27.02.05
14:39
дайте малко инфо за раменете .преди година си контузих дясното рамо което ме извади от залата за два месеца . и от тогава не съм помпал за рамо в следствие на което и силата за гърди спадна.Та дайте малко акъл как да ги помпам раменете че да кача маса на тях ?????
27.02.05
17:43
Ами понеже си ги травмирал и не си ги тренирал 2 месеца по-добре започни с по-малка тежест за да няма други инциденти после.Ти сам си прецени с колко ще ти е удобно да тренираш като за начало.
Един съвет:загрявай ги повече и използваи стречинг при тях.
УСПЕХ!!! :) :wink:
Важно е:
1) солидна загрявка, ама наистина солидна
2)по-малко натоварване на базова тренировка
Хубаво искаш маса, обаче ако не внимаваш може не за още 2, ами направо да не можеш да влезеш в залата повече. Така че умната аверче.
п.п. Един познат си контузи китката, после като се върна се изсили и пак я травмира... повече щанга не пипваше... :?
27.02.05
19:10
Мдааа,както го подчертаха тпд и шинок -много е важна загрявката,защото две травми една след друга на едно и също място е много опасно и последиците са дълги за потърпяване!Но нали питаш за маса-мисля че започвайки с по-малки тежести и увеличавайки ги постепенно би трябвало да има резултати!
Упражнения:-повдигане на щанга пред гърди и зад гръб;
-раменни преси със щанга;
-раменно разтваряне на дъмбел напред,настрани и назад;
Надявам се че съм ти помогнал до колкото мога(между другото-плуването е добро за раменете и за к`во ли още не) :) :wink: 8)
27.02.05
20:35
:) не знам от какво естество е била травмата ти,но щом те е извадила от залата определено става въпрос за нещо сериозно.Имах подобен проблем преди години,един мой приятел също имаше такъв проблем-болки в раменете,продължи да вдига и миналата година си прави операция :? Изхождам от това ,че при теб е минало 1 година и ще ти кажа какво направих аз,когато се върнах в залата:
1.Тренирах рамото след гърдите-рамените стави са добре загряти,самите раменни мускули са натоварени от предишните упражнения за гърди и това дава възможност да ги изцедя с по-малки тежести и по-малко упражнения,които не товарят ставите.
2.Работа с леки тежести,бавни,много бавни повторения като през цялото време докато правиш, контролираш щангата или дъмбелите и задържаш във пиковият момент на движението-например при странично вдигане с дъмбели,задържам в положение когато лактите застанат в една линия с рамото,предполагам ме разбираш,това ти го позволяват по-леките работни тежести.
3.Ако при тренировка усетех и най-малка болка в раменете-веднага спирах.Това е.
x_man ми на мен ми казаха че било по добре да не тренирам рамото и гърдите в един ден поради факта че се претоварва раменната става:)//////:)
28.02.05
20:41
ами,всичко зависи с какви тежести тренираш,колко упражнения...а по-добре ли е да я товариш/ставата/ още веднъж седмично,като отделиш тренировката за рамо,имай впредвид ,че раменната става се товари яко и при тренировката за гръб :wink:
ми нали се гони и маса се пак
не е ли по добре да е оделен ден да речем гърди във понеделник а рамо във четвъртък така натоварването върху ставата май ше е по малко???
ко мислиш?
:wink:
28.02.05
22:34
:D все пак говорим за тренировка при проблем в раменете/аз не можех да спя нощно време от болка и дълго време не тренирах/когато се пооправих вследствие на лечение,започнах със следното:
1ви ден гърди-рамо: нормален лег 3 загряващи+ 3серий основни и горен полулег 3серий/така товарех и предно рамо/ минавах на странично с дъмбели-леки 3серий и за задно рамо разтваряне от наклон с дъмбили-леки 3 серий-това е общо 12 серий,без загрявката.
2ри ден крака,3-ти почивам,4ти гръб,5ти ръце :D.
Имай впредвид ,че като знаех,че ми предстои натоварване на рамото не ми се влизаше в залата.с този сплит товарех раменната става 2 пъти седмично-в Пн-к и Чт-к.При мен травмата беше такава,че не можех да увисна на лоста от болка,затова ти казвам ,че и тренировката за гръб товари рамото.С времето всичко си дойде на мястото,но така тренирах доста време и мога да кажа ,че имаше резултат.