10 по 10 лицеви опори и 10 по 10 клека-за 9 минути-с 1 по-малко вече...
Мнението беше редактирано от mitadoc на 04.01.10 17:28.
04.01.10
17:53
казано от Vic на 02.01.10, 13:54:
казано от slavko на 02.01.10, 12:16:
за това масло чак в Плевен се говори...
стимулирай правилно кравите Лазаре..:))))):lol: :lol: :lol:
Хахахахаха!
А пък аз подочух нещо за едни несравними суджуци ;-PЗА МНОГО ГОДИНИ!
Момчета,
ако потренирате малко кравите на кросфит, сигурен съм, че ще бъдат крайно мотивирани да дават мляко :)
Иначе суджук последно пратих с обратна разписка 2 кила на един приятел от Варна. Беше изял половин кило по пътя от пощата до вкъщи. :)
поздрави
хахаха,
Крави и кросфит.... Не зная дали ще са мотивирани да дават мляко, но сигурно ще изявят готовност да участват в следващата партида суджуци, ако ги пораздвижим с кросфит :)))))
Можем да пробваме суджук + масло с куриер с наложен платеж?
Ама...ще ти пиша на ЛС да не разводнявам :)
Лицеви опори и Клекове-10 серии по 10 повторения за време,общо 100 преси и 100 клека.
24.12.2009- 10’01 мин.
4.01.2010- 9’ мин.
9.01.2010- 7’27 мин.
19.01.2010- 6’16 мин
21.01.2010- 5’43 мин
.........................
Мнението беше редактирано от mitadoc на 21.01.10 14:09.
Днешният WOD в www.crossfit.com е някаква лудница...
Thursday 100114
Three rounds for time of: (3 рунда за време)
Walk on hands, 100 feet (ходене на ръце, около 30 м)
Hold handstand against wall for two minutes (2 мин стойка на ръце, краката подпрени на стена)
15 Handstand push-ups (раменни преси от стойка на ръце)
Може и да го пробвам, ако някой ден съм в особено мазохистично настроение. Ще ми трябва и асистент за ходенето на ръце, не мисля, че мога да направя повече от 2 м.
Едит: И това след Lynne, предишния ден...
Мнението беше редактирано от Vic на 14.01.10 15:39.
Вик,ако се съберем за тренировка този уикенд смятам да пробвам този комплекс.Отдавна се каня да пробвам комплекс с ходене на ръце,но няма място къде и се ограничавам само със стойки на ръце.За асистенции при ходенето на ръце съм насреща:))
Поздрави
Vic, няма да мога да присъствам на тренировките януари и февруари- имам изпитна сесия и поправка на 2-3 февруари, после целия месец ще съм на Плевен :roll:
казано от valerious на 18.01.10, 14:38:
Vic, няма да мога да присъствам на тренировките януари и февруари- имам изпитна сесия и поправка на 2-3 февруари, после целия месец ще съм на Плевен :roll:
Здрасти, valerious!
Действай си по твоите задачи. Като отидеш в Плевен, пиши на Славко - може да си направите кросфит тренировките заедно :).
Успех на изпитите!
даже задължително се обади на Славко...аз намерих едно момченце, дето дава сигнали...сега още едно...ще сберем група...браво браво:))))
С филма “Every Second Counts” какво става знаете ли ? Видях че в кросфит.ком в магазина се продава, но дали го има някъде из нета фрее ? Аз рових но така и нищо не открих ..
18.01.10
19:28
казано от InSeNz на 18.01.10, 19:12:
С филма “Every Second Counts” какво става знаете ли ? Видях че в кросфит.ком в магазина се продава, но дали го има някъде из нета фрее ? Аз рових но така и нищо не открих ..
torrents.ru
При братушките има всичко :)
Здравейте!
Имам оригинала на филма. Можете да ми пратите 2 GB флашка да ви го запиша или да пробваме по скайп, например.
