Пилешкото - най-подходящо или най-вредно?

13.01.10
17:02

Днес от 2 източника научих, че пилетата ги помпели с антибиотици и женски хормони. Колко в вярна информацията не мога да съдя. Тези антибиотици  при 200 градуса и 1.5 часа във фурната не измират ли? Моля да други мнения по въпроса:

НЕ купувайте пиле от магазин. По-добре детето ви да не яде пиле изобщо отколкото това, което се продава. Пилешкото месо е възможно най-вредното от всички продаващи се меса. Пълно е с антибиотици и хормони за растеж. Ако неможете да намерите домашно пиле - хранете децата си с качествени пилешки пюрета или изобщо не давайте пиле.

Ако не ми вярвате - попитайте някой, който се занимава с това. Аз не познавам собственик на ресторант който да близва купено пилешко и то точно по гореизброените причини.

Аз не говоря за ваксини. Говоря за антибиотици и хормони на растежа. Това са адски различни неща. Дядо ми възможно най-стриктно си ваксинира всички животни /зайците са особено трудни за отглеждане и тях на всеки 3 месеца/, но не им дава антибиотици /освен ако не са болни/, още по-малко хормони на растежа.

Пилетата са много болнави животни, затова им се дават антибиотици дето се вика “профилактично”, а хормоните на растежа са, защото като се излюпят имат срок до който да са станали годни за пазара под формата на бутчета и т.н. , това с едрите животни не се постига.

Мисля, че бялото е по-добро, но немога да споря /забравих защо е по-добро/.

Но, момичета, НЕ купувайте пиле от магазин. По-добре детето ви да не яде пиле изобщо отколкото това, което се продава. Пилешкото месо е възможно най-вредното от всички продаващи се меса. Пълно е с антибиотици и хормони за растеж. Ако неможете да намерите домашно пиле - хранете децата си с качествени пилешки пюрета или изобщо не давайте пиле.

Ако не ми вярвате - попитайте някой, който се занимава с това. Аз не познавам собственик на ресторант който да близва купено пилешко и то точно по гореизброените причини. 

И да, и не!

Значи - във храната на пилетата не се слага хормон на растежа, защото той се прилага под инжекционна форма и е адски скъп. В храната се слагат аминокиселини, които от своя страна подпомагат растежа.
Не знам за другите страни, но до момента не е рентабилно да се слагат антибиотици в храната на пилетата, защото сметката излиза да умрат определено количество птици, отколкото да се дават на всички скъпи лекарства, /но въпреки това някои производители наистина го прилагат/

Иначе за едно си права - на пазара в момента най-вредно е пилешкото месо, разфасовано и замразено.

По-принцип пилешкото месо поема най-добре на шприцване. Няма такова месо в България, не само пилешко, което е разфасовано и замразено да не са играли преди това иглите по него.
Вкарва се определен разтвор в месото, така че рандеманът скача до небето - много лесно 100 грама се превръщат в 150!
Шприцването обаче се оказва невъзможно за цялото пиле, затова е по-добре да се купува цяло, а не разфасовано.

Вредното в случая е шприцването с фосфати, което се прави в България, за справка - в Германия това е абсолютно забранено!

За жалост хората купуват пилешко месо, за да водят по-здравословен начин на живот, а се оказва точно обратното.

13.01.10
17:36

Ям пилешко, защото има добро количество протеин и ниско такова мазнини. Това ми е достатъчно.

Мнението беше редактирано от Владимир на 13.01.10 17:36.

SL

13.01.10
18:21

Ами съвсем скорощен пресен случай...малко дете на наши познати го приеха в болницата заради такива хормони,който според лекарите са приети именно от пилешко месо!Това е факт и много се замислям какво да правя.. ?

13.01.10
21:05

Яжте стабилно месо..какво има вътре,никой не знае :D

13.01.10
21:21

така е брат никой незнае какво има вътре аз като започвах да тренирам отначало си бях взел креатин и ми бяха казали ,че много добре се комбинира с глутамин купих си насипен от 1 познат емииииии какво да ти кажа изпих сичко мина има няма 2 седмици и краката взеха да ми изтрапват да не ги чуствам сабуждам се сутринта все едно са ми удрязали краката много е гадно чуството слава  богу ходех на доктор пих някакви хапчета оправих се кой знае какви примеси е имало вътре.

13.01.10
23:44

Не знам какво общо имаше креатина и глутамина с пилешкото,но ти си знаеш...@Владимире достатъчно ти е ,но само на теория,бедна ви е фантазията тея пилета какви са ,то какво ли не е ,когато имам възможност наблягам много стабилно на телешкото и възнамерявам да продължа на него...сещам се за една история не помня може би около 99 година беше за един приятел ,който се занимаваше с развъждане на пуйки и ми разправяше как им инжектирали някакви препарати и ставали никога няма да забравя думата “изроди” за месо...и това преди 11 години...

