[b]Гръбни преси[/b]

DE

11.04.04
10:37

От скоро започнах да правя гръбни преси и след тренировки имам силни болки в кръста.Мога ли да си направя нещо на кръста от това упражнение :?:

11.04.04
13:39

Как ги правиш тия гръбни преси?
Имаш ли проблеми с кръста?
Гледай да изпълняваш упражнението правилно.
Мъртва тяга правиш ли и правил ли си?

DE

11.04.04
17:30

На лежанката за гръбни преси.Правя го без тежести.Мътва тяга не правя.Мисля,че го правя правилно,защото питах интруктура и той ми показа как да го правя.

11.04.04
20:35

MNOGO VNIMAVAI NAISTINA,ZASTOTO OBLASTTA NA KRASTA E MN 4UVSTVITELNA I KATO NISTO MOJE6 DA POLU4I6 TRAVMA I TO ZA DALGO VREME.ZATOVA IZBJAGVAI TEJESTITE S MN KILOS,SAVETVAI SE S INSTRUKTOR ZA PRAVILNA STOIKA I NE NA POSLEDNO MJASTO IZBERI SI PODOBNO UPRAJNENIE,KOETO NE NATOVARVA KRASTA.USPEH

11.04.04
21:04

pi4 az misla,4e tezi bolki koito gi ima6 sa muskulna teska :wink: purviqt put kogato pravih 4uk4eta,kogato losta mi be6e na zemqta se nalaga6e da pravq 1-vo tqga(a do togava ne sum preniral za krusta)i 2-3 dena jestoki bolki,nakraq razbrah 4e e muskulna treska.Tova stava za6toto bolkata ne e kato pri drugite oblasti,a dosta po stranna.IV4O dokolkoto razbiram negovata cel e natovarvane na krusta

11.04.04
22:07

Napster, поради голямата си амплитуда на движение, при стави като раменете и кръста има повишена опасност от травма. надявам се, че можеш да различаваш болката в мускула, причинена от мускулна треска и болката в ставата. Ако болката е в ставата, незабавно посети специалист. И не на последно място - важен компонент от общото загряване е загряването на ставите - китки, лакти рамене, кръст, колене. Прави такова преди всяка тренировка, за да намалош риска от травми в ставите.
Успех !!!

11.04.04
23:18

I za men grubnite presi biaha ko6mar. Sled 2 meseja kato gi pravih po4ti na vsiaka trenirovka (pod goliam naklon s pulna amplituda 4 serii po 25) o6te use6tam slaba muskulna treska. I az mislia, 4e e muskulna treska, za6toto purvia put kogato pravih posle ne mojeh da STANA! Napravo biah skovan. Za 2-3 dena se opravih i sega si pravia non stop. A sega kato si pogledna tezi mukuli sa super mo6tni i mnogo me radvat. Napompvat se kato predmi6nicata i bicepsa i sa mi edni ot lubimite. Vse pak pitai treniora si…moje i da e travma koi znae.

11.04.04
23:30

Пичое само 1 ще ви кажа, ако искате да ставате здрави правете тяга!
Научете се да я правите, както трябва и гледайте за кои мускули си говориме после, заебете тия гръбни преси те са за здравите батковци и за мацките :) Изградете як кръст, за да нямате проблеми с другите упражнения, като клек, лег, бицепсово згъване и подобни, които натоварват кръста. Почнете с леки кг. обаче, за да няма плачка  :wink:

LU

13.04.04
21:49

Hm.. neznam kak pri neukrepnal vse oshte krust, shte preporuchvash da se pravi tqga, mislq che tochno tova uprajnenie moje da dovede do mnogo seriozni i tejki kontuzii na krusta ... Az sum za grubnite presi, dokato ne se useti ukrepvane v krusta, i chak togava moje da se premine kum tqgata…:)

14.04.04
16:07

prisuedinqvam se kum Lubomir,tqgata e za serioznite builder-i

14.04.04
16:29

Iska6 da kaje6 za serioznite power lifteri. Samo ako trenira6 silov triboi triabva da pravi6 murtva tqga. Az neznam dali niakoi kulturist pravi murtva tiaga.

14.04.04
16:48

ППППАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХААА

съжалявам пичове, ама не се здържах  :(

за любо и андрю: не ви казвам, да слагате по 100кг.
При перфектна техника риска от кунтузии е минимален.

