Дневник: llouche

Темата е заключена.
LL

17.01.10
21:33

Привет!

Петко:
Години: 18
Килограми: Май 2009 - 98
Килограми: Януари 2009 - 68
Ръст:185
Талия: 89
Ханш: 101
BMI:19,8
Подкожни мазнини: 13-14%
———————————————————————
Надявам се тук да намирам нужната подкрепа,съвети и критики,тъй като по време на свалянето не съм ги намирал от никъде. От утре почвам НВД.
———————————————————————
Цел: Да сваля останалото от корема,гърдите и паласките.Да стегна корема.Да поддържам килограми и да качвам чисти.Да сваля още 2 килограма до 66. Изпъна излишната кожа (знам,че само 70% ще стане,но каквото такова). Адски се надявам да е възможно поне стягането на торса до Юли.
———————————————————————
На фитнес почнах да ходя през декември,но поради пневмония спрях и мисля да възабновя в началото на февруари.Като цяло кардиото ми е любимо.
———————————————————————
Упражнения,които ще правя: бягане от другата седмица,колело (10 до 20 км,както преди).От утре: Йога за разгрявка (шантаво звучи сигурно). Индийски лицеви опори,вертикални коремно-тазобедрени повдигания,V преса,глутеус мост и ритник,руско извиване,махало на земя за коремните мускулатури.Скачане на въже 15-20 мин.За коремните преси ми се завива адски свят и ми се повдига,но лека-полека...
———————————————————————
Това,което сметнах на ден с моите 68 кг трябва се приемат:
Белтъчини - 204гр
Въглехидрати 102гр
Мазнини - 84 гр
Поправка (от 1400 - неправилно сметнати на:):1900 калории
———————————————————————
Прилагам и снимки,за които малко ме е срам да покажа,ноо каквото такова.За жалост не мога да намеря тия 98кг-овите.

Темата беше редактирана от llouche на 18.01.10 15:04.

MA

18.01.10
05:06

Минал съм по твоя път. Само дето бях по-тежък над 100 и не свалих до 68 и да искам да съм 66. Бях 75 и се виждах супер слаб. На твое място бих почнал да кача за няколко месеца и после пак да сваля.Кожата неможе да се опъне без да я опъва нещо.66 кила на твоя ръст ако не си тотално изчистен и пренебрегваш долната част на тялото няма как да изглеждаш добре..Аз така направих - качих и после преди лятото свалих пак. И станах около 80кг. Имах преса и около 35 ръце , гръден кош около 100. След това пак почнах да качвам този път с един суплемент. И пак качих сравнително чисто. Може да видиш дневника ми ако не вярваш.На твоя ръст съм. 1400 Ккал са убийствени ;) Вманиачил си се - Внимавай !!!

Мнението беше редактирано от Muhammad Ali на 18.01.10 05:06.

LL

18.01.10
06:19

66 ги искам от психологическа гледна точка,колкото и тъпо да звучи.Никой не вярваше,че ще стана 80,камо ли 70,а още повече 66 килограма...Отделно и аз не мислех,че ще дръпна до такава граница.Отделно както написах в горният пост не смятам да ги задържам,а да ги вдигна до 75 някъде,но чисти.Това ми е ясно за кожата.Бедрата според моите виждания ми се оформиха много хубаво,тъй като месец тичах и карах всекидневно 20 км колело,само се нуждаят от малко стягане.Общо взето като линия и оформеност на тялото след тези 30 кг надолу ми харесва,просто иска стягане и надграждане с мускул.Честно да ти кажа,уморих се да почвам този процес нон-стоп,за това съм решил да си карам на режим,който отделно да може да “отсява” полезното за моите цели специално.Но ако се наложи... Другото,за което от 74 до 68 свалях по 2 килограма на месец,като преди това бях спрял да искам повече да свалям,за това реших и да ги направя първоначално исканите 66.Като цяло нещата си ги изграждам стъпка по стъпка,до лятото се надявам за стегнати гърди и корем,чрез ежедневни упражнения и скоро отново във фитнес,пък по-нататък ще видим.Суплементи не мисля да използвам за сега.
Да ти кажа,колкото и странно да звучи,се наяждам адски добре. Може...
———-
Предполагам не правя нещата хубаво,тъй като здравето,тялото и прочие не са си детска играчка,но за това ще черпя и съвети и знания от тук...