14.01.10
08:54

То ако мислиш, че прасетата и телетата ги хранят само с екологично чисти овесени трици... Истината е, че няма храна от магазина, която да не тъпкана с химия. Единствената алтернатива е колкото е възможно повече домашни продукти да се консумират. Палете колите до най-близкото село и се заредете за седмица.

14.01.10
09:31

Да, аз за това написах,че за мен лично всичко е фалшиво и въпреки това съм 100% сигурен че пилешкото е много по манипулирано от телешкото....

Мнението беше редактирано от Тони1 на 14.01.10 09:33.

14.01.10
10:02

казано от Тони1 на 14.01.10, 09:31:

Да, аз за това написах,че за мен лично всичко е фалшиво и въпреки това съм 100% сигурен че пилешкото е много по манипулирано от телешкото....

Оня ден си взех 1 пилешка пържола, която ми излезе 700 и нещо грама :gulp:  :exclaim:  Зобят ги като културисти :cheese:

14.01.10
11:50

Погледнете от добрата страна на нещата! Всичката тая химия, която са приемали пилетата сега влиза във вашия организъм и така и вие ставате като тях - “изроди за месо” а.к.а. мускули :д Подобни продукти са 3в1: храна, зоб и третото ще се отрази след време :lol:

RA

14.01.10
13:11

Колега ти така като почнеш, то по-добре да не ядеш нищо.Ама с фотосинтеза мускули не се правят.
ПП И да не пиеш вода от чешмата .  :lol:

NE

14.01.10
15:24

казано от borkata3000 на 13.01.10, 17:02:

Днес от 2 източника научих, че пилетата ги помпели с антибиотици и женски хормони. Колко в вярна информацията не мога да съдя. Тези антибиотици  при 200 градуса и 1.5 часа във фурната не измират ли? Моля да други мнения по въпроса:

Мда,приятелят на майка до скоро работеше във фирма за пилешки продукти.Не помня с какво инжектирвали пилетата ,но каза че е слузесто и че бутчетата и пилешкото ставали на половина по-голями отколко преди да бъдат инжектирани.И вече ми мрънка като ям пилешко :lol:

NE

14.01.10
15:25

казано от borkata3000 на 13.01.10, 17:02:

Мда,приятелят на майка до скоро работеше във фирма за пилешки продукти.Не помня с какво инжектирвали пилетата ,но каза че е слузесто и че бутчетата и пилешкото ставали на половина по-голями отколко преди да бъдат инжектирани.И той вече ми мрънка като ям пилешко :lol:

Мнението беше редактирано от newgirl90 на 14.01.10 15:26.

казано от Владимир92 на 13.01.10, 17:36:

Ям пилешко, защото има добро количество протеин и ниско такова мазнини. Това ми е достатъчно.

Естествено, кво ти пука за здравето ти, важното е да си мускулест. Д**а и простия народ.

п.п. съжалявам за острия език, просто се нерва на подобни изказвания.

GO

14.01.10
19:09

казано от Georgi Vladimirov Andreev на 14.01.10, 16:44:

Естествено, кво ти пука за здравето ти, важното е да си мускулест. Д**а и простия народ.

Мой човек,по-спокойно! ;)

Гледам,че искаш да помагаш,но пишеш малко натрапчиво. :)

14.01.10
20:24

Нищо ново. Това с пилета е всеизвестно. Затова яжте повечче риба!

14.01.10
21:15

Стояне,наистина не е нищо ново ,но ето че има доста голям брой хора,които не са наясно с реалността...и не знам дали знаете но в рибарските магазини има едни гранули за захранване на риба пълни със протеин,така че и рибата...един приятел дава от време на време на питбула и каракачанина такива :)

14.01.10
21:17

казано от Georgi Vladimirov Andreev на 14.01.10, 16:44:

Д**ба и т****а. Какво говорим... Типично по български всяко мнение различно от своето е тъпо. Но то простотията ходи по хората. Моето здраве и моята физика са си мой проблем.

