Лаф моабет - том първи

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.01.10
13:41

На Шишманов да му кажа - Тук в София (в Студентски град по-точно :) ) има разни арабели дето правят дюнери. Не може да не си чувал за прословутата “манджа стрийт”, където са най-долните дюнери и хората развиват холелитиаза и жълтеница след време :lol: , но има разни араби дето си правят сергийки за дюнери и поради голямата конкуренция се принуждават да ги правят по-хубави и по-хубави. Като резултат- намерих една дюнерджийница наблизо където ти слага в шиш-таука (така се води) две-три доста стабилни парчета пилешко, които да ти кажа имат минимум 150гр. А струва 3.30лв Вредно е, ама нали и от мен културист няма да стане- отвреме навреме си глезя сетивата :lol:

казано от head_hunter на 24.01.10, 12:18:

Ванка така е. При положение, че вкарах към 3к за нови уреди щеше да остане некой лев за добавки, но за сега оставям за малко добавките и ще наблягам на пълненето на хладилника  :lol:

п.п. Нали подхванах и един проект по колицата дето ползвам почти ежедневно и сега пазаруването на добавки ще е на заден план  :-)

Ами при 3 к вложени в енергоспестяващи уреди, и 10% отстъпка (което ми напомни за г-н 10%), можеше да ти останат пари за ....един спойлер, да речем  :lol: .
Карай, здраве да е, дано да не са твърде енергоспестяващи,  че току виж сме останали без работа  ;-)

introducer София, си е другата БГ, аз ти говоря за мазните дюнери фрашкани с пържени картофи, на Аладина до книжарница Хеликон (театъра беше дома на Нефтохимика). Конкуренция няма много много така, че цифрите са си такива и никой не те моли. Миналото лято като бях в Туриця опитах няколко дюнера и в Европейската и Азиатската част, но си бяха пълни бози. Тия са по големи търгаши и от нас, само хляб и зелево листо имаха всичките. Пази Алах да си билдер в Турция  :lol:.
Иначе до нас има заведение от  веригата Спиди бургер (една вечер декември месец им се запали трафопоста и рано рано затвориха), и правят адски добри арабски сандвичи с пилешко, където пилето е в поносимо количество, цената пак е около 3,5-4 лева, но разликата е огроомна.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 24.01.10 13:47.

24.01.10
15:06

http://www.vbox7.com/play:ee7c889a#commentTop
Track-а ми трябва.

24.01.10
15:22

Да му се невиди как ви се отразява тая прословута зима и адски студ ? Винаги имам желание за тренировка обаче откакто дойде тоя голям сняг и студ ми се спи постоянно,имам чувството че ще изпадна в зимен сън още малко ...

24.01.10
15:40

Аз тая година си бях намислил, че зима няма да има, но днес я усетих.

24.01.10
16:27

Ехоууууу, днес беше поредното мръзнене и поредният оглед. Тоя път харесах това, което видях и утре имам среща със собствениците на апартамента и брокерката и ако всичко е наред с документацията ще подпиша предварителен договор  ;) .

Най-важното при покупката на апартамент е:
1. Мястото
2. Мястото
3. Мястото

Ааааа мястото е супер - Подуене, с големи междублокови пространства, близо до работа, на крачка от Стадиона, на крачка и от училища и детски градини. И понеже стаите са големи - една от стаите, тоест половината ще си я преобразя на малък фитнес ;) .

Та засега си мечтая и разглеждам списания, пък дали ще стане - ще видим утре, на срещата  :coolsmile: .

Мнението беше редактирано от maria на 24.01.10 16:28.

24.01.10
16:30

Какви парички на кв.м.?

GO

24.01.10
16:39

Преди малко като бягахме към местния язовир и ми пуснаха новата песен на Цеко Сифоня,малей,тая от Карлово като запее и ми пълни душата! :lol:

HE

24.01.10
16:40

казано от Мария Никифорова на 24.01.10, 16:27:

Ехоууууу, днес беше поредното мръзнене и поредният оглед. Тоя път харесах това, което видях и утре имам среща със собствениците на апартамента и брокерката и ако всичко е наред с документацията ще подпиша предварителен договор  ;) .

Най-важното при покупката на апартамент е:
1. Мястото
2. Мястото
3. Мястото

Ааааа мястото е супер - Подуене, с големи междублокови пространства, близо до работа, на крачка от Стадиона, на крачка и от училища и детски градини. И понеже стаите са големи - една от стаите, тоест половината ще си я преобразя на малък фитнес ;) .

Та засега си мечтая и разглеждам списания, пък дали ще стане - ще видим утре, на срещата  :coolsmile: .

Оооо съседка ще ни ставаш със Жорката а?
Квартала е добър - живял съм 27 години там.

24.01.10
16:43

И спец. поздрав за всички - Подуене Блус Бенд - Няма бира

Къде точно в или около Подуенето?

24.01.10
17:00

Ми в една от преките до Стадиона. Тоест между Стадиона и Ботевградско шосе.

Head_hunter ти не живееш в Подуене  :roll: . Такааа, че няма да сме съседи за съжаление  :) !!!!!!!

П.П. Тъпото е, че съм от ЦСКА, ха-ха, а евентуално (ако всичко е наред с документацията утре!!) - ще живея в противниковия лагер..  :lol:

Мнението беше редактирано от maria на 24.01.10 17:03.

казано от Мария Никифорова на 24.01.10, 17:00:

П.П. Тъпото е, че съм от ЦСКА, ха-ха, а евентуално (ако всичко е наред с документацията утре!!) - ще живея в противниковия лагер..  :lol:

Тъкмо по лесно ще можеш, да мяташ бомби и коктеили Молотов по агитката на противника :)

Като те знам каква си, най-много да се отметнеш от предварителния договор.Ама внимавай , че могат да те съдят и да стане окончателен ;)

Ето ти два вица по случая:
Полицията хванала трима души, прескачащи оградата на гейарена. Веднага било проведено бързо производство и получили максимално тежката присъда - върнали ги да изгледат докрая мача.
По какво си приличат уеффски и Пиночет - по това, че мъчат хората на стадиона.

Жена към мъжа си луд фен на Левски
- Скъпи как може да обичаш Левски повече от мен
Отговора :
- Аааа, че аз и ЦСК обичам повече от теб

24.01.10
17:24

http://www.youtube.com/watch?v=yetPcm9emWs :lol: :lol: :lol: :lol:

GO

24.01.10
17:27

По телефона и по скайпа ме обвиниха,че не съм същия човек,който е бил по-по-миналия ден..
Аз отговорих,че сигурно е от изгорелите газове от печката ми,защото куминът ми се запуши и печката връща пушек,та цели два дена дишам пушек.. :lol:

ПИ

24.01.10
17:29

Еййй хора минавамс 3ка по милост тази година. Първия срок,де , за втория не знам.  :lol:

GO

24.01.10
17:31

казано от p17bull на 24.01.10, 17:29:

Еййй хора минавамс 3ка по милост тази година. Първия срок,де , за втория не знам.  :lol:

Тц,тц...

Некадърник,идиот,простак,глупак..

Чакай да не се обаждам,че.. :lol:

ПИ

24.01.10
17:37

казано от gogata2427 на 24.01.10, 17:31:

казано от p17bull на 24.01.10, 17:29:

Тц,тц...

Некадърник,идиот,простак,глупак..

Чакай да не се обаждам,че.. :lol:

Ей алкохолик тихо!!

Аз пък съм наркоман.  :lol:

СА

24.01.10
17:41

казано от Oranje на 24.01.10, 17:13:

Ето ти два вица по случая:
Полицията хванала трима души, прескачащи оградата на гейарена. Веднага било проведено бързо производство и получили максимално тежката присъда - върнали ги да изгледат докрая мача.
По какво си приличат уеффски и Пиночет - по това, че мъчат хората на стадиона.

Специален поздрав

Още един поздрав

Мнението беше редактирано от Сами на 24.01.10 17:44.

Опита ви за самоирония е крайно неуспешен. Жалка работа.

24.01.10
17:53

казано от RogerF на 24.01.10, 17:13:

Като те знам каква си, най-много да се отметнеш от предварителния договор.

Хе-хе, Родж, no comment….  :lol:  :lol:

При подписване на предварителния договор се плащат 10 % от сумата на жилището и 3 % към агенцията. Ако се откажа горяяяя с много пари  :coolgrin: !!!!

Мнението беше редактирано от maria на 24.01.10 17:55.

24.01.10
17:58

а някой запознат ли е с кандидатсването в чужбина ?или по-точно в Австрия,Германия

HE

24.01.10
18:23

казано от Мария Никифорова на 24.01.10, 17:00:

Ми в една от преките до Стадиона. Тоест между Стадиона и Ботевградско шосе.

Head_hunter ти не живееш в Подуене  :roll: . Такааа, че няма да сме съседи за съжаление  :) !!!!!!!

Хехехе ами за сега не живея там или поне докато не приключи ремонта.  След това не се знае как ще ме стегне шапката.
Иначе ходя честичко да наглеждам кочинката и какви ги вършат майсторите.

