Поръчки Online - USA - update 17.02.2011

Темата е заключена.
Прескочи до:

Ей, хора! Ако сте направили поръчка, когато е важал предния закон, когато я получите новия закон не ви хваща ! Поне така трябва да е! Е, в скъпата ни родина може би е другояче...

04.01.10
12:09

казано от Mon coeur est a vous на 04.01.10, 12:05:

казано от newgirl90 на 04.01.10, 11:58:

честито на прецаканите,направили си поръчка преди презниците! :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:  :blank:

Хаха....мерси и аз съм една от тях...е късмет кво да се прави +20-30 лв отгоре,но дори и със ДДС-то добавките пак ми излизат 2 пъти по изгодно, гадното е, че трябва да се разправяме с оформянето на документите...малко е тъпо тва,защото поръчките  са направени при условието на един закон,но явно ще се облагат по условията от закона за 2010 г.

x2
Аз още се надявам т.к. сме поръчали преди нова година да минем между капките ,ама ....

NE

04.01.10
12:09

казано от incessantforce на 04.01.10, 12:01:

newgirl недей така грубо ве...може пък да попаднат на свестни митничари и след като закона е нов то поне този път да минат между капките.Според мен дори е логично и напълно правилно да има нещо като 30дневен толеранс както го говориха наскоро за винетките.В крайна сметка ние като физически лица не сме длъжни и не можем постоянно да сме информирани за абсолюто всички закони и техните изменения. :)

а дано!все пак съм направила поръчка началото на декември и ако знаех че и ДДС ще трябва да плащам нямаше изобщо да пусна поръчката си.дано се съобразят с датата на пращане на колета . :)

04.01.10
12:11

Да, да - ХИЧ не се надявайте колеги.
Само ще ви покажа какво ме чака мен по повод освобождаването на една смешна поръчка за 82$
Това ми е e-maila от FedEx София :

Здравейте,
приложено бланка за пълномощно, което трябва да се завери нотариално,
бланка за заявка за митническо представителство - важно е подробно
описание на стоката на български език и уточняване на бройката,
очакваме оригиналите и от двете.
Също така копиe от лична карта.
Пратката трябва да бъде освободена в срок от 20 календарни дни от датата на пристигането, след тази дата, ако не са предприети действия по освобождаване не можем да Ви представляваме и по закон ще се стартира процедура за унищожаване/отнемане в полза на държавата от български митници и може да Ви бъде наложена глоба или съставен акт от митническите органи.
След като бъде изготвена митническата декларация,
ще Ви уведомим какви са митните сборове,
и ще очакваме платежните нареждания.
От митницата изискват EORI номер - унифициран европейски код, който се вади от юридически отдел на митница по местожителство по лична карта за физически лица и по съдебна регистрация за фирми. Ще ни трябва бланката за издаден постоянен такъв номер.
За повече информация на www.customs.bg
Ще ни трябва и разпечатка от сайта от който е поръчвано със снимка на конкретния продукт и описание на съдържанието на вещества в него.

Готовите документи можете да оставите в нашия офис в Русе.

С 2 думи - А ЧЕСТИТО

04.01.10
12:37

Абре Саше това е голямо разкатаване бе и не мога да разбера, защо чак искат снимки на продуктите с подробни описания?Смисъл, че ако се съмняват какво има в кашона защо просто не го отворят ами правят цялата тази дандания... :(

ВИ

04.01.10
12:41

Защото трябва да приложат някакъв “документ” в папката.
Саше не искам да те плаша, но не мисля че ще успееш да си изкараш ЕОРИ-то за 20 дни.

04.01.10
12:45

Ее какво му е толкова сложното на това ЕОРИ, че да се чака по много време за него...

То накрая какво ще стане в България всеки може да си направи политическа партия.Ето Атака си е партия на лудите да речем.
В други страни си имат Пиратски интернет партии ли как беше тези, които защитават торентите/p2p системите..
Да вземем накрая и ние да направим нещо като партия на Фитнесджиите.. хах То нали знаете, че надеждата умира последна. :)

NE

04.01.10
12:54

За колко време се издава този EORI номер???В момента съм адски шашната,защото очаквам утре или вдруги ден и аз да получа известие че колета ми е пристигнал.

