01.03.05
13:01
Темата е модерирана от Mr_Muskul.
здравейте
ходя на фитнес вече от 1 година .. а резултати няма почти никакви . храня се горе долу добре и редовно , от 3 месеца пия протеини а не мога да кача нищо .. имам приятели които всеки месец качват по кило а аз от година не съм качил повече от 2 ... не знам къде ми е грешката затова се обръщам към хора които мисля че могат да ми помогнат в този форум . ето горе долу как изглежда моята тренировачна и хранителна програма :
гърди-трицепс , гръб-бицепс и крака-рамо ги редувам 4-5 пъти седмично (мисля че тука прекалявам .. сякаш трява по-малко) , за храненето : сутрин ям овесен ядки , пшеничен зародиш с прясно мляко , на обяд ориз
/ картофи / фасул с извара , после тренировка в около 4 , след нея банан , мед и протеиновия шейк , вечерта 2 ядения - към 8 - месо (ако има) , яйца , извара , картофи , към 10 - кисело мляко , мед и квото е останало друго от яденето ... това е в общи линии ... не знам що така не мога да напредна . ако някои има някфа идея или съвет да даде ...
Моля пишете на кирилица. Темата беше механично преведена.
Mr_Muskul
01.03.05
14:12
ами човек явно имаш бърз метаболизъм/отслабваш бързо/.хапваш си добре така тряя :) трябва да ядеш през 2-3 часа което е сложна задача щото и аз ям зимам протеин ся креатин и глутамин и да видим. а я ми кажи какъв протеин зимаш?а за да качиш тряя да тренираш максимум 4 пъти в седмица тоест 3 е добре :) трябва да правиш максимум 3 упражнения за 1 мускулна група с по малко повторения ама с големи тежести-90%-97% от максимума колкото можеш да дигаш!!! УСПЕХ ОТ МЕН
Абе щом от година нямаш напредък/ако е наистина така, защото и аз не качвам особенно, но физиката се променя доста, кантара не винаги е критерий/ значи “проблема” ти е по-сериозен от ЛЕКИЧКА грешка в трен. програма. Явни си оплел конците нещо по дебело...
Ще ти дам варианти, непълни са и може би частични, но ако намериш нещо вароятно...:
*абе на колко си години не разбрах, да не се окаже, че си на 14 и да се чудиш “какво става”:D
1) тренираш нередовно/в кофти часове или нещо още по дебело... незнам...
2) тренировката ти е некадърна/защо не я опишеш пълно, че тук спецовете да те светнат/. Говорил ли си с инструктор? Наглеждал ли те е?
3) Храненето ти е некадърно. Абе като гледам свястно си хапваш, обаче пак не даваш никаква представа... възможно е да се прехранваш в опредлени часове, в други да гладуваш... може да смесваш кофти хрананата, че да не се усвоява... незнам замисли се малко. Пак казвам явно нещата при теб не са елементарни...
4) Пиеш ли? Пушиш ли? Един човек каза: “Големите пускули не се правят в залата, за тях ти трябва голямо сърце, бял и черен дроб” Така, че ако тренираш само като хамал в залата и не поддържаш добри общи показатели... :?
5) възстановяване, спиш ли както трябва? Ако не спиш и правиш хронично недоспиване... няма нищо да постигнеш.
6) Болести. Това е най-страшния вариант, но все пак трябва да се изследва. Отиди на изследвания. Ако се окаже, че си болен от нещо... нещата доста се променят. Умната.
Няма да открия теплата вода, ако кажа, че човешката физика е адддски сложна. От инфото което си дал, не може да се каже нищо сериозно. Трябва да напишеш и обмислиш доста повече от 10 изречения за да получиш качествени отговори. Това моето е набързо, джаста -праста. :)
Благодаря за мненията до тука .. значи сега малко по-конкретно да опиша ситуацията (ще се опитам..)
значи първо след 20 дена ставам на 18 ... тва за бързия метаболизъм явно е вярно . много ям (още преди да трагна на фитнес..) но не пълнея . напълно съм наясно че целият процес на усвояване на храната , на растене на мускулите и тъй нататьк е много далаг и сложен ... вече ще ходя наистина по максимум 4 пати седмично защото преди като че си давах тварде малка почивка . искам да питам има ли проблем в дните без тренировка да ходя пак до залата и да правя леки разгряващи упражнения или да си давам пълна почивка .
по въпросите на TPD :
1. тренирам в около 4 часа до 5:30 някаде
2. нямам точна програма точно кои упражнения за гарди и т.н. да правя всеки път , но сам запознат добре с упражненията и ги изпълнявам правилно . може би досега натоварвах прекалено много мускулните групи , защото правех по 4-5 упражнения за мускулна група горе-долу
3. за храненето .. тука е много сложно ... значи сутрин за закуска ям прясно мляко с овесени ядки обикновено , после сам на даскало .. там ям по 1-2 банана обикновено и несто друго ако има , на обяд ям квото майка е сготвила (като се саобразявам все пак да не е пържено и т.н.) + извара обикновено , пилешко филе , маслини и тн ; после следва тренировката в 4 , след нея изяждам по някои банан и си пия шейка ; за вечеря пак ям общо взето квото има сготвено + пак извара и 2 яица ежентуално , преди лягане взимам кисело мляко с нещо или яйца ако не съм ги ял на вечеря ... ако имате нещо да допълните тая програма или да ме посъветвате ще е добре
4. не пуша ... всяка събота обаче яко си пийвам
5. възстановяването мисля че е добро , не правя други физически натоварвания след тренировка ..
5. болести да чукна на дърво мисля че няма .. не е там проблема мисля и надявам се
дано някой е имал търпение да прочете всичко до края и да метне някои мнение по въпросите ...