20.01.10
19:19
Сами, креатина действа ли ти или си non-responder?
20.01.10
19:23
Сами, трябва да палиш свещи задето не се контузи на тягата.
20.01.10
19:23
Странна работа е тоя креатин :lol:
Определено има покачване на силата, на военната преса(макар и с не-перфектна техника), днес тягата да държа 120 кг без фитили не съм си и помислял. Няма толкова ясно изразена умора,2 часа след тренировката съм готов за още една тренировка. Мисля, че и като мускулен растеж имам напредък.
Донякъде съм разочарован, защото на лег и полу-лег не мога да вдигна килограмите, но съм търпелив.
Иначе с две думи:
Доволен съм!(горе/долу) :lol:
казано от Oranje на 20.01.10, 19:23:
Сами, трябва да палиш свещи задето не се контузи на тягата.
Кое пак не е на ред?
Мнението беше редактирано от Сами на 20.01.10 19:25.
Според мен и на тягата не изправяш кръста ? Прибързваш с вдигането на килограми, отдели няколко тренировки за научаване на техниката или свали малко кг.
Мнението беше редактирано от bacarkata на 20.01.10 19:47.
20.01.10
19:30
Гледай си внимателно кръста и виж чупката - нищо общо нямаш с изправения гръб, който трябва да държиш.
Човек намали килограмите и оправи техниката,като гледам тоя клип се чудя как ти е здрав кръста още.
Мнението беше редактирано от vortex на 20.01.10 20:38.
Лоста трябва да ти се плъзга по краката. А и защо си оставил щангата на по-високо, вдигай от земята и недей така да “изтърваш” щангата, когато пускаш надолу - прави го плавно.
20.01.10
20:42
Мисля, че в някаква степен се преувеличава малко с изрази като:
“Чудя се как ти е здрав кръстът” или “Чист късмет е, че не си се контузил”.
Осъзнавам, че техниката ми е неправилна, но човешкото тяло не е някаква съчка, която под най-малко неправилно движение се чупи. Според вас, по строежите общите работници като вдигат тежки предмети кръстът и гърбът са им изправени идеално като на Rippetoe?
казано от Миsh0 на 20.01.10, 20:41:
А и защо си оставил щангата на по-високо, вдигай от земята и недей така да “изтърваш” щангата,
Знам, че лостът трябва да е малко под височината на колената. Дисковете създават илюзия, че е по-високо.
Мнението беше редактирано от Сами на 20.01.10 20:47.
Сори за спама,ма извинявай работниците не мъкнат +100 килограмови тежести при това в такова положение :) Не го казвам с лошо,просто се пази.
Мнението беше редактирано от vortex на 20.01.10 21:13.
21.01.10
06:02
Поредния тинейджър хвърлил се на добавките, но не позволява старшите да му обяснят някой неща с цел запазване на здравето.
Сами, хората ти казват за добро, да си оправиш техниката, дори трябва да си щастлив, че си имал възможност да качиш клипчета и хора с много много стаж и опит ти казват как би следвало да се изпълни това упражнение.
Да човешкото тяло не е съчка, за да се счупи, но когато го правиш неправилно 10 пъти по 3 серии всяка една от 52-те седмици за годината, след време може да стане и по зле от съчка.
Разбира се, ако искаш да имаш тяло като строителнтие работници винаги можеш да станеш такъв и да мъкнеш торби с цимент, кашони с плочки, а между двете да си почиваш бъркайки бетон с лопата пренасяйки го с РК1М.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 21.01.10 06:22.
казано от Сами на 20.01.10, 20:42:
Здрасти, Сами!
Кръстът си е твой.
Но помисли над следното - правилната техника не е само повишена безопасност. Тя ти позволява да вдигаш много по-голяма тежест, заради оптималното положение на лостовете (корпус, бедра и т.н...).
Мнението беше редактирано от Vic на 21.01.10 06:49.
Моят съвет е малко бавно и по-контролирано да ти е движението, концентрирай се да стегнеш хубаво гърба и корема. И спокойно, резултатите ще дойдат.
Мнението беше редактирано от inspect на 21.01.10 10:03.
