02.01.09
08:05
Здравейте!
Започвам НГ с нов дневник и нови стари цели :)
Да направя равносметка за изминалата година:
- постигнах чувствително по-добра издръжливост - бягах всяка делнична сутрин (с не повече от 5-6 изключения за цялата година :))
- макар и да нямам твърде голяма промяна в килограмите и обиколките, тялото ми изглежда доста по-спортно (сравнявам с 01.01.08, макар че през годината имах доста по-добри постижения, които за жалост не успях да задържа)
- успях да претенирам и да го осъзная (с помощта на приятели и съфорумци)
- най-същественото, според мен, е, че разбрах, че храненето ми е драматично зле; че НВД (което на практика беше станало основата на храненето ми през последните около годинка и половина) категорично не е за мен, особено в комбинация с обемните тренировки, които правя. Благодаря на всички тук, които ми помагнаха да го прозра (специално благодаря на Winnie)
Цели - поставям си срок 30.06 за изпълнението им....да видим :)
- да намеря оптималния за мен хранителен режим - струва ми се, че това ще да е РБР, но всяка теза си има нужда от доказателство, най-добре с практика :)
- % мазнини под 20% - ще ми се някъде около 15% да ги докарам (честно казано не зная колко са в момента, според различни калкулатори, подозирам, че са около 25%, но ще отида да ме замерят...някъде :))
- бедър под 55 см (в момента е 60 см и ми е най-голямата ‘болка’)
- не целя покачване на ММ, т.е. мисля, че мускулатурата ми е добре и хармонично развита. От сила не бягам, но обем не търся :)
- не зная колко кг целя да стана - мисля, че едни 57 кг биха ми стояли добре на 166-те см (при последното ми претегляне преди празниците бях 67.1 кг, сега ще са повечко :))
Мерки и теглилки (настоящи + цел) ще напиша след някой друг ден - ще изчакам да се отече малко водата, която задържам покрай безобразното тъпкане по празниците... По повода смятам и да отбягвам въглехидратите в следващите 2-3 дни.
Как?
- РБР - тъй като това ми е сравнително непознат режим, ще пиша какво хапвам и се надявам на вашия коректив, докато успея да “напипам” режима :) Последно въглехидратно ядене - около 17ч. в нетренировъчни дни; В тренировъчни дни - след тр-ка, т.е. около 20.00ч
- бягането сутрин остава. Честно казано на него не гледам като на кардио, а просто като неоходимото начало на ХУБАВ ден (ако не бягам ми е криво и отпуснато)
- тренировки с тежести 3-4 пъти седмицата, вечер, след 18.30 ч. Обемни и с доскучаващо много повторения за крака + кардио завършек - ще се доверя на опита на Winnie в борбата с крачката й и ‘нахлузването’ на късите шорти :) Ще пиша тук всяка тренировка, и моля за съвети и критика :)
Започвам от днес с кръгова тр-ка, през ден
* клекове - 50 бр
* тяга с изпънати крака - 50 бр
* гърди - 12-15 бр
* бицепс/ трицепс - по 20 бр
* рамене - 12-15 бр
* корем - 20 бр
* аддуктор/ абдуктор - по 50 бр
3-4 кръгчета
20-30 мин кардио за приключване
Така...пожелайте успех и... помагайте! Моля!
Темата беше редактирана от Limka на 02.01.09 08:06.
Пожелавам ти успех!
Ще нахлузим и твоите шорти ;-) Така, през лятото ще бягаме по морската алея по къси гащи.
РБР-то е перфектният режим за нашите лакоми душички, поне докато свикнем с нещо “небоклучаво”. После ще вкараме някои новости:)
Привет!
Ето и днешния ден - не е най-красивия, но в тия почивни дни графикът ми се променя тотално, а и хладилникът следпразнично е зареден със съвсем не най-подходящи неща... утре ще има презареждане на запасите ;)
1. мандарини 5 бр
БЯГАНЕ ( 40 мин в Морската градина)
2. 150 гр прасешко, 150 гр салата “снежанка”
ТРЕНИРОВКА
3. 1 кисело мляко 0,1%
4. 200 гр салата снежанка
5. омлет от 2 яйца, 50 гр извара, 50 гр сирене, няколко капки мазнина
6. 1/2 кисело мляко
Тренировката изглеждаше така - 3 кръгчета от долното:
- клекове, широк разкрач, бързо темпо, без тежест - 50 бр
- тяга, широк разкрач - 2х6 кг - 50 бр
- гърди: бутане на дъмбели от хор. лег - 2х11 кг - 12 бр
- гръб: придърпване на долен скрипец - 30 кг, 35 кг, 35 кг - 20 бр
- бицепс: бицепсово сгъване, последователно, с променящ се хват - 2х6 кг - 20 бр
- трицепс: трицепсово разгъване на скрипец с въже - 10 кг - 20 бр
- рамене: разтваряне на ръце в страни от стоеж - 2х6 кг - 15 бр
- корем: повдигане на крака от лакътна опора - 25 бр
- аддуктор - 25 кг - 50 бр
- абдуктор - 30 кг - 50 бр
20 мин крос тренажор
Мнението беше редактирано от Limka на 02.01.09 20:05.
Здрасти!
Добре си се натренирала с кръговете, нали? :) Как я усещаш?
Следващия път направи така:
- лег-преси с широк разкрач - 50 бр
- бедрено сгъване - 50 бр
- гърди: бутане на щанга -10 - 12 бр
- гръб: чукчета - 20 бр
- бицепс: бицепсово сгъване с лост - 20 бр
- трицепс: кик-бек - 20 бр
- рамене: раменна преса - 12 бр
- корем: крънч с тежест - 12-15 бр
- коси коремни на машина за екстензия или наклони настрани
- аддуктор - 50 бр
- абдуктор - 50 бр
накрая пак 20 мин крос тренажор
Добро утро!
Winnie, Добре беше, да, доста :) Мислех, че няма да се изморя достатъчно, но, уви, добре си беше тренировката :)
В тази зала няма лег-преса... Напади вместо нея?
Чували ли сте за тест BIA 101 и, ако да, какво ви е мнението? Има ли смисъл от такъв?
http://health-prevent.com/prevent/zath0701BIA.htm
Опитах да намеря къде във Варна могат да ми измерят мазничкото и май само това открих...
казано от Питона на 03.01.09, 10:27:
Как бягаш в този студ в Морската?
Limka е тренирана! Минус 5-6 градуса не я събарят! :)) Само така!
казано от Limka на 03.01.09, 06:35:
В тази зала няма лег-преса... Напади вместо нея?
Язък! Е , няма нищо, напади прави вместо преса. По 30 на крак.
И за финал карай степера вместо кроса ;-)
казано от Питона на 03.01.09, 10:27:
Как бягаш в този студ в Морската?
С не много дебело яке, ръкавички и шал :) На плажа е още по-интересно...там и силен вятър си има ;)
Шегата настрани, бягам малко по-бавно отколкото лятото, за да не се задъхвам твърде много и да ‘вкарвам’ студен въздух в дробовете...
@ Winnie, напади ще е + степер за финал :long: !
Днес мързелувам, между другото... Отидох до Галата уж да бягам на плажа там...но...реших да си послушам тялото...крачката ми още “пищят” от тези клекове на 31-ви...И вчерашната тр-ка не ги оправи...Бива мускулна треска, ама чак пък толкова.... Та, само се поразходих малко :)
казано от Victor Karov на 03.01.09, 10:48:
Limka е тренирана! Минус 5-6 градуса не я събарят! :)) Само така!
Особено като има някой поне толкова щурав, който да бута фитили :P Е, тогава дъжд, вятър, сняг, минусови температури са само подправка....
03.01.09
13:19
Ехеее...30 напада ,40 повторения на това,20 на онова..как не ви домързява ?!
казано от DeadManWalking на 03.01.09, 13:19:
Ехеее...30 напада ,40 повторения на това,20 на онова..как не ви домързява ?!
:-)
За домързяване - не домързява, но става скучно и тегаво с милион повторения.... ама като имам какво да изгарям и като не мога да живея на НВД... такива ще да са повторенията :) Пък като нахлузя шортите, ще тренирам като нормален човек :) (дай Боже!)
Днес - мързелив ден, не тренирах и похапнах следното:
1. 20 гр овесени трици, 10 гр. ленено семе, 50 гр извара, 1 кисело мляко 0,1% , забъркани с малко “Степ”
2. 110 гр свинско филе, 80 гр извара, 2 моркова, малко зехтин
3. 30 гр кашу, 1 капучино, без захар, окомера откри около 200 мл мляко в него ( в движение)
4. 50 гр кашу, 1 кисело мляко (и това на крак)
5. 130 гр пилешко филе, 10-15 миди, няколко парченца домашен суджук (т.е. истински :)) - пиша го 30 гр, зеле
6. 1/2 кисело мляко
От утре смятам да вкарам въглехидратите преди да съм взела да сънувам сладости :))
04.01.09
09:56
Limka,
probvala li si South Beach dietata? Tova e mnogo dobur prumer za RBR, a i ima strahotni rezultati. Ne znam dali obache e izdadena na BG knigata, az si q kupih ot London. http://www.southbeachdiet.com/sbd/publicsite/index.aspx
Pogledni q, naistina e mnogo leka i prilojima, a ima i recepti koito sa straaashno vkusni. Po tova, koeto izchetoh ot tvoq blog, mislq che shte ti dopadne.
