Поръчки Online - USA - update 17.02.2011

Темата е заключена.
Прескочи до:

07.01.10
07:45

казано от Oranje на 07.01.10, 07:13:

казано от Кольо Пияндето на 07.01.10, 07:03:

казано от Fantaa на 07.01.10, 07:01:

Имам чувството, че заради това ддс и добавките ще се вдигнат

Няма логика... предполага се, че вносителите им декларират легално и изрядно стоката...

Не забравяй, че говорим за страната, в която 90% от такситата карат на метан, но си вдигат цените при всяко покачване на бензин и нафта, а не ги свалят при спад на цените на горивото. Мога да ти дам още примери ;)

Това може да го кажеш и на Вальо Златев, той е виновния, не те.

казано от Кольо Пияндето на 07.01.10, 07:28:

казано от Oranje на 07.01.10, 07:13:

Не забравяй, че говорим за страната, в която...

Именно...  :lol: Затова използвах израза ’предполага се, че...’
Юридическо лице, което внася стока в количества, предназначени за търговия и ги продава открито в България, не би трябвало да бъде засегнато от тези новости. Не би трябвало!  :lol:

Не оспорвам легалността на вноса на фирмите в бранша, а думичката ‘логично’ ;)

07.01.10
08:14

Дано да сте прави,че колкот са високи цените,сега хептен няма да можем да купуваме (говоря за бг пазар)

07.01.10
08:42

Не вярвам да се вдигнат добавките, няма логика.
Виж обаче ако долара се вдигне.... :)

07.01.10
08:44

казано от Aleksandar Marinov на 07.01.10, 08:42:

А долара като падна, да не би и цените на американските добавки да паднаха? Или вносителите се направиха на ударени...

07.01.10
08:45

А не питай мен. Не мога да коментирам колегите какво правят. Всеки отговаря за собствените си постъпки.
За мен е неправилно, веднъж обявени официални цени, да се пипат след това.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 07.01.10 08:46.

07.01.10
08:52

Сашо искам да уточня, че не се заяждам и т.н. (не само с теб, а и с останалите вносители на добавки от САЩ). Но след като разплащанията между вносител и производител са в долари, а долара както знаем вече не е 1.65, крайните цени остават същите. Цените на добавките в САЩ не са се вдигали особено, а тук не падат, ами си стоят. Следователно търговците са с по-голяма печалба и затова не намалят цените перманентно или поне съобразно долара... или греша?

07.01.10
08:52

казано от Aleksandar Marinov на 07.01.10, 08:42:

И той т’ва прави, хубаво се беше задържал на 1.30-31 доста седмици, сега 1.37, сигурно ако мине 1.42-3 ще има промени в цените..

07.01.10
10:24

Статия от Дневник по темата

http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/06/838566_evala_be_mitnica/

07.01.10
10:56

казано от inspect на 07.01.10, 10:24:

Я виж предната страница :D:D:D:D:D

07.01.10
11:07

Остана вариянта с европейските онлайн магазини , докато не са преебали и там нещата :)

07.01.10
12:28

Имам въпрос. Ако в нетришън задам да пратят нещата като гифт (без фактура вътре) това ще значи ли че е от физическо лице (до 45 долара)? Нещата ми (2 фетбърнъра) са около 40 долара. И как мога да се свържа с някой от нетришън да ги помоля, евентуално, да пишат по- ниска стойност ако това с гифта не стане?

Най-вероятно ще ти кажат, че не могат да пишат по-ниска стойност. В e-mail-а, който на мен ми пратиха, пишеше, че си слагат реалната цена на продуктите без аз да съм ги питал нещо подобно.

07.01.10
13:41

И имай впредвид, че от митницата могат въпреки това да те извикат и проверят вътре какво има и да изчислят реалните цени на добавките.

07.01.10
14:06

казано от DorianX на 07.01.10, 13:41:

И имай впредвид, че от митницата могат въпреки това да те извикат и проверят вътре какво има и да изчислят реалните цени на добавките.

