Дневник на Лимка - тренировки + размисли

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.01.10
06:37

Привет :))

пълнозърнести неща с много масло...ммм!

телешкото варено е мега-манджа.

първия и последния абзац от поста ти са свързани.а всичко между тях-храна и ексцесивен спорт-също е във връзка с тях...ама Ти трябва да откриеш как.

хубав ден :)

12.01.10
07:43

казано от dennym на 12.01.10, 06:37:

първия и последния абзац от поста ти са свързани.а всичко между тях-храна и ексцесивен спорт-също е във връзка с тях...ама Ти трябва да откриеш как.

О, зная, Дени, започвам да го осъзнавам....затова и размишлявах на тази тема...затова и мисълта в началото на поста е такава...
Само че, това, че го осъзнавам далеч не значи, че започвам да прилагам... Опитвам се, със сигурност...но...Old habits die hard :)

Ако имаш/ си имал мания да контролираш храна/ тренировки/ тегло, то тогава със сигурност се опитваш/ си се опитвал да контролираш и други аспекти от живота си/ ситуации/ хора... Което не е здравословно. Не води до добри резултати. Не дава добро чувство.

Любовта е свобода. Тя е и мощна сила. Тя дава криле и щастие. Не подлежи на контрол и, ако се опиташ да я контролираш, има обратен ефект...

П.П. болезнено закицляне = болезнен МЦ = нещо чисто физиологично :)

12.01.10
07:58

така де,знам какво е болезнено зацикляне,и ужасен ПМС.и не е чисто физиологично,както и цялото ни здраве,между другото.

пуска “контрола”във всичко :))

ЛР

12.01.10
08:15

Здравей Дени :)

ти пуснала ли си контрола във всичко и ако “да”, искаш ли да направим един тест? :) :P

12.01.10
08:31

не ,мило :))

просто знам кога се чувствам добре,и кога -не.пък и Егото ми се е посвило,та не ми пречи ;)

13.01.10
05:28

12/01/10
Most folks are about as happy as they make their minds up to be.

Abraham Lincoln

Готин ден. Най-после успях да помириша желязо. Даже и да го пипна...Кефф :) Тренировките за сила са толкова по-яки от тези за издръжливост....но...и двете трябват :)

Тренировка:
загрявка стави + разтяжки + корективни упражнения
90 сек почивка м-у суперсериите
А1 Бенч преса с тесен хват - 4х5 @ 40 кг
А2 Отпади - 4x5 @ 50, 55, 55, 55 кг - боса, с маратонки се хлъзгам и съм нестабилна. Следващият път 60 кг :)
B1 Планинско катерене - 4x30 сек
B2 Суингове с 16ка - 4x30 сек
5 мин почивка 
C1 Фул контак туист - 4х5 @ лост +20 кг
С2 Румънска тяга - 4x5 @ 70 кг
D1 Бърпита - 4x30 сек
D2 V преси - 4x30 сек

30 сек бърпита/ планинско катерене ми се струват адски леки след извратените 2 мин максове от миналите 2 седмици...

След това - 1 час танго :))) Оплетох си краката...

Торти от Неделя вече не са хубави - грозно надръзват на захар....Чак горчи от сладост...гххх
През нощта атакувах мед + кашкавал - адски много... може би защото преди да вечерям в 22.30 вече бях тотално прегладняла. И спах много неспокойно...  :roll: 

Днес...се очертава тежък ден...да видим :)

Мнението беше редактирано от Limka на 13.01.10 05:31.

IR

13.01.10
05:45

Лимка,а пробвала ли си тортите на сладкарница “Tea”?След тях вече не си и помислях за “Неделя”  :-P Имат една торта - “Нутела”...ммммм....невероятна е просто!Ореховата също е приказка...абе пробвай ги някой път  ;-)

13.01.10
06:07

Бяха ми казали , че в тортите на Неделя слагат и глюкоза. За растителната сметана да не говорим...Всичко вече е боклук. Тотален опит за масово изтребване...

ЛР

13.01.10
06:18

казано от diva 97 на 13.01.10, 06:07:

Бяха ми казали , че в тортите на Неделя слагат и глюкоза. За растителната сметана да не говорим...Всичко вече е боклук. Тотален опит за масово изтребване...

Масово, масово - колко да е масово :)

Само тези, които ги ядат :)

13.01.10
07:12

казано от Лазар Радков на 13.01.10, 06:18:

казано от diva 97 на 13.01.10, 06:07:

Масово, масово - колко да е масово :)

Само тези, които ги ядат :)

Така е, но и ти ползаш паста за зъби, сапун и някаква храна от магазина все пак. Това имам предвид под всичко.....
Липсва ми комунизма - поморин, земелки с масло и кренвирш от месо. За десерт -негърче без хидромазнини с алтай.Шегичка %-P

IR

13.01.10
09:12

A старите Републики помните ли?Много ми липсват  :-/

14.01.10
05:52

Хахахаха
Убихте ме :)
Не бях пробвала торта Неделя от поне половин година. От горе-долу толкова се опитвам аз да си правя сладките неща, които ям (май май само шоколад съм си купувала, а напоследък и него сама се опитвам да правя). 2 пъти правих и торта подобие на Шоко-лешник от Неделя - ами, сега оцених, че моята е по-хубава от оригинала :) И въобще, моите си сладки чудесии са по-страхотни от бъканите с Е-та и трансмазнини и мнооого захарррр :)

13/01/10
Do what you feel in your heart to be right, for you’ll be criticized anyway. You’ll be damned if you do and damned if you don’t.

Eleanor Roosevelt

Много излишни притеснения...така или иначе става каквото става, защо трябва и да си вгорчаваме още живота като се притесняваме?!?

Малка тренировка за голям апетит :)
загрявки + разтяжки + корекции
20 мин суингове с 16ка - 600 бр
10 мин въженце
по 10на нещастни опита за обръщане на пудовка => пак насинени китки. Е,не мога да се науча, м**мка му, и това е...

Мнението беше редактирано от Limka на 14.01.10 05:53.

15.01.10
05:36

14/01/10
There is only one person who could ever make you happy, and that person is you.

David Burns, Intimate Connections

Смислен, пълен, хубав ден :)

Тренировка
, 90 сек почивка м-у суперсериите
А1 Набирания – 4, 2, 2, 2 - слаба работа, колкото повече правя набирания, толкова по-малко ми се отдават...
А2 Преден клек (50 кг) - 4x5 - грозен, накланям се напред, а имах мераци да качвам кг. Друг път!
B1 Ab wheel - 4x30 sec
B2 Подскоци с високи колене - 4x30 sec
5 мин почивка 
C1 Добро утро (50 кг) - 4x5
C2 Горен скрипец, подхват (55 кг) - 4x5 - пробвах една серия на 60 кг - отказ на 4тото повторение...
D1 “Чистачки” за ядро (20 кг) - 4x30 sec
D2 Подскоци ножичка - 4x30 sec
Слабак съм голям. Определено очаквах повече от себе си, пък то....

Имаше и 1 час танго - 3ти урок. Прогресът само за 3 урока е страхотен! Вече знаем няколко фигури  :-) Дори си сменихме партньорите в последните 10на мин....което беше...интересно и страшно :)

Открих страхотен черен шоколад с парченца портокал 74% - за разлика от повечето черни шоколади с ‘украса’, този е хем с много какао, хем без растителни мазнини (като изключим какаовото масло, де). И не го изядох целия - прогрес  :lol:

Зарадвах поне 1 човек, разочаровах други 2ма... Днес ще се постарая да е обратното :)

17.01.10
14:00

15/01/10
I would much rather have regrets about not doing what people said, than regretting not doing what my heart led me to and wondering what life had been like if I’d just been myself.