21.01.10
10:06
И ако наистина искаш да ти се помага
казано от Сами на 17.08.09, 07:46:
тук има достатъчно способни хора да ми помагат когато правя грешки и мисля,че това ще ми бъде от голяма полза
би било хубаво да си пишеш и храната. Както знаеш, тя е не по малко важна от тренирането и правилното изпълнение.
21.01.10
10:08
Според мене трябва да правиш 10-ки на 80-90кг. за да оправиш техниката. С тези кила и техника е въпрос на време, да стане нещо.
Осъзнавам, че техниката ми е неправилна, но човешкото тяло не е някаква съчка, която под най-малко неправилно движение се чупи. Според вас, по строежите общите работници като вдигат тежки предмети кръстът и гърбът са им изправени идеално като на Rippetoe?казано от Миsh0 на 20.01.10, 20:41:
А и защо си оставил щангата на по-високо, вдигай от земята и недей така да “изтърваш” щангата,
Знам, че лостът трябва да е малко под височината на колената. Дисковете създават илюзия, че е по-високо.
Това ми напомня един цитат:
Once you’ve taken a few punches you realize you are not made of glass.
Така е, но не и когато е системно.
21.01.10
17:41
казано от Иван Шишманов на 21.01.10, 06:02:
Поредния тинейджър ...
А прочете ли това:
Осъзнавам, че техниката ми е неправилна
Никъде не твърдя, че изпълнението ми е идеално.
Поредния тинейджър хвърлил се на добавките, но не позволява старшите да му обяснят някой неща с цел запазване на здравето.
Щом качвам клип, явно е, че целта ми е да ми кажат, ако греша някъде.
Благодаря за съветите!
Към Ivan Boichev:
В момента упражненията са 5х5, тъй че вариантът за 10-ки на 80; 90 килограма може да остане за малко по-късно.
А обяснението защо не пиша храната е малко налудничево, но за мен не е :).
Храня се горе/долу добре, но ако тръгна да пиша храната ще натоваря психиката си, защото като гледам какво съм ял преди 2 седмици и ще си кажа, че с такава храна не мога да кача и няма да кача, а иначе като не я мисля качвам доволно. Също така съм решил докато не ми свърши GM да не се измервам, пак поради натоварване на психиката. Ако след 3 седмици се измеря и видя, че не съм качил ще си помисля, че просто няма как да кача, а като не се меря дълго време и се премеря и видя +5 кг и се чувстав доволен и не ми пречи на качването.
п.п.Казах Ви, че ще прозвучи налудничево :lol:
Жестока тяга, браво, взимам си пример как да я правя, че май техниката ми куцаше (по твой думи), ако не греша.
21.01.10
17:54
казано от Pandiz на 21.01.10, 17:52:
Жестока тяга, браво, взимам си пример как да я правя, че май техниката ми куцаше (по твой думи), ако не греша.
Вземай си пример, ама кръста тука ми е изправен, твоя го извивай малко повече и слагай много тежести, все пак ти си The Ultimate Deadlifter.
казано от Сами на 21.01.10, 17:54:
казано от Pandiz на 21.01.10, 17:52:
Вземай си пример, ама кръста тука ми е изправен, твоя го извивай малко повече и слагай много тежести, все пак ти си The Ultimate Deadlifter.
Защо ми се струва, че ме иронизираш, но нещо неуспяваш.
21.01.10
18:05
‘щото си твърде тъп!
22.01.10
20:49
Ден 26
Военна преса(този път правилно :) ) 30х5; 30х5; 30х5; 40х5; 40х4;
Полу-лег 40х5; 50х5; 50х5; 55х4; 60х1;
Гребане с дъмбел 18х5; 23х5; 28х5; 28х5; 37х5;
Преден клек 25х20;
Военната преса доста по-добре от предния път, на последната серия с 40 килограма не можах да направя 5 повторения, не знам дали поради несъсредоточеност или нямах сила.
Полу-лега трагичен!!! Мисля да сменя полу-лег с щанга, с полу-лег с дъмбели, същото и за лега. Лошото е, че в “hardcore” фитнеса няма много дъмбели, а някои не са и надписани, ни ще го мислим като му дойде времето.
