Ден за крака.

31.12.09
17:09

Значи интересува ме дали е ефективно да тренирам крака по следния начин:

Първо загрявам(стретчинг и 10 мин. тренажор), след това отивам на лег-пресата, правя 5x15 като вместо да почивам между сериите правя и клекове 5x15 с дъмбели и в двете ръце.После почивам малко и отивам на машината за бедрено разгъване и сгъване(5x15) като пак не почивам между сериите.След това отивам пак на лег-пресата, но този път тренирам прасеца,а между сериите правя calf-raise 5x15 с дъмбел в ръка.След това отивам още 10 мин. на тренажора и приключвам.Говорих с инструктора, той ми каза ,че за моята възраст не е подходящо,но бих искал да чуя и вашето мнение!Благодаря предварително.

ПС: Не правя клековете с щанга, защото ми казаха ,че спира растежа, а имам и херния.

Темата беше редактирана от fr3ak_0u7 на 31.12.09 22:33.

01.01.10
14:31

Можеш ли да ходиш след всичкото това?

01.01.10
14:38

според мен се претоварваш излишно с тези супер серии особено като редуваш лег преса и клекове , почивай меджу сериите по 1-2 минути малко ще ти се удължи тренировката ама поне няма риск да се претовариш и тренировката ти пак ще е пълноценна
а относно тренировката ти мисля че 4 упражнения са ти достатъчни( не виждам смисъл да правиш 100 упражения при това и в супер серии ,за мен е неоправдано такова натоварване)  можеш да правиш примерно клек/бедрено разгъване и сгъване/ повдигане на пръсти
, а в някакъв по далечен план да си добавиш или да замяниш някой от упражненията така ще внесеш по- голямо разнообразие, не знам какви са ти възможностите но според мен претренираш
поздрави

Мнението беше редактирано от Ифо на 01.01.10 14:42.

01.01.10
16:27

Ами бих казал ,че тренировката ми идва доста добре.Естественно веднага след като свърша изпитвам голямо напрежение в мускулите, но като свърша и с корема вече всичко си е перфектно.Даже след това съм ходил и на тренировка, но тогава наистина ми дойде в повече.Притеснявам се единственно за да не се получат някакви травми в колената или в костите, защото все още не съм укрепнал много-много.Наистина мога да сваля малко упражненията или сериите.Интересува ме и как да позная дали съм претренирал?Всмисъл за трети път тренирам по този начин и последният път не хванах мускулна треска, само лека в задната част на бедрата.

01.01.10
16:33

ами аз когато съм се поувлякъл имам лека мускулна треска и пулсиране , усещам все едно ще се пръсна , като цяло са ми уморени мускулите , отпаднал съм гадими се или ми е лошо ,
а щом за 3ти път тренираш по този начин те съветвам да намалиш темпото като се изсилваш така няма да сполучиш

01.01.10
16:40

Не всмисъл не тренирам за трети път крака.Просто преди това тренирах по-различно с по-малко упражнения, без клекове и упражненията за прасец ги бях заменил с магарешко яздене, без суперсерии, но ми се струваше леко.Имах чувството ,че нямам ефект, не бях дигнал 1 см отскок за 1 месец...Най-веорятно обаче ще намаля сериите и може би ще правя малка почивка между упражненията.Извинявай че питам такива глупави въпроси ,но ако претренираш какви са последствията, всмисъл какво губиш ? Благодаря.

Мнението беше редактирано от fr3ak_0u7 на 01.01.10 16:41.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1