Ектоморф

NE

22.01.10
16:57

Смятам че съм ектоморф може би. Пръстите ми са малко по къси от дланта. 170 около 63кг. Качвам трудно и нямам никаква подкожна мазнина. На 15г. Дали съм ектоморф вие как мислите? И ако да кажете по колко упражнения да правя 3 за голяма и 2 за малка група с 2 8 повт и 3 серии добре ли е? около 7 упр.  3 пъти седмично. Целта е маса

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 23.01.10 21:37.

22.01.10
17:39

Започни с кръгови тренировки. Потърси инфо в търсачката на сайта. Не прекалявай с броя упражнения и повторения за една и съща мускулна група. При теб е критично храненето. Някои хора биха казали, че трябва да се насираш от хранене, че да растеш. Това до някъде е вярно, ако си прав относно генетиката си, но по-трудно се запазват килограмите при такова хранене. Просто наблягай на протеина и на сложните въглехидрати. За това също потърси инфо в търсачката. Чети и за претренирането. Ако имаш въпроси, питай.

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 23.01.10 21:37.

NE

22.01.10
18:27

Много благодаря. Мен много ми се яде и имам чуството че ще приям нещо и за това може ми не дигам. Значо ям колкото мога от всичко без да прекалявам с сладките. Само не разбрах добре ли са 3 упр за гръб бицепс и по 2 или 3 за бицепс и трицепс. Общо по 7 упр някаде като добавин предмишницата и корема.Като навсякъде по 3 серии и 8 повторения

22.01.10
18:45

3-4 упражнения за гръб са добре. За бицепс 2. Малък е и няма смисъл за повече. При трицепса можеш и трето да добавиш. ;)

NE

22.01.10
18:59

Добре мерси. Много сте всеотдайни. Тъкмо се натъпках с леща. Май има полза имам чуството, че имам прилив на енергия само малко ме заболя стомаха :). Утре имам гръб и бицепс ще пробвам за начало с 3 упр за гръб после след няколко седмици ще добавя 4-то. Отностно трицепса - когато имам ден за трицепс и гърди винаги имам мусколна след това, добре ли е да имам мусколна като съм ектоморф? И мисля, че няма смисал да питам дали правя трицепса и гръб и гърди и бицепс, защото ми казаха, че ще се претоваря, единствено ако е 1 и 3 ден а посредата има крака дали 6те стана, ще имам повече от 48 за въстановяване :), но незнам.

22.01.10
19:42

казано от ne на 22.01.10, 18:59:

Добре мерси. Много сте всеотдайни. Тъкмо се натъпках с леща. Май има полза имам чуството, че имам прилив на енергия само малко ме заболя стомаха :).

А още по-добре щеше да бъде, ако удариш 1-2 чаши прясно мляко с лещата, направо шампион. :)

22.01.10
19:53

По-скоро мезоморф.Това ще стане ясно след 3-4 години най-много.

NE

22.01.10
21:13

Нямам прясно, имам кисело :)  то каква е разликата?Качвам доста бавно затова си мисля че съм екто. .

Мнението беше редактирано от ne на 22.01.10 21:14.

AZ

23.01.10
09:25

Виж сега,типа на тялото се променя постоянно-ту качваш,ту сваляш,ту си мазен,ту слаб и т.н.
Вземи почни да тренираш по една кръгова тренировка-минаваш цялото тяло в една тренировка и така 2-3 пъти седмично.Наблягай на клека,тягата и лега.Те са  ти основните.Започни да ядеш  белтъчини и доста въглехидрати.Резултатите ще дойдат с времето,ако си постоянен.
п.с.И ако все пак си мислиш да започнеш да тренираш по сплит и да не се вслушаш в мнението на Траш,значи ще сгрешиш и само ще си губиш времето.

Мнението беше редактирано от az100yan на 23.01.10 09:28.

NE

23.01.10
16:33

аз правих къгови спокоино. Немога вечно кръгови да правя?

23.01.10
20:41

Немога да разбера как си пълен ектоморф, аз при височина 172см тежя 65 кг, на 16 години съм и нямам нищо общо с ектоморф, ако искаш виш снимките в галерията ми. Отностно програмата, послушяй трашметал а отностно яденето, яж здравословно, още ти е рано за някви диети. Избягвай сладки, чипсове, банички и такива мазни и пълни с калории храни. Успех! :)

Какво значение има дали си ектоморф, просто започни да тренираш правилно, да се храниш правилно  и ще прогресираш независимо от това какъв тип тяло си.

23.01.10
22:01

Иване има голямо значение. Ела гледай каква мъка ще падне докато се изчистя както трябва без да сваля ММ...

Мнението беше редактирано от Владимир на 23.01.10 22:02.

Абе то, че има значение има, но човека не предоставя почити никаква информация. А пита колко упражнения да прави колко тренировки, което не е мого важно за ектоморфа, по скоро храненето, за което той нищо не ни споменава. Какъвто и тип да е трябва да тренира според стажа си и да се храни според нуждите на тялото си. Какви са те ще разбира в последствие по кантара мерките килограмите.

23.01.10
22:15

Абе какви екто и други морфи на 15 години?
Тези квалификации са правени на възрастни хора със завършено физическо развитие.

казано от Петко К на 23.01.10, 22:15:

Абе какви екто и други морфи на 15 години?
Тези квалификации са правени на възрастни хора със завършено физическо развитие.

Нещо подобно исках да кажа, но пак не успях. Просто да си тренира да се храни и толкова, ако има желание да го прави няма да има значение какъв тип е.

NE

24.01.10
12:25

проблема е в училище. Какво да ям? Мога ли да дина ММ от сандвичи на лафката :) ?

казано от ne на 24.01.10, 12:25:

Мога ли да дина ММ от сандвичи на лафката?

Абсурд. Решението е домашно приготвен подходящ сандвич, а аз бих добавил и едно кисело мляко.

24.01.10
12:41

казано от ne на 24.01.10, 12:25:

проблема е в училище. Какво да ям? Мога ли да дина ММ от сандвичи на лафката :) ?

Взимаш един голям сладолед, изяждаш го, запазваш си кутията, пълниш я с печено месо и варен орис и носиш в училище и ядеш.

24.01.10
12:55

Аз понеже съм “без кола и раница”, както казва нашумелия наскоро Бате ви Сашо, не си нося кутии с храна. Но мои съученици си носят сандвичи от тях и не им пречи да го излапат в голямото междучасие. Аз дори да имах в какво да ги сложа тия кутии, надали щях да нося, но напоследък ям храна от магазина. Виж дали около училището ти има хранителни магазини. На 200 метра от входната врата на сградата на училището ми има такъв и голямото междучасие ходя до там и напоследък си купувам косерви със скумрия, кисело мляко, готови пържоли и т.н. Сигурен съм, че за сандвичи харчиш поне два лева. Консерва със скумрия + една кофичка кисело мляко са ти точно два лева. 260гр. готови пилешки пържоли са ти 3.20лв. По-скъпи са, но пак е нещо. Въглехидратите са важни, но на този етап е по-важно да се научиш да консумираш протеин, препоръчително животински, на всяко хранене. Поне 20-30гр. Създадеш ли си този навик, вече си почти готов. Остава само да подбереш и въглехидратите, но в твоя случаи просто трябва да ги има и протеина ти е по-критичен от въглехидратите.

NE

25.01.10
15:59

След като почнах да си похапвам от четвъртък ако не се лъже горе доли добре се развиват нещата. Дигнах горе - долу около килограм. А отностно училище е невъзможно да намериш магазин понеже съм на един хълм заобиколен от една гора и съм на .05 км от Света :). Инак аз си земам едни пици, който си ги правя в къщи по 4 филиики или 5 с яйца и сирене, мислех да си ги мажа и с фъстъчено масло за разноубразие. Става ли ?

25.01.10
16:53

казано от ne на 25.01.10, 15:59:

След като почнах да си похапвам от четвъртък ако не се лъже горе доли добре се развиват нещата. Дигнах горе - долу около килограм. А отностно училище е невъзможно да намериш магазин понеже съм на един хълм заобиколен от една гора и съм на .05 км от Света :). Инак аз си земам едни пици, който си ги правя в къщи по 4 филиики или 5 с яйца и сирене, мислех да си ги мажа и с фъстъчено масло за разноубразие. Става ли ?

NE

28.01.10
12:54

k

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1