NE

04.01.10
13:41

майка ми ейся мина през пощата и пита относно ДДСто и получаването на колети,и жената в пощата й е казала,че не е чула за нов закон,и че днес хората без проблем са си взeли пратките от америка.

04.01.10
13:44

казано от newgirl90 на 04.01.10, 13:41:

майка ми ейся мина през пощата и пита относно ДДСто и получаването на колети,и жената в пощата й е казала,че не е чула за нов закон,и че днес хората без проблем са си взeли пратките от америка.

Това за кой град говорим? :)

NE

04.01.10
14:17

казано от incessantforce на 04.01.10, 13:44:

стара загора :) утре ще отида да питам лично и ще накрам приятеля ми да ме придружи до митницата,защото тя се намира в края на града и около нея е пълно с кучета.

04.01.10
14:31

казано от newgirl90 на 04.01.10, 14:17:

казано от incessantforce на 04.01.10, 13:44:

стара загора :) утре ще отида да питам лично и ще накрам приятеля ми да ме придружи до митницата,защото тя се намира в края на града и около нея е пълно с кучета.

Ахм.Еми Аз питам просто от любопитство, защото съм от Нова Загора макар, че при нас пратките ги взимаме от Сливен.
Еми хайде успех тогава. :)

04.01.10
14:43

казано от Валентин Иванов на 04.01.10, 12:41:

Саше не искам да те плаша, но не мисля че ще успееш да си изкараш ЕОРИ-то за 20 дни.

Вальо, ЕОРИ-то става за час-два.

NE

04.01.10
14:53

казано от Aleksandar Marinov на 04.01.10, 14:43:

тъкмо се обадих на митницата и човекът ми каза че този код се прави за около ден.каза ми още,че мога да мина между капките и да не плащам ДДС защото пратката ми ще пристигне право в пощата,а не всички пощенски служители знаят за новия закон :) :-P

04.01.10
14:58

казано от newgirl90 на 04.01.10, 14:53:

казано от Aleksandar Marinov на 04.01.10, 14:43:

тъкмо се обадих на митницата и човекът ми каза че този код се прави за около ден.каза ми още,че мога да мина между капките и да не плащам ДДС защото пратката ми ще пристигне право в пощата,а не всички пощенски служители знаят за новия закон :) :-P

Това, че не всички знаят за новият закон ме навежда на едни други хубави мисли, но не е тук мястото да говоря за това.
Иначе Ти си късметлийка, защото при мен пратките си ги взимам от пощата в Сливен, но пък то си е като митнически клон смисъл, че в пощата има и митнически служител който освобождава пратките.От една страна е удобно, но от друга страна спрямо, това което са ти казали на теб е минус.. :) Тоест минус за мен. :)

ZE

04.01.10
15:17

А как се разбира ако доставката е задържана на митницата? Оттам ли ще пратят писмо? Питам, защото поръчах преди почти месец, а все още нямам никаква вест..

04.01.10
15:24

!@#@!#@!#!@ за толкова поръчки един път да се наканя да лично аз да си я направя,че ми писна все да занимавам другите и сега като пристигне ще плащам и ДДС,нема такъв късмет.....

HE

04.01.10
15:25

Днес след преглед и консултация извода е следния всичко над 30 лв. се облага с ДДС, но за сега до 150 евро не се праща мито - за сега..... Сметнах си днес една примерна поръчка и дори с ДДС пак ми излиза по-евтино от тук.
Тези дни и аз ще пускам поръчка пък да видиме какво ще стане.

