувам този начин на трениране съобразявайки се с цикъла. Така съм по-спокойна и ПМС е по-кротък. Лошото е че като хапна повчеко ядки и шоколад ми избиват пъпки, което не ми се беше случвало отдавна, ама това да ми е проблема
Ха! И аз точно такива наблюдения върху себе си имам! Естествено с нюанси - във втората част ми се покачва мързела, лошото настроение, желанието за лежане в кревата и нищоправене, по-често мисля за храна при това лоша, тегли ме към винце и някой друг бонбон даже мога да хапна. И накрая ми се иска да размажа всички, които ме дразнят. Поне за задържнатето на водата открих един добър билков хап - Неоренал СР. А нещо с пъпките и при мен от лятото стартира таз гадна кампания - отдавах го на тежките гримове на Криолан с които ни мацотят в телевизията. Така че ще следя с огромен интерес темата.
Козуначе, май повечето жени имат подобни наблюдения в-у себе си....само дето при някои това влияе на нормалният им живот по-малко, на други - повече. :)
19/12
Недоспала и с махмурлук от 5 ч. вино?!?
8.00 - Кафе с мляко; Овесени ядки с прясно мляко, объркани с тиква в масло, кокосови стърготини
13.00 - Пилешка пържола, салата от цвекло, 3 бисквити
17.30 - 3 малки ябълки, 1 мандарина, остатъка от овесените ядки
20.30 - Бахур + задушени зеленчуци (грах, зелен боб, моркови, царевица), зелена салата
През нощта: 3 с.л. мед
Добавки: 1 гр Омега 3
Течности: 2 кафета, 1 плодов чай, 2 л вода
20/12
8.30 - Кафе, чаша мляко;
13.00 - Свинско месо с малко картофи и праз
17.30 - 3 малки ябълки
20.30 - 3 малки ябълки
23.30 - 1/2 огромна ципура, салата морски дарове, 1 ч. бяло вино, 50на гр шоколад
Течности: 2 кафета, 2 л вода, 1 ч бяло вино
Много път, много лошо време, много нерви, пфуу. И без тренировка.
казано от Limka на 21.12.09, 05:58:
20/12
8.30 - Кафе, чаша мляко;
13.00 - Свинско месо с малко картофи и праз
17.30 - 3 малки ябълки
20.30 - 3 малки ябълки
23.30 - 1/2 огромна ципура, салата морски дарове, 1 ч. бяло вино, 50на гр шоколад
Течности: 2 кафета, 2 л вода, 1 ч бяло виноМного път, много лошо време, много нерви, пфуу. И без тренировка.
Гледам ти храната и се чудя... не огладняваш ли от тия ябълки?... щом ги ядеш едва ли, но примерно аз, ако изям една ябълка и до 10минути имам чувството, че ще колабирам от глад, а ако изям по-голямо количество пристъпа на глад идва дори по-скоро :) :)
О, огладнявам от ябълки, когато ги ям самостоятелно :)
Сега бях на път и ... не очаквах да пътуваме толкова дълго, а само това си бях взела... И по-добре ябълки и леко гладна, отколкото въглехидратно-мазнинния рай на бензиностанциите и много сита....
21/12
Тренировка:
20 мин суингове с 16 кг пудовка - 575 суинга
Храна:
7,00 - кафе с мляко
ТРЕНИРОВКА
8.30 - 1/2 кисело мляко с 1 банан и трици
18.00 - 1/2 ципура, 1 морков
1 пакетче М§М
21.30 - свинска пържола, салата моркови, 2 ч бяло вино, меденки ~ 150 гр
Мнението беше редактирано от Limka на 22.12.09 04:59.
22/12
Това да съм в движение никак не ми се отразява добре...гххх
Тренировка:
малко клекоше (предни и задни)
малко тяга (румънска и класическа) - лоша техника на класическата
малко обръщания и изхвърляния - изхвърлянията са мн зле също
3 кръга от
- 12 напада с 20 кг
- 12 гребане с дъмбел с една ръка с 13,5 кг
- 12 стъпки с 20 кг
- 12 Т-лицеви опори
Храна
7.00 - кафе с мляко
ТРЕНИРОВКА
13.30 - хилаво телешко варено
20.00 - почти цяло помело, 1/2 пак царевичен чипс; 1/2 шоколад
21.30 - 4 пилешки крилца, 1/2 свинска пържола, салата моркови
23.30 - 1/2 пак царевичен чипс, 1 кисело мляко, няколко меденки
Така е...като не успееш да ядеш цял ден, след това искаш да изядеш света...
казано от Limka на 23.12.09, 07:36:
малко обръщания и изхвърляния - изхвърлянията са мн зле също
Все едно чета моя дневник :lol:
Лим, с колко ги правиш? А клековете?
казано от inis9 на 23.12.09, 11:23:
Лим, с колко ги правиш? А клековете?
Клековете сега бяха проверка на техника... не съм се зорила особено ... С 40 кг, слаба работа, но честно казано си ми тежат на квадрицепсите... Нали искам да си ги ‘изяждам’ и не ги тренирам... :)
23/12
Искам вече вкъщи на моя си режим. Много е объркващо така в движение.
Тренировка:
20 мин суингове с пудовка 16 кг - 600 бр
10 мин подскачане на място
Храна: - мазано пак
9.30 - кафе с мляко
ТРЕНИРОВКА
12.00 - 5 овесени бисквити, 1 кофичка кисело мляко
16.00 - парче овесено-тричав кекс, 1/2 купичка кис.мляко
19.30 - 1/2 помело
21.30 - пиле със синьо сирене и сметана, моркови на салата, 2 ч. бяло вино, 5 мини меденки, 4 парченца шоколад
Весели празници и на теб Лим :) :) :) Много си чаровна... :) Супер снимка :) :)
25.12.09
17:54
Я,супер снимка,найстина,познах си аминокиселините на нея.. :cheese: :)
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 25.12.09 17:54.
Така...празниците още продължават, а аз продължавам да се изумявам от капацитета на стомаха си...
24/12
Нямаше време за тренировка...желание - бол...
9.30 - Кафе с мляко, 5 овесени бисквити, 1 кофичка кисело мляко
14.30 - Пилешки филенца, зеле с моркови, кафе с мляко, ½ парче бисквитена торта
18.30 - Няколко лъжици течен шоколад (~100 гр)
20.00 - 23.30 - Печен пипер, руска салата, 1 парче питка, 1 парче баница, 1 сарма, 1 свинско каренце с гъби, 50 гр ракия, 3 ч вино, 1 парче дом. лека торта, няколко лъжици течен шоколад (~100 гр)
25/12
Най-после тежка тренировка:
А1 Набирания – 5х4 с помощ (3,2,1,1,0 - сама)
А2 Преден клек (40, 50, 50, 50, 50 кг) - 5x4 (последната серия откз на 3тото повторение)
B1 Plate push (15 кг) - 4x30 sec
B2 Knee tuck jumps - 4x30 sec
5 мин почивка
C1 Добро утро (40, 50, 50, 50, 50 кг)-5x4
C2 Вертикален скрипец, подхват (55 кг) – 5х4
D1 Windshield wipers (15 кг) - 4x30 sec
D2 Scissor jumps - 4x30 sec
С голям кеф тренирах, много ми беше липсвало. Набиранията ме морят и плашат :)
Храна - яко джанк. Инис, чети и се успокоявай :)
Кафе, 1 ч. мляко, 3 с.л. течен шоколад
ТРЕНИРОВКА
~ 50-100 гр шоколад
18.30 – 23.00 - Зелена салата със сьомга, малко рачешки ролца с царевица и майонеза
1 пилешко бутче, свински ребърца, задушени зеленчуци,
2 парчета питка, 2 парчета баница,
1 парче фъч, 1 парче торта,
4 ч. вино
Снощи бях на две маси една след друга....Вече не ходя, ами се търкалям :))
Мнението беше редактирано от Limka на 26.12.09 09:11.