Haide pozdravi i pishi kakvo mislish
Венци, здравей, благодаря за предложението - поразгледах диетата (макар че и преди съм я разглеждала) ... може би на друг етап от живота ми би ме заинтригувала... сега съм на вълна да си направя свой собствен режим, който да отговаря на нуждите на моето тяло и начина ми на живот без организмът ми да се чувства лишен от нещо :) Така че ще експериментира...
Днес беше Денят, в който хванах метъра и кантара...и отидох да ми направят измервания на мазнини (въпросния БИА тест)...
От метъра и от кантара съм много травмирана, но от другото...май бях подготвена за по-лошо...
Та така, равносметката след 3 седмици безразборно ядене е: + 3 кг и + по около 2 см на обиколките
04.01.08 цел (30.06.08)
кг 70 кг ??? може би 58 кг (+/- 2кг)
ханш 99 см 92-95 см
талия 73 см 62-65 см
бюст 95 см 90-95 см
бедро 61 см под 55 см (52-53 см най-добре)
коляно 38 см 35 см
прасец 38 см 36-37 см
бицепс отп./ стег 30 см /33 см 26 см/ 29-30 см
китка 16 см 16 см
Тестът показа:
- мазнини - 14,2 кг, т.е. 20%
- мускулна маса - 41 кг, т.е. 58%
- вода - 41,6 л., добро съотношение вътре-клетъчна (60%)/ извъклетъчна вода (40%)
- тип метаболизъм - въглехидратен, т.е. усвоявам по-добре въглехидрати и са необходими, за да отслабвам
- Основен метаболизъм BMR = 1731.5 kcal
- BMI = 25,8
Което предполагам значи, че ако искам да постигна горните кг/ обиколки май трябва да поизгоря и бая мускулна маса...
Колко е минималното количество мазнини, от които има нужда женското тяло, за да функционира нормално?
Мнението беше редактирано от Limka на 04.01.09 15:01.
казано от Limka на 04.01.09, 11:15:
Венци, здравей, благодаря за предложението - поразгледах диетата (макар че и преди съм я разглеждала) ... може би на друг етап от живота ми би ме заинтригувала... сега съм на вълна да си направя свой собствен режим, който да отговаря на нуждите на моето тяло и начина ми на живот без организмът ми да се чувства лишен от нещо :) Така че ще експериментира...
Днес беше Денят, в който хванах метъра и кантара...и отидох да ми направят измервания на мазнини (въпросния БИА тест)...
От метъра и от кантара съм много травмирана, но от другото...май бях подготвена за по-лошо...Та така, равносметката след 3 седмици безразборно ядене е: + 3 кг и + по около 2 см на обиколките
04.01.08 цел (30.06.08)
кг 70 кг ??? може би 58 кг (+/- 2кг)
ханш 99 см 92-95 см
талия 73 см 62-65 см
бюст 95 см 90-95 см
бедро 61 см под 55 см (52-53 см най-добре)
коляно 38 см 35 см
прасец 38 см 36-37 см
бицепс отп./ стег 30 см /33 см 26 см/ 29-30 см
китка 16 см 16 смТестът показа:
- мазнини - 14,2 кг, т.е. 20%
- мускулна маса - 41 кг, т.е. 58%
- вода - 41,6 л., добро съотношение вътре-клетъчна (60%)/ извъклетъчна вода (40%)
- тип метаболизъм - въглехидратен, т.е. освоявам по-добре въглехидрати и са необходими, за да отслабвам
- Основен метаболизъм BMR = 1731.5 kcal
- BMI = 25,8Което предполагам значи, че ако искам да постигна горните кг/ обиколки май трябва да поизгоря и бая мускулна маса...
Колко е минималното количество мазнини, от които има нужда женското тяло, за да функционира нормално?
Limka къде ти правиха въпросния тест....?
Нормалните стоиности за възраст 18-25г. - 25% за жените. При спортисти е по-нисък %-та, също зависи от вида спорт... или 12-22 % за жените
Cedar, 10х за инфото :) И аз имам спомен за някакви такива стойности, но сега не успях да открия откъде са ми тези спомени :)
Това е малко повече за теста. прави се в Gym Palace като е хубаво да имаш предварително записан час, т.к. го прави д-р, който не е там постоянно. “Логичното” действие след теста (според доктора) е да си закупиш някакви храни - и тях ги има в този сайт горе, ако го поразцъкаш малко. Аз смятам да си ги спестя, но след някой друг месец може да се замеря пак :)
казано от Limka на 04.01.09, 15:08:
Cedar, 10х за инфото :) И аз имам спомен за някакви такива стойности, но сега не успях да открия откъде са ми тези спомени :)
Това е малко повече за теста. прави се в Gym Palace като е хубаво да имаш предварително записан час, т.к. го прави д-р, който не е там постоянно. “Логичното” действие след теста (според доктора) е да си закупиш някакви храни - и тях ги има в този сайт горе, ако го поразцъкаш малко. Аз смятам да си ги спестя, но след някой друг месец може да се замеря пак :)
Това е в Палах нали? Защото аз работех в Пикадили Парк на 4 ет., сигурно знаеш, че и там имаше Gym Palace - сега се поразместиха там нещата....така де там незнам да има фитнес лекар?
Сайта сега ще го разгледам :) А колко пари ти взеха?
Мнението беше редактирано от Ambriel на 04.01.09 15:21.
В Палах, да. Не зная дали има фитнес лекар или не, но този (д-р Трифонов) не работи към Gym Palace. Обаждат му се и той идва за тест заедно с апаратурата :) Цена - 45 лв
Така.... да се отчета за днес:
Хапване:
1. кафе с 100на мл мляко
2. 30 гр овесени трици, 10 гр ленено семе, 50 гр извара, 1 кисело мляко
3. 40 гр макарони, 40 гр пуешко филе, 25 гр извара, 1 с.л. лютеница
ТРЕНИРОВКА
4. същото като предното
5. 2 филии хляб ‘Вита”, 70 гр пилешко филе, 50 гр кашу
6. зеле + моркови (около 200 гр), 5-6 маслини, омлет от 2 яйца, 50 гр извара, 30 гр кашкавал
7. 1/2 кисело мляко (Е, не мога, като бебетата съм, освен, че ям на 3 часа, искам и мляко за ставане и преди лягане! :))
В залата се поизморих с 3 кръгчета от следното:
- напади - 30 бр/ крак
- бедрено сгъване с 2 крака едновр. - 10 кг - 50 бр
- гърди: бутане на щанга - 20 кг, 30 кг, 30 кг - 10 бр
- гръб: чукчета - 20 кг (ама са ми мъничко) - 20 бр
- бицепс: бицепсово сгъване с лост - 13 кг - 30 бр
- трицепс: кик-бек - 2х6 кг, 2х4 кг, 2х6 кг - 30 бр
- глутеус машина (не зная как му се вика но го оприличавам на нещо като преса) - 10 кг - 50 бр/ крак (а дали не може и дватат крака едновременно? :roll: )
- рамене: раменна преса - 2х6 кг - 15 бр
- корем: крънч / от лакътна опора - 25 бр
- коси коремни на машина за екстензия х 25 бр/ страна
- аддуктор - 25 кг - 50 бр
- абдуктор - 30 кг - 50 бр
20 мин крос тренажор
Аман от почивки...искам вече да си влизам в нормалния делничен ритъм...ама и тази 6 дневната работна седмица след толкова празнуване...ще излезе през носа ми се струва :)
казано от Limka на 04.01.09, 19:46:
В залата се поизморих...
И аз съм се поизморила, обаче :-)
Имаш ли мускулна треска?
Пробвай днес да не си като бебетата. Поне вечерното бебешко махни.
Кашуто няма място там! Ще го ядеш евентуално преди обяд или на обедното. Вместо него, може да си сложиш 50 гр. извара там, ако си гладна. Ако не си - не се тъпчи.
И този кашкавал... аз не бих го яла заедно с яйцата. Гледай когато ядеш нещо мазно, то да е поне едно нещо. Яйца - добре, маслини - добре, ама и кашкавала... мношко става. Преди това и кашуто, и то е мазно. По-добрите мазнини ще ти свършат по-добра работа. Купи си ленено или рибено масло, нищо че ядеш ленено семе със закуската. Наблягай на салатата следобедно време. Яж по едно кило салата, какво може да ти стане от салата?
Лимке, пиеш ли вода?
казано от Winnie на 05.01.09, 14:06:
И аз съм се поизморила, обаче :-)
Браво! След някой друг ден - пак!
Имаш ли мускулна треска?
Цък - малко дупето ми “обива”, но не бих го нарекла мускулна треска...
