02.03.05
13:39
досега тренирах по следната (и все още тренирам де):
пон: гърди
вто: гръб
сря: почивка
чет: бицепс/трицепс
пет: рамо
съб: поч
нед: поч
та въпроса ми е мога ли да тренирам гърба в понеделник и четвъртък на мястото на ръцете през седмица, тъй като ми изоставаща група, или като такава ще си расте по-бързо от останалите при нормалната ми програма.
благодаря предварително
02.03.05
18:45
Имам 1 въпрос братле крака защо не правиш
02.03.05
22:30
Не трябва да изместваш тренировката за каквото и да било.Просто направи по различни тренировки за гръб.Той си расте, но просто по бавно.Има време, не бързай.Какви упражнение по точно правиш за гръб?Но не трябва да повтаряш мускулните групи.
УСПЕХ!!! :roll: :wink:
[quote author=“SHINNOK”]Не трябва да изместваш тренировката за каквото и да било.Просто направи по различни тренировки за гръб.Той си расте, но просто по бавно.Има време, не бързай.Какви упражнение по точно правиш за гръб?Но не трябва да повтаряш мускулните групи.
УСПЕХ!!! :roll: :wink:
ами всичко без набирания и скрипец (тренирам в домашни условия).
благодаря за мнението, смятам да те послушам.
Пич,ако искаш голям гръб прави набирания пред врат(основно упражнение за широчина на гърба).Както и скрипец отпред.Ти не правиш двете основни упражнения.
Добре ще е да вкараш и крака в програмата си. :lol:
03.03.05
15:53
за да стимулираш гърба да разте може да смениш малко упражненията или да го сложиш като 1ва група за седмичния ти сплит, а и това предишния ден да си правил гърди мисля че те изморява и не може да си направиш тренировката за гръб както трябжа на 100% опитай да сложиш гърба на 1во място за седмицата и го остави да почине 1 ден , пробвай така би трябвало да има подобрение
успех :)
[quote author=“Don_Anton”]за да стимулираш гърба да разте може да смениш малко упражненията или да го сложиш като 1ва група за седмичния ти сплит, а и това предишния ден да си правил гърди мисля че те изморява и не може да си направиш тренировката за гръб както трябжа на 100% опитай да сложиш гърба на 1во място за седмицата и го остави да почине 1 ден , пробвай така би трябвало да има подобрение
успех :)
ама weekand-а ми се отразява много добре 2 дни поредни почивка.
а и не се чувствам изморен след деня за гърдите. просто се чудя ако го направя 2 дена в седмицата за два пъти в месеца дали ще има позитивен ефект или обратно.
Аз те съветвам да си намериш някъде около блока или там където живееш не може да няма лост.Отиваш и почваш...не мога да го кажа от собствен опит щот съм начинаещ още ма набирането му е мамата.Така казват всички :wink:
Смени гърба да е първи в сплита (т.е. да е в деня след 2та дни почивка). Сложи някъде крака (например при рамото), също така мисля че е удачна идея да се премсти рамото (евентуално +крака) преди ръцете, за да облекчиш трицепса (който все пак участва при рамо - например раменни преси)
Друг трик е да не правиш две еднакви тренировки, всеки път да сменяш упражненията (може даси направиш 2 различни тренировки и да си ги въртиш тях през седмица)
3тото нещо е че наистина набиранията са му (е...) мамата. Много добро, но и поне за мен много трудно упражнение (в смисъл че искяа много сила). При набиранията мисля че е приложим принципа колкото повече толкоз по-добре (аз примерно за гръб тренировката си я започвам с 30ина набирания, независимо колко серии и време ми отнема) И съм много доволен. Опитай