21.02.05
16:08
правя ги днес и искам да кача маса в горната част че ми изостава и искам някоя и друга препоръка по моята програма
1.разгъване на дъмбели от полулег х4
2.вдигане на дъмбели от полулег х4
3.вдигане на щанга от лег х3
4.разгъване на дъмбели от лег х3
5.пуловър х3
Първо - твърде много упражнения. Остави 3 или най-много 4 базови. Тоя pullover го прави примерно в суперсерии с клека (ако правиш клек, ако не правиш - може ако толкова настояваш да си го оставиш при гърди)
Акцент - ами правилно си се ориентирал да правиш първо упражненията от полулег, защото при тях акцента е върху горната част. Само не ми е ясно какво са това “разгъване на дъмбел”. Аз си мисля, че може би имаш предвид флайс. Ако е така - остави само флайса от полулег (за да си имаш акцента върху горната част), но не го прави първи, ами трети - след двете лежанки (първо базовите упражнения)
Това е от мен, дано съм бил полезен
21.02.05
20:00
не видях да има наи важното-вдигане на щанга от полулег,упражненията наистина са ти много..може да опиташ една програма за която четох че независимо дали си начинаещ,напреднал или професионалист винаги имала ефект ако не си я правил до момента(ще ти се стори малко нелогична) :
1. вдигане на щанга от полулег-5 серии в пирамида
2. флаис от полулег - 5 серии
Само това? Ти опитвол ли си ? А флайса с голяма амплитуда или с големи тежести? И колко време се прави? И колко често (заменя или допълва трен за гърди?)
Дай още инфо!
Ето ти една програма моя по която тренирах и сега пак тренирам.Тренират се гърди 1път в седмица.Едната правиш единя път а другата-следващия.
1.Повдигане щанга от полулег 4х12,10,8,6
2.Флайс от полулег 4х10
3.Кросовър от наклон 90градуса 3х12
4.Лицеви опори от наклон 2 до отказ
Следваща седмица:
1.Преси с дъмбели от полулег 4х10
2.Флайс от хоризонтален лег4х12/с еднаква тежест/
3.Кросовър с лек наклон 3х12
4.Пек-дек 2х15
Това е доста интензивна тренировка така че внимавай с тежестите.Не се прави на герой.Прави тази програма около2месеца и после я смени.Успех
Много упражнения правиш не си казал нищо за стажа дай повече инфо но най вероятно претренираш
стажа ми е половин годинамгирдите ми са 110см,обаче стоят някак наколноени надолу,изпъкнаи са само в долната част,може би защото преди да тренирам доста време правех лицеви опори
иначе програмата мисля да я направя така
1.флайс от полулег
2.вдигане на щанга от полулег
тия двете за горна част
някак не ми се иска да зарязвам съвсем долната, :( не знам удачно ли ще е да правя пак лег и флайс само че за долна и накрая пуловъра,че много му се кефя :lol:
23.02.05
18:24
абе хора искам да се допитам до вас за моя огромен проблем..ГЪРДИТЕ !!! така..начи кво да ви кажа .. с една дума изостават яко!иам чувството че нещо не ги тренирам както трябва..
така..в едно списание видях една програма..в смисъл беше нещо от сортан на 4 трисета:
1. трисет:
-хоризонтален лег:1х5 повторения
-с дъмбели от полулег:1х10 повторения
-кросоувър:1х20 повторения
...
и така 4 трисета! кво ще кажете за тва?дайте мнение и ако може напишете някоя друга програмка!ае мерси предварително!
:o
Предварително се извинявам за оффтопика, ама просто тоя размисъл ме напъна....
Знаете ли на мен какво ми се струва...Всеки втори си мисли, че му изостават гърдите...дали наистина е така или просто си внушаваме? Все пак като застанем срещу огледалото гърдите ги гледаме отпред и няма как да ги видим добре...Щото и аз си мислех така, ама на даден етап след едно скокообразно качване на маса момичетата от класа почнаха да ми се лепят те да мачкат моите, а не аз техните :)) Така че май си внушаваме че са ни проблемни (е, сякак има хора на които са им по-зле, ама дали не е по-скоро самонавиване?)
Да и това е вярно. Не трябва да се забравя че гърдите на всеки са с различна форма и не трябва да си мислим че нашите са кофти само защото са по-различни от тези на някои си културист :D .
Абе то ако се сравнявах с прфитата досега или да съм на стероиди или да съм се отказал...като имаш предвив че на всяка трета тренировка гледам Христомир Христов да тренира как се чувствам псоред теб...като супол...
Ама те не са ми идеал, от тях мога ад се уча само на техника....важно е как изглеждаш...Т.е. преди да решите че ви изостава нещо попитайте хората около вас, те са по-добър съдник от огледалото
Подкрепям Марципан просто глудайте реално на гърдите не можете да искате да са като на Арни а ръчете да са ви като клечки за зъби
вчера ми казаха някаква програма,според която да правя 1 месец горна и следващия долна част на гърдите, като правя само
1.лег
2.флайс
3.вдигане на дъмбели
ще е проблем ли ако правя само горна,да не ми западне долната съвсем и да ми се отпуснат гърдите че от това много ме е страх
02.03.05
11:22
И на мен ще ми е интересно да разбера това дали е добра идея.ПО-логиката би трябвало да има ефект.
[quote author=“freakster”]вчера ми казаха някаква програма,според която да правя 1 месец горна и следващия долна част на гърдите, като правя само
1.лег
2.флайс
3.вдигане на дъмбели
ще е проблем ли ако правя само горна,да не ми западне долната съвсем и да ми се отпуснат гърдите че от това много ме е страх
Нe e проблем да правиш само горна част. Няма да ти се отпуснат гърдите ;)