Аз имам едно малко глупаво въпросче за движенията, не знам дали тук е правилното място да го задам....
Каква е по-точно разликата между clean & jerk и clean & press?
Освен това в clean & press - press частта е по-скоро като военна преса, или по-скоро като пуш преса?
clean and press няма като движение в кросфита, в смисъл може да се направи, но е нестествено...
push press, military press, clean and jerk…това са ни движенията, можеш да ги изгледаш в crossfit.com или в youtube-то.
Хм, значи явно clean & press ми е останало в главата покрай пудовките. Благодаря много за пояснението :)
Мнението беше редактирано от adichka на 21.01.10 20:33.
http://www.youtube.com/user/mwich40#p/a/u/2/RWL8pykQjPM
аз също разтърсих, защото не съм на 100% убеден в себе си...
в началото движението е точно което ти описваш, вече на 3,4-то повторение почва да бута с бедрата....
казано от adichka на 21.01.10, 18:56:
Аз имам едно малко глупаво въпросче за движенията, не знам дали тук е правилното място да го задам....
Каква е по-точно разликата между clean & jerk и clean & press?
Освен това в clean & press - press частта е по-скоро като военна преса, или по-скоро като пуш преса?
Здрасти, adichka!
Ето едно видео, в което точно можеш да видиш разликата между Press - Push Press - Push Jerk.
http://www.youtube.com/watch?v=xLcntfkyXbM
Както се вижда:
- Press е стриктно вдигане, без засилване от тялото.
- Push Press е със засилване от тялото, за преодоляване на началната мъртва точка и завършваш като стандартна преса. Вдигат се по-големи тежести, отколкото само с чиста раменна преса.
- Push Jerk - тук се вдигат най-големите тежести, защото участва цялото тяло. Избутваш експлозивно с тялото, приклякваш и същевременно изпъваш ръцете и заключваш лактите и изправяш с помощта на бедрата.
И трите се използват в кросфит с едно уточнение - ако не е подчертано изрично, че трябва да се използва Push Jerk, можеш да го замениш с Push Press, стига силата ти да го позволява. Т.е. Clean&Jerk;, може да бъде изпълнявано с Push Press или с Push Jerk. На CrossFit Games 2008 имаше един 135 кг гигант (Джон Уелбърн), при който Squat Clean&Jerk; на 70 кг изглеждаше като обръщане с клек и тръстър, както и един сравнително дребен атлет, Крис Спилър (60 кг), при който си беше чист Jerk. И двете техники са приемливи.
Мнението беше редактирано от Vic на 22.01.10 06:30.
Вик, благодаря много за подробния отговор. Клипчето е точно това, което търсих... (ама нещо не успях да го намеря :))
казано от slavko на 22.01.10, 07:21:
а за clean and press какво ще кажеш Вики
Славко,
Май не се сещам за комплекс, който да изисква обръщане със стриктна раменна преса... Ще поразровя.
А, да - виждал съм в комплексите на Косгроув. Но там е по-различно и е за повторения.
това исках да кажа и аз, че не е кросфитски муувмънт...но ще го пробваме де:))))
Уау!!! Невероятно! Съжалявам, че започвам по този начин, но наистина ми е трудно да ви опиша вълнението си. Ето защо - занимавам се с кросфит от 2 години и половина (приблизително) и когато започвах, непрекъснато се ровичках във всякакви български фитнес форуми, за да разбера дали някой не знае нещо повече относно тази методика, дали някой не може да ми помогне, защото бях съвсем начинаещ, но успех никакъв. Да не говорим, че в залата, където ходех, едва ли не бях “онзи дето им се мота в краката и само подскача насам-натам”. Но пък на мен ми харесваше и от тогава не съм тренирал по друг начин, но пък се бях отказал влизам във форуми. И днес пиша в търсачката “кросфит” на кирилица, ей така за майтап и на какво попадам? На цяло кросфит общество! На всичкото отгоре, гуруто на това общество е от родния ми град! Е, как няма да започна по този начин? :)) Вик, познавам те само от няколко часа и то само от написоното от и за теб, но знам, че ти си човека, когото търсех преди 2 години и нещо! Просто е вдъхновяващ начина ти на мислене! Едно голямо браво! Ще се радвам да бъда част от този страхотен форум!