26/12
Много храна и много тренировка
Храната няма да я пиша, щото ми призлява само като се сетя - в продължение на 3 дни, по два пъти на ден на маса...ужасно тегаво... Слава Богу, вече няма гости и маси...
тренировка:
А1 Бенч преса с тесен хват (40 кг) – 5х4; отказ на 2то повторение от 5тата серия
А2 Отпади (50 кг) – 5х4
B1 Mountain climbers - 5x30 sec
B2 Swings - 5x30 sec
5 мин почивка
C1 Full contact twist (лост +20кг) – 5х4
С2 румънска тяга (70 кг) – 5х4
D1 Burpees - 5x30 sec
D2 V – ups - 5x30 sec
казано от Limka на 27.12.09, 09:18:
26/12
Много храна и много тренировкаХраната няма да я пиша, щото ми призлява само като се сетя - в продължение на 3 дни, по два пъти на ден на маса...ужасно тегаво... Слава Богу, вече няма гости и маси...
Е, на празници може...И хич не се и успокоих, Лим, защото храната ти изобщо не е много - само въглените вечер понякога ме стряскат...
тренировка:
C1 Full contact twist (лост +20кг) – 5х4
Аз едва го правя със 7,5 кг - а ти слагаш 20 кг. - силен пояс, силни рамене! Ще качвам и аз там май...:lol:
С2 румънска тяга (70 кг) – 5х4
Едва ли някога ще правя румънска със 70, не че изобщо правя румънска, само като си помисля за кръста и ме заболява...евала, Лим.
Лимче, мисля че те догоних с манджата този път :-P Ще го изгорим няма страшно
Инис,
фул контакт туиста с +20 кг си беше малко гавра с мен самата :) И резултатът (муск. треска) е налице днес :) + 15 кг ми е нормалната тежест :)
А румънската тяга...хм..откакто се научих да я правя правилно, нямам проблем с кръста... Но сега ми е много неестествено да правя класическа тяга - не клякам хубаво и си вирвам си гз нагоре...
Дивичка, с цялото ми уважение към теб, съмнявам се, че си ме настигнала...аз съм голям капацитет в яденето :-)
27/12
Тренировка
А1 Набирания – 5х4 с 1я крак в ластик
А2 Преден клек ( 50, 50, 50, 40, 40 кг) - 5x4
B1 Plate push (10 кг) - 5x30 sec
B2 Knee tuck jumps - 5x30 sec
5 мин почивка
C1 Добро утро ( 50 кг) -5x4
C2 Вертикален скрипец, подхват (55 кг) – 5х4
D1 Windshield wipers (15 кг) - 5x30 sec
D2 Scissor jumps - 5x30 sec
Тази тренировка вече беше малко на инат; имах мускулна треска почти навсякъде и беше тегаво
Храна:
10.30 - Кафе с мляко
ТРЕНИРОВКА
16.00 - 1 ябълка, 5 мандаринки, шепа ядки, кафе с мляко
17.30 - няколко лъжици тиква
22.00 - 5 големи мандарини, Зеле с моркови, ~ 50 гр кашкавал, няколко парчета луканка, 1 ч. вино, 1 шепа лешници и кашу
През нощта: 1 парче питка с масло
Мнението беше редактирано от Limka на 28.12.09 04:33.
28/12
Без тренировка
8.00 - Kaфе с мляко, няколко лъжици тиква с масло, кокос.стърготини, канела, карамфил
13.00 - Овесени ядки, прясно мляко, тиква, масло, кокос.стърготини, канела, карамфил
16.30 - 1 парче щрудел
20.30 - 2-3 яйца с масло; сирене; 1 краставица; 3 ч. дом. вино
През нощта: 2 ч.л. мед и 3 ч.л. цедено мляко
Добавки: 1 гр омега 3
Течности: 2 кафета, 3 л вода, 3 ч. вино
29.12.09
07:15
Здравей,
нямам идея какви са ти количествата храна, но имам сериозното подозрение, че са неадекватно малко.
