28.02.05
21:25
Значи въпросът ми е дали ще претренирам бицепса като го тренирам след гърба със 9 серии така мисля поради стажа си 1 месец .. Дали ще е по-добре да тренирам трицепса след гърба??.. мерси предварително :roll:
28.02.05
23:40
какво правиш за гръб и какво за бицепс?
От известно време тренирам бицепса след гърба в 1 ден и миля че е ОК. Не се изхвърляй много в тежестите, постепенно качвай и мисля че 3 упражнения по 3 серии е добре, може да правиш и 2 упражнения по 4 серии(общо 8 серии). Дали претренираш ще усетиш сам...ако не расте бицепса или не качваш силата.
Успех!
ми значи за гръб правя следното
чукове с подхват 3x6-8
чукове с надхват 3x6-8
приърпване на скрипец пред гърди 3x6-8
гребане с дъмбел 3x12-15
тяга с лека тежест 3x10-12;
a за бицепс сгъване с ЕZ лост 3x6-8
скотово 3x6-8
конзентрирано сгъване 3x12-15
Струва ми се, че за гръб това е твърде много...с толкова много упражнения (за да завършиш тренировката) трябва да тренираш с малки тежести, кето означава не много добър ефект (поне не оптималния). Също така вероятността от претрениране скача много и за гърба и за бицепса така. За гръб остави 3-4 упражнения по мое мнение. След това за бицепса може да правиш 6-8 серии и мисля че ще е добре
Ами.. добре даите за пример някаква тренировка за гръб+бицепс
с която да не претренирам защото вярно с тази програма и моя никъв стаж ми се ..ава... маика^а... 10x предварително
Аз тренирам гръб и бицепс по принцип, но тренирам бицепса 2 пъти седмично с по-малко упражнения! Ако оставиш така тренировката махни едно упр. от 2те групи!
03.03.05
14:28
за стаж от 1 месец тренировката ти ми се струва нереална..и с тия чукове отначало...по-добре е да започнеш с широкия гръбен мускул и после да вървиш навътре и надолу. в този ред на мисли ти препоръчвам следната програма:
1.скрипец отпред широк хват/набирания пак така 4х10
2.чукове 4х8(според мен няма нужда от 2 хвата поне на твоето ниво, остави само подхвата и имай предвид, че колкото по-тясно държиш, отиваш все по-”навътре” в гърба)
3.тяга 4х10
4.скрипец тесен хват 2х10(така ще довършиш гърба и ще загрееш бицепса и след това 2 упр за бицепс ще са напълно достатъчни)
5.прав с щанга 3х8
6.скот 3х8
ако имаш въпроси или възражения, давай.........