04.01.10
18:44
Здравейте!
Искам да ви помоля за съвет, добра ли е подредбата на упражненията в програмата, която съм си направил? Целта е повече маса в ръцете и поддържане на коремната мускулатура. Програмата е качена тук -> http://tranz.it/load.php?id=mru32dFCUc69NsP5453956
Най-вече ме интересува дали е добра идея един ден само бицепс, един само трицепс и един само предмишница или е по-удачно всеки ден да има по 1-2 упражнения от трите групи мускули на ръцете.
Приемам всякакви коментари и забележки, предварително ви благодаря!
Здравей,
до колкото видях от програмата имаш само 2 упражнения за гръб в понеделник и 4 за бицепс... в петък също - 4 упражнения за трицепс и 3 за гърди - което е малко нелогично. Все пак големите групи искат по-голямо натоварване и по принцип тренировката се започва с тях (освен ако не тренираш по метода на предварителната умора). Бицепса и трицепса за малки мускулни групи и за тях обикновено не е нужно чак такова натоварване, особено и при положение, че участват в упражненията за големите групи
Дали може да правиш ръце 3 пъти в седмицата зависи от възстановяването, но според мен е множко - най-много 2 пъти на седмица.
Ако искаш погледни в моята програма как са разпределени: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41809/
1.рамо, бицепс и трицепс
2.крака
3.Гръб + бицепс
4.Гърди + трицепс
По този начин товариш ръцете 2 пъти седмично и имаш достатъчно време за възстановяване.
Между другото - колко ти е стажа?
Мнението беше редактирано от deiman на 05.01.10 20:15.
Благодаря ти за съветите. От 10 месеца тренирам. Ще разгледам твоята програма, доколкото разбирам искаш да ми кажеш някои от упражненията за ръце да ги заменя с упражнения за гърди и гръб. Дали това ще е по-ефективно, защото наистина искам в ръцете малко маса да кача, тъй като видимо изостават. Тренирам 3 пъти седмично, предполагам възстановяването не е проблем дори и трите дни да товаря ръцете. Или греша? Ако подредя упражненията за бицепс/трицепс да не са едно след друго в тренировката за деня а да има помежду тях нещо за другите мускулни групи...?
Така - за тренировка на ръце 3 пъти седмично ми е малко съмнително дали ще можеш да се възстановиш - все пак нарастването на мускула става по време на почивката и трябва да я осигуриш. Мисля, че 3 упражнения за бицепс и макс. 4 за трицепс са добре, но все пак ти си преценяш спрямо това как се възстановяваш и колко зор си даваш в тренировката.
Относно дали е добре да включиш друга група между бицепс/трицепс е твой избор, но според мен е по-удачно да се тренират заедно, тъй като се получава ефекта на антагонистите и по-добро помпене - поне така казват ;)
Значи два дни остават упражненията за ръце, като ще ги разпределя 2 за бицепс/1 за трицепс/1 предмишница понеделник, а петък 1 за бицепс/2 за трицепс/1 предмишница и от другата седмица започвам по тази програма да видим как ще е.
Май не ме разбра - имах в предвид, че 3 упражнения за бицепс и 3-4 за трицепс максимум за ЕДНА тренировка, а не като цяло за седмицата :)
Така,че може да натовариш повече бицепса в понеделник и повече трицепса в петък по твоята програма :)
Хвърли едно око на тази тема, щом искаш да дадеш приоритет на ръцете:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41899/
Мнението беше редактирано от vast на 06.01.10 18:55.
казано от Yasen2010 на 06.01.10, 18:17:
Значи два дни остават упражненията за ръце, като ще ги разпределя 2 за бицепс/1 за трицепс/1 предмишница понеделник, а петък 1 за бицепс/2 за трицепс/1 предмишница и от другата седмица започвам по тази програма да видим как ще е.
Да, добре те разбрах, аз така и си направих програмата, но май нещо не го обясних разбираемо. Както и да е, важното е, че достигнахгме до решение, за което много ти благодаря. Благодаря и на vast, ще прегледам темата утре като имам повечко време.