Пробвай днес да не си като бебетата. Поне вечерното бебешко махни.
Ще пробвам...но истината е, че 1/2 кисело мляко преди лягане ми идва перфектно - хем лекичко, хем напълва тумбака; изварата...малко ми е противно да я ям...без нищо...с някоя краставица може и да стане...
Кашуто няма място там! Ще го ядеш евентуално преди обяд или на обедното. Вместо него, може да си сложиш 50 гр. извара там, ако си гладна. Ако не си - не се тъпчи.
И този кашкавал... аз не бих го яла заедно с яйцата. Гледай когато ядеш нещо мазно, то да е поне едно нещо. Яйца - добре, маслини - добре, ама и кашкавала... мношко става. Преди това и кашуто, и то е мазно. По-добрите мазнини ще ти свършат по-добра работа. Купи си ленено или рибено масло, нищо че ядеш ленено семе със закуската. Наблягай на салатата следобедно време. Яж по едно кило салата, какво може да ти стане от салата?
Истината е, че вчера до около 17 ч. бях яла само два пъти и...след тренировката вече бях малко прегладняла...и само се въртях из къщи...в комбинация с бездействието ...абе, общо взето само се чудех какво да смеля...
Кашкавал аз по принцип избягвам да ям, а дето казваш с друго мазно нещо - съвсем не... Ама...резултат от горното... Кашуто също. Него смятам да го ям с плод в 11 (ако няма да тренирам вечер) или преди тренировката със сандвич (към 17.00) Салата - обед и вечер задължително :) Салати - зеле и моркови ми вървят сега...ама килограм не искам да ям от тях! След това в къщи ще трябва да ходим с противогази :ohh: Рибено масло и аз си мислех, че би било добре...
Лимке, пиеш ли вода?
МНоого...Цяла цистерна съм :) мин 3 литра одрънквам... На работа мъжете само пуфтят, че много вода сме пиели - жените разбирай :)) (20л бутилки с вода са в подземен етаж, а ние сме на 3ти..без асансьор...много им тежи тая вода!)
И аз нямам почти никакви мускулни трески, затова питам :)
Утре ако ме няма, ще тренираш ей тъй:
- клекове от онези - 50-60 бр
- бедрена екстензия - 50-60 бр (това се праи на машината за екстензия, която е там)
- коси коремни на машина за екстензия х 50 бр/ страна
- гърди: бутане на машината - 10 бр
- гръб: гребане с дъмбел - 10 бр
- бицепс: бицепсово сгъване - 30 бр
- трицепс: разгъване на скрипец - 30 бр
- глутеус машина: то си е преса! не може и с двата крака едноременно. Прави го по 15 повторения с по-голяма тежест.
- рамене: раменна преса с щанга - 10-12 бр
- корем: каквото-такова :) може и на онази машина
- аддуктор - 50-60 бр
- абдуктор - 50-60 бр
20 мин крос тренажор
Ми, това е!
Добре звучи утрешното, Winnie, особено ако и ти се включиш ;) Чакам с нетърпение :)
Днешният ден започна много злощастно...Изпих набързо кафето, нахлузих дебелите поларени гащи и потривах доволно ръчички (хем и за сгряване) при мисълта как ще потичкам на тихо, чисто, бяло, снежно...Чистих и размразявах 15-20 мин колата, успях даже и в заледеното да се закарам до плажа :)
И... нещеш ли, дебелите гащи се оказаха неподходящи - бая широчки долу и така хубаво се пълнеха със сняг крачолите, че при всяка крачка снежецът се набиваше навътре и навътре... За 10 крачки успях да ги напълня до коленете. Ужас! И студ! Ама...то така режеше този сняг на топличката ми кожа, че дори и моят инат не успя да го изтърпи това... Прибрах се с подвита опашка и ... с нещастна муцунка въртях 25 мин на велото вкъщи...
Обачее...утре...да си ги нямаме такива! Никакви дебели гащи! Ще изровя някои с ластици долу, ако трябва! :))
Хайде сега за манджата - тренировка нямаше, там нямам какво да споделя :) :
Черно голо горчиво кИфе
КОЛЕЛО 25 мин
1. 30 гр трици, 10 гр ленено семе, 1 банан (95 гр), 50 гр извара, 1/2 кисело мляко - Ммм, вкусно!
2. 1 ябълка
3. Марулки с елементи на краставици, 70-80 гр риба тон, около 50 гр сирене, 5-6 маслини, ръжена пърленка (бих я приравнила на 3 филии Бонус)
4. сандвич 2 филии Вита, 70 гр пуешко, 50 гр лешници
5. салата от зеле, 90 гр извара, 50 гр сирене, зехтин и разни подправки, 2 сладки (домашни, от ония, слепените с мармалад -бабето ги направило специално ...)