А за мосю мускул, май не е виждал нито една тренировачна програма на някой културист. Джей Кътлър и Рони  прават тяга и са правили винаги. Друг е въпроса, ако имаш 110кг. релеф и от еректорите могат да ти излезнат 15 паржоли :) тогава може и да не наблягаш на тягата, нали :)?

14.04.04
20:23

da no kakto znae6 na4inae6tite mnogo rqdko imat perfektna tehnika.

14.04.04
21:32

без да пробваш нещо как ще достигнеш техниката?
никой не се ражда научен, андрю :)
питай някой компетентен, не мисля, че ще ти откаже.

LE

14.04.04
21:51

Истината е в движенията ТЯГА,КЛЕК,ЛЕГ,ТЕК(Тази истина е по особена :shock: )РАМЕННИ ПРЕСИ,ЛЕГ ПРЕСА И НАПАДИ!
Без тяга няма гръб!Аз от две серии тяга получавах мускулна треска на цялото тяло!!!Големите назобени батковци които гледате и им се възхищавате определено правят тяга!

14.04.04
22:15

Пич, изпревари ме !!! :D
Така си е - без базови движения няма маса, без тяга няма гръб. Не мисля, че при правилна техника можеш да получиш травма при което и да било базово движение.

14.04.04
22:35

Мтака я :)
Клек, тега и лег мноо ясно!
За тези, които искат една добра основа препоръчвам тази програма:
Клек, лег, тяга, раменни преси.
Прават се по 5 серии от всяко упражнение, където 2 са загряващи, 2 работни и една изцеждаща с по-леки килца. Практикува се 2 пъти седмично програмата, пр. понеделник и четвъртък.
Дигайте 3 месеца така и ми кажете как е :)
Има един пич в залата 3 месеця я прави и са прави серии с 130кг на клека и тягата.
Момчето може да се каже, че е начинаещ...
Това ти дава тагава база, че си немате на идея за кои основи говориме :)
Следващата стъпка е сплит програма, с няколко упражнения в плюс.
Питайте ако ви интересува :)

15.04.04
10:36

Много правилно момчета.Аз като видя вьв форума за тяга и клектрьпки ме побиват,просто защото не мога да ги правч тези идеални упражнения.Имам големи проблеми с коленете.Преди 2месеца реших отново вьпреки всичко да сложа няколко серии тяга и сложих 140кг,които преди не бяха проблем,но коляното изпусна а от там и крьста.Да не говорим за след това......На лег пресата слагах и 200кг и направих 6 повторения и лявото коляно ми се напьлни с вода.За това изобщо не правя тези упражнения,но те са задьлжителни за това ги правете правилно и няма да имате проблем :o :o :o

15.04.04
18:31

Na men godinkite sa mi malko i za tova izbqgvam da natovarvam krusta,vse o6te mi se raste :roll:

15.04.04
20:12

[quote author=“andrew”]Na men godinkite sa mi malko i za tova izbqgvam da natovarvam krusta,vse o6te mi se raste :roll:

Ти май си се объркал ама МНОГОООО!!! Ако искаш да си укрепиш кръста най-добрия начин е с тяга! Може и с хиперекстензии, но няма да е същия ефекта. Препоръчвам ти като за начало да правиш тяга само в края на тренировката по 2-3 серии с 10-ина повторения. Интензивността да е ниска защото както каза някой от две серии няма да можеш да станеш от леглото заради мускулна треска. Грешно е да смяташ че заради тягата можеш да спреш да тренираш. Рони Колман във втория си филм прави тяга с 362,5 кг за 2 повторения пък все още си е Мр. Олимпиа, а филма е заснет преди мр.олимпиа 2000, така, че....

15.04.04
23:16

Ti puk ne moje6 da 4ete6, ama tova e druga tema. A 6te obiasni6 li to4no pravilnoto obiasnenie plz. Iskam da pravia, ama me e strah ot kontuzia. Predi 3 godini pravih ama togava biah s trenior, koito mi sloji niakakva jiletka, kolan, nakolennici i kaska( :D bez poslednite 2 de) Su6to i me paze6e prez cialoto vreme. Sigurno ne e slu4aino. Zna4i bi li mi obiasnil s podrobnosti kak da pravia tqga bezopasno? Kak to4no stava6e izdurpvaneto?