Brittany Renée

Без тренировка

Много хубав предиобед, много паткясан следобед, много хубава вечер с много хубава храна, много хубаво вино, много хубави хора

Мнението беше редактирано от Limka на 17.01.10 14:01.

17.01.10
14:10

16/01/10
The more you like yourself, the less you are like anyone else, which makes you unique.

Walt Disney

Много е хубаво да е събота и неделя :)

Тренировка
90 сек почивка м-у суперсериите
А1 Бенч преса с тесен хват - 4х5 @ 42.5 кг
А2 Румънска тяга - 4x5 @ 75 кг - никакъв проблем
B1 Планинско катерене - 4x30 сек
B2 Суингове с 16ка - 4x30 сек
5 мин почивка 
C1 Фул контакт туист - 4х5 @ лост +20 кг
С2 Отпади - 4x5 @ 60 кг - мога още :) 
D1 Бърпита - 4x30 сек
D2 коремни преси на швейц.топка - 4x30 сек
Фотосесия в огледалото - част от материала - много съм готина  :-)

Вечерта майка ми направи най-страхотната питка - със сирене и с много масло. Изядох сигурно половината с мнооого вино :) Животът е хубав :)

Мнението беше редактирано от Limka на 17.01.10 14:22.

17.01.10
14:14

Лим :) Според мен краката просто са ти по-мускулести ,защото виж, че коремът ти си е изчистен...значи си си ЕКСТРА! :)

17.01.10
14:20

17/01/10
Believe and act as if it were impossible to fail.

Charles F. Kettering

Днес съм се отдала на яка кросфит пребиваща тренировка и мързел в къщи (е, прането, чистенето и готвенето не са съвсем мързел, но и те трябва да се свършат)

Тренировка
Започнах и завърших с по една обиколка на стадиона за загрявка/ разпускане
21-18-15-12-9-6-3
- набирания със скок
- лицеви опори
- пружиниращ планк
- бърпита
- кофички на лежанка (в моя случай на земя, щото на стадиона няма лежанки :) )
- клекове
- ходещи напади (ляв + десен =1)
- коремни преси
- double unders (това е моя добавка - нали се научих да ги правя, трябваше да ги ‘вкарам’ в комплекс :) )
около 40 мин

Яката работа просто :)

Мнението беше редактирано от Limka на 17.01.10 14:23.

ЛР

17.01.10
14:31

Машина :)

И за самохаресването и мнението на останалите се сещам едно готино лафче на една позната, която беше голяма кукувица :)

“Който ме харесва, поздравявам за добрия вкус!”

поздрави :)

17.01.10
15:11

Лимче, браво за double unders…пък и за отпадите и ФКТ - впечатляваш : )))
Снимките са мнооого хубави. Яката работа :) :)

Мнението беше редактирано от Инис на 17.01.10 15:11.

17.01.10
17:00

Брееей наистина са ти много мускулести краката Лим!Малее направо ме разби и как ти са оформени раменете-така искам и аз.Аз да ти кажа честно краката не са ми много приоритет,гледам да правя ръце,но едва ли ще те стигна,особено като гледам тренировките ти!
И мойта майка направи днес много готина питка и аз хапнах.

IR

17.01.10
17:12

Уау....яката работа!И аз като Анжела не са ми приоритет краката.Искам по-скоро да са максимум стегнати,но не и “големи”.Иначе отстрани мноооо ме кефят  :coolgrin:

17.01.10
21:17

Лимче, страшно си сексапилна...Това си ти просто, не ти трябва сваляне отникъде. Не бягай от себе си

:kiss:  :red:

18.01.10
05:49

Благодаря ви :)

Има някакво неразбиратеслтво - и на мен краката не са  ми приоритет, поне не в смисъла, който влагате вие... Не искам да са такива, но те ... просто са такива. И си ги обичам - те са част от моето тяло, в което се разхождам всеки ден и което съм тормозила с всякакви безумни диети, тренировки и обиждания, защото не искам да го приема. Е, да, ама вече не. :)

http://mimka-limka.blogspot.com/2010/01/blog-post_18.html

Мнението беше редактирано от Limka на 18.01.10 05:51.