6. EDIT: малко парче кашкавал 20 гр беше тук; изварата хич не ми намигаше...
Сметнах ги около 1920 кал, 130 гр протеин, 195 гр въгл., 70 гр мазнини
Ми...толкова за днес :)
Мнението беше редактирано от Limka на 06.01.09 07:44.
Ехо, здрасти!
Днешното бягане беше супер! Е...плажът не беше така ‘девствен’ като вчера сутринта...бяха ми поотъпкали снега, но пак беше яко! С як силен северен вятър, ето в едната посока много ми отежняваше задачата :)
Хапването днес:
1. Кафе няколко капки мляко
БЯГАНЕ - 45 мин
2. 1 кисело мляко, 50 гр извара, 30 гр трици, 10 гр ленено семе
3. 1 ябълка, няколко лешника (10 гр да кажем)
4. пиле 110 гр, зеле 120 гр, ориз ( сварен 140 гр, мисля, че това ще да е около 50 гр сурово в-во; така му се смятат съставките, нали? - глупав в-с, ама по-добре да го задам :) ) - някакви мазнини в зелето и ориза....10-15 гр примерно
5. сандвич от 2 филии Вита + 50 гр пуешко, 30-40 гр лешници
ТРЕНИРОВКА
6. сандвич от 2 филии Вита + 50 гр пуешко
7. 110 гр пиле, зеле, 10 гр зехтин, 2 соленки
Общо: 1905 кал, Б - 132 гр, В - 170 гр, М - 73 гр
ТРЕНИРОВКА - 3 кръга от долното
- клекове, широк разкрач, 2х4кг - 60 бр
- бедрена екстензия - 60 бр
- гърди: с лоста от полулег, 20 кг - 10 бр (само това беше свободно...голям калъбълък вечерта, ужас!)
- гръб: гребане с дъмбел с 1 ръка, 12,5 кг, 15 кг, 15 кг - 10 бр
- бицепс: бицепсово сгъване, две ръце, с диск от 10 кг, чуков хват - 30 бр
- трицепс: разгъване на скрипец, 10 кг - 30 бр
- глутеус машина: 20 кг х 20 бр
- рамене: раменна преса с щанга 13 кг - 10 бр
- корем: от лакътна опора/ машина / лакътна опора х 25 бр
- коси коремни на машина за екстензия х 50 бр/ страна (в последното кръгче ги пропуснах, че много окъснях)
- аддуктор - 60 бр
- абдуктор - 60 бр
20 мин вело (само това бее свободно)
Много яко се изморих :) Чудно се получи...ама голямо моткане, 90 мин
Добро утро!
С кафето и преди да отида да тичкам: косите ми мускули не знаят какво става :) Кръстът ми и той, м-у другото...добре съм ги натоварила снощи :))
Хайде прекрасен ден!
Косите е добре да те наболяват, но кръстът ...тц.
Разгъвай го малко днес - свивай се напред, за да се разгъне гръбнакът - на стола става. Следващия път, задължително ще правиш поклони в началото.
Яденето ми харесва :)
07.01.09
06:24
Има разлика между болка(в случая предполагам мускулна треска) в мускулите на кръста и в самия кръст. От първото може само да се радваш.
казано от Георги Гайдов на 07.01.09, 06:24:
Има разлика между болка(в случая предполагам мускулна треска) в мускулите на кръста и в самия кръст. От първото може само да се радваш.
О, да, наистина! Мускулна треска е това: екстензиите и веднага след това коси коремни преси = добро натоварване на кръста...
Към края на сериите чак не ме държеше - в добрия смисъл :)
Но болката е в мускула с положителна сигурност и ме радва :)
Winnie, моят кръст не е твърде слаб - особено откакто си го тренирам редовно, рядко ме наболява
10х за хранененето :red: Старая се :)
Добре, че ти е силен кръстът, обаче защо се е товарил на екстензиите? Те трябваше да натоварят най-вече бедрата и глутеусите ти, там където обясних!!! Има ли следи от тренировка на бедра? Или си тренирала еректори най-вече :-)
Това упражнение ще отпадне засега.
казано от Winnie на 07.01.09, 08:49:
Добре, че ти е силен кръстът, обаче защо се е товарил на екстензиите? Те трябваше да натоварят най-вече бедрата и глутеусите ти, там където обясних!!! Има ли следи от тренировка на бедра? Или си тренирала еректори най-вече :-)
Това упражнение ще отпадне засега.