16.04.04
00:36

Мойто мнение, е че щом целта е окрепване на кръста тягата трябва да се прави до под капачките, слизането понадолу излишно натоварва краката (те се правят в друг ден от гърба :)).
Значи разкрач на раменете, ръцете в надхват малко по-широко, колкото да не им пречат коленете. Кръста ВИНАГИ изправен в обратна дъга. Хващаш и дигаш догоре и назад, така че мускулите силно да контрахират, добре е също да издаваш силно плешките назад, така се натоварва добре и трапеца и горната част на гърба в средата. При пускането е много важно да няма изгърбване, добре е да се гледаш странично в някое огледало докато заучиш движението. Пускаш малко до под колената. Тфае цялата философия. При мен лично работи много добре и сам доволен. Почни с леки килца докато си изградиш добра техника и постепенно покачвай килограмите, за да няма контузии. Прави една, две заграващи серии и три четири работни. Аз лично правя пирамида 12,10,8,6 без заграващите.
Успех :)

16.04.04
19:55

ok mersi mnogo za vnimanieto i otgovora.

LU

18.04.04
11:59

Be.. mnogo me interesuva, kolko staj imat tezi ot vas, koito sa “za” tqgata, i dali i te sa pochnali da ukrepvat krusta si s murtva tqga, takava glypost ne bqh chuval, kak tqgata moje da ukrepne krust, koito izobshto ne e sviknal na natovarvane, shto se otnasq do pravilnoto izpulnenie i t.n e qsno che nachinaeshtite ne mogat da izpulnqt pravilno, oshte poveche, che povecheto redqt kosmi4eski tejesti, koeto vodi do oshte po negativen efekt v/y krusta im.Trqbva da si treniral krusta si s uprajneniq kato grybnite presi dosta dulgo vreme predi da pochnesh da pravish tqga.Nqma spor, che e prekrasno uprajnenie za krusta, no vuprosyt e koga si gotov da q pravish…

LE

18.04.04
12:58

Хехех :oops: Ти как мислиш се укрепва кръст като го мажеш със индииски билки ли :cry: ???Тялото се укрепва точно чрез стрес и адаптация,естествено че трябва да правиш тяга за да укрепиш кръста,но ако си начинаещ ще вземеш мерки как и кога да правиш тягата!
Защо начинаещите да не го изпълняват правилно???ще го изпълняват с празен лост,лошо няма!
Гръбните преси са за хора със кофти структура,тънки кости и т.н............е естествено и за професионалисти които искат да изолират кръста.Аз дори не използвам тягата да натоваря кръста,аз я използвам за да шашна целият гръб!

18.04.04
20:02

moje li nqkoi da mi kaje kak da q pravq tqgata (na4inae6t sum)znam 4e po gore gotcha(mislq) be6e pisal ama ni6to ne razbrah   :? po to4no trqbva li krakata da sa leko sviti (vijdal sam go na snimka ) i trqbva li racete da budat v nad ili pod ili smesen hvat (4etoh go v foruma ).Kato vdigna 6tangata ot kakvo da pravq (po prosti4ko go obqsnete PLS )predi okolo godina trenirah ama ne seriozno i sam zabravil to4noto izpulnenie(seshtam se samo 4e racete se izpolzvaha kato “kuki” a krusta raboteshe ) KOITO ISKA DA MI SE SMEE ZA TUPITE OBQSNENIQ AMA SUM NA4INAESH O6TE :!:

LE

18.04.04
21:46

Така няма да стане отиди в зала някои да ти го покаже,няма да умреш от срам ако попиташ някои!

18.04.04
22:37

Nqmam vazmojnost da otida vav zala za6toto moq grad e mnoo maluk i nqma takava .Ako nqkoi vse pak moje da mi obqsni ili da mi kaje nqkoi sait za da vidq kak se pravi 6te sum mnoo blagodaren

19.04.04
11:55

Ами бая нещо изписах по-нагоре за изпълнението. Ръцете дръж в надхват. Клякаш колкото щангата да ти стигне до под коленете. Изправяш се напълно, колена и кръст. Прочети пак обяснението.
ВИНАГИ КРЪСТА ИЗПРАВЕН!!!

19.04.04
14:52

Mersi mnoo :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1