Друго обаче се чудех - изследвала ли си връзките:
- наличие на алкохол на вечеря и среднощни хипогликемии
- количество алкохол вечер и среднощни хипогликемии
поздрави
казано от Лазар Радков на 29.12.09, 07:15:
Здравей,
нямам идея какви са ти количествата храна, но имам сериозното подозрение, че са неадекватно малко.
Привет,
Количествата - колкото ми се яде, не тегля и не меря. Вече :)
Вчера:
Овесените ядки с мляко и тиква бяха 1 големичка купичка, като грубо половината от кол-вото беше тиква; масло15на гр + 1-2 с.л. кокос. стърготини
Щрудел: парче около 6х6х3 см
Яйцата - около 1/3 от общо 7 със 100на гр масло; ~ 50-100 гр сирене
Друго обаче се чудех - изследвала ли си връзките:
- наличие на алкохол на вечеря и среднощни хипогликемии
- количество алкохол вечер и среднощни хипогликемиипоздрави
Не мога да кажа, че съм изследвла възките, но не съм забелязала да има зависимост между алкохола и среднощните хипогликемии, т.е. не са зависими една от друга. До преди 3-4 месеца си позволявах доста рядко да пия алкохол (вино), но си имах този проблем. Всъщност, още в детството ми се е случвало да си забивам главата в хладилника през нощта - просто не беше толкова регулярно. Както съм забелязала и, че е нещо като ‘навик’, т.е. ако изкарам една седмица без храна без нощта, след това е по-малко вероятно да се будя. Малката подробност е, че като се събудя с това усещане, че ‘трябва’ да ям, не мога да заспя, ако не го направя....
Мнението беше редактирано от Limka на 29.12.09 07:38.
има пряка биохимична връзка-алкохола дърпа захар за метаболизирането си.и вода.
виж сега,явно различни неща наричаме Храна ;)
храната носи на тялото ти градивни елементи,освен енергия,и не дърпа от него за обработка си(за св.-захарта дърпа вода и минерали)
ще те отвлечем на лагер в къщи.(има мед,ама го крия :)))
казано от dennym на 29.12.09, 07:53:
има пряка биохимична връзка-алкохола дърпа захар за метаболизирането си.и вода.
виж сега,явно различни неща наричаме Храна ;)
храната носи на тялото ти градивни елементи,освен енергия,и не дърпа от него за обработка си(за св.-захарта дърпа вода и минерали)ще те отвлечем на лагер в къщи.(има мед,ама го крия :)))
:lol: :lol: :lol:
Идвам и без отвличане :)
хм...и аз наричам вашето по-добрата и истинската Храна :)
Без да звучи, че се оправдавам кое защо съм яла: имах нужда от нещо по-леко след толкова манджане през почивните дни :) А и тиквата е естествен диуретик - и от това имах нужда след толкова боклуци...разбираемо защо :)
Мнението беше редактирано от Limka на 29.12.09 08:09.
29/12
Тренировка
бягане - около 9 км , 50 мин, покрай морето.
Колко е жестоко само :)) Един хубав изгрев, силен вятър ммм... размазах се...и имам муск треска на прасците :-))))
Храна - пак се почна с тия нощните яденета, м...ка им...