Уау! Какво включване! :)
Ако си във Варна в момента, заповядай утре в 12.00 на стадиона в Младост (зад комплекс Явор) да се поизмъчим дружно!
Уау - как ти се отразява кросфит? 2.5 г не са малко време.... Ще е супер, ако можеш да се включиш утре...или някой друг път :)
бате Вики ни е гуру-то..ДА, аз също съм го признал...на мен той ми е стимул сериозен, много искам да му поомачкам времената...на силовите комплекси...
а за теб приятел 2,5 години...Поздравления
и добре дошъл в клуба...включвай се във варненската група и давайте клипове да заглеждаме...!!!!
казано от merauder на 23.01.10, 13:29:
Уау!!! Невероятно! Съжалявам, че започвам по този начин, но наистина ми е трудно да ви опиша вълнението си. Ето защо - занимавам се с кросфит от 2 години и половина (приблизително) и когато започвах, непрекъснато се ровичках във всякакви български фитнес форуми, за да разбера дали някой не знае нещо повече относно тази методика, дали някой не може да ми помогне, защото бях съвсем начинаещ, но успех никакъв. Да не говорим, че в залата, където ходех, едва ли не бях “онзи дето им се мота в краката и само подскача насам-натам”. Но пък на мен ми харесваше и от тогава не съм тренирал по друг начин, но пък се бях отказал влизам във форуми. И днес пиша в търсачката “кросфит” на кирилица, ей така за майтап и на какво попадам? На цяло кросфит общество! На всичкото отгоре, гуруто на това общество е от родния ми град! Е, как няма да започна по този начин? :)) Вик, познавам те само от няколко часа и то само от написоното от и за теб, но знам, че ти си човека, когото търсех преди 2 години и нещо! Просто е вдъхновяващ начина ти на мислене! Едно голямо браво! Ще се радвам да бъда част от този страхотен форум!
Съдейки по аватара ти си падаш и по готина музика ;)
Уау!!! Невероятно! ... Ще се радвам да бъда част от този страхотен форум!
Здрасти, merauder! И добре дошъл в клуба!
Само да ти кажа, че ако ме беше открил преди 2 години и ми заговореше за Кросфит, щях да те изгледам озадачено ;-P. С Кросфит се запознах преди около година време, а дотогава си помпех със железата на общо основание. Излиза, че ти си по-напред с материала, а мен наричаш гуру :lol:
Да разбирам ли, че в момента си в Германия? Има ли там кросфит клуб или поне удобна зала и как другите ти възприемат тренировките? Ако пък си във Варна, още утре можем да се запознаем на живо, ако дойдеш на стадиона в Младост (http://www.bb-team.org/forums/viewthread/42439/).
Засега чао от мен, че съм на работа и трябва да бягам по задачи :coolsmile:
Мнението беше редактирано от Vic на 23.01.10 17:40.
Здравейте!
Ще бъда кратък, защото интернет връзката е лоша. Вик, за съжаление съм в Германия, следвам. За още по-голямо съжаление декември си бях във Варна за празниците, ама на! Малшанс. Следващото ми сигурно връщане е август, надявам се тогава да имаме възможност да се запознаем лично и да потренираме. Тук не съм срещал кросфитъри все още, но хората в залата са отворени към нестандартни упражнения и често в изолираните си програми вкарват по някой клийн примерно. Но пък все още събирам погледите заради набиранията. В интернет съществува Crossfit Community Deutschland, регистрирах се там, но просто интересът все още е слаб явно. Друго, което искам да уточня - две години звучат много, но аз дълго време отбягвах олимпийските движения, защото се страхувах да работя сам над тях. И до днес сначът ми е проблем и много внимавам когато го упражнявам, но останалите олимпийски съм ги усъвършенствал вече . Проблемни са ми още overhead squat и колкото и да ме е срам - double unders…
Засега е това, ще пиша повече (то и това не излезе малко :lol: ), когато имам по-стабилен нет. Поздрави!