О, не! Товарих си бедрата - даже по-добре ги товарих от при бедреното сгъване! Даже не успях да докарам до 60 бр... и придърпването си беше точно на място. Но кръстът стабилизира...предполагам...всъщност той започваше да ‘издиша’ на косите коремни преси...предполагам, защото и там стабилизира....Мисля, че просто едното не трябва да е след другото - да ги разджуркаме,а?
В заключение: Много си е готино упражнението - не си го давам! :)
Еее, браво имаш тогава! :) Супер!
Ще ги разджуркаме в различни тренировки, щом е тъй ;-) Ще ти кажа как.
Добро утро!
Вчера не тренирах, почивка, но пък добре похапнах :)
07.01.09
Кафе с няколко капки мляко
БЯГАНЕ - 40 мин
1. 30 гр трици, 10 гр ленено семе, 50 гр извара, 1 кисело мляко
2. 6 мандарини, около 40 гр лешници, 1 бонбон (близо 50% от България все пак имаше имен ден :) )
3. марули с краставици, 5-6 маслини, 60-70 гр риба тон, малко зехтин, 1 ръжена пърленка (прибл = 3-4 филии Бонус)
4. 2 филии Вита, 60 гр пуешко
5. салатка зеле с краставица и 1 авокадо, малко зехтин, 110 гр пиле
6. ...и.... полях хубавия ден с 1 чаша прясно мляко....
Общо: 1940 кал, Б 120 гр, В 165 гр, М 89 гр
До скоро!
Здрасти!
Днес добре си потренирах и май добре похапнах :)
08.01.09
Кафе
БЯГАНЕ - 35 мин (леко неприятно, много мъгла и студена влага + полузамръзнал пясък и неочаквано “потъващ” пясък)
1. 30 гр овесени ядки, 10 гр ленено семе, 50 гр извара, 1 кисело мляко
2. 1 портокал, около 25-30 гр кашу
3. една тъъънка свинска вратна пържола (100-120 гр), 150 гр варени картофи, 1 дома
4. 2 филии Вита, 50 гр извара, 1 с.л. лютеница (това вече е моят сандвич, мноого вкусен :cheese: )
ТРЕНИРОВКА
5. 2 филии Вита, 50 гр пуешко, 1 с.л. лютеница (това също не беше лошо, и..разбира се, омазах бялото яке с лютница :) )
6. 100 гр риба тон, 50 гр извара на салата с марулки, малко краставица,1/2 авокадо, малко зехтин и десерт 1 ябълка
7. 20-30 гр кашкавал
Общо: 1950 кал, Б 127 гр, В 180 гр, М 80 гр
Трябва сутринта плодовете да са ми повечко. Вечер като посмятам и дръпна чертата и ... въглехидратите ми излизат малко..та затова и ябълката днес...Пък и за да успея да докарам някакви относително еднакви калории на ден... се включи и кашкавала :))
ТРЕНИРОВКАТА изглеждаше така - 3 кръгчета от долното:
- напади - 2х4кг - 35 бр/ крак
- тяга с изпънати крака, широк разкрач - 2х6кг - 60 бр
- наклони встрани с диск 10 кг х 50 бр/ страна (в 3тото кръгче го пропуснах)
- гърди: флайс - 2х7,5кг - 10 бр
- гръб: придърпване на горен скрипец, подхват - 40 кг - 12 бр
- бицепс: бицепсово сгъване с Z щанга - 18 кг - 20 бр (нямаше да успея да ги докарам 30 бр, а не исках да е до отказ...чудех се защо са ми толкова трудни и реших, че не съм в кондиция нещо...Докато вечерях се светнах, че аз обикновено слагам 2х2,5 диска на лоста, а тази вечер съм хакнала 2х5кг...заплес!)
- трицепс: разгъване на дъмбел зад глава от седеж, с две ръце - 10 кг - 30 бр
- глутеус машина 25 кг - 20 бр
- рамене: раменна преса на машина - 20 кг - 12 бр
- корем: махове с крака от лакътна опора х 30 бр
- абдуктор - 25 кг - 60 бр
- аддуктор (торсът наклонен напред) - 30 кг - 60 бр
20 мин крос тренажор
И смятам, че денят беше добър :) Особено със снежния завършек :)
Лека нощ!
Мнението беше редактирано от Limka на 08.01.09 21:03.
Като видя трици, извара и авокадо, ми е ясно, че Winnie има пръст в тази работа :-) :-) :-) ( поздрави Дидке ;-P )
Това пр. мляко за преди лягане хич не е удачно.
казано от buhtata на 08.01.09, 21:13:
Като видя трици, извара и авокадо, ми е ясно, че Winnie има пръст в тази работа :-) :-) :-) ( поздрави Дидке ;-P )
Това пр. мляко за преди лягане хич не е удачно.
Хехехе права си, много и то! :) Но към триците и изварата се бях насочила сама, още преди Winnie да сепробва да ми вкара храната в някакъв порядък :)
Оффф, прясното мляко, зная, че не е хубаво...и ябълката ми снощи и тя куца... По принцип прясното мляко го избягвам, ама в хладилника се размотават 2 кутии сега - остатъци от Nesquick-овата закуска на малкия ми племенник, който беше на гости по празниците...та ми намигна много т’ва мляко...не че ме извинява това де ;)
Ооооо, Бухти, радвам се да те видя :-) :-):-) Айде да се подкарваме, че лятото пак ще ни изненада ;-)
Ами мъча се да помагам на една много готина Лимка, наистина е много готина не го казвам от куртоазия. Помагам колкото мога.
Ама тези трици не ги долюбвам аз. Това е само талаш. И аз не знам що ги яде Лимката. Но с авокадото съм съгласна ;-)
Махай ябълката от вечерята. Ако не ти стига въглехидрата, сложи си 3филии “вита” след трена. Ама ябълки - не! Хич не съм те погледнала вчера, аман от тези моите ремонти.
Виж сега, аз за да не изпадам в хистерична лакомия по време на диета, си давам един ден седмично който да е за освинване. Избираш ден без тренировка и се намахваш с всичко, което искаш. Задължително да е ден без тренировка, няма да можеш да тренираш от инсулиновите реакции в противен случай. Няма да напълнееш за един ден.
Eee,ама засрамих се и се изчервих :red:
Winnie, триците ги смесих с овесени ядки, да има хем пълнеж, хем талаш :))) Стана чудна смеска... Баща ми и той много ми се смее, каза ми да попитам баба ми (която живее на село) с какво си храни прасето... Не ща да питам, щото зная отговора - трици хихихи
Въглехидрата на мен ми стига...ама на сметките и калориите не им стига...пък трябва да гледам горе-долу да са в едно ниво...иначе ще ме засечеш, че ден с ден няма еднакви ;) Пък вчера така добре бях си похапнала, че не можех да си представя да натъпча нещо бавно-въглехидратно и много засищащо...Ябълката беше решението... Но ще трябва да измисля малко повече въглехидрати сутрин или на обяд, че да не ми идват куци сметките и да трябва да се коригирам баш вечер...
За ‘свободния’ ден...ми аз толкова много ям, че май няма нужда от такъв... Не е ли по-добре, ако ми се похапне нещо ‘забранено’ да си го изям на момента в малки кол-ва? Все пак...искам да се превъзпитам и да си създам режим на хранене за живот, а не поредната диета?
Така....днес:
Кафе
БЯГАНЕ - 40 мин по замръзнал плаж, след което дистанционното на алармата на колата отказа...явно студът е видял сметката на батерията му и се наложи да обикалям 35 мин около колата, докато ми донесат резервата...Излишно да казвам, че умрях от студ за 35 мин на -7-8 градуса :) Резултат - цял ден не мога да се стопля и ми дере малко гърлото :) Но утре пак съм на линия за бягане ;)
1. стандартната закуска: овес, зивара и кисело мляко, поръсени с ленено семе
2. 2 портокала 30-40 гр кашу
3. зелена марулкина салата с 2 яйца; ориз с гъби (около 60-70 гр) - пак да питам, това с макароните, ориза, варивата - смятам си грамажа, съответно и калориите на несвареното в-во, нали? Щото като се сварят тежат 3 пъти повече...
4. на почерпка за РД - 1 бонбон, 50на мл червено вино, няколко парчета пуешко филе (100на гр), 5 житенки след това
5. 120 гр свинско, салата зеле
Общо: 1980 кал, Б 100 гр, В 183 гр, М 90 гр
Не ме кефи как се храних днес - бях предвидила вечерта да хапвам пиле...и щеше да е чудно така...Хубу де, ама вкъщи имаше една свинска кавърма...и... боцнах 5-6 меса от тенджерата...Стана ‘мазен’ ден...Утре смятам да се постарая повечко...
Мнението беше редактирано от Limka на 09.01.09 20:22.
Е, нали и свинско трябва да се яде ;-) Нищо му няма на прасето, важното е да не е ябълка!
Въглехидратите се теглят сурови, мила.
А ако си болна, остави плажа. Днес е още по-студено.