При три тренировки седмично..

24.01.10
17:45

Върти ми се в главата един въпрос, как да разпределя мускулните групи в 3 тренировки седмично?
Тренирам от около 2 години, прекъсвам лятото за около месец, висок съм 1,93, тежа 105 кг на 23 години. Повече от 3 тренировки не мога да докарам, а историята показва, че разпределя ли ги в 4, обикновено пропускам 1 и се оплескват нещата. Храня се балансирано, достатъчно протеини, с разумни количества въглехидрати и мазнини, през по-голямата част от времето. Като суплементи приемам мултивитамини, наясно съм в общи линии и с останалите, но не ми се дават пари. Крака не тренирам, не искам да тренирам и са изцяло изключени във фитнеса.

В момента тренирам така
Ден 1 - повечето пъти понеделник
Гърди
Лежанка (50, 70, 90, 110, 90, 80, 70 или 60 до отказ последното)
Полулег
Флайс
Бицепс - всички ги правя по 4 серии с еднаква тежест
С щанга или дъмбели бицепсово сгъване
Скотово сгъване
Концентрично
Понякога вкарвам и 4то упражние
Корем - нищо специфично

Ден 2 - повечето пъти сряда
Гръб
4 упражнения
Рамо
Предно, Задно и Встрани - 3 упражнения по 4 серии, редувам дъмбели и щанга през различните седмици.
Корем - нищо специфично

Ден 3 - най-често петък
Като ден 1 - Гърди, като вместо бицепс тренирам трицепс - 3 упражнения по 4 серии
Корем - нищо специфично

Събота и неделя почивам и понеделник продължавам със същата програма, като тренирам обратното на това, което съм тренирал в петък. Ако в петък съм тренирал цици, в понеделник - гръб, разбирате ме нали?

Това, което се чудя е - дали да си продължавам така, или да тренирам в ден 1 само трицепс и бицепс, ден 2 рамо и гръб и ден 3 изцяло гърди?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:28.

24.01.10
20:54

1-ви ден: гърди, бицепс и корем
2-ри ден: гръб и трицепс
3-ти ден: рамо и крака (ако имаш сили, вкарай и този ден корем :))
Аз лично тренирам почти месец по този сплит и съм доволен от резултата, оттам вече е въпрос на личен избор. Дано съм помогнал.

24.01.10
21:40

казано от armando на 24.01.10, 17:45:

Това, което се чудя е - дали да си продължавам така, или да тренирам в ден 1 само трицепс и бицепс, ден 2 рамо и гръб и ден 3 изцяло гърди?

Точно така ти предлагам да ги разпределиш.Около 4 месеца съм тренирал с такава програма и много ми допадна.
1 ден - гърди
2 ден - гръб + рамо + трапец
3 ден - ръце
Значи тренировката  от 2ден излзиа най-дълга и трудна, но и най-напомваща.

24.01.10
21:51

каква е причината да не тренираш крака ?

25.01.10
18:55

казано от fanfan на 24.01.10, 21:51:

Грам не ми допада в комбинация с мързел.

11.04.11
16:49

казано от kozela91 на 24.01.10, 20:54:

1-ви ден: гърди, бицепс и корем
2-ри ден: гръб и трицепс
3-ти ден: рамо и крака (ако имаш сили, вкарай и този ден корем :))
Аз лично тренирам почти месец по този сплит и съм доволен от резултата, оттам вече е въпрос на личен избор. Дано съм помогнал.

Ако се включи кардио , програмата идеална ли е за релеф ,  за възрастен мъж (баща ми)?

P&

11.04.11
16:57

казано от armando на 25.01.10, 18:55:

казано от fanfan на 24.01.10, 21:51:

Грам не ми допада в комбинация с мързел.

А едни красиво оформени бедра и под тях огромен и релефен прасец ще ти хареса ли ? Краката помагат във всичко. Когато се движиш използваш тях, а и от друга страна се стимулира цялото тяло от тренировката им. Не знам защо не те мързи бицепс да тренираш примерно... Сега се сетих и за една история. Наскоро един приятел ми каза, че когато тича хем топи мазнини от краката, хем качва доста мускул. Също така спомена, че с клякането само си правя ебавка. Надявам се да не мислиш като него.

Мнението беше редактирано от picco ' на 11.04.11 16:58.

11.04.11
17:09

Ако няма да тренираш крака,най-ровномерното разпределение е:

1Гърди,бицепс

2Гръб,трапец

3рамо,трицепс

Абе хора, не гледате ли дата на темата и коментарите?!? :D

11.04.11
17:18

Aaa , моят коментар е от днеска :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1