20.01.10
19:33
може ли да ми кажете някои упражнения за долнаа част на гърдите освен обратна лежанка ... часта на гърдите под зърното .. иксам да покача маса там
Благодаря предварително :)
казано от Владимир92 на 20.01.10, 19:35:
Кофички на успоредка
X2 и лег от обратен наклон
20.01.10
20:15
казано от EmPttY на 20.01.10, 19:33:
може ли да ми кажете някои упражнения за долнаа част на гърдите освен обратна лежанка ... часта на гърдите под зърното .. иксам да покача маса там
Обикновено там се омазнява по-лесно. Да не би да си омазнил и да си мислиш, че чрез покачване на ММ ще оправиш положението? Ако е така, то по-добре недей да тренираш с акцент на долните гърди. Ако моето предположение е грешно, то кофите е отговора на въпроса ти.
Ако пуснеш снимка ще е по-лесно.
21.01.10
12:07
казано от EmPttY на 20.01.10, 19:33:
Според мен най-доброто упражнение за тази част на гърдите е и си остава “Кофички”!
Всичко останало е “Вариации” на същото. Дори и да не можеш (в случй че е така) се постарай да опиташ.
По-гояма бройка повторения с оптимални серии. 3-4х20-30 повторения ще ти свърши работа. В началото 1 път в седмицата. По възможност независимо от цялостната тренировка за гърди. В последствие можеш да ги включиш към общата такава. Важното е в началото да им дадеш индивидуален начален тласък, а в последствие да поддържаш нивото, без да навлизаш във фазата на застоя.
Успех!
21.01.10
13:42
казано от Стоянчо на 21.01.10, 11:56:
Обикновено там се омазнява по-лесно. Да не би да си омазнил и да си мислиш, че чрез покачване на ММ ще оправиш положението? Ако е така, то по-добре недей да тренираш с акцент на долните гърди. Ако моето предположение е грешно, то кофите е отговора на въпроса ти.
Ако пуснеш снимка ще е по-лесно.
Значи ако е омазнена долната част трябва да тренира повече нея.Така ли? Питам, защото и аз имам подобен проблем.
казано от anxiety на 21.01.10, 13:42:
Ако пуснеш снимка ще е по-лесно.Значи ако е омазнена долната част трябва да тренира повече нея.Така ли? Питам, защото и аз имам подобен проблем.
Всъщност съм написал точно обратното. Ето логиката: да речем, че си омазнил, но решаваш да развиваш именно долните гърди; резултатът е още по-голямо увисване, защото мускулът хубаво растен, но и мазнината си седи, тя не се превръща в мускул.
21.01.10
14:35
казано от Стоянчо на 21.01.10, 14:16:
казано от anxiety на 21.01.10, 13:42:
Ако пуснеш снимка ще е по-лесно.Значи ако е омазнена долната част трябва да тренира повече нея.Така ли? Питам, защото и аз имам подобен проблем.
Всъщност съм написал точно обратното. Ето логиката: да речем, че си омазнил, но решаваш да развиваш именно долните гърди; резултатът е още по-голямо увисване, защото мускулът хубаво растен, но и мазнината си седи, тя не се превръща в мускул.
И разрешаването на проблема се крие само в режима на хранене? Има ли някакви упражнения, които ще помогнат за премахването на мазнината.
Да. Кардио с оптимален за горене на мазнини пулс. Лично мое мнение е, че ако искаш гърдите ти да не изглеждат “увиснали” акцентирай не на долната, а на горната част от пекторалиса !
21.01.10
14:54
Ами в интерес на истината без да съм знаел за това твое мнение, преди време тренирах само горна част, а след това добавих и средна и чак към края долна.В интерес на истината горната и средната част на гърдите ми се стегнаха, самата гърда се оформи, но в долната част още има мазно.Тренирам от 7 месеца и още не съм стопил мазнинката в долната част.Сега правя една програма за сила.Надявам се след нея да мога да правя кофички и набирания и мисля, че с малко лостове и кофички всичко щеси дойде на мястото.
А ако си омазнил целите гърди има ли начин да стопиш мазнините и да се появат музкули?
17.05.18
12:51
казано от Владимир на 21.01.10, 14:39:
Да. Кардио с оптимален за горене на мазнини пулс. Лично мое мнение е, че ако искаш гърдите ти да не изглеждат “увиснали” акцентирай не на долната, а на горната част от пекторалиса !
Само това ли ще помогне по този въпрос?