Добре ли е програмата

NE

17.01.10
18:14

Ето я и моята нова програма след.След кръговите реших да си я променя.Целта ми е ММ.Моля коментираите дали е добре-повторения, серии, ред на упражненията, и самите дали стават, защото сам си я правих и много не си вярвам дали е добре.
Програма за първи ден

повдигане на щанга от лег – 5х5
повдигане на щанга от полулег – 5х5
избутване на дъмбел от наклон – 5х5
трицепсово разгъване на машина 5х5
разгъване на дъмбел зад глава 5х5
разгъване на скрипец – 5х2
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 15 повторения

Програма за трети ден

бедрено разгъване - 3 серии по 8 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 8 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 8 повторения
раменна преса зад врат – 3х8
повдигане на ръце напред 3х8
на машина за задно рамо 3х8
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 8 повторения
сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения

Програма за пети ден

набирания – 5х5
машина гръб 5х5
придърпване на хоризонтален скрипец – 5х5
бицепсово сгъване с щанга от стоеж – 5х5
скотово сгъване 5х5
бицепсово сгъване с дъбели 5х5
повдигане на краката от вис - 3 серии по 15 повторения

17.01.10
18:19

Според мен с тази програма и специално с повторенията и сериите ще претренираш и то доста солидно.Погледни във форума има тема за 5x5 - за нея пише, че е доста изморителна.Е тази 5x5 програма е 1/2 от твоята. Намали серияите и повторенията.

Програмата е за три дни, но не мога да разбера защо си умножил всичко по 3.
Това, което си написал, ако се изпълнява както трябва, ще умори и Рони в добрите му години. Има далеч по-приятни начини на самоунищожение. Единственият начин да качиш от това е да си кръстоска от супермен и феникс, щото трябва да си супермен да направиш всички серии и повторения, а мускулите ти биха възкръснали като феникс след като ги унищожиш.

NE

17.01.10
19:50

:д .Незнам. Понеже гледах във www.voy.com че се качвало добре маса с 5х5 ама сигорно май найстина нещо бъркам с бройката. Ами начи с изключение на броя, добре ли е ? И друго, колко серии и повторения да правя тогава ? Става ли по 8 повторения(за маса на припомня) и по колко серии - 3 или 4-ри може би ?

NE

18.01.10
16:22

ето я и новата програма с поправка на сериите :

Програма за първи ден

повдигане на щанга от лег – 8x4
повдигане на щанга от полулег – 8x3
избутване на дъмбел от наклон – 8x3
трицепсово разгъване на машина 8x3
разгъване на дъмбел зад глава 8x3
разгъване на скрипец – 5х2
повдигане на краката от лег - 3 серии по 15 повторения

Програма за трети ден

бедрено разгъване - 3 серии по 8 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 8 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 8 повторения
раменна преса зад врат – 3х8
повдигане на ръце напред 3х8
на машина за задно рамо 3х8
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 8 повторения
сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения

Програма за пети ден

набирания – 7х3
машина гръб 8х3
придърпване на хоризонтален скрипец – 8х3
бицепсово сгъване с щанга от стоеж – 8х3
скотово сгъване 8х3
бицепсово сгъване с дъбели 8х3
повдигане на краката от вис - 3 серии по 15 повторения

18.01.10
16:34

Така е по-добре.

NE

19.01.10
20:01

Днес беше първият ден по новата програма и ми изникнаха няколко въпроса. Май добре си натоварих трицепса, но гърдите незнам не ги ли правя добре, или те просто са си така? Нито се напампиха, нито нищо.Сега не мога да ги стегна де, но все пак. И в коя част на гърдите се правят упр за гърди - лежанката от полулек и дъбелите от полулек?

20.01.10
08:32

По принцип с тези упражнения трябва да се напомпат.Пробвай да увеличиш килограмите, а да направиш сериите пирмерно първата осем повторения и останалите две серии по 6 с помощ.

NE

20.01.10
15:40

х ). За това с помощта почти позна. Преди време ги правех така. Сега правя една загрявка. 2 серии с мах килограми за 8 повторения да си ги направя, след това другите 2 серии смъквам тежест за да ги направя. А може би не трябва да смъквам? Имам чуството за всички упражнения, че когато стигам до откъс дори само задържането на тежеста в момент на напрежението ми въздейства добре за напомване и  сила, ко как стой тогава въпроса със желанието ми за маса??Много ме интересува.

Мнението беше редактирано от ne на 20.01.10 15:47.

казано от ne на 20.01.10, 15:40:

х ). За това с помоща почти мозна. Преди време ги правех така. Сега правя една загрявка. 2 с мах килограми за 8 повторения да си ги направя, след това другите 2 серии смъквам тежест за да ги направя. А може би не трябва да смъквам? Имам чуството за всички упражнения, че когато стигам до откъс дори само задържането на тежеста в момент на напрежението ми въздейства добре за напомване и  сила, ко как стой тогава въпроса със желанието ми за маса??Много ме интересува.

Не знам какво откъСваш, но какъв е смисълът да правиш за сила, всяка серия до отказ и напомпване, когато искаш за маса?
Силовите трибойци правят за сила, но нямат билдерски размери.
Маратонците си напопват яко краката, но не са им като на билдер.
А за отказите всяка серия би ти завидяла и тъща с четирима зета - и тя не може толкова да трови нервните им системи, колкото ти си го правиш на твоята.
Каквото и да правиш в залата, ако не се храниш достатъчно - няма как да качиш маса.

20.01.10
16:17

казано от ne на 20.01.10, 15:40:

х ). За това с помощта почти позна. Преди време ги правех така. Сега правя една загрявка. 2 серии с мах килограми за 8 повторения да си ги направя, след това другите 2 серии смъквам тежест за да ги направя. А може би не трябва да смъквам? Имам чуството за всички упражнения, че когато стигам до откъс дори само задържането на тежеста в момент на напрежението ми въздейства добре за напомване и  сила, ко как стой тогава въпроса със желанието ми за маса??Много ме интересува.

имаш ли мускулна треска на другия ден (за гърдите става въпрос)

NE

22.01.10
14:05

Да имам. А Оранже - нов съм незнам как стоят нещата - мислех че като правя маса трябва да се напомпвам и да се мъча да дигам повече. Може ли да ме пойнформираш какво точно трябва да правя за маса на кратко ако е възможно, или да ми препоръчаш статия, защото те толкоз много всяка статия противопожна на другата и в една намерих точно това, ти казваш че  не е правилно и аз вече се обърках.

22.01.10
15:39

Той Оранже ти каза как да вдигниш мускулна маса “каквото и да правиш в залата - ако не ядеш както трябва няма да вдигнеш ММ”!

NE

22.01.10
18:05

еми то като сам ектоморфна какво да ям. квот ми дане :)

DE

23.01.10
09:16

и аз съм ектоморф ... И искам да ти кажа едно нещо,което разбрах когато един ектоморф трябва да качва ММ - Системно Преяждане ;) Трябва да си разшириш стомаха... от там нататък става по-лесно.А относно програмата - Прави по-малко упражнения ;) , но потвърждавам думите на Оранже ... Каквото и да правиш без стабилно ядене,просто се откажи.Успех !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1