6.30 - Кафе с мляко
ТРЕНИРОВКА (7.20- 8.10)
8.30 - Овесени ядки, прясно мляко, тиква, масло, кокос.стърготини, канела, карамфил
13.30 - Свинско печено, зеле с моркови, 1 шок бонбон
16.30 - 2 шок бонбона, 1 ябълка
20.00 - 3 свинско-телешки кюфтета, задушени с масло зеленчуци (преобладаващо карфиол, моркови, грах, царевица)
През нощта: 1 парче питка с масло
Добавки: 1 гр омега 3
Течности: 2 кафета, 4 л вода
30/12
Пълна лудница. Обаче тренирах. Първата силова тренировка от 2рия цикъл просто...ми спря тока... Или тренерката ме мрази, или ме смята за по-голяма и здрава машина отколкото съм....
Тренировка
Обръщане - 4 x 6 @ 30, 35, 37.5, 40 кг
Комплекс 8,7,6,5,4,3,2,1 от
- Румънска тяга,
- Push press,
- Отпади,
- Добро утро,
- Гребане,
- Лицеви опори,
- Планк колкото мога ( 1 мин—>30 сек - разочароващо малко като време,мога повече, но явно има умора от предните упр-я)
1.5 minutes break (забравих, че трябваше да имам 5 мин почивка...сигурно и затова така се ‘пребих’)
Бърпита 2 мин х 2 @ 38 ; 36 бр / 2 мин
Въженце в интервали 2:1 мин почивка х 5
Дърварско с дъмбел 1 мин х 4 @ 5 кг
Храна:
7.30 - Кафе с мляко
10.30 - 5 мандарини, 4 шок бонбона
14.30 - Пилешка пържола, салата печен пипер, 2 шок бонбона
ТРЕНИРОВКА (17.00 - 18.20)
21.00 - 1 кюфте, ¼ бая голям суджук, задушени с масло зеленчуци (преобладаващо карфиол и царевица + моркови, грах)
Докато правя торта: от всички кремове, шоколади и т.н.
През нощта: Само ВОДА :))
Добавки: 1 гр омега 3, 2 кафета, 4 л вода
Весело посрещане на Новата Година!!!
31.12.09
06:50
Някакво бъгче стана с никовете :lol:
01.01.10
07:21
Лимка,Четсита Нова Година1Желая ти много здраве,късмет и успех!
Продължавай все така!Супер си :)
ЧНГ, хора! Много здраве, късмет, любов и усмивкииии :)
Получих най-готино пожелание от тренерката: “Остави всичко, което не ти трябва в изминалата година”. Ще се опитам :)
Благодаря, Рени!
Всичко най-хубаво и на теб и много нови и още повече сбъднати мечти!
Я да си напиша последния ден и да тегля чертата :)
31/12
Храна ли беше то, да я опишеш
Тренировки:
2 на брой, кардио
No. 1 - преди обяд
около 25-30 мин степер/ пътечка, спрекъсвания, в гъзарска зала във Варна, където половината младежи правят бицепс с кръст и таз, а момичетата стоят само по кардио уредите :(
No.2 - към 18.00
35 мин въженце.
Мога да правя 12 последователни double unders Йеееееее
Храна - много, но поне всичко домашно и истинско
9.00 - Кафе с мляко, 100на гр сметана, разбита с мед (1ви неуспешен опит за разбиване на сметана за украса на торта)
ТРЕНИРОВКА 1
14.00 - 1 ред черен шоколад, 1 пълнена постна пиперка; 3 хапки пилешка пържола; малко свинско сушено филе, зеле с моркови, сметана доста (2ри неуспешен опит за разбиване на сметана - много фалшива тая заквасена сметана!!!)
ТРЕНИРОВКА 2
20.30 - 02.30 - Салати: зелена с риба тон, снежанка, варени картофи; Основно: свински ребърца, парче руло стефани, 1 сарма, много бяло вино; 1.5 парче баница, 1 парче страхотна тежка торта с течен шоколад, украсена със сметана от 3ти опит :))))
Енергия: Страхотна мускулна треска на задно бедро и прасец, и рамене и трицепс от предния ден. Довърших я с това скачане - прасците и задно бедро тотално отсъстват
Добавки: 1 гр омега 3, 2 кафета, 4 л вода, много вино
Мнението беше редактирано от Limka на 01.01.10 08:13.