казано от Никола на 23.01.10, 17:19:
Съдейки по аватара ти си падаш и по готина музика ;)
Хардкор тренировки - хардкор музика ;)
Проблема със snatch i OHS не е само твой, аз също не се чувствам комфортно при тези движения, Вики мисля и той. Иначе доста чета , гледам клиповете от сайта ни и изобщо навсякъде, с цел да си изчистя техниката...
На мен проблема ми е ,че няма хубави зали, лостове изобщо условия за такъв вид тренировки...не знам дали в Германия има вече такива специални зали за кросфит, както в Америка.
Тепърва се надявам да се разпрострянява кросфита, иначе това със странните погледи в залата ми е познато:)))))
p.s. ако не се лъжа, нямаше ли отбор от Германия на CFG 2009..?
Славко, заеби германския, глей другата седмица Плевенския отбор кво прай :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 24.01.10 17:57.
24.01.10
18:42
казано от slavko на 24.01.10, 11:39:
Проблема със snatch i OHS не е само твой, аз също не се чувствам комфортно при тези движения, Вики мисля и той.
Основният проблем при OHS и снача е мобилността в раменната става.
Вторият проблем е стабилността.
Чел съм учебници по Кросфит, но там ти дават инструкции КАК да изпълняваш упражнението, като явно априори се приема, че хората имат достатъчно мобилни рамена. Обаче ако:
-> си бутал много лег (почти всички сме почнали от там :) ) , кофи и т.н.
-> си правил много набирания (бройки, тежест)
+ НЕ СИ гъвкав по рождение
в раменете си бая дърво :)
Двата, за които споменах по-горе, обикновено са свързани като липсата на мобилност ти ограничава свободата на движение (може би сте го срещали и като range of motion) и ти пречи да изпълни упражението, понеже не можеш да достигнеш до желаната позиция на нужната става.
Липсата на стабилност от своя страна е предпоставка за контузия.
В случая обикновено става въпрос за прекалено стегнати вътрешни ротатори (пекторалиси, латисимус дорси, терес майор, ... ) и слаби външни ротатори (терес минор, инфраспнатус). Доста често стегнатостта на първите е свързано със слабост на вторите и действа като превенативна мярка срещу контузии. В определени случаи самата стегнатост н а вътрешните ротатори може да бъде и предпоставка за контузии :)
Стретчин на вътрешните ротатори + засилване на външите (понякога и там е нужем малко стретчинг) прави хубави неща за мобилността на раменете :)
поздрави
при мен мобилността я има, даже като си загрявам раменната става, на някои в залата им призлява, щото им се струва, че вски момент ще ми изскочат ябълките...))))
може би не хващам движението като цяло - не влизам бързо под тежестта, долу с краката съм нестабилен, не шръгвам както трябва с трапеца...
иначе пък някои опити са ми като по учебник...божа работа..:))))
“Чел съм учебници по Кросфит”
-сподели откъде може да се видят тези учебници
Стретчин на вътрешните ротатори + засилване на външите (понякога и там е нужем малко стретчинг) прави хубави неща за мобилността на раменете :)
-предложи варианти(упражнения) за стречинг и засилване от подобен род...ако пък и клипче изнамериш, ще съм благодарен Лазаре...
Pleven salutes u
Аз пък с ОХ клека нямам никакъв проблем (малко са ми поразтегнати раменете на следващия ден, но съм ок)
Снача е друга работа. Там имам чувството, че ще си счупя кръста, ако се опитам да изхвърля нещо повече от лоста...
Много се чупя в кръста....и ми е неестествено...