31.12.09
17:09
Значи интересува ме дали е ефективно да тренирам крака по следния начин:
Първо загрявам(стретчинг и 10 мин. тренажор), след това отивам на лег-пресата, правя 5x15 като вместо да почивам между сериите правя и клекове 5x15 с дъмбели и в двете ръце.После почивам малко и отивам на машината за бедрено разгъване и сгъване(5x15) като пак не почивам между сериите.След това отивам пак на лег-пресата, но този път тренирам прасеца,а между сериите правя calf-raise 5x15 с дъмбел в ръка.След това отивам още 10 мин. на тренажора и приключвам.Говорих с инструктора, той ми каза ,че за моята възраст не е подходящо,но бих искал да чуя и вашето мнение!Благодаря предварително.
ПС: Не правя клековете с щанга, защото ми казаха ,че спира растежа, а имам и херния.
Темата беше редактирана от fr3ak_0u7 на 31.12.09 22:33.
според мен се претоварваш излишно с тези супер серии особено като редуваш лег преса и клекове , почивай меджу сериите по 1-2 минути малко ще ти се удължи тренировката ама поне няма риск да се претовариш и тренировката ти пак ще е пълноценна
а относно тренировката ти мисля че 4 упражнения са ти достатъчни( не виждам смисъл да правиш 100 упражения при това и в супер серии ,за мен е неоправдано такова натоварване) можеш да правиш примерно клек/бедрено разгъване и сгъване/ повдигане на пръсти
, а в някакъв по далечен план да си добавиш или да замяниш някой от упражненията така ще внесеш по- голямо разнообразие, не знам какви са ти възможностите но според мен претренираш
поздрави
Мнението беше редактирано от Ифо на 01.01.10 14:42.
Ами бих казал ,че тренировката ми идва доста добре.Естественно веднага след като свърша изпитвам голямо напрежение в мускулите, но като свърша и с корема вече всичко си е перфектно.Даже след това съм ходил и на тренировка, но тогава наистина ми дойде в повече.Притеснявам се единственно за да не се получат някакви травми в колената или в костите, защото все още не съм укрепнал много-много.Наистина мога да сваля малко упражненията или сериите.Интересува ме и как да позная дали съм претренирал?Всмисъл за трети път тренирам по този начин и последният път не хванах мускулна треска, само лека в задната част на бедрата.
ами аз когато съм се поувлякъл имам лека мускулна треска и пулсиране , усещам все едно ще се пръсна , като цяло са ми уморени мускулите , отпаднал съм гадими се или ми е лошо ,
а щом за 3ти път тренираш по този начин те съветвам да намалиш темпото като се изсилваш така няма да сполучиш
Не всмисъл не тренирам за трети път крака.Просто преди това тренирах по-различно с по-малко упражнения, без клекове и упражненията за прасец ги бях заменил с магарешко яздене, без суперсерии, но ми се струваше леко.Имах чувството ,че нямам ефект, не бях дигнал 1 см отскок за 1 месец...Най-веорятно обаче ще намаля сериите и може би ще правя малка почивка между упражненията.Извинявай че питам такива глупави въпроси ,но ако претренираш какви са последствията, всмисъл какво губиш ? Благодаря.
Мнението беше редактирано от fr3ak_0u7 на 01.01.10 16:41.