от къде пък ще ги изчислят и ще направят справка :) може добавките да са били от разпродажба и може да стане номера,въпроса е ,че никой сайт не би си рискувал репутацията и самият сайт ,за такива шмекери :)

казано от Тони1 на 07.01.10, 14:06:

от къде пък ще ги изчислят и ще направят справка :)

Е, как ще ги изчислят... най-малкото митничарите също ползват интернет :)

07.01.10
14:29

Аз питах поради факта, че съм чел, че нетришън като ги помолиш да смъкнат цената на фактурата и пратката, го правят.

NE

07.01.10
14:32

казано от Кольо Пияндето на 07.01.10, 14:24:

казано от Тони1 на 07.01.10, 14:06:

от къде пък ще ги изчислят и ще направят справка :)

Е, как ще ги изчислят... най-малкото митничарите също ползват интернет :)

сигурно..то нали там си пише от къде са поръчани нещата,и ако се усъмнят в цената която са написали на фактурата могат да влезнат в сайта на нетришън и да видят дали няма някаква измама :)

казано от Giovane на 07.01.10, 14:29:

Аз питах поради факта, че съм чел, че нетришън като ги помолиш да смъкнат цената на фактурата и пратката, го правят.

Имаше някъде из форума описание на такава молба към тях. Вероятно, обаче, хората не желаят да си рискуват бизнеса с масово издаване на фактури със силно занижена стойност (на практика фактури с фалшива стойност, предназначени за документална измама на държавни власти).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.01.10 14:36.

07.01.10
15:16

Ако кажем че случайно аз си купувам 1кг креатин оттук, но заминавам за USA и решавам да не го използвам. Решавам да го изпратя на мой приятел в БГ като подарък. Е какво ще ми го обмитят ли ако цената му е да кажем 100$ в USA? Цените на онлайн магазините са различни, коя ще приемат за реалната? Как могат да докажат, че стоката е закупена в USA? А аз как мога да докажа, че е купена в България?

Мнението беше редактирано от pockobg на 07.01.10 15:19.

SM

07.01.10
15:37

catch 22..

07.01.10
19:26

казано от pockobg на 07.01.10, 15:16:

Ако кажем че случайно аз си купувам 1кг креатин оттук, но заминавам за USA и решавам да не го използвам. Решавам да го изпратя на мой приятел в БГ като подарък. Е какво ще ми го обмитят ли ако цената му е да кажем 100$ в USA? Цените на онлайн магазините са различни, коя ще приемат за реалната? Как могат да докажат, че стоката е закупена в USA? А аз как мога да докажа, че е купена в България?

Ти говориш за един продукт, а кой от вас ще си поръча от нетришъна само един продукт (не е изгодно) ?

А и да  носиш добавки от тук в щатите .... :)

Мнението беше редактирано от DorianX на 07.01.10 19:28.

SM

07.01.10
20:57

той хипотетично задава въпроса човека! ако мине за едно нещо, може и за 100

07.01.10
22:14

Ако ви ги прати приятел и пише вместо нетришън Гошо Петков на подател примерно и няма никакви документи в кашона то тогава според мен не трябва да се плаща нищо, но не съм сигурен !Ако някой знае да каже как стоят нещата по този въпрос?

07.01.10
22:18

казано от smacker на 07.01.10, 20:57:

той хипотетично задава въпроса човека! ако мине за едно нещо, може и за 100

Един път може да мине, един път не! Зависи изцяло от митницата. Дали служителя е на кеф или друг не е и ред други знайни и незнайни евентуални проблеми..... Всичко пак ще опира до късмет за в бъдеще. Дори хипотетично - вариант да носиш добавки от тук там - няма място за сравнение. Всичко се докзва с фактура от къде е. Знаеме законите и правилата, но може да гадаеем само дали ще мине метър доставката.

