Вчера си взех пратката от пощата.Беше направена този месец. Нищо не платих. (Доста голяма поръчка беше - 10lb.protein 4lb.Casein, GlycerGrow и др.)
Мнението беше редактирано от soul на 19.01.10 10:48.
19.01.10
11:55
Реалната цена ли ти беше изписана на пакета или? Дали като видят пакет от 2кг (бустер, креатинова матрица, витамини...) на цена $21(120 реално) ще им направи впечатление :P
Никакво впечатление не им прави :D явно още не са се светнали. Малко на принципа ... пък ку мине
Не съм давал специални инструкций на netriton-a . Реaлната цена беше изписана на кутията - $244.51. С доставката е $352.54
19.01.10
19:56
казано от soul на 19.01.10, 12:59:
Не съм давал специални инструкций на netriton-a . Реaлната цена беше изписана на кутията - $244.51. С доставката е $352.54
Я кажи от кой град си да идвам и Аз от там да поръчвам. хехе :)
Интересува ме когато пратката достигне България от Netrition изпращат ли ти съобщение в пощата (Е-mail) че пакета вече е стигнал и те повече не носят отговорност за него (