01.03.05
11:22
Тренирам с тежести съвсем от скоро-4 седмици и май ми трябват малко съвети. В началото започнах с базови упражнения, а от 10-тина дни правя следното:
1 ден Бицепс и Трицепс
2 ден Гръб и гърди
3 ден Рамо
4 ден почивам
и после пак така. Ако се усетя уморен просто пропускам някой ден и на следващия продължавам.
Правя по 3 упражнения по 4 серии по 5 повторения със тежест за 6-7 повторения.Всеки ден павя коремни преси 3 по 20 със 7кг зад врата и 3 по 20 повдигане крака от лег.
Това което си мисля че правя е тренировки за сила. Не искам обем, а сила и релеф.
Знам че някой ще питат къде са краката, но след всяка тренировка, както и въртя по около 30 мин вело и мисля че ми е достатъчно.
Дайте някакви препоръки, моля!
Трябва ли да взимам аминокиселини и/или креатин как и по колко. На 30г. съм, 79 кг.,183см.
01.03.05
12:20
Човече, зле е тва!
1) Не можеш да тренираш като Рон Колман без химия! 3 дена тренировка, 1 ден почиваш- страшно натоварващо е!
2) Смени мястото на ръцете и гърба и гърдите... А освен тва гръб и гърди в един ден не ти го препоръчвам...
3) Корем всеки ден- прави го макс. 3 пъти седмично- така като го претренираш няма кяр...
4) За какво ти е всеки ден тва кардио- като гледам с килата не си зле... Верно е, че е важно къде са ти трупнати, ама....
Абе по-добре си избери друга програма :?
Аз лично ти препоръчвам любимата ми (която не включва крака):
1 ден) Гърди
2)
3) Гръб
4)
5)Ръце
6)
7)Рамо+ трапец
8)
1)Гърди
.....
(както се досещаш- празните дни са почивка)...
Успех! :wink:
01.03.05
12:41
По 1 и 3 -Аз не се чувствам много натоварен. Тежестите ми не са големи и час след тренировката се чувствам пак бодър и свеж. На следващия ден тренирам с желание. Как да разбера че се претренирам.
Кардиото ми трябва защото съм доста мазен.
М/у другото коремът ми е май най-добре развитата мускулна група.
Благодаря за съвета!
[quote author=“Angus”]По 1 и 3 -Аз не се чувствам много натоварен. Тежестите ми не са големи и час след тренировката се чувствам пак бодър и свеж. На следващия ден тренирам с желание. Как да разбера че се претренирам.
Кардиото ми трябва защото съм доста мазен.
М/у другото коремът ми е май най-добре развитата мускулна група.
Благодаря за съвета!
Корема, откровенно да ти кажа... може да го тренираш 4-макс 5 пътви в седмица и нямада го претоварваш, това е при мен.
Обаче искам да ти кажа, нещо общо. Това, че не се чувстваш натоварен след трен. НИЩО не значи, и аз съм такъв тип, но чесно да ти кажа, от /какъвто и да е все пак.../ опита който имам претоварването, често остава “скрито” и в един момент може да избие някъде! Това е много опасно. Вслушай се в това което казах послено, може да ти спести много гадни изживявания, впреки, че ... докато не загуби човек 1 нещо не го оценя, но... :wink: