Така и не разбрах бизепса трипеса

NE

12.01.10
16:43

кое е по добре бицепс трицепс един ден или сеъответно с гръб гърди има доста подобни теми но така и не разбрахя

12.01.10
17:06

По-добро няма. Пък и така или иначе все ще се наложи да направиш промяна след време.

АН

12.01.10
17:06

Всико е строго индивидуално.

12.01.10
17:10

Което ти усещаш по-добре.

12.01.10
17:24

Единия път като имаш програма ги раздели,след това като я сменяш ги сложи заедно.Все пак аз смятъм,че не може цял живот се да ги тренираш заедно или пък отделно,трябва и разнообразие.

АН

12.01.10
18:01

Moже, може. Разнообразието си идва от упражненията.

12.01.10
18:33

С времето съм установил, че при мен по-добре се развиват ръцете когато ги тренирам в  ден.

NE

14.01.10
21:13

аз съм ги пробвал и 3те варянтя при гръб  гърди всякаш е прекалено много части и доста пусколи по 4тири някаде а и едва ли няма да прави6 и не6то друго в съ6тия ден.Всяка6 гърди и бицепс и друг ден гръб трицепс ми е по добре при обратния варянт всеки път имам мусколна :). Но кажете вие кое е по добре за ММ . Защото всякаш 2рото което много не ми допада.И друг въпрос.
Всяка6 при бицепс гърди и обр съответно след това има по голямо напрежение за6тото ако го правя 1 3ти ден има време за по4ивка а съответно и натоварвам бицепс и трицепс по 2 пъти съответно с гърба и гърдите което може би е по добре за ММ е от друга страна трицепс гърди по пък изморява просто не знам ако някой може да ми даде решение голямо чудене падна.

15.01.10
11:51

ааааааааа... правописа!!! Как още никои не е направил забележка ...О_о

15.01.10
21:22

казано от Draken на 15.01.10, 11:51:

Защото е масово и явно се свиква :D :D :D

NE

16.01.10
15:52

е добре де ще се постарая да не пиша с грешки.Кажете ми кои от 3те варянта е най–добър за маса според мен гръб и трицепс бицепс и гърди.Вие как смятате

казано от ne на 16.01.10, 15:52:

е добре де, ще се постарая да не пиша с грешки.Кажете ми кои от 3-те варянта е най–добър за маса. според мен гръб и трицепс, бицепс и гърди.Вие как смятате?

Ако гърбът ти се тренира с набиране подхват, гребане подхват и щанга за трапец, при която си помагаш с бицепсите, то ти дефакто си правиш тренировка за тях. И като си ги правил 2 дни по-рано с гърдите, то определено ги претренираш. Този пример е за да ти покаже, че освен кога е групата си е важно и как се тренира.
До 1-3 години стаж за маса си се прави цялото тяло заедно 2-3 пъти седмично. Над 3 години някъде, когато вече си качил повече от ръста миус 100, програмите ти за маса са тялото, разделено на две. И с повече от 5 години стаж, някое и друго състезание зад гърба, вече тренировката ти за маса, а и не само, е с група веднъж седмично. Стигнеш ли до това ниво, то ти вече усещаш кое как ти влияе, знаеш кои упражнения ти влизат и кои не, и т.н., и сам преценяваш как точно да са ти групите в седмичния сплит.
Всички тези интервали се скъсяват малко, при съответното медикаментозно възстановяване.
Разгледай дневника на Георги Николаев. Той е пример за това, което ти говоря - знае кое упражнение с каква скорост и в колко повторения да изпълнява. Знае къде да сложи читинг, знае кое упражнение не му влиза и т.н. За да направи това не е питал всеки ден навсякъде, а е трупал стаж и е слушал тялото си. Винс Тейлър, например, е спирал по средата на някоя серия, ако е усещал, че не му влиза, и е сменял упражнението с друго.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 16.01.10 16:14.

NE

17.01.10
15:28

Мерси за информацията.Аз имам чуството че само бицепса правя правилно и трицепса може би, защото само те всякаш оспявам да ги направя.Ще пробва твоя съвет и ще ги сложа в един ден, но може би поради това че стажа ми не е много голям ще е по добре да правя по 3 упр. за по голямта група и 2 за подържащата.В смисал 3 упр. за гръди 2 за трицепс по 5х5 за маса с тежест коята да мога да си направя опражненията не до откъс. Така добре ли е ?

AP

18.01.10
12:36

Според мен карай бицепс и трицепс в един ден аз правих така и действа наистина.

NE

22.01.10
14:27

не ми ли става прекалено много 2 големи групи гръб и гърди

Мнението беше редактирано от ne на 23.01.10 08:26.

22.01.10
22:05

казано от Draken на 15.01.10, 11:51:

Хаха, и ти имаш няколко правописни и пунктуационни грешки.

23.01.10
08:44

може и да имам... но аз така си пиша, и хората ме разбират нали?

А би ли ми казал кво означава бизепса и трипеса?

23.01.10
11:02

За да не отварям нова тема, ще задам и моя въпрос тук:
Някой може ли да ми каже упражнения за удължаване на бицепса и за трениране на външната глава на трицепса?
Или поне на какъв хват да наблегна при дадено упражнение.

Мнението беше редактирано от djedai на 23.01.10 11:05.

23.01.10
11:16

казано от djedai на 23.01.10, 11:02:

За да не отварям нова тема, ще задам и моя въпрос тук:
Някой може ли да ми каже упражнения за удължаване на бицепса и за трениране на външната глава на трицепса?
Или поне на какъв хват да наблегна при дадено упражнение.

С покачване на масата в бицепсите, и те ще се удължат. За трицепса тесен хват на упражненията акцентира върху външната му глава и обраното.

казано от Draken на 23.01.10, 08:44:

може и да имам... но аз така си пиша, и хората ме разбират нали?

А би ли ми казал кво означава бизепса и трипеса?

Виж ся, има разлика между писане с грешки и неграмотно писане. Това за “бизепса и трипцеса” е просто hilarious.

23.01.10
12:08

Аз пък тази седмица реших да сменя малко - вместо гърди трицепс гръб бицепс ги смених направих гърди бицепс . Имах лека мускулна треска на бицепса след понеделник и в сряда правих гръб с треската и пак го натоварих малко бицепса, така и не мина мускулната треска , в петък със рамото и трапеца пак съм го натоварил малко и сега в събота отново усещам лека мускулна треска дали не го претренирам ?

23.01.10
15:32

казано от cecowe на 12.01.10, 17:06:

ВсиЧко е строго индивидуално.

управи

Мнението беше редактирано от muscol на 23.01.10 15:34.

23.01.10
15:34

Строго индивидуално не е. Ако беше, нямаше да копирате сплитове на поразия. Подчертавам “строго” Често индивидуално е, но не и строго. Масовите програми са нищо повече от основи, които предполагат ефект за мнозинството от трениращи. Дали е индивидуално зависи от това до каква степен сте амбицирани и въоражени с време, търпение и финанси да експериментирате, но първоначалния замисъл на основите е да работят до една или друга степен за всички.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 23.01.10 15:35.

NE

23.01.10
17:37

Целта на темата е как е най–добре да си подредя мускулите в 3 дни, така че да правя ММ.

23.01.10
17:47

1 Гърди трицепс 2 гръб бицепс 3 рамо крака

23.01.10
17:48

Гръб+трицепс, рамо+крака, гърди+бицепс.

NE

24.01.10
12:16

е вие едно и също не казвате ве :Д ако правя гърди бицепс  кракта са 2ри ден и после гръб трицепс за да се въстановят муколите то е ясно, но въпроса е дали е достатъчно времето за да се възтановят

24.01.10
12:32

Както казва Петко К е най-добре според мен и аз така ще правя , защото от понеделник до сряда бицепса не се възстановява и в сряда при тежките упражнения за гръб най-вероятно се претренира

24.01.10
13:01

казано от ne на 24.01.10, 12:16:

е вие едно и също не казвате ве :Д ако правя гърди бицепс  кракта са 2ри ден и после гръб трицепс за да се въстановят муколите то е ясно, но въпроса е дали е достатъчно времето за да се възтановят

Ако тренираш Понеделник, Сряда и Петък, след което почиваш уикенда, до понеделник ще го имаш това възстановяване, за което питаш. Е, разбира другите не по-малко важни фактори са съня, храната и т.н.

NE

24.01.10
13:27

Благодаря Thrashmetal. Все пак след хилядите мнения все някой разбра въпросът ми. Така ще е по добре тогава ако тренирам гърди бицепс  2-ро крака рамо трапец и 3то гръб и трицепс. Ще има двоино въстановяване на седмица поради участието на едакви мусколите в 2 дни (поне на ръцете) и от там ще са по добри и резултатите върху тях нали така ? Тоест да карам по горепосочената програма ще е по добре.
Дори мога да добявя по още едно упражнение за бицепс и трицепс, защото те няма да са изморени от предходните серии за гръб и гърди съответно. Нали така ?

Мнението беше редактирано от ne на 24.01.10 13:29.

25.01.10
21:19

Аз следвам една четиридневна програма и съм доволен от нея:
пон - гърди, бицепс
вторник - рамо, трапец + корем (ако ми остане време, обикновенно остава)
сряда - почивка
четвъртък - гръб, трицепс
петък - крака, корем

Ако имам сили и време в пон правя и 1-2 упражнения за предмишница

25.01.10
23:13

Според мен , не му обръщай огромно внимание на бицепса , за да може да не претренираш ,когато тренираш гръб в следващата тренировка . 1-2 упражнения с по 2-3 серии са достатъчни . Ако тренираш тежко за гръб и бицепса ще порасне , според мен .

NE

27.01.10
16:15

Еви проблема ми е, че имам чуството, че не го правя добре гърба. Под опитвайте да издърпвате с гръб, а не с бицепс не го разбирам. Пробвах да си изнеса гърба напред или нагоре взависимост за конкретното упр. за да мога да го дърпам “уш” с гръб след което на другия ден ме боля гърба(не беше мусколна :( ) . А правих по 3 упр бицепс скот чук и с лост, кое да махна за да са 2 ? Но защо да го претренирам като го правя бицепс и гръб през 3 или 2 дни съответно? А и какво ще рече достатъчно. Не съм доволен от достатъчно :) .
И един различен въпрос - Така сега съм на гръб трицепс програмата. Но от вчера имам мусколна в предно рамо поради лежанката най–вероятно. И се чудя има ли смисал като 2ри ден е рамо да правя за предно рамо или ще е по добре за средно понеже изостава, а и то оформя по-добре ръката

Мнението беше редактирано от ne на 27.01.10 16:21.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1