Харесваш ми!!!!:)
а това за пишкането ме развесели и мен, но така съпоставени нещата..имат логика

19.01.10
05:28

18/01/10
You can chase a butterfly all over the field and never catch it. But if you sit quietly in the grass it will come and sit on your shoulder.

Author unknown

Варна е бяла !!!! Юхууу :)

Жестока мускулна треска на цялото тяло (само прасците са пощадени) - готино е да усещаш, че си правил нещо смислено на тренировка :)
Най-готината закуска: стафидено-медени-ореховки с кисело мляко - и двете дело на двете ми не толкова сръчни ръчички :)
Зелена салата с риба тон, царевица и краставици рулз :)
Правя вкусни (според мен) пилешки дробчета по селски
Открих няколко страхотни черни шоколада:
- на Heidi с кафе (само около 50% какаова маса, но много страхотен)
- на Heidi с люти чушки и морска сол - пак само 50% какаова маса, но много интересен вкус
- на Trumpf с парченца портокал - 74% и не много сладък, за разлика от предните :))) Този ми е фаворитът!
И...не изпитвам нужда да ги изям целите наведнъж...което е нещо ново за мен и адски много ме раааадвааа

Тренировка: - предвид на мускулните трески, беше предизвикателство
зарявка стави + разтяжки + корективни упражнения
20 мин суингове с 16ка = 650 бр
10 мин скок-подскок въженце

Мнението беше редактирано от Limka на 19.01.10 05:32.

19.01.10
08:25

Много ми харесва как си водиш дневника и особено с тези цитати ;) Иначе си искам Варна без сняг, че така е ужасна и непроходима ..

19.01.10
11:31

казано от Giovane на 19.01.10, 08:25:

Много ми харесва как си водиш дневника и особено с тези цитати ;) Иначе си искам Варна без сняг, че така е ужасна и непроходима ..

подкрепям и аз./и за двете неща, гаден сняг и вятър м..ка му/

20.01.10
05:40

Eхо, добър хубав ден :)
Giovanne, Дивичка - да, вярно е блокиран града и създава известни неудобства, но пъе е страшно красиво, много различно от други дни и ..абе...страхотно е. Показва ни времето колко сме малки и неподготвени за живота :)

19/01/10
I do not believe in a fate that falls on men however they act; but I do believe in a fate that falls on them unless they act.

Buddha

Интересен ден...сутринта газих в снега в малките улички докато отида на работа...правих си партина  :lol:
явно е било трудоемко, щотото...в 10 часа стомахчето свиреше за 2ра закуска :)

Тренировката и тя беше интересна :)
60 сек почивка м-у суперсериите
А1 Набирания – 4, 2, 1, 2, 2
А2 Преден клек (50 кг) - 5х4 - този път не беше грозен, не се накланях напред...може би само на съвсем последното повторение....
B1 Ab wheel - 5x30 sec
B2 Подскоци с високи колене - 5x30 sec
5 мин почивка 
C1 Добро утро (55 кг) - 5х4
C2 Горен скрипец, подхват (60 кг) - 5х4
D1 “Чистачки” за ядро (20 кг) - 5x30 sec
D2 Подскоци ножичка - 5x30 sec

21.01.10
05:31

20/01/10
Change requires self-love because it’s such hard work. You won’t be willing to put that much effort into improving the life of someone ou don’t love.

Sheryl Canter, M.A., Normal Eating for Normal Weight

Имах опит за малък релапс :(
Цял ден бях гладна + ми се ядеше нещо...=> мелех по нещо на час-два.
Сривът дойде вечерта, когато просто не ми остана време да тренирам (а и щом не си направих време, значи вътрешно не ми се е тренирало толкова).
И... гузната съвест и чувството на вина не закъсняха...че съм пропуснала тренировка, че съм яла много...и все такива глупости...последва разплакване от яд, че съм такова глупаче и, че само си мисля, че си променям начина на мислене, а всъщност ...нищо не се е променило :)

Е, след 2 чаши вино, осъзнах, че няма как да се променя с едно щракване на ръцете....че промяната е процес, малко като тангото ;) - правиш няколко крачки напред, после няколко назад и че отнема месеци, дори години, да се промениш из основи...

