02.03.05
12:25
правилно ли е да се качва тежеста във всяка следваща серия(например 1-70кг, 2-75кг..) или всички серии да са с една тежест?
Дали е правилно или не, зависи от това което целиш да постигнеш.
Завишаването на работната тежест със сериите се нарича- “ПИРАМИДА”.
Тя се използва добре при трен за маса. Въпреки, че аз винаги работя пирамида, дори като съчетавам разни видове тренировки...споредзависи.
Чети статиите в сайта, никой няма да седне да ти обяснява надълго и широко, при положение, че те теб те мързи да прочетеш!
пирамидата е тренировъчен метод и то доста удачен като има няколко варианта: при единия качваш и после сваляш, дргия е само да качваш а има даже и такъв при които почваш от много и само сваляш. използва се предимно за сила но има и добри страни и за маса :) така да се каже аз лично правя пирамиди за различни упражнения вече доста време и съм доста доволен :)
tpd търсих в сайта, но не можах да открия инфо по тоя въпрос.и да има тва че не съм го намерил не значи че ме марзи да чета и реших да питам(нали за тва е форума).
Еми то може и да има, ама по мое мнение доста трудно се откриват статиите...някак си и аз не мога да ги намирам...
Пък това си е много удачен метод - при мен (пък и не само при мен) работи добре и за маса и за сила
И двата метода са вмъкване на разнообразие(при културистична тренировка),хубаво е да ги променяш с времето обратна,права пирамида и тренировка с едни и същи килограми.Румен Ценов e тренирал и още тренира ръце(които са с внушителни размери) с постоянна тежест
[quote author=“M0nst3R”]tpd търсих в сайта, но не можах да открия инфо по тоя въпрос.и да има тва че не съм го намерил не значи че ме марзи да чета и реших да питам(нали за тва е форума).
Ясно пич, но нали знаеш, като опиташ нещо и то не стане, опиташ го пак и пак и пак... :) Докато стане.
Иначе пирамидалната постройка на сериите е нещо много добро и си струва да се намери обширно инфо по въпроса.
Успех!