Гръб и бицепс или гриб и трицепс?

SH

22.02.05
22:20

сори знам че преди имаше така тема ама не можах сега да я намеря ако някои може да даде линк кам неия ще сам благодарен
та въпроса ми е кое от двете е по добре гръб и трицепс или гръб и бицепс ?
аз мился че гръб и бицепс е по добре

VA

22.02.05
22:29

И аз мисля така.Поеже в тренировката за гарди се натоварва трицепса а в тренировката за краб бицепса и след гарди ще ти е уморен трицепса-дано да не баркам :roll: .Пак и повечето програми са така направени

22.02.05
23:30

аз пък мислех че е по добре гръб и трицепс,точно затова че при гърба се натоварва бицепса.незнам дали не се преуморява така ако правиш гръб и после и бицепс или ще претовариш бицепса или няма да можеш да си направиш добре упражненията. но това е според мен, не е задължително да съм прав

22.02.05
23:39

Стандартното е Гръб-бицепс но аз съм правил и гръб-трицепс просто трябва по дълго време за почивка

FI

23.02.05
17:05

да така си е най- добре гръб и бицепс както и гърди и трицепс
я ми кайи твоята програма по която тренираш ШОШО

23.02.05
17:35

няма такова животно стандартна  тренировка по принцип гръб и бицепс  и  гърди  с  трицепс  тренират  хора с  по силно развити ръце, а гръб с трицепс и  гърди с  бицепс  обратното. тъй че ти трябва да си решиш

26.02.05
23:21

Абе просто трябва да се вземе в предвид при правенето на сплита

JI

27.02.05
13:58

най-ми харесва на мен като ми са в отделен ден ръцете :))

VA

27.02.05
14:01

[quote author=“JiVk0”]най-ми харесва на мен като ми са в отделен ден ръцете :))

И аз така ги правя!!!!

27.02.05
14:16

пичове  СПОРЕД МЕН като се помпа например за маса и блъскаш в един ден гръб и бицара и в др ден гърди и трицепс мускулите на ръцете благоприятстват за доброто натоварване на големите мускулни групи,верно след тва като почнеш сериите и за тях осещаш умората, но така мускула се натоварва повече следователно расте и повече.Имам приятели които тренират дори гърди рамо трицепс за по голямо натоварване на трицепса.Има и такива които правят един такъв тренировъчен цикъл и не повтарят поради факта че след като мускола е предварително истощен сериите се блъскат с по малко кила, но се пак въпрос на личен избор:)

01.03.05
21:03

Не съм много съгласен с идеята, че колкото повече товариш мускула толкова повече расте. Аз примерно съм на абсолютния минимум. За пример ще дам бицепса - 2 упражнения по 3 серии и преди това една загряваща. Трицепса и той е така и си имам ефект (не желания, но нека не бъдем максималисти и да очакваме сичко да стане веднага)
Ако питате мен кокото по-малко товарите един мускул и той все пак расте - толкова по-добре...защото ако от началото започнем с много тежки тренировки след няколко години няма да можем да го натоварим тоя мускул
Това беше личното ми мнение породено от опита ми, колкото и ограничн да е той

01.03.05
23:10

Нека да уточним товарене на мускула във ФИЗИОЛОГИЧЕСКИ ГЛАНИЦИ другото отвъд тази граница е ПРЕТРЕНИРАНЕ

05.03.05
19:54

Не, нямах предвид това...то това е ясно
Идеята ми беше, че ефекта при мен е по-добър с 2 уптажнения отколкото с три....не че с 3 претренирам, просто по някаква причина ефекта е по-слаб. Това не мога да си го обясня, но е факт. И ми харесва, защото хем се напъвам по-малко, хем раста повече :)

05.03.05
20:18

Да такава теория има!В Олимп имаше една статия за това,но ме мързи да я преписвам...

05.03.05
20:36

Еми то какво теореия - колкото по-малък обем тренировки води до желания ефект, толкоз по-добре ти е - правиш си тренировки с малък обем и си имаш ефекта. Пък по-нататък като почне да намалява ефекта с времето така имаш по-голямо поле да стресираш мускула като го подложиш на по-обемни тренировки....Не виждам какво е сложното тука че да се прави теория  :wink:

05.03.05
20:52

Някой твърдят,че е по-добре да се удари мускула от всички възможни ъгли.

05.03.05
21:07

Еми това си зависи от човека според мен
По мое мнение това удряне от всички ъгли е по-скоро приложимо за оформяне на мускула...за маса не мисля че е необходимо, понеже тези акценти не са толкова големи че да има значение когато правиш маса дали акцентуваш някоя глава или не. Докато когато оформяш вече този акцент който се получава може да направи така че да изглеждаш много по-добре

07.03.05
09:34

И двата варианта са добри. Използвай този, който ти носи по-голяма полза. За един месец можеш да разбереш как точно стоят нещата при теб.
Поздрави!

13.03.05
11:51

Абе щом растеж от 2 серии продължавай си така даже имаш резерв за по късно 3-4 серии което е отлично а теорията да върви по ....

14.03.05
01:10

Аз тренирам Гръб и трицепс ,така мисля че давам почивка повече и без това имам само един ден за почивка ;) на 3 дена 1 почивка ..по нататак може да вметна още един ден почивка ама ще видим ефекта до месец

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1