Мария нали знаеш, че покупката на жилище е сериозно нещо. Извади ли удостоверение за тежести? Искай копие от договора преди да го подпишеш и се консултирай с юрист /нищо, че ще ти кажат “ами то са стандартни договори”/.
Имай в предвид, че агенциите ги интересува само и едниствено парите които ще вземат, а не дали всичко е наред.
В предварителния договор искай задължително да има клауза за анекс към него.
И на мен ми предложиха такъв “бланков” договор, но удариха греда. Предварителния договор беше написан от адвокат и естестгвено защитаваше моите интереси.

п.п. Най-гадното на квартала е момента с провеждането на някое дерби или какъвто и да е мач. Квартала е блокиран от наспирали автомобили, полиция и разна пияна измет наричаща се фенове. Колко много години ми се е искало тежка картечница и много експлозиви.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 24.01.10 18:27.

24.01.10
19:12

Все още нищо, head_hunter, днес просто бях на оглед с жената от агенцията и си харесах жилището. Даже така нареченото стоп-капаро не се съгласих да платя, тъй като знам, че и то е бомбаджийска история (в смисъл от форума за недвижими имоти понаучих туй-онуй). Утре е първата среща със собственика, мене и брокерката. Естествено с мене ще взема и адвокат.

Винаги съм си мечтала за ново строителство, ама без акт 15 ме е страх да купя. А тия с акт 16 са или много скъпи или големи като квадратура. И сега - апатрамента, който гледах е стара масивна тухла от 60-тте години. Ще му направя основен ремонт (ако стане мой). В банята има няк’ва гадна вана. Мразя вани. Ще я махна и на нейно място ще сложа душ кабина. Айде, пак се размечтах, ама имам страшни идеи за обзавеждането. Нищо, че е стар - като му се направи ремонт и като го обзаведа, ще стане готин. Поне е голям - 74 квадрата, реална квадратура.

И пак да кажа - мястото ми е удобно за всичко. Дет’ се вика с трамвай 22 мога да ида и до МОЛ-а за парцалки и до работа ;) .

Мнението беше редактирано от maria на 24.01.10 19:13.

GO

24.01.10
19:14

Ако си гледала предаването за на Дим Дуков къщата,тя е много добре направена,повечето от нея е в стар стил,стара сграда,та си я направил и от вътре да изглежда тухлена,но и добре поддържана. ;)

СА

24.01.10
19:36

казано от Мария Никифорова на 24.01.10, 19:12:

Дет’ се вика с трамвай 22 мога да ида и до МОЛ-а за парцалки и до работа ;) .

С трамвай 20 може и да успееш да отидеш.

24.01.10
19:42

С трамвай 22 стигам до МОЛ-а на Стамболийски.
С трамвай 20 - до МОЛ-а Скай Сити май се казваше в Гео Милев/Слатина.

Така че правилно съм го написала!!!!

Мнението беше редактирано от maria на 24.01.10 19:43.

24.01.10
20:33

Мария, добре, че не си се набутала с ново строителство. Миналата година зимата обикалях и видях за какво иде реч. Много зле е меко казано.

24.01.10
20:51

Никой ли няма от Виена бее :D

24.01.10
20:58

Поздрав за Пишманов
БТР - Седемнадесетгодишните (въпреки, че е от ‘92 песента)
http://www.muzikalni.com/pesni/175039/

HE

24.01.10
21:53

казано от Мария Никифорова на 24.01.10, 19:12:

Все още нищо, head_hunter, днес просто бях на оглед с жената от агенцията и си харесах жилището. Даже така нареченото стоп-капаро не се съгласих да платя, тъй като знам, че и то е бомбаджийска история (в смисъл от форума за недвижими имоти понаучих туй-онуй). Утре е първата среща със собственика, мене и брокерката. Естествено с мене ще взема и адвокат.

Винаги съм си мечтала за ново строителство, ама без акт 15 ме е страх да купя. А тия с акт 16 са или много скъпи или големи като квадратура. И сега - апатрамента, който гледах е стара масивна тухла от 60-тте години. Ще му направя основен ремонт (ако стане мой). В банята има няк’ва гадна вана. Мразя вани. Ще я махна и на нейно място ще сложа душ кабина. Айде, пак се размечтах, ама имам страшни идеи за обзавеждането. Нищо, че е стар - като му се направи ремонт и като го обзаведа, ще стане готин. Поне е голям - 74 квадрата, реална квадратура.

И пак да кажа - мястото ми е удобно за всичко. Дет’ се вика с трамвай 22 мога да ида и до МОЛ-а за парцалки и до работа ;) .