Предният клек добре, но на 12-то повторения оставих щангата на стойките.Първо държах лоста като за военна преса после го оставих на рамената и ръцете кръстосани върху него. Много неприятно за раменете. Вие как държите лоста?
p.s. Много ми хареса продуктът на Athletic Edge - Intrabolic. Надявам се, в най-скоро време да споделя впечатления!
Мнението беше редактирано от Сами на 22.01.10 20:50.
27.01.10
10:18
Ден 29
Лег с дъмбели 5х5 13; 18; 20; 24; 24;
Тяга 5х5 50; 70; 80; 90; 100;
Набирания 5х5
Дъмбелите са много малко в тоя фитнес и отпада вариантът да тренирам лега и полу-лега с дъмбели.
27.01.10
15:29
Ден 31
Двойна доза GM
Тренировка
Полу-лег 4х5 50кг
1х4 60
Можех и 5 повторения, но на 5-то като тръгнах да бутам и се разсеях...
Клек
Клекът не беше нормален, а barbell bench squat или
http://kbierek.powweb.com/shapefit-pics/quadriceps-exercises-barbell-squats-to-bench.gif
40; 50; 60; 70; 80; 85 x5
90x1
Мисля, че ако не беше с пейка, нямаше да мога да направя толкова. Тази пейка ми дава макар и малка сигурност. Доволен съм от клека.
Раменни преси
5х4 40 кг
Не знам защо само 4 повторения мога, много странно предната тренировка правех по 5.
Гребане
5х5 40 кг;
Гребането беше малко по-различно. Преди го правех като горната част на тялото ми е на 45 градуса, а сега успоредно на земята.
http://www.exrx.net/AnimatedEx/BackGeneral/BBBentOverRow.gif
Мисля да взимам двойна доза от GM в тренировъчните дни и единична в нетренировъчните, какво мислите?
Тази двойна доза GM е абсолютно безсмислено и ненужно.
Мнението беше редактирано от Judo на 27.01.10 15:32.
27.01.10
15:39
Днес с двойна доза мисля, че определено имах най-малкото повече тонус, а също така и сила.
Според теб кое е лошото на двойната доза?
Плацебо ефект от тази двойна доза днес!Безмислено ти сам ще разбереш и ще се увериш,че и с една и с две ефекта ще е същия.
27.01.10
16:03
Мисля, че колегите от СилаБг се бяха изказали, че ТЕ препоръчват една доза преди и една доза след тренировка. Но, това е по спомен.
27.01.10
18:43
казано от korpusito на 27.01.10, 16:12:
Тоя barbell bench squat по-различно ли го усещаш от нормалния ?
При другите мисля докъде трябва да спускам, страх ме е, че ако се затисна може да стане мазало, а при тоя знам, че дори и да не мога да стана от пейката просто пускам щангата назад. Тази сигурност ми действа доста положително и мога да се концентрирам на самото избутване. Като клякам, когато усетя пейката под мен и веднага ставам, няма застояване на пейката. Впредвид, че крака не тренирах около 3 седмица се получи едно много добро напомпване.
За GM най-вероятно по 1 преди тренировка ще продължа да си го пия.
27.01.10
19:31
If you are not scared , then it’s not heavy enough ;)
Базовия клек е най-добър.
Мнението беше редактирано от Muhammad Ali на 27.01.10 19:32.
29.01.10
17:12
Cindy
8 рунда(40 pull ups; 80 push ups; 120 squats)
Много още практика и въздух ми трябва!
Мнението беше редактирано от Сами на 29.01.10 17:17.
01.02.10
16:00
Dead lift & Pushups
10 rounds, for time:
* 10 x Dead lift @ 60 kgs
* 10 x Pushups
Време:
17:41
Как си с мерките сега,напредък има ли,че не можах да намеря обновени резултати да сравним с началните :) ?
Мнението беше редактирано от mantodeus на 02.02.10 21:10.
02.02.10
21:16
Преди около 1 или 2 седмици се премерих и бях с 2 кг+.
Определено съжалявам, че си купих GM.