Мнението беше редактирано от llouche на 18.01.10 06:28.

18.01.10
08:20

казано от llouche на 18.01.10, 06:19:

———-
Предполагам не правя нещата хубаво,тъй като здравето,тялото и прочие не са си детска играчка....

Не, не ги правиш хубаво и ще ти кажа защо:
1. 1400 ккал са малко и за момиче. Не само, че няма да качиш мускули, ами ще загубиш и малкото, които имаш;
2. Аз съм 65-66 кг. на 171 см и не съм хич дебела. Ти на моите кг и твоята височина ще изглеждаш адски зле. Не е трябвало изобщо да сваляш толкова много, мисля си аз;
3. Свалил си колкото си могъл, сега качвай мм. Ако започнеш тренировки с тежести, ще оформиш фигурата си, а и ще свалиш още малко, стига храненето да ти е адекватно.

Но е абсурдно според мен да търсиш още по-ниски кг. и да държиш тия калории. Вредиш си.

Мнението беше редактирано от Инис на 18.01.10 08:22.

18.01.10
08:35

Пич слушай какво ти казват хората, трябвало е да дойдеш тук още май месец като си почвал да “сваляш” между другото.

Сега ако аз бях на твое място, от тук бих продължил да се храня здравословно, но и бих увеличил въглехидратите. Почвам фитнес програма за качване на мускулна маса. И целта ми ще бъде преди всичко да наддам в раменете, гърдите и гърба до лятото (усещам те аз :D ). Така тялото ти ще придобие естетически вид, ще се трансформираш. Качваш колкото си искаш с времето и като решиш че си натрупал достатъчно мускули. Тогава се почва НВД, и яко кардио да се изчистиш и стегнеш.
Просто сега няма какво да стегнеш под коремните мазнини, гърди и.т.н

18.01.10
09:15

казано от inis9 на 18.01.10, 08:20:

казано от llouche на 18.01.10, 06:19:

———-
Предполагам не правя нещата хубаво,тъй като здравето,тялото и прочие не са си детска играчка....

Не, не ги правиш хубаво и ще ти кажа защо:
1. 1400 ккал са малко и за момиче. Не само, че няма да качиш мускули, ами ще загубиш и малкото, които имаш;
2. Аз съм 65-66 кг. на 171 см и не съм хич дебела. Ти на моите кг и твоята височина ще изглеждаш адски зле. Не е трябвало изобщо да сваляш толкова много, мисля си аз;
3. Свалил си колкото си могъл, сега качвай мм. Ако започнеш тренировки с тежести, ще оформиш фигурата си, а и ще свалиш още малко, стига храненето да ти е адекватно.

Но е абсурдно според мен да търсиш още по-ниски кг. и да държиш тия калории. Вредиш си.

Здрасти, Петко!

Съгласен с написаното от inis9.
Не вярвам някой тук да те подкрепи за продължаване на свалянето. На този ръст 68 кг са мноооого малко. Време е за тежки силови тренировки, нещо от типа 3 пъти седмично 5х5 с базови упражнения - клек, тяга, бенч преса, военна преса, кофички и набирания. Намали кардиото на не повече от 2 пъти седмично 5-6 км (10-20 км бягане са адски много), като можеш да замениш със серия спринтове в някой от дните. 1400 кк са за девойки с анорексичен уклон, не за 18 г мъж. За стягането на кожата - студени душове.

Успех!

LL

18.01.10
13:52

Благодаря за коментарите и смятам да ги послушам (днеска точно си мислех за този вторият коментар,който писах и за реално тези килограми,които искам...наистина си е вече абсурдно).

inis9
Да ти призная,не знам дали е за лошо или добро,но ми е адски трудно,айде не адски,но трудно да ям до 1500 и калории,опитвал съм и с 2000,но просто от толкова много ядене направо вече ми става тежко,но ще се насиля и ще го направя.Като цяло определено съм изгубил много мм,макар,че и нямах кой знае каква.

Draken
В крайна сметка какво е най-удачно да почна като хранителен режим заедно с покачването на мускулна маса,макар,че дори да не съм на някакъв специфичен,пак ще се храня с всичко друго без вредните.

