Упражнения за едната половина на тялото.

16.01.10
16:33

Здравейте.
Заглавието на темата сигурно звучи леко особено затова веднага ще поясня, какво имам предвид.
Ключицата на лявата ми ръка е счупена още от детството (акушерска пареза) и в резултат ръката, както и лявата част от торса ми са по-слабо развити от десните. Като дете съм правил упражнения за раздвижване на рамото, но бях несериозен и нямах особен напредък.
Наскоро обаче реших да почна тренировки във фитнес, основно за кондиция и евентуално заякване на ръката. Запознах се с уредите и с това кой каква част от тялото натоварва, но почнах да се замислям дали няма да продължа да раста непропорционално. Искам да наблегна главно на развитието на лявата си ръка, само че повечето уреди натоварват равномерно тялото.
Това е нормално, разбира се, но при моя специфичен случай го намирам за нежелателно.
Желая да развия и левите гръбни мускули (”перката”) и по възможност да ги изградя до размера на десните за да има баланс. За момента правя упражнения с вертикален скрипец, само с едната ръка. Можете ли да ми препоръчате и други подобни?

Не си само ти с такива проблеми!При мен също изоставаше едната страна, но вече започнаха да се “изравняват”.Моя съвет е да си тренираш като другите в залата..ръката с времето ще заякне като другата :)
Успехи!

Мнението беше редактирано от блабалбалбалб на 22.06.10 10:32.

16.01.10
18:01

Разликите само в размера ли са?

Прави упражненията с дъмбели, включвай и дясната част.

Здравей приятел,така като пообмилих в главата си твоя проблем и се замислих,че е най-добре да си тренираш и 2-те раце равномерно а не да оставиш едната рака и да тренираш само другата...Това ще ти по-трудно ако правиш например упражнение с щанга но с по малко килограми пак ще правиш упражнението пълноценно.Но май най-добре ще е да тренираш изцяло с гиричики и тежеста да е според ръката на едната по голяма тежест на другата повече :) Мисля си че така ще е най-добре защото неможе едната рака да ти е като арнолд а другата като на седмокласник :) и така ако тренираш само едната ръка няма да нараства с темповете с които ще нараства ако тренираш и двете :) Това са лично мои расъждения възможно е да не са правилни но не ме курете :) УСПЕХИ!!!

AZ

17.01.10
17:00

Може би ще е добре да тренираш унилатерално(демек разделяш тялото на лява и дясна половина и за групите от всяка си правиш упражнения-тренирай с дъмбели)

17.01.10
17:34

Благодаря на всички за отговорите! Ще взема предвид съветите, които ми дадохте.

17.01.10
18:03

Според мен тренировките ти трябва да са нормални, а изоставащата ръка ще напредне точно заради това.С дясната ръка ще ти е добре тежеста, а с лявата ще ти е леко тежко и така лявата ще напредне по-бързо (поне според мен).Просто като правиш упражненията викай някой да ти помага от слабата страна.

ПИ

17.01.10
18:15

Това което го съветвате едната страна да я тренира по-тежко от другата е НАПЪЛНО ГРЕШНО.

17.01.10
18:27

казано от p17bull на 17.01.10, 18:15:

Това което го съветвате едната страна да я тренира по-тежко от другата е НАПЪЛНО ГРЕШНО.

Ако сочиш моя пост, значи не си ме разбрал.Аз му казвам да си тренира нормално с еднаква тежест и двете ръце, а понеже лявата му е по-слаба, тя ще настигне дясната точно по този начин.

ПИ

17.01.10
18:34

казано от anxiety на 17.01.10, 18:27:

казано от p17bull на 17.01.10, 18:15:

Ако сочиш моя пост, значи не си ме разбрал.Аз му казвам да си тренира нормално с еднаква тежест и двете ръце, а понеже лявата му е по-слаба, тя ще настигне дясната точно по този начин.

Не към теб. Основно към Маранзано.

казано от anxiety на 17.01.10, 18:03:

Според мен тренировките ти трябва да са нормални, а изоставащата ръка ще напредне точно заради това.С дясната ръка ще ти е добре тежеста, а с лявата ще ти е леко тежко и така лявата ще напредне по-бързо (поне според мен).Просто като правиш упражненията викай някой да ти помага от слабата страна.

Точно и според мен това е най-правилното !
Примерно тренираш лежанка и е правиш само с лоста . .така лявата ръка ще ти свикне после слагаш 5ци ..  след това 10ки и тя ще привикне и ще се изравни с другата :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1