14.01.10
22:01

казано от Тони1 на 14.01.10, 21:15:

Стояне,наистина не е нищо ново ,но ето че има доста голям брой хора,които не са наясно с реалността...и не знам дали знаете но в рибарските магазини има едни гранули за захранване на риба пълни със протеин,така че и рибата...един приятел дава от време на време на питбула и каракачанина такива :)

E, не говоря за аквариуми и развъдници...а за рибите от естествените водни басейни. Тази риба е в пъти по-чиста от пиленцата. Е, сега някой ще каже, че водите са замърсени... :)

14.01.10
22:22

казано от Стоянчо на 14.01.10, 22:01:

казано от Тони1 на 14.01.10, 21:15:

E, не говоря за аквариуми и развъдници...а за рибите от естествените водни басейни. Тази риба е в пъти по-чиста от пиленцата. Е, сега някой ще каже, че водите са замърсени... :)

Ако ходиш лично за риба от естествените водни басейни съм съгласен :))) нооо почти всичко в магазините е от развъдници за съжаление...
@Владо ,мнението ти явно е прозвучало прекалено поучително и за това някой не могат да се сдържат : )) аз се опитах да ти обясня също ,че не винаги това,което ни казват е истина,аз лично обичам да подлагам всичко около мен под съмнение .

Мнението беше редактирано от Тони1 на 14.01.10 22:24.

За мен пилето е по добрия вариянт. Зомбирано е колкото другите животни, но пък има повече протеин и се готви по лесно.

Стоянчо, от къде точно мога да си закупя риба живяла в естественната си среда.

15.01.10
09:44

Мисля че това главно важи за бутчетата които се продават замразени и крилцата.. То си личи като ги готвиш какво пада от тях и колко остава месото .. то и си е казано .. иначе за охладените пилешки гърди според мен не важи в такава степен ;; Стига сте се вманиячавали ..

Мнението беше редактирано от ShoCkk на 15.01.10 09:47.

15.01.10
10:24

момчета, ловувайте ;)
вярвайте ми - тръпката си струва, а и по-чисто месо няма да намерите

15.01.10
10:31

Ето една много истинска мисъл !Аз от много отдавна го обмислям като хоби ,още преди сериозните тренировки,а сега хептем...

То пък какво остана за хващане, обикаляш като луд два дни и я удариш някоя яребица я не. Да не говорим колко ти струва това удоволствие.

15.01.10
10:51

Кой говори за яребици и зависи за кой регион става на въпрос :))

15.01.10
11:18

Ле-лее ми фазаните, много са вкусни - като се отърка месото с малко чесън и като се опече фазана - става супер. Баща ми донесе 3 фазана за Нова Година  ;-P . И заешкото е готино. Само дето тая година нещо горе, по Дунава (в техния регион) нямаше прасета ииии не убиха нито един глиган да му се не види  :smirk: . А така се точех за диво прасенце.....

казано от ShoCkk на 15.01.10, 09:44:

Стига сте се вманиячавали..

х 2   :)

Мнението беше редактирано от maria на 15.01.10 11:22.

15.01.10
11:29

казано от Иван Шишманов на 15.01.10, 05:45:

Стоянчо, от къде точно мога да си закупя риба живяла в естественната си среда.

E, срамота - софиянец да обяснява на бургазлия от къде да си купи “истинска” риба :)
Аз тук си нямам море, но виж, ти се товатиш в една лодка и палиш навътре с въдичката и мрежите  :lol:

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.01.10 11:32.

15.01.10
15:07

Това с ‘работилите в дадена сфера’ е валидно за всичко :)

Работила съм в шоколадов цех преди доста години - е, по тази причина не бях яла шоколад сигурно 3-4 години след като напуснах ;)

Био продукти се откриват изключително трудно. Всичко е бъкано с Е-та и изкуствени добавки като цяло. Освен да заминем да живеем в някоя ферма и сами да си отглеждаме храната - друго не виждам като решение. :) Даже в интерес на истината нашата храна има повече вкус, отколкото тази, която ядох в Лондон миналата година. Плодовете и зеленчуците бяха като пластмасови - отвратително.

Мнението беше редактирано от Грахче на 15.01.10 15:08.

15.01.10
17:23

хахах :) ми какво да ядем ? само бадеми и бананови листа :)
хайде стига с тия крайности
аман от глупости

AZ

15.01.10
21:54

Ами лично ние не можем да си намираме всичко от доказани източници.Това,че пилешкото е такова не означава,че и в другите страни не е.Ама нали все на българина му е лошо тук,та гледаме другите как живеят.И храната ни е по-качествена и всичко.
Другия вариант е да си гледа човек в панелката кокошки,аквариуми със риби,банани и какво ли не :)Никой няма да го направи,нали?И пак ще си купуваме от магазина.

15.01.10
22:53

казано от az100yan на 15.01.10, 21:54:

Другия вариант е да си гледа човек в панелката кокошки,аквариуми със риби,банани и какво ли не :)

тц, не вярвам бананите да се хванат :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1