08.01.10
07:04

казано от WESTA на 07.01.10, 22:14:

Ако ви ги прати приятел и пише вместо нетришън Гошо Петков на подател примерно и няма никакви документи в кашона то тогава според мен не трябва да се плаща нищо, но не съм сигурен !Ако някой знае да каже как стоят нещата по този въпрос?

Трафика от физическо лице на друго такова също се заплаща.

Мнението беше редактирано от summer_jam на 08.01.10 07:04.

08.01.10
07:12

в-к Дневник: “Върху пратките от страни извън Евросъюза се начисляват мито и ДДС. Митото се плаща, само ако стойността на колета надвишава 150 евро (300 лв.) според регламент 1186/2009 г. на Европейската общност. Данък върху добавената стойност се плаща за пратка над 15 евро (30 лв.) Според Директива 88/331/ЕИО стоките с обща стойност повече от 10 екю, но не повече от 22 екю подлежат на облагане с ДДС, затова и в България е въведен праг за облагането с ДДС от 30 лв. или 15 евро. Това обясниха от финансовото ведомство.
Какво се е променило: До края на 2009г. законът за ДДС предвиждаше данъкът да се налага за пратки над 150 евро. Но вече е за пратки над 15 евро, заради евроизискаванията (те били заложени в Директива 88/331/ЕИО).”

08.01.10
07:51

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/06/838566_evala_be_mitnica/

СА

08.01.10
07:54

казано от princo на 07.01.10, 10:56:

казано от inspect на 07.01.10, 10:24:

Я виж предната страница :D:D:D:D:D

казано от mo9 на 06.01.10, 21:12:

Интересно четиво затова какво ни очаква в митницата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/06/838566_evala_be_mitnica/?ref=rss

ужас

08.01.10
08:05

Аз последния път ги напсувах всичките и използвах жокер, за да си освободя пратката.
Бабки от тоталитарно време, нагли ..... като им се развиках, че сума ти млади хора чакат за техните места и омекнаха :lol:

08.01.10
11:33

Доколкото разбрах вноситела на поправките в закона за ДДС - е госпожа Менда Стоянова
www.menda.bg . В сайта и има два неини отговора на казуса , като за сега излиза , че проблема с усложнените процедури бил
решим и от агенция митници щели да се погрижат да облекчат процедурите.
Ето и отговора на министъра Дянков за статията от дневник за “приключенията” в митницата: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/07/839291_diankov_za_mitnicheskiia_kazus_ujasno_procedurite_sa/

Мнението беше редактирано от thorne на 08.01.10 11:37.

ВИ

08.01.10
12:08

Добре познатия пълен хаос. Така работи целия държавен апарат и така ще работи още дълго.

08.01.10
13:03

Мале, тоя министър и реформи ще ми прави! Представям си след “реформите” колко по-голяма мазаница и дърво ще ядем.

п.п Само да добавя, че пратката ми ОЩЕ НЕ Е ОСВОБОДЕНА от FedEx на митница София. Да не говорим, че поръчката бе направена преди нова година, така че не би трябвало да важат промениете в закона за нея, но върви се разправяй.....
След едно тесте документи, които им пратих, днес ми се обаждаха и за банково извлечение за удостоверние как съм платил сумата, независимо от това, че имат фактура от продавача вътре в пратката, явно това не им стига, че и вчера след като платих ДДС ме караха и да сканирам платежните нареждания и да им ги пращам на майла. Е, няма такава простотия като митница София.

На митница Русе е 100 пъти по-опростена процедурата, когато освобождавам пратки на фирмата. На митница Русе - отиваш, взимаш фактурата, намираш митническа агенция, която да ти изготви документите, след това отиваш в ДСК, плащаш мито и ДДС, и след това се връщаш на митница Русе за да си получиш стоката.

Само да повторя досега какви документи съм пратил на тея тъпанари от FedEx за да ми освободят пратка за лична употреба на стойност 82$ , която даже не е за мен , а бях достатъчно прост да направя услуга на приятел като поръчах на мое име.

