05.01.10
11:37
Как ще се отрази ако се тренира без програма? Всмисъл на всяка тренировка упражнения които ти хрумнат, имаш достатъчно почивка и гледаш мускулна група да не се засича.
Например
понеделник - гръб, задно рамо, трапец
вторник почивка
сряда гърди предно, средно рамо
четвъртък крака
петък почивка
събота ръце
неделя почивка
понеделник- рамо
вторник почивка
и т.н .. да не се засичат мускулни групи. Как мислите?
Може, но трябва да си познаваш тялото си много добре, да знаеш кое е възстановено кое не. Всъщност аз съм трнирал едно лято без програми и ефекта не беше лош.
05.01.10
12:03
Да, прав си. Също така ще разбера кое с кое върви най-добре в една тренировка.
Експериментирай. Ако някой път пък се получи по тежка тренировка просто увеличаваш почивните дни. :)
Че аз програма не съм имал от миналото лято. Но това е приложимо когато правиш предимно базови упражнения, а асистиращите за нищо ги нямаш. Когато си разделяш тренировките на мускулни групи ще имаш различен брой почивни дни от мускулните групи с тези хаотични тренировки. Като се замисля това може и да ти се отрази добре, тъй като ще придобиеш по-добра представа за възстановяването си (при положение, че си дал достатъчно време на такива тренировки) и след време ще можеш да си изготвяш програмите по-съобразително, защото ще си наясно със собственото ти възстановяване - дали на краката са им нужни 5 или 7 дни, дали на рамото са му нужни 4 или 6 дни и т.н.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 05.01.10 15:12.
05.01.10
15:59
За сега има двама потребителя които са ЗА. ;д Така го разбирам.
Във всяка тренировка можеш да си разнообразяваш упражненията, разбира се. Хубаво е обаче да присъства по едно базово, а не в деня за гърди да направиш едни лицеви и някакъв скрипец.
05.01.10
17:13
Ами за мускулна маса да речем? Кое ще е по добро за максималното й покачване. Стриктната програма или безразборието?
05.01.10
17:30
казано от p17bull на 05.01.10, 17:13:
Ами за мускулна маса да речем? Кое ще е по добро за максималното й покачване. Стриктната програма или безразборието?
И безразборие да е,щом като влезнеш в залата се смазваш от тренировка,значи тя е пълноценна. :P ;)
Сигурен ли си, че щом тренировката е смазваща е и ефективна? :) 15км бягане са смазващи, 15-20 серии по 10+ повторения на който и да е мускул са смазващи, ако те блъсне кола също ще се чустваш доста смазан. А глупостите, които изброих колко ще повишат мускулната маса? :)
05.01.10
19:32
Ами попринцип програмата е за улеснение. Ние не тръгваме сега да откриваме топлата вода :) Никой не би пробвал да яде тапотии , всеки знае ,че трябва да се яде месо,яйца и мляко :) Скоро гледах филм за принципа на тренировка на Уидър :) За който незнае той е шефа на мр.О :)Този филм показва доста неща. Преди всеки е правил дива тренировка за всичко :)
Аз лично ти препоръчвам да спазваш тренировъчните дни както са свързани базово и да има достатъчно време между тях. Другото което трябва да гледаш е да сменяш упражненията. Ако представата ти за “без програма” е подобна на моите последни 2 изречения значи аз съм “ЗА!”.
05.01.10
19:53
Вече имаме 5 ЗА .. и без това ми омръзва бързо като следвам една и съща програма 3-4 седмици.
05.01.10
19:54
Мен ме бройш ‘ЗА’,нали? :cheese:
05.01.10
19:55
казано от gogata2427 на 05.01.10, 19:54:
Мен ме бройш ‘ЗА’,нали? :cheese:
Оп, оп 6 са. Да се поспра малко това не е СПАМ темата. ;Д
Шестима “ЗА”, но винаги може да се появи един с реалистичен пост по-студен от желязото в залата и да те разубеди с подходящите обоснования.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 05.01.10 20:14.
05.01.10
20:20
казано от Thrashmetal на 05.01.10, 20:14:
Шестима “ЗА”, но винаги може да се появи един с реалистичен пост по-студен от желязото в залата и да те разубеди с подходящите обоснования.
Нека да се покаже :coolgrin:
Винаги мога да ти кажа и причините да НЕ тренираш хаотично, но ще те поощря да го правиш. Нека има повече младежи, които смело се откъсват от всеобщоприетите стандарти, интереси и т.н.
: )
Мнението беше редактирано от ~ DN на 05.01.10 20:24.
06.01.10
21:46
Напиши 9-10 основни упражнения на картончета , сгъни ги , пусни ги и в една шапка и тегли 4-5 късметчета :) . Другия път останалите.
07.01.10
05:48
Допълнение към горното:
Аз съм за ако тренираш по дадената ти за “пример” т.е. ако са ти в един ден така мускулните групи ,предполагам може и досега да са ти били така, но и да нямаш еднакви упражнения :) И аз така тренирам попринцип :)
Мнението беше редактирано от Muhammad Ali на 07.01.10 05:49.
07.01.10
07:05
И аз никога не съм имал програма но въпреки това гледам едно базово упражнение и едно напомпващо (+ още нещо за по-големите..) във всяка тренировка да имам независимо коя мускулна група тренирам в дадения ден :)
07.01.10
09:59
В тренировките ми винаги присъстват
За гърди ; полулег с дъмбели
За гръб ; гребане с щанга, набирания
За рамо ; раменни преси, пред, зад врат
За крака ; хакен-клек, ще започвам и клека ;))
За бицпс ; сгъване с прав/крив лост
За трицепс ; френско ..
За големите мускулни групи правя по 4,5 най-много,за малките по 2-3
Мнението беше редактирано от Питбула на 07.01.10 09:59.
07.01.10
11:59
Аз тренирам именно така. Но наистина трябва да се познаваш много добре.
07.01.10
19:58
казано от Георги Николаев на 07.01.10, 11:59:
Аз тренирам именно така. Но наистина трябва да се познаваш много добре.
Не го познавам толкова добре, но ще го опозная. :coolsmirk: