Защо започнахте да тренирате?

Прескочи до:
ПИ

17.01.10
18:07

Интересно ми е защо започнахте?

По-късно аз ще пиша.

АН

17.01.10
18:15

da ima

17.01.10
18:26

Баща ми каза че съм кюфте...Почнах 97ма и до сега с малки паузи заради казармата например,не съм спирал.Пари за протеини и каквито и да е добавки не съм имал,и добре че е така.Да кажем след близо две години пауза на 3та тренировка за гърди бутам 100кг. 5 пъти.Доволен съм от бодибилдинга,минуси до сега не съм открил.

Мнението беше редактирано от bodyburst на 17.01.10 18:26.

17.01.10
18:28

казано от bodyburst на 17.01.10, 18:26:

Баща ми каза че съм кюфте...Почнах 97ма и до сега с малки паузи заради казармата например,не съм спирал.Пари за протеини и каквито и да е добавки не съм имал,и добре че е така.Да кажем след близо две години пауза на 3та тренировка за гърди бутам 100кг. 5 пъти.Доволен съм от бодибилдинга,минуси до сега не съм открил.

Много си заблуден !

ПИ

17.01.10
18:32

казано от Владимир92 на 17.01.10, 18:28:

Много си заблуден !

Ей, ей, нека не се отделяме от темата.

17.01.10
18:34

Ами аз започнах да тренирам, защото бях станал много пълен и това почна да ми влияе на здравето.Намерих си стимул и се захвах с тренировките.Смятам ако имам възможност да не спирам въобще.

Нямаше начин - силовата подготовка е част от повечето спортове.
Ако искам да бъда на ниво - трябва да бъда и физически добре подготвен.

В началото беше словото, и приказките , че съм си отпуснал външния вид.Това ми даде старта, сега причината е до се боря със себе си и всеки път да се побеждавам, отново и отново ;)

BU

17.01.10
19:59

инстинкт

ПИ

17.01.10
20:08

Аз започнах защото навлязох в такава възраст в, която вече почнах да се комплексирам от външния си вид. Знам ли. От малък съм си запален по този спорт и преди години пак съм купувал списания, но тогава повече картинките гледах  :lol:

17.01.10
21:14

Не помня вече, беше отдавна :lol:
П.П. Всяка година ли ще пускате такава тема? ;)

17.01.10
21:27

Както каза Oranje в интервюто си: “Аз не живея, а оцелявам. Тренирането помага оцеляването.”

23.01.10
11:01

бях прекалено висок и прекалено слаб

GO

23.01.10
11:11

Бях висок и прекалено тумбест.
Също така изпитвах нещо като мазохистично чувство от вдигането на тежести.

23.01.10
11:15

казано от Thrashmetal на 17.01.10, 21:27:

Както каза Oranje в интервюто си: “Аз не живея, а оцелявам. Тренирането помага оцеляването.”

Ако някой успее да ми покаже как по-точно “оцелява” а не “живее” ще съм му много благодарен.Не се заяждам просто не разбирам сентенцията.

Иначе аз след като спрях да тренирам джуджицу и джудо в 8ми клас до 10ти рядко се сещах да правя лицеви и коремни...усетих че съм се отпуснал, а и в училище отвориха “фитнес зала” във физкултурния.Точно тогава беше голяма мода да се ходи на фитнес и всички момчета от класа ми бяха започнали да влизат във форма.Това, и якото чувство след като бутнах няколко пъти (без смях моля бях 62-3 кила) 50кг (максимума в залата) на лег ме амбицираха.Не е нужно да споменавам факта че за година трениране само с дъмбелчета по 10кг ги настигнах, а 12ти клас ги бях задминал отдавна и по силови постижения и по визия,Сега продължавам и дай Боже, да мога да продължавам до когато си искам.

Мнението беше редактирано от Никола на 23.01.10 11:16.

казано от Никола на 23.01.10, 11:15:

казано от Thrashmetal на 17.01.10, 21:27:

Ако някой успее да ми покаже как по-точно “оцелява” а не “живее” ще съм му много благодарен.Не се заяждам просто не разбирам сентенцията.

Предполагам е имал предвид, че като нямаш пари в кухата ни държавичка където 99% от хората са си бедни, и не могат да живеят както живеят в белите държави, ти се налага просто да оцеляваш. От месец на месец от заплата на заплата, от трудност на трудност създадена точно от милата ти родинка. И да тренирането калява духа характера волята и т.н. неща все важни при оцеляването.

23.01.10
13:47

Средностатистическия българин избутва до следваща заплата чудейки се как да закърпи двата края докато я вземе. Това наричам оцеляване.

Средностатистическия българин яде нездравословно. Едната причина, която е може би главна, е че не му пука, не иска и няма навик за това. Но дори да иска, не може да си го позволи, затова яде “каквото има” в хладилника, което е втората причина. Тези, които не тренират правят така. Дори тези, които тренират, но не са толкова навътре за да знаят кое трябва и кое не трябва да присъства в хладилника също го правят. Това наричам оцеляване.
(и да, наясно съм, че сами сме си го направили така, но каквото и да е, това е положението в моите очи)

Средностатистическия българин в момента не се интересува от друго, освен от Преслава, лилав Мерилин, какво е станало с гаджето на Ина “Сварката” и философията му за живота се изчерпва с “Бе, ебало си е майката, братле!” Мирогледа му различен. Мисли в кибритена кутиика, не учи, няма амбиции. Да бъдеш нормален в такова общество е трудна задача. Това наричам оцеляване.

Да бъдеш различен в добрия смисъл на думата и въпреки това да те наричат черна овца е трудно. Из земите на конфузията, а.к.а милата ни България, не можеш да бъдеш такъв и да живееш. Ти оцеляваш за да останеш верен на себе си въпреки, че всичките ти познати, приятели и роднини се променят според морално деградиращите и ментално затъпяващите моди на новия век. Оцеляваш за да се развиваш въпреки застоя, който година след година виждаш у всички познати малки враждебни физиономии около теб.

Разбирай го както искаш, Нико, но това е моята околна среда и аз не живея в нея, ами оцелявам. Може би съм попаднал на неправилното място и не познавам правилните хора, но независимо дали Оранйе го е казал поради тази, или друга (негова си) причина, цитата му ми влиза в положението и от тази гледна точка виждам разбиране.. Което ако щеш най-малкото е приятно.

п.п. “Защо започнахте да тренирате” е скучен въпрос. Аз искам да ви попитам, защо продължихте да тренирате.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 23.01.10 13:51.

23.01.10
13:52

Започнах,защото бях много слаб.После пък станах дебел и продължих за да отслабна.Тренирам,защото се чувствам по-добре,жизнен,енергичен....

23.01.10
15:06

казано от Thrashmetal на 23.01.10, 13:47:

Средностатистическия българин избутва до следваща заплата чудейки се как да закърпи двата края докато я вземе. Това наричам оцеляване.

Средностатистическия българин яде нездравословно. Едната причина, която е може би главна, е че не му пука, не иска и няма навик за това. Но дори да иска, не може да си го позволи, затова яде “каквото има” в хладилника, което е втората причина. Тези, които не тренират правят така. Дори тези, които тренират, но не са толкова навътре за да знаят кое трябва и кое не трябва да присъства в хладилника също го правят. Това наричам оцеляване.
(и да, наясно съм, че сами сме си го направили така, но каквото и да е, това е положението в моите очи)

Средностатистическия българин в момента не се интересува от друго, освен от Преслава, лилав Мерилин, какво е станало с гаджето на Ина “Сварката” и философията му за живота се изчерпва с “Бе, ебало си е майката, братле!” Мирогледа му различен. Мисли в кибритена кутиика, не учи, няма амбиции. Да бъдеш нормален в такова общество е трудна задача. Това наричам оцеляване.

Да бъдеш различен в добрия смисъл на думата и въпреки това да те наричат черна овца е трудно. Из земите на конфузията, а.к.а милата ни България, не можеш да бъдеш такъв и да живееш. Ти оцеляваш за да останеш верен на себе си въпреки, че всичките ти познати, приятели и роднини се променят според морално деградиращите и ментално затъпяващите моди на новия век. Оцеляваш за да се развиваш въпреки застоя, който година след година виждаш у всички познати малки враждебни физиономии около теб.

Разбирай го както искаш, Нико, но това е моята околна среда и аз не живея в нея, ами оцелявам. Може би съм попаднал на неправилното място и не познавам правилните хора, но независимо дали Оранйе го е казал поради тази, или друга (негова си) причина, цитата му ми влиза в положението и от тази гледна точка виждам разбиране.. Което ако щеш най-малкото е приятно.

п.п. “Защо започнахте да тренирате” е скучен въпрос. Аз искам да ви попитам, защо продължихте да тренирате.

Съгласен съм.По това определение влизам в клуба на оцеляващите.

AZ

23.01.10
15:23

Защото като тръгнах на училище надебелях и така до 4ти клас.После пък отслабнах и станах клечка.Имах нужда да натрупам мускули.На този етап тренирам,защото ми доставя удоволствие и ми дава само плюсове и във физически и духовен план. ;)

23.01.10
16:17

Какво направихте бре, момчета. Направо го разкатахте средностатистическия българин :lol:

Започнах, защото смятах че ще е полезно. От естетична гледна точка, от практична гледна точка. Такива ми ти неща.
Поне сега така си мисля. А може би съм имал омърсена и гузна съвест за ‘отмиване’. Друго си е, след като си опукал почти литър концентрат и около 2 кутии цигари, спал си 2-3 часа и си отишъл на работа, да се прибереш и да направиш малко набирания и стотина ‘curls”. :lol:
Е, сега водя доста по-различен начин на живот.

23.01.10
16:19

Един приятел дето беше дебел и искаше да отслабне ме накара да ходим заедно на фитнес.
...5 години по-късно той още си е дебел,но аз си тренирам редовно  :lol:

23.01.10
17:42

Започнах, защото лостовете и успоредките станаха прекалено лесни и ми се губеха бройките. :D

Мнението беше редактирано от TheRunawy на 23.01.10 17:42.

23.01.10
17:48

Защото ми излизаше без пари, а за повечето други спортове щеше да трябва да плащам. Няма майтап, първите 3-4 месеца това беше основният мотив  :lol:

23.01.10
19:13

Бях слаб като щека :)

ПИ

23.01.10
19:22

казано от tra^la^la на 23.01.10, 16:19:

Един приятел дето беше дебел и искаше да отслабне ме накара да ходим заедно на фитнес.
...5 години по-късно той още си е дебел,но аз си тренирам редовно  :lol:

Много другателкна историйка, хахахаха.

23.01.10
19:26

Ха! Яко!
Другателна - трогателно другарска - другателна. :))))))))))))

23.01.10
19:53

Бях дебел и девствен. Сега съм як и опитен! hahah :)))

Мнението беше редактирано от FrankQ на 23.01.10 19:54.

23.01.10
20:05

Имам излишна енергия и агресия която изливам в залата редовно.

23.01.10
20:10

казано от Ivan Boichev на 23.01.10, 20:05:

Ако енергията и агресията са отражение на визията ти, тогава сигурно си един много, много ядосан човек. :)

казано от Владимир92 на 17.01.10, 18:28:

Много си заблуден !

Може ли да ми кажеш защо е заблуден?

п.с. започнах да тренирам главно защото не си харесвах тялото.

23.01.10
20:32

казано от Thrashmetal на 23.01.10, 20:10:

казано от Ivan Boichev на 23.01.10, 20:05:

Ако енергията и агресията са отражение на визията ти, тогава сигурно си един много, много ядосан човек. :)

:) Това ми хареса Траш.
Ако не е фитнеса и другите спортове, го отнасят колегите и жената (в по-малка степен).

24.01.10
06:55

Защо започнахте да тренирате?

Защото ми липсваха 15-20кг. мускул.

24.01.10
07:27

Защото беше крайно време да се променя... и да се опитам да стана Bigger, faster, stronger, но без  да избирам дъ дарк сайд.  ;-)

MA

24.01.10
08:33

За да бъда як.
Започнах сам , тренирам от малко време , но научих поне малко как да се разбивам на тренировка. Ако можех щях да тренирам по поне 2 пъти на ден.Невероятно обичам да тренирам. Пренасям се в друг свят.Целия във пот (добре ,че обилно се мажа с рол-он :)) , целия треперещ ,целия надъхан. Тежките ми серии винаги завършват с яко вени по врата и почервеняло от напъване лице.
Този спорт учи на дисциплина , навън може да си леке и да се лигавиш постоянно ,но влезнеш ли вътре ставаш напълно сериозен.
Трябва да имаш много воля,постояннство,мотивация и тогава и гена или каквото и да е неможе да ти попречи..

24.01.10
09:12

Спорта винаги е бил част от живота ми. Още от 4-5 годишен не сме спирали да тичаме на село и в града, да играем криеница, стражари и апаши, и всичко, което се сетите. После започнах много сериозно с баскетбол, но дойде период, в който станах твърде нисък за крило, но не толкова бърза за пойнт гард и затова започнах с фитнес и бокс, но се отказах от бокса.  Функционалните спортове вече не ме палеха. Сега в главата ми е само културизъм  :P

25.01.10
15:30

За мацките :D (с логиката на 13-годишен, тогава не бях редовен и сериозен). После (малко преди да стана на 14) осъзнах, че тренирам не за кого да е, а за себе си. Просто фитнесът ми дава самочувствие, помага ми да изразходвам енергия и ме пречиства от негативни мисли (които са много!). А и като гледам повечето хора колко са безформени и безотговорни към физиката си, направо ми идва като основен мотив - да не съм като тях. А нашите мислеха, че ще продължавам да гъча шоколади и да цъкам електронни игри докато не стана на около 20.

25.01.10
16:34

Слаб , безформен с големи бутове

25.01.10
16:42

Защото ми беше писнало да се гледам дебел. И да доплащам за по-голям размер дънки .. :lol:

08.03.10
21:10

Бях 60 кг хърба, сега съм 75. -_-

ГН

08.03.10
22:24

Едно от най-гнусните неща в българия, е че се яде “каквото има” в хладилника. Отлично казано. Има пари за да “ядеш”, а вече виж какво - ставаш много придирчив, това не можеш да си го позволиш. Просто трябва да “ядеш”, защото иначе не може, а какво - “каквото има”. Без значение че след 50 години от “това, което го е имало” ще се гърчиш в полу-съзнание с афазия и парализана дясна половина от тялото след инсулт в кочина за свине, наричана “общинска болница”. 10 дни по-късно ще умреш без да знаеш какво е станало. Или в мъки. Не се знае.

Защо започнах и защо продължих - макар, че съм говорил, ще отговоря утре. А защо продължих мисля, че не съм отговарял, хубав въпрос.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1