Миме новото строителство за нищо не става, както каза и Иван.
Добре си направила, че си се спряла на стара гухла /даже се сещам за кои блокове става въпрос - ще си съседка на най-добрия ми приятел т.е. ще си или в неговия блок или в съседния/.
Сестра ми е в т.нар. “ново строителство” и да ти кажа, че ремонти прави всяка година без изключение.
Преди така наречената демокрация имаше някакъв контрол върху строителството, а сега напълно липсва.
За транспорт квартала е много добър, а не забравяй, че тази година ще откриват и мола на Ситняково  ;-)
Стадиона ти е близо за кросчета, а има и приличен фитнес.
Другото предимство на старато строителство е, че можеш да си направиш апартамента по свой вкус. Мен лично от новото строителство ме хваща клаустрофобия. Друго преимущество на старото строителство е, че заплащаш само чистата жилищна площ без т.нар “идеални части”.
Да не забравиш да поискаш да видиш нотариалния акт от собственика.
Преди да подпишеш договора подай молба в нотариата да извадиш удостоверение за тежести върху имота. Аз като вадих беше около 5 лв. /това преди три години/. В договора е хубаво да има клауза, която засяга евентуални тежести върху имота. Най-добре за цялата сделка се консултирай с адвоката ти и всичко под негов надзор. За “стоп капарото” ги отсвирвай директно - много от брокерите не са виждали продажба от месеци. Не забравяй, че ти си купувача и сделката трябва да протече както ти искаш, а те ако искат продажба трябва да се понапънат и да докажат, че всичко около имота е наред.
Успех с хралупката и дано всичко мине както трябва.

п.п. Да не се обидиш сега за “хралупката” аз на мойто си му викам “кочинка”  :lol:

п.п.2 Акт 15 не ти върши работа. Апартамента може да се обитава само с акт 16. Купуването на апартамент на “зелено” в този момент може да те остави на “червено” за доста дълго време.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 24.01.10 21:57.

Скоро един приятел ми звъня за да ми каже, че от новото му жилище, тип ново строителство от контактите тече вода ....

Миме понеже съм работил в отдел “ново присъединяване”, ще ти кажа че Енергото няма право да дава индивидуални партиди на потребителите на сгради които нямат акт 16 и от това произтичат доста проблеми по новите кооперации. Доколкото разбирам ти взимаш старо строителство и това едва ли те касае, но в случай, че те касае може да разкажа.

Абе как е времето при вас днес влизам в колата и термометъра показваше минус 13 ....млад съм, но не помня такъв мраз по нашите географски ширини. Едвам докарах колата до паркинга на работа, маслото на хидравликата замръзнало, на спирачките едвам доживях, а дори неможа да загреее от нас до работа и обратно хем чаках пред нас точно 10 минути.
Лошото е, че съм забравил фотоапарата в жабката и по всяка вероятност е сгънал и ....съм назад :((.
Мокрите ми кърпички направо са станали кокал.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 25.01.10 05:18.

Пък няма да ви кажа, колко запалени трафопостове, гръмнали кабели, изгорели прекъсвачи и колко човека нямат ток от вчера  :smirk: , а днес съм активно дежурен чак до 22 часа .....
Бог да пази БГ

HE

25.01.10
08:13

Термометъра на часовника ми показваше -17 тази сутрин.
Туингото запали без проблем. Снощи смазах добре ключалките и сложих течност за чистачките за -30.
Антифриза го смених в началото на зимата, като промих и охладителната система. В момента при 10-15 мин. работа двигателя достига нормалната температура. Уплатненията на влатите съм смазал с автосиликон и сега не замръзват.
Волвото няма да го коментирам - то се поддържа още по-добре.

Абе и аз нямах проблем с червената подводница, нормално запали, оставих я да се топли няколко минути и тръгнах. При това не съм правил много от гореописаните от теб неща. Е само антифриза е сменен и течността за чистачките още в края на есента.

В Бургас е много зле  направо изводите 20 kV изключват от претоварване барабат с цели шинни системи по подстанциите.....трябва да накарам, шефа да ме прати на командировка в Русия да се запозная с тяхната енергетика  :lol:

25.01.10
08:27

Абе кажи си направо - “Зимата пак ни изненада” :-)

казано от inspect на 25.01.10, 08:27:

Абе кажи си направо - “Зимата пак ни изненада” :-)

Такава брутална зима, аз лично не помня, нормално е да съм изненадан. Освен това потребителите са си накупили твърде много евтини, но пък енергоемки печки, без да знаем ние колко енергия харчат общо. Да не говорим, че по старите мрежи са проектирани на база сгради отопляеми от Топлофикация Бургас, но изведнъж си стават нормално сгради отоплявани на електричество, а разликите са големи. Като го съотноишиш към стотици такива сгради, положението е доста нормално и никак не ме изненадва.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1