Кризата овладяна, усмивката и чувството на лекота - налице отново; без емоционално хранене :)

Та така...денят мина без тренировка, но пък със страхотен продукт на въображението ми във формата на свински ролета...И с един научен урок :)

Мнението беше редактирано от Limka на 21.01.10 05:33.

21.01.10
08:13

казано от Limka на 21.01.10, 05:31:

20/01/10
Change requires self-love because it’s such hard work. You won’t be willing to put that much effort into improving the life of someone ou don’t love.

Sheryl Canter, M.A., Normal Eating for Normal Weight

Имах опит за малък релапс :(
Цял ден бях гладна + ми се ядеше нещо...=> мелех по нещо на час-два.
Сривът дойде вечерта, когато просто не ми остана време да тренирам (а и щом не си направих време, значи вътрешно не ми се е тренирало толкова).
И... гузната съвест и чувството на вина не закъсняха...че съм пропуснала тренировка, че съм яла много...и все такива глупости...последва разплакване от яд, че съм такова глупаче и, че само си мисля, че си променям начина на мислене, а всъщност ...нищо не се е променило :)

Е, след 2 чаши вино, осъзнах, че няма как да се променя с едно щракване на ръцете....че промяната е процес, малко като тангото ;) - правиш няколко крачки напред, после няколко назад и че отнема месеци, дори години, да се промениш из основи...

Кризата овладяна, усмивката и чувството на лекота - налице отново; без емоционално хранене :)

Та така...денят мина без тренировка, но пък със страхотен продукт на въображението ми във формата на свински ролета...И с един научен урок :)

Здрасти Лимка:)

Това което си написала, описва може би половината от момичетата в този форyм. Всеки има такъв ден, но на мен ми харесаха изводите които си направила в края на деня. Ето с такова мислене ще постигнеш желаните резyлтати. И междy дрyгото страхотни снимки. Знам че ти не харесваш обема на краката си и искаш да ги намалиш, но аз бих предпочела твоите крака, пред някои слаби и отпyснати. Да знаеш че си  и стимyл :)
Лек и yсмихнат ден днес :)))

21.01.10
08:23

Има една приказка, дето много ме кефи и описва точно такива състояния ;)

Крачката назад е само за засилка за скокът напред.

Всеки минава през такива състояния, нормално е :) Аз супер много ти се възхищавам и на упоритостта, и на постоянството и на постигнатите резултати.

21.01.10
13:22

Аз също.

22.01.10
04:20

Благодаря ви за съпричастността и подкрепата. И за мен ...значи много, че мотивирам някой :)

21/01/10
There is more wisdom in your body than in your deepest philosophy.

Friedrich Nietzsche

Това е толкова вярно...че дори няма смисъл да го мислиш...
След предния ден на голям апетит и тъпкане, последва ден със слаб апетит...То всичко си има обяснение....един ден голям енергоразход и готина тренировка, на другия ден тялото си възстановява баланса... Като няма тренировка, на другия ден няма и голям апетит....Ама...трябва да можеш да слушаш...и да не се втеляваш по женски...