04.01.10
15:31

Който иска да му помогна за поръчките от САЩ нека пише на Skype- incessantforce
Повече информация на Скайпа хехех :)

ПС- Така да се каже от чата ми с лив съпорта като казах, че Оптимума тук е 260-280 лева ме попитаха да не би да е от злато или нещо от сорта .... хахахах доста смешничко ми стана честно да Ви кажа... :)

Мнението беше редактирано от incessantforce на 04.01.10 15:39.

казано от zenit на 04.01.10, 15:17:

А как се разбира ако доставката е задържана на митницата? Оттам ли ще пратят писмо? Питам, защото поръчах преди почти месец, а все още нямам никаква вест..

И моята ситуация е същата, от края на ноември ми е поръчката, а още няма бележка нито от пощата, нито от митницата...

04.01.10
15:49

казано от Martin Tomov на 04.01.10, 15:45:

И моята ситуация е същата, от края на ноември ми е поръчката, а още няма бележка нито от пощата, нито от митницата...

Аз така първата поръчка за малко да я изтърва.Намери телефоните на поща, митница и звъни да питаш.
При мен пратката 2 седмици беше стояла без да ми пратят бележка.Разбираш ли адреса не бил изписан правилно а то си пишеше- st. Име на Улицата... :D и така.. :)

04.01.10
15:50

пробвай да се разходиш ако не ти пречи,че те обичат със закъснение да пращат известията...
колкото до момчето,което може да помога по скайпа,мисля че за това отвориха такава тема за да обсъждаме и да си помагаме ,Тук...

04.01.10
15:54

казано от Тони1 на 04.01.10, 15:50:

пробвай да се разходиш ако не ти пречи,че те обичат със закъснение да пращат известията...
колкото до момчето,което може да помога по скайпа,мисля че за това отвориха такава тема за да обсъждаме и да си помагаме ,Тук...

Имам си лични причини да не пиша някои неща точно в темата.. повярвай ми така е. ;)

казано от Тони1 на 04.01.10, 15:50:

То се разхождам вече 2 пъти до пощата, митницата в Благоевград я затвориха наскоро, и май май ще звъня в тази в софия. Че то нали и ако е дошла пратката, пък аз не си я потърся в определен срок, пак не е добре...

04.01.10
16:19

Един бърз въпрос от мен:
ДДС върху ще се плаща само за продуктите или продукти+доставка?

04.01.10
16:20

продукт+доставка+застраховка (ако има такава)

04.01.10
16:23

Ще я върнат в САЩ пратка най-вероятно, но дори и да ти върнат Американците парите за продуктите няма да си получиш парите от доставката и пак гориш.. :( Затова търси и питай. :)

04.01.10
16:26

казано от emzo на 04.01.10, 16:20:

продукт+доставка+застраховка (ако има такава)

Така е иначе самата граница е само за продуктите.Тоест ако имаш продукти за 14Евро и имаш 8евро доставка няма да плащаш ддс, защото си под границата от 15Евро.Обаче ако имаш 16Евро продукти 8евро доставка ще плащаш ддс на всичките 24Евро. :( Поне така си го знам Аз.Все пак съм имал пратка на стойност 200$ и 60$ доставка и не платих нищо, защото тогава си влизаше в границата от 150Евро.. :)

04.01.10
16:41

Обади ли се в митницата, да вади парите.

Като гледам двама-трима им закъсняват пратките, дано не му се види края на онлайн пазаруването : (

NE

04.01.10
20:47

казано от Finish First на 04.01.10, 16:41:

Обади ли се в митницата, да вади парите.

Като гледам двама-трима им закъсняват пратките, дано не му се види края на онлайн пазаруването : (

Нали на Александър Маринов са му пристигнали нещата :) значи и нашите колети трябва тези дни да са тук :)

04.01.10
20:49

Абе те пристигнаха, ама дали ще успея да ги взема  :lol:

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 04.01.10 20:49.