Вик,
Кардиото съм го спрял временно,заради времето. Колело карах(м) по 10-20 км,бягането е от 2 до 3 км максимум и то на интервали.

Съгласявам се с вас,тъй като определено имам нужда от яко “светване” по доста въпроси и ще разгледам тази вечер програми и прочие за мускулна маса и тъй като колкото и да е срамно,в момента възможностите ми за нещо тежко са от порядъка на 5 до 30кг като последните вече са бая трудни-нямам за жалост кой знае какви физически възможности,т.е опредлено старта ми няма да е някакъв с голям “замах”,но с времето се надявам и вярвам,че ще (да) се промени.Ще разгледам за видове упражнения за покачването на мм - спрямо,това което има в залата и ще ги пусна тук(залата в града е една и с 10ина уреди за силови тренировки) ако може да ги прегледате,дали стават за целите  + подходящ хранителен режим,тъй като оставам с впечатлението,че за момента НВД не е подходяща.
Много сложно ми стана и просто не знам от кое да почна,още повече като разбрах,че нещата,които съм правил до сега оперделено не са били много правилни,но смятам,че ще се подредят.

Иначе до сега храненето ми е:
7.30 - 4 белтъка,1 жълтък,3 филии препечен пълнозърнест хляб
11.30 - Половин активия (едвам),нещо беше гадна на вкус
1 бонбон таралежки - почерпен (имен ден)
15.00 - 2 дълги кафета ез захар - по принцип не пия изобщо,но нещо ми се препи
15.30 - 200 гр извара (едвам намерих време днес за нея)

Мнението беше редактирано от llouche на 18.01.10 13:54.

18.01.10
13:58

Абе момчето може и да не е сметнало правилно, горе пише 300гр от в и б + 85 от м, което определено не прави 1400 общо, а по- скоро към 2000 .. Може да е било коментирано. Браво за прогреса, продължавай все така. Активиата я замени с кисело мляко най- добре.

LL

18.01.10
15:03

Giovane
Да,сега си прегледах сметките и забелязах,че не съм ги сметнал правилно (изкарал съм от тях 500). 1900 се падат реално.Мерси за забележката,защото и до сега щях да си твърдя,че са верни.

Активията я мразя. Само нискомаслените (Култура) рядко тези с 2% млека консумирам,но в училищната лафка има цял хладилник с Активии,а забравих да си взема ядките и за това си взех това боклукчиво мляко-пародия,колкото да не пропускам хранене.

Мнението беше редактирано от llouche на 18.01.10 15:04.

18.01.10
16:09

Не се притеснявай от това че все още не  можеш да буташ 100 от лежанка :)) Всичко с времето си. Ако си постоянен и сериозен, спазваш си храненето и тренировките, до 1 година ще видиш как ще се стегнеш :)
В момента аз не съм много компетентен по програмите и храненето за покачване на мускулна маса, за това провери първо съответните секции в форума.  Моят съвет е да се концентрираш върху това. Избий си мисълта за отслабване за момента.
На 18 години си, идеално. Относно това че насила ядеш храната която ти е нужна, насочи се към някакъф протеин на прах ( с него можеш да допълниш менюто си без да се насилваш).

18.01.10
16:27

Браво за доброто сваляне , но 66-68 кг на 185 са страшно малко ! Точно толкова бях преди няколко месеца , може да ми видиш дневника за справка колко слаб съм бил ( сега малко качих) .  А още по-лошото е , че още имаш мазнини на тези килограми . Прави някакви силови упражнения , ако посещаваш фитнес зала . Моето мнение е ,че няма как  качиш мускулна маса  ако не правиш . За сила ти трябва само 1 голям олимпийски лост  с тежести , другото е по желание ;) .

LL

18.01.10
18:42

Да,наистина е така. Дневника го видях,дори се абонирах,защото горе-долу сме с еднакви цели и характеристики :). Да и мен ме е яд,но каквото такова. Фитнес ще почна от другата седмица,за да мине тази и да се освободя от към време,като ще карам само на упражненията посочени в първият пост и след това към тях ще включа и силовите от фитнеса.