Не бях яла яйца няколко дни (заради почти бедственото положение, не можехме да направим среща за презареждане с бабата-доставчик :-) )....ммм толкова са вкусни яйца с масло, сирене и кашкавал....мням, мням, мням :)

Яката тренировка
60 сек почивка м-у суперсериите
А1 Бенч преса с тесен хват - 5х4 @ 42.5 кг
А2 Отпади - 5х4 @ 65 кг - боса, това е мойта тежест.
B1 Планинско катерене - 5x30 сек
B2 Суингове с 16ка - 5x30 сек
5 мин почивка 
C1 Фул контак туист - 5х4 @ лост +22.5 кг
С2 Румънска тяга - 5х4 @ 80 кг - очаквах да тежи повече, а всъщност хватът ме предаваше; в 4те повторения включвам и вдигането на лоста първия път, което си е класическа тяга, но...хватът не даваше за още една бройка...
D1 Бърпита - 5x30 сек
D2 V преси - 5x30 сек

3 малки ябълки + 0.5 л. вода по-късно - 1 час танго :)

Честит петък - да е хубав и стремителен :)

Мнението беше редактирано от Limka на 22.01.10 04:21.

22.01.10
07:48

казано от Limka на 22.01.10, 04:20:

Ама...трябва да можеш да слушаш...

Да...да слушаш, ама и да изпълняваш... а не както някои правим, да го чуваш и да го изтезаваш.... ;) (визирам себе си)

Мнението беше редактирано от Ines на 22.01.10 07:49.

22.01.10
08:02

казано от Ines на 22.01.10, 07:48:

казано от Limka на 22.01.10, 04:20:

Ама...трябва да можеш да слушаш...

Да...да слушаш, ама и да изпълняваш... а не както някои правим, да го чуваш и да го изтезаваш.... ;) (визирам себе си)

По тоз въпрос със с теб можем да си поговорим някой път....на кафе...щото и аз не обичам да чувам... :)

23.01.10
06:55

22/01/10
Begin to see yourself as a soul with a body rather than a body with a soul

Wayne Dyer

Така...след около 3 седмици позитивно мислене, взеха да се прокрадват съмнения...очите ми не се чувстват съвсем комфортно с това, което виждат в огледалото => и мозъкът ми не се чувства съвсем комфортно ...
Храня се добре и редовно и с вкусни неща, не съм имала желания да преяждам от преди НГ, което за мен си е доста време...да не кажа рекорд... Дотук добре!
Ям по ред черен шоколад за десерт на обяд всеки ден, без да имам желание да изям целия шоколад - отново нещо, което ме хвърля в екстаз.
Тренирам си, ако ми се тренира, и все пак, ако пропусна тренировка ми е тъпо и леко гузно...
В повечето време ми е много леко и щастливо, но, ето на, тази седмица като цяло нямах особено много енергия; спеше ми се много и ми бешо по-скоро ненаспано и криво, отколкото щастливо и леко. Ясно е, че не може да съм пружинка постоянно, но...когато не ми идва отвътре да съм, ми е криво....
Въобще...това да се учиш да се обичаш такъв, какъвто си, когато цял живот си си натяквал, че мразиш определени части от себе си, не е лека задача... Особено ако си жена и на 2 седмици тотално ти се джуркат хормоните=> настроенията

Айде стига съм разсъждавала :)

Тренировката беше:
20 мин суингове с 16ка - 680 бр
10 мин въженце

Преди да започна да суингвам, си мислех, че дупето ми ще ме предаде (с доволна муск. треска от тежките напади и тяга е). Но всъщност отпадналостта в предмишниците ми беше зора. 20 мин суингове не са никак лека работа за предмишниците - щяха да гръмнат, просто... Не се сещах въобще за дупе, правилна форма или това, че едва дишам...изцяло бях концентрирана върху това как да не метна пудовката :-)

Мнението беше редактирано от Limka на 23.01.10 15:36.

23.01.10
07:20

Сладуранннннаааааааааааа :-)

23.01.10
15:03

бях споменавала тук-там за ‘моите’ ореховки... днес направих една доза - ето и рецептата

23.01.10
15:32

Mм..супер, рецептата изглежда страхотно, задължително ще се пробват ^^ Имам само 2 въпросчета, дали вместо мед ще станат със стевия? И колко горе-долу ореховки ти излизат от тази доза, която е в рецептата? :)

Бтв, много интересен дневник. Харесва ми нагласата ти, продължавай в същия дух..действаш много стимулиращо :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1