мъж на степер ?!?!

21.01.10
16:41

Иска ми се да постегна седалишните части и имам чувството че ако правя по 30 мин степер веднъж седмично ще има добър резултат. Проблема обаче идва от това че не съм виждал мъже да правят това упражнение(поне в залата която ходя) и повечето трениращи наричат степерите - женски уреди. Вие как мислите?

ST

21.01.10
16:52

Няма мъжки и женски уреди...ако чувстваш,че действа - давай ;)

21.01.10
17:02

казано от stiffler на 21.01.10, 16:52:

Няма мъжки и женски уреди...ако чувстваш,че действа - давай ;)

Съгласен съм с това напълно, тия неща са до предразсъдъци - това било мъжко, онова женско.. от стереотипи нужда няма.

Друг е въпроса доколко е смислено да се тренира гъза със степер, когато може да се правят тяга, напади, клекове + нормално тичане за кардио ..

Мнението беше редактирано от G33K на 21.01.10 17:03.

21.01.10
18:39

така е - няма мъжки и женски уреди. аз не се качвам на степер, не защото е женски уред, а защото качването по стълби ми действа много по-добре, а на ден качвам .... много съпала. пробвай с катеренето (не е женско занимание) и ще разбереш, особенно ако си носиш и нещо тежко на гърба ;)

21.01.10
18:50

Аз смятам, че степерът си е хубаво кардио.Когато велоаргометъра и кростренажора спрат да ми действат се качвам на степер, пътечка или въже.За стягане на седалището-както казаха другите има по-подходящи упражнения.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1