Четох за покачване на мускулна маса,както и такива примерни.Та в крайна сметка измъдрих това:
Тъй като тренировките ми винаги се падат следобед - интервал от 3 до 6.

Тъй като обичам плодове,а и в много примерни видях,че присъстват плодове:

Закуска . овесени ядки с кисело мляко и плод - или - 4 белтъка с плод
Втора закуска: 1-2 плода (банан;цитруси)
Обяд: 100-200гр ориз,салата
Следобедна: 100-150гр извара или кисело мляко
Тренировка
Вечеря: 150-200гр пилешко или пуешко,салата,малко извара или мляко (аирян)

Тренировъчната програма мисля да я черпя и съставя на основа от тук ,спрямо това,което има във фитнеса и каза за начало.
Kaто ще махна тежките клякания,тъй като скоро имах разтегнати коленни връзки на дясното коляно и изместена капачка,а лявото ми е слабо.Отделно 2-3 уреда ги няма във фитнеса и ще ги заменя с други подобни
Повторенията ще ги увеличавам постепенно,тъй като ще правя повечето работи за първи път,но мисля да почна от 2х5 с тежести от 5 до 10 килограма,за да не стават гафове.

Първи ден:гърди,корем
-повдигане на краката от вис
-коремни преси
-повдигане на дъмбели от полулег
-повдигане на щанга от лег
-сгъване тип “колена-лакти”
-раменни преси зад гърди
-раменна преса пред гърди

Втори ден:гръб
-придърпване на вертикален скрипец
-ще видя какво друго мога да добавя,тъй като упражненията с щанга,ще ми прецакат коленете,а тамън се възтановиха

Трети ден:крака
-бедрени сгъвания
-бедрени разгъвания

Четвърти ден:гръб,корем
-като първият ден

Пети ден:ръце
-трицепсово разгъване на скрипец
-концентрично сгъване

Шести и седми почивка или мога да ги фрасна кардио?
Добавки - нямам намерение да взимам.Надявам се да има промяна до Юли.

Ще помоля,ако има нужда от някакви корекции,да помогнете.

Мнението беше редактирано от llouche на 18.01.10 18:45.

18.01.10
19:00

пет дни тренировки за начинаещ са много, започни с 3! Плодовете ги ограничи до следобед, защото съдържат освен полезните неща и фруктоза.

LL

18.01.10
19:06

Да.До колкото знам плодовете трябва да са до 13ч, при мене се падат последното хранене с плод към 11-12ч.
В такъв случай:
-ще оставя първият ден(гърди,корем)
-ще комбинирам втория и третия в един (гръб,бедра,ръце)
-ще оставя четвърти ден (гърди,корем).
В крайна сметка се получава - Гърди+Корем, 1 ден почивка, Гръб+Бедра+Ръце, 1 ден почивка, Гърди+Корем, 1 ден почивка, Кардио (колело,бягане или скачане на въже).В почивните дни мога да правя евентуално упражнения вкъщи.

Надявам се да е добре.

Мнението беше редактирано от llouche на 18.01.10 19:07.

18.01.10
19:09

Претренираш гърдите, класическия тридневен сплит е:
Гърди + Бицепс
Гръб + Трицепс
Рамо + Крака

Иначе кардиото или в отделен ден, или/и след трен 15-20 мин е най- добре.

18.01.10
20:37

Гръб + Бедра + ръце  е самоубийство в сплит вариант . И аз мисля че горния сплит , е по-добър , щом мислиш че сплит е твоя избор . А за яденето гледай към всяко ядене да има поне малко протеин , било то дори 1 кисело мляко например.  В сайта от който взех програмата , по която тренирам усилено твърдят , че клека лекува едва ли не  всякакви болки в коленете , ама аз не им вярвам ;) .

LL

18.01.10
21:05

Разбирам,ще ви послушам.
Ще го направя по този сплит посочен от Giovane.Само да попитам,2х седмично корем добре ли е или само 1х?
Евгени,ще го вкарам и това значи,или мляко,или яйце,защото колкото и да обожавам мляко,направо ще ми излезне през носа.И на мен не ми се вярва това за коленете,пък и не искам да рискувам,ще изчакам още време и ще ги почна на по-късен етап.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1