02.01.10
15:35
Здравейте, на 18 години съм, до сега съм ходил около 5 месеца във фитнеса и се занимавам повече от година с лостове и разни други упражнения в нас, но с прекъсвания. След последното голямо прекъсване от месец и нещо, загубих доста мускулна маса и за това вече съм решил да се захвана сериозно.
Иначе като структура съм висок и слаб, та направо доста кльощав - 191см на 65км, като тежа толкова от 2 години сигурно.. Талията ми е 68, та можете да си представите какво чудовище съм :D Тесен гръден кош и след тренировка обикновено едвам дишам и ми се вие свят..
Решил съм да не ходя на фитнес, а да си тренирам в нас - твърдо! И от няколко месеца тренирам по следната програма:
1ви ден: - Гръб, бицепс, корем
Правя 3 вида набирания по 3 серии, като всеки ден са различни, избирам между тези:
Набирания за гръб широк хват, за гръб тесен хват, обикновени за бицепс.. изобщо всички видове набирания, че някои не знам как да ги опиша. Повторенията ги прави в пирамида като обикновено са нещо такова - 20-15-10. Тук имам въпрос, според вас така ли да си ги оставя или да ги правя 3х15 например ? Ще започвам скоро да ги правя и с допълнителна тежест, съответно ще паднат повторенията. После правя 3х25 коремни преси с 10кг тежест и 3х15 вдигане на краката от лег с 3кг тежест, по голяма няма как да закача.
2ри ден: - Рамо, гърди, трицепс
3х15 Кофички
3х10 лицеви упори с 10 кг тежест - тук съм доста зле
2х10 Кофички на пейка
3 серии от едно упражнения дето ми казаха за рамо изправям си ръцете на 90 градуса и правя въртеливи движения, за сега го правя с два дъмбела по 3 килограма
3ти ден: - Крака
Всъщност сега чак започвам да тренирам крака, защото имах контузия и с тях съм много зле по принцип. Мисля, че да почна с 3х15 клякания и да тичам.
Тренирам 3 последователни дни, после един почивка и всичко отначало, добре ли е така, и изобщо какво мислите за програмата ? За хранителния си режим ще пусна отделна тема.
И да не забравя Честита нова година на всички :)
Темата беше редактирана от CivicFan на 02.01.10 15:36.
02.01.10
15:42
Лост имаш ли ? Ако нямаш ,време е да си купиш . С някакви малки дъмбели и малки тежести и упражнения със собствено тегло , няма да постигнеш много . ТЕ също са част ( по-маловажната) от истинки силови тренировки включващи клек , тяга ,лег и военна преса . Яж , талията 68 направо ме шокира . Като гледам набиранията ги нямаш за нищо , така че слагай тежест и на тях .
казано от Evgeni Nikolov на 02.01.10, 15:42:
Лост имаш ли ? Ако нямаш ,време е да си купиш . С някакви малки дъмбели и малки тежести и упражнения със собствено тегло , няма да постигнеш много . ТЕ също са част ( по-маловажната) от истинки силови тренировки включващи клек , тяга ,лег и военна преса . Яж , талията 68 направо ме шокира . Като гледам набиранията ги нямаш за нищо , така че слагай тежест и на тях .
Лост имам, все пак на него правя набиранията. Какво искаш да кажеш с това, че ги нямам за нищо ? Мисля, че поне с тях се справям добре, сравнявайки се с други мой приятели дето са два пъти колкото мен, правя повече набирания от тях.
Нямам възможност да правя лег тяма военна преса, но защо пък да не стане без тях..
Мнението беше редактирано от CivicFan на 02.01.10 15:50.
02.01.10
22:42
Имах предвид лост на който могат да се слагат тежести и да се правят почти всички упражнения , които ти трябват за маса и сила . За набиранията точно това имах предвид , че се справяш добре , слагай тежест . Това е хубаво , че те ти вървят , нищо лошо да сравняваш постиженията с приятели . Както тук беше написал някой човек , никой не те пита колко набирания правиш , а те гледа как изглеждаш . Успех .