Вчера ми се обаждаха, защото тъпана от FedEx явно не знае, че supplements facts означава “съдържание” на продуките и ми званя за да ме пита, защо никъде не пишело съдържанието на изпратените документи за продуктите със снимка от сайта.
След като му обясних къде да гледа , после ми званя да съм пратил сканирани платежните нареждания, въпреки че вече бях им превел ДДС-то.
Е днес след като му теглих една майна(след като ми поиска И банкови извлечения) ми се обяснява и извинява 10 минути по телефона, но “ТАКИВА били на митница София “- това му беше оправданието

Документите които пратих:

1. приложено бланка за пълномощно, което трябва да се завери нотариално,
2. бланка за заявка за митническо представителство - важно е подробно
описание на стоката на български език и уточняване на бройката,
3. копиe от лична карта!
4. Сканирани платежните нареждания за ДДС-то
5.EORI код с бланка
6. 10 страници разпечатка от сайта на всеки един продукт, със ЗАДЪЖИТЕЛНО да се вижда картинка на продукта и състава на продукта.
7. И от днес - ново 20, обадиха ми се специално за БАНКОВО ИЗВЛЕЧЕНИЕ

E аз нямам нерви да се занимавам повече за в бъдеще с поръчки за лична употреба от USA. Не знам за вас. Сигурен съм, че ако пратката си беше стигнала до Русе митницата, щях да се оправя за 2 часа максимум с всичко.

п.п Бойко sucks

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 08.01.10 13:18.

08.01.10
20:14

Относно тези реформи много се надявам да има и нещо както в моя случай за всяка пратка трябва да давам по 10 лева за газ да ходя до Сливен да освобождавам пратките.Според мен е логично, ако самият колет е в необмитяемите граници и по някакъв начин не буди съмнение да се изпрати до адреса на получателя.Макар, че дали въобше ще има реформи ... :(

08.01.10
21:08

Ще почакаме и ще видим дано да направи нещо този Дянков.
След около 2 месеца трябва да има някакво развите ако си държи на думата !

08.01.10
21:30

казано от WESTA на 08.01.10, 21:08:

Ще почакаме и ще видим дано да направи нещо този Дянков.
След около 2 месеца трябва да има някакво развите ако си държи на думата !

Ами те вече достатъчно се о*раха с тези 15евро, така че това ще капка в морето, но все пак нека видим... :)

То самото плащане на това ДДС не е най-големият проблем на света. Пак излиза по-евтино в повечето случаи. Да се направи малко по-нормална и бърза процедурата по плащането му ще е предостатъчно. Ама дали...

08.01.10
23:38

казано от Martin Tomov на 08.01.10, 21:34:

То самото плащане на това ДДС не е най-големият проблем на света. Пак излиза по-евтино в повечето случаи. Да се направи малко по-нормална и бърза процедурата по плащането му ще е предостатъчно. Ама дали...

Да ти кажа точно ддс-то е един от основните проблеми.Щом може митото да е след 150евро значи и ддс-то може да е така, както си и беше досега де.Просто самите ни закони са как да го кажа прекалено обирджийски.

Прав си и относно системата за плащане на ддс.Трябваше преди да направят тези промени за 30-те лева да помислят как да си олеснят процедурите по плащане на ддс.Колкото и хора да се дръпнат от онлайн поръчките с това драстично 10торно намаление на мизата сега ще има много повече плащания на ддс от миналата година.Следователно като се има напредвид колко е тромава процедурата за 1 човек незнам как ще се оправят с така да се каже наплива от клиенти..Дано, наистина дано Дянков направи нещо по въпроса..

Хайде лека вечер от мен засега, че много се разписах, а ми се спи. :)

09.01.10
08:17

нае*ах са и аз сега видях темата а вече пуснах поръчката ... писах им емайл да не я пращат ама дали ще свърши работа нз

Ако не си получил вече мейл, че ти пращат поръчката не би трябвало да е проблем да я откажеш.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1