казано от Сами на 02.02.10, 21:16:
Преди около 1 или 2 седмици се премерих и бях с 2 кг+.
Определено съжалявам, че си купих GM.
Aз също сажалявам,че го купих.Определено не е моят продукт.Ако някой път пак решиш да взмеш креатинова матрица пробвай Сторм.
03.02.10
22:21
Не бих му препоръчал сторм, двата продукта са сходни, креатиновите източници са почти 1:1.По-добре да се насочи към Size On,EST Methyl Mass или Cellmass.
казано от RogerF на 03.02.10, 22:21:
Не бих му препоръчал сторм, двата продукта са сходни, креатиновите източници са почти 1:1.По-добре да се насочи към Size On,EST Methyl Mass или Cellmass.
Говориш пълни глупости хайде да погледнеш етикета на двата продукта и да сравниш какво съсдържат и тогава ще говорим пак.Сторма има в пъти повече неща от Греена,и по нищо не отстъпва от Саиз он или Селмас.Стига с тея рекламни глупости,тук в БГ.се рекламират само някой 3/4 неща и хората си мислят,че всичко останала е втора ръка.Просто защото няма представителв БГ и тук във форума да го рекламира гръмко това не значи,че продукта не струва.А и как по дяволите разбра кое е по хубаво като не си ги пробвал да ги сравниш?
04.02.10
08:48
казано от gigitas на 04.02.10, 08:16:
казано от RogerF на 03.02.10, 22:21:
Говориш пълни глупости хайде да погледнеш етикета на двата продукта и да сравниш какво съсдържат и тогава ще говорим пак.Сторма има в пъти повече неща от Греена,и по нищо не отстъпва от Саиз он или Селмас.Стига с тея рекламни глупости,тук в БГ.се рекламират само някой 3/4 неща и хората си мислят,че всичко останала е втора ръка.Просто защото няма представителв БГ и тук във форума да го рекламира гръмко това не значи,че продукта не струва.А и как по дяволите разбра кое е по хубаво като не си ги пробвал да ги сравниш?
Вземи си оправи езика малко.В момента ме предизвикваш с агресивен тон, но понеже съм под наблюдение няма да ти отвърна подобаващо. :)
Сега пак прочети какво написах.Да съм казал, че ГМ е по-добър от Сторм?И двете са креатинови матрици, нали?Съответно най-важните вещества в тях са креатиновите формули.Разликата в креатиновия състав между двете е добавен монохидрат в сторма, което не е от най-добрите опции.Другите източници като Ди-Креатин малат и Магнезиев креатин хелат са еднакви.Така, че ако Сами е нон-респондър към тези креатинови формули и Сторм няма да му свърши работа, макар че е с повече екстри, но те са без значение след като креатина е основата на такива продукти.
Нека разгледаме съставките
1.Green Magnitude-
-Magnesium Creatine Chelate
-2CM™ Dicreatine Malate
-Betaine Anhydrous
-L-Taurine
-L-Tyrosine
май всичко се изчерпа до тук!
2.Storm
-Hypervol Complex
-Tricreatine Matrix(TCM)(Creatine Gluconate, Creatine Orotate, Creatine AKG)
-Di-Creatine Malate
-Creatine Monohydrate
-Magnesium Creatine Chelate
-INOXsulin-7™
-L-Taurine
-Betaine Anhydrous
-Citrulline Malate
-L-Arginine AKG
-Beta Alanine
-Alpha-Lipoic Acid
-4-Hydroxyisoleucine (20%)
Само аз ли забелязвам,че освен монохидрата както казваш ти са добавени още няколко вида креатин.И оооо-не има азото напомпващи съставки които правят продукта подходящ и за преди тренировка-нещо което ми убягва от Green Magnitude.Oт което идва заключението,че въобще не сходни продукти както казваш ти,а по-скоро по нищо не се различава от Size On или Cell mass.Или нещо бъркам а?Не целя заяждане а давам АДЕКВАТНО И БЕЗПРИСТРАСНО мнение,не такова с цел раклама произтичащо от обвързване с някой вносители и представители на фирми пишешти в този форум каквото е твоето.
Мнението беше редактирано от Judo на 04.02.10 11:03.