04.01.10
21:10

казано от Aleksandar Marinov на 04.01.10, 20:49:

Абе те пристигнаха, ама дали ще успея да ги взема  :lol:

Саше в кръга на шегата предлагам да дадеш по 20 лева на 2ма гладни роми и да щурмуват отдела където са ти добавките. :D

Пак казвам в кръга на шегата дане би някой да ме разбере погрешно. хахаха :)

Мила

05.01.10
08:25

Така...днес ходих до пощата и исках да направя справка, дали имам колет от САЩ- имах, колета ми беше там, а служителката ми казва ‘’пропуснала съм тоя колет, просто съм пропуснала да изпратя известие,днес го бх оставила за връщане обратно в САЩ!!!”...колета е изпратен на 02.12.2009 г., което означава,че преди 20 дни е бил в България и не съм получила никакво известие,чист късмет е,че днес реших да отида до там,не мога да повярвам колко некъдърни служители има!!!
Хубавото на всичко е, че не нито ми казаха да плащам ДДС,нито пък съм платила някакви такси за да си взема колета,само едно подписче и толкова.Общата сума на колета е 87$,но на пакета беше написана цената без транспортните разходи т.е. 64$,така че тези,които са направили поръчки през декември,нека да отидат да проверят,защото виждате колко простотия има в Българи, за съжаление.

05.01.10
10:33

Баси абсурда ... утре поръчвам от netrition-a пък каквото стане -стане. (frustration)

Мнението беше редактирано от soul на 05.01.10 10:33.

05.01.10
11:48

Ако ти е малка поръчката (примерно кутия протеин + амино) кажи им да ти пишат 12-13 $ гифт. Обикновено пишат малко ама минава трийсетте лева.

NE

05.01.10
12:29

казано от Mon coeur est a vous на 05.01.10, 08:25:

Така...днес ходих до пощата и исках да направя справка, дали имам колет от САЩ- имах, колета ми беше там, а служителката ми казва ‘’пропуснала съм тоя колет, просто съм пропуснала да изпратя известие,днес го бх оставила за връщане обратно в САЩ!!!”...колета е изпратен на 02.12.2009 г., което означава,че преди 20 дни е бил в България и не съм получила никакво известие,чист късмет е,че днес реших да отида до там,не мога да повярвам колко некъдърни служители има!!!
Хубавото на всичко е, че не нито ми казаха да плащам ДДС,нито пък съм платила някакви такси за да си взема колета,само едно подписче и толкова.Общата сума на колета е 87$,но на пакета беше написана цената без транспортните разходи т.е. 64$,така че тези,които са направили поръчки през декември,нека да отидат да проверят,защото виждате колко простотия има в Българи, за съжаление.

oo супер мн ме зарадва :)
btw какво си поръча от нетришън ако не е тайна? :)

05.01.10
12:30

Някой друг да е получавал тези дни ?

Мнението беше редактирано от DorianX на 05.01.10 12:32.

05.01.10
14:28

Вчера получих една пратка, но беше от dealextreme*com. Цената на стоката е 108$ и ДДС не съм плащал ама занапред  ......... все още е мътно.
Днес говорих с един служител в митницата и след проверка ми обясни - ако цената на поръчката е такава че сумата на ДДС не надхвърля 30лв значи няма ми се начисли данък. Сега звъннах на номера за контакти в http://www.customs.bg/ и там споделиха, че всичко над 30лв има ДДС.
Според мен това е много неприятно и с това си действие правителството ни ограничава. Тоя ЕС ще ни съсие :)

05.01.10
14:35

pockobg, обикновенно сайтове като dealextreme.com & focalprice.com пишат Гифт и 10$.На мен от Фокала дори за фенерче от 2$ ми написаха Гифт и 10$ :D

05.01.10
14:39

казано от incessantforce на 05.01.10, 14:35:

pockobg, обикновенно сайтове като dealextreme.com & focalprice.com пишат Гифт и 10$.На мен от Фокала дори за фенерче от 2$ ми написаха Гифт и 10$ :D

Възможно е затова съм написъл и откъде ми е поръчката! Но нали има някакъв спор и за подаръците, че можело да отворят кулета и да изискат фактура за изпратеното

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1