Така...да видим равносметката:
Основната ми цел - т.е. да стана около 60 кг си стои все така неизпълнена.
НО!!! Се радвам и гордея, че направих следните неща през изминалата година:
- започнах да тренирам функционално и кросфит
- запознах се със страхотната си треньорка и други много вдъхновяващи фунционални треньори и лидери (за съжаление никой от тях от Варна)
- започнах да се храня доста по-здравослвно и с предимно домашно приготвяни и истински храни
- спрях да тренирам двуразово
- спрях да си меря, тегля и броя храната; вместо това й се наслаждавам
- осъзнах ( и приех), че имам форма на хранително разтройство или поне food addiction
- доста неща в личен план се промениха и съм спокойна и щастлива през по-голямата част от времето
Малко сравнение на мерки:
04.01.09 05.12.2009
кг 71 кг 67-68 кг
ханш 99 см 98 см
талия 73 см 70 см
бюст 95 см 93 см
бедро 61 см 59 см
коляно 38 см 38 см
прасец 38 см 37,5 см
бицепс отп./ стег 30 см /33 см 28 см/ 31,5 см
китка 16 см 16 см
Постижения - максове (единици) от август месец, мисля, че все още са валидни, а някои може и да съм в състояние да подобря
Bench press - 60 кг
Dead Lift - 100 кг (не съвсем чиста техника, но 2 бр.)
Back Squat - 70 кг
Front Squat - 60 кг ; 5х4@50 кг
Overhead Squat - 50 кг
Thruster - 40 кг
Power Clean - 50 кг
Squat Clean - 50 кг
Power Snatch - 30 кг (може би ще мога повече вече)
Military press - 30 кг (може би ще мога 35 кг)
Ами, това е...за догодина целите няма да са в числа, а в усещания :)
========= Happy End ==========
Мнението беше редактирано от Limka на 01.01.10 08:31.
Ах тииии, намалила си обиколките на бедрата, пък не се хвалиш. Да си жива и здрава Лимче, наистина остави всичко ненужно и се радвай на живота
01.01.10
10:36
http://www.youtube.com/watch?v=Dc—WAp0NNU :)
Лим, аз съм убедена, че ще постигнеш въпросната хармония, що се касае до усещанията и емоциите. Според мен вървиш в правилната посока и мисля, че 2010 ще бъде показателна за теб в това отношение!
Силовите ти постижения са супер, знаеш, но военната ти преса ще бъде поне 40-45 кг. (само да вметна) :lol:
Успех!
“ще те зарадвам, щом си пожелал
тъкмо ще се впише особено добре, ако се случи някоя студена лятна нощ...идилия: Славко трепери на терасата в леглото си, свил се на 16 от студ и...държи купичка телешка супа На фона на луната.... И вие от кеф )))”
няма как да ми е студено, щом съм при Вас, мен душичката ми тогава ме грее..:)))...
кеф, разбира се...Варна...телешко...Лиз Бурбо...червено винце(опционално, ако не си го изплиа..:ППППП....)
не моиш ма уплаши:)))
Ще заредим повечко, да има и за теб да пийнеш... :)
Кой квот може, бе Славко...
Вие можете да вдигате големите щанги, аз мога да пия големите чаши с вино...по няколко пъти :))))))
ооо тва ти го признаваме...хахаха...че се сетих за Лимка...Телишкото червени вино и ограмната усмивка, като ефект...:)))
Честит рожден ден, Миленка! Бъди жива и здрава, постигай с лекота целите, които си си поставила и гледай само напред! :) Весело изкарване на празника!
честит рожден ден миленче...много здраве, вътрешен мир и спокойствие и успехи на всички фронтове...
Лимче, Честит Рожден Ден!
Пожелавам ти само здраве и малко късмет, защото всичко останало го притежаваш!
И наздраве!