10.01.10
14:25
Здравейте! Висок съм 164см и за 2 месеца тренировки качих 8 кг. Сега съм 64кг.
Има положителна промяна бицепсът нарастна до 33, гръдната обиколка е 93.
Проблемчето е във коремните мускули но работя по въпроса.
Тренирам 6 дни в седмицата.
гърди-бицепс
трицепс-гръб
рамене-крака-корем
почивка.
Не правя кардио засега.
Мазнини почти нямам, само в коремната област.
Мислите ли, че трябва да спра със качването на маса и да премина към тренировка за релеф?
Имам стаж 2м и половина.
Това зависи изцяло от твоите лични предпочитания. Колкото повече замазниш, толкова ще ти е по-трудно да изчистиш после. Имай в предвид , че релеф се прави с хранителен режим, а не толкова чрез тренировките.
Аз мисля, че трябва да спреш с хранителния режим, който си спазвал до сега и да почнеш правилен. Досега винати съм тренирал, покачвайки килограми и чистейки мазнини. Разбира се, по-бавно става, но никога не ми се е налаго да се подлагам на диети, за да чистя. Постига се с много калорично хранене и голям енергоразход.
Благодаря за отзивите.
Искам само да кажа, че мазнините са ми предимно по корема.
Храненето ми е балансирано, без мазнини и газирано с достатъчно количество вода,протеинови шейкове и т.н.
Храня се до 6-7 пъти дневно.
По-скоро мислите ли, че ръста ми и кг-те са в норма или би трябвало да кача още малко а след това да се съсредоточа върху диетата и тренировките за релеф?
Няма някакви универсални формули за килограми спрямо ръст. Важното е масата да е качествена. Най-добре качи снимки.
10.01.10
16:34
Със скромния стаж от няма и 3 месеца ти е рано за чистене. Аз бих изкарал поне и един двумесечен курс за начинаещи, и чак тогава да чистя 2-3 месеца. Е, да, ти тренираш като професиналист и едва ли ще го направиш.
По каквато и програма, дори и безразборно да блъскаш, качваш доста мускули. Но...когато си начинаещ. Ако тръгнеш обаче с програми за начинаещ ще стигнеш и по далеч.
казано от Oranje на 10.01.10, 16:34:
Със скромния стаж от няма и 3 месеца ти е рано за чистене. Аз бих изкарал поне и един двумесечен курс за начинаещи, и чак тогава да чистя 2-3 месеца. Е, да, ти тренираш като професиналист и едва ли ще го направиш.
По каквато и програма, дори и безразборно да блъскаш, качваш доста мускули. Но...когато си начинаещ. Ако тръгнеш обаче с програми за начинаещ ще стигнеш и по далеч.
Смятам да довърша тримесечната програма, която съм започнал и да започна двумесечна след нея към края на януари.
Май си прав, че трябва да понавъртя още малко стаж понеже има още какво да се желае.
10.01.10
16:47
хей БОБО ,и аз съм на твоя ръст 164 ,72 кг съм ,мисля че още трябва да качиш преди да почнеш да чистиш.Виж малко мои снимки в дневника ми ,качени преди ден-два да видиш как съм на тез килограми
Под “чисти” имам предвид да си оправиш храненето. Даже нямам предвид да намаляш калориите а да ги замениш с органична храна (зеленчуци, месо, плодове и т.н.) и по-малко работи в опаковки
казано от tanyotiger на 10.01.10, 16:47:
хей БОБО ,и аз съм на твоя ръст 164 ,72 кг съм ,мисля че още трябва да качиш преди да почнеш да чистиш.Виж малко мои снимки в дневника ми ,качени преди ден-два да видиш как съм на тез килограми
Абе и аз така мисля, но 70кг не са ли много на нисък ръст?
казано от Калоян Янкулов на 10.01.10, 16:52:
Под “чисти” имам предвид да си оправиш храненето. Даже нямам предвид да намаляш калориите а да ги замениш с органична храна (зеленчуци, месо, плодове и т.н.) и по-малко работи в опаковки
Благодаря ти, човече. Смятам да наблегна по-сериозно на храненето,
въпреки че пакетирана храна почти не ям,ще трябва да се стегна повечко.