01.01.10
22:28
Пичове(и пички), имам нужда от компетентните ви мнения.Тъй като другите мускулни групи дърпат напред, а гърди, гръб и рамо не вървят със същата скорост, може ли да ми предложите няква програма, която да включва само тези мускулни групи?Желанието ми е да направя един двумесечен СПЛИТ( бях написал цикъл - лелее) само с тези мускулни групи та да дръпнат малко.Цялата ми енергия и ресурс ще бъдат насочени върху тези три мускулни групи.Моята философия за красиво тяло лежи върху основите на широк и плътен гръб, големи гърди и оформени рамене.Аз имам някакви идеи за програмата, но не искам да ви влияя с тях, така че много ви моля да ми предложите нещо обосновано.
Благодаря ви предварително!
АА и за много години! smile
Според мен,не трябва да спира6 да прави6 останалите групи.Може да си направи6 програмата така,4е 2 седмици да прави6 гръб 2пъти в седмицата и после 2 седмици да прави6 гърди 2пъти в седмицата и да ги сменя6.А и прави здрави трен и “хапваи здраво”.
И аз си го мисля това 2 пъти в седмицата, но така няма ли да претренирам.Но ако правя пък по леки тренировки 2 пъти в седмицата дали няма да е по-добре отколкото веднъж в седмицата или пък една лека и една тежка.Чакам предложения :)
Колко пъти седмично ще тренираш?
Ето ти варианти:
Двоен сплит:
А. Гръб, гърди
Б. Рамене + трапец, ако правиш и долна част на тялото (някаква тяга (тя ти трябва и за гърба) или клек), с които да тренираш и кръст, дълги гръбни мускули, крака - не може да ги зарежеш съвсем.
С поне ден почивка след всяка тренировка.
Троен сплит - всяка от групите в отделна тренировка.
А. Гръб и тяга
Б. Рамене и ако тренираш трапец, той е тук
В. Гърди + преса и прасци (ако ги тренираш) и евентуално нещо за крака.
Като всяка тренировка е веднъж на 5-7 дена, според възстановяването. Ти си решаваш тука.
Примерно веднъж на 5 дена се получава:
ден 1 - А, ден 2 - Б, ден 3 - почивка, ден 4 - В, ден 5 -почивка и после пак от начало.
А ако тренирам 2 пъти седмично 1.Гърди 2.Гръб ? Краката са ми достатъчно развити.Така 2 пъти седмично няма ли целия ресурс да отива само в тях?Или с тези 2 пъти седмични тренировки само ще се лигавя?
Аз си мислех за нещо такова:
1.Гърди, предно рамо
2.-
3.Гръб, задно, средно рамо
4.-
5.-
Цикъла се повтаря.Дали ще претоваря?
Мнението беше редактирано от alabalaa на 02.01.10 00:47.
Е, по принцип всичко може ;)
А за краката, поне тяга, тя така или иначе ти трябва за гърба.
П.П. Едва ли ще се претовараш с подобна честота и разпределение.
Мнението беше редактирано от Петко К на 02.01.10 00:53.
Здрасти, за много години ! :)
Аз бих пробвал следната програма, но да те предупредя, че храната и възтановяването трябва да са безупречни за да я правиш.Лятото когато исках да наблегна на тези МГ тренирах по подобен начин.
1.Гърди + Гръб суперсерии
2.Бедра + преса + прасец - второстепенни МГ за момента
3.Рамо + 1упр за трицепс + 1 за бицепс
4.почивка
5.Гръб + Гърди суперсерии
6.Рамо(този път леко) + преса + прасец
7.почивка
НА повечето може да им се стори доста тежко, но както казах с яко хранене и възтановяването се постигат резултати :)
Мнението беше редактирано от Владимир на 02.01.10 10:02.
Последната програма наистина ми допада.Благодаря, Владо!Със сигурност ще я пробвам, но лятото ( както ти си правил, защото сега нямам време за толкова добро възстановяване.Ще си карам стандартен тридневен сплит както до сега, като ще се опитам да наблегна на гръб и гърди, а през лятото задължително ще карам на нея!
Мнението беше редактирано от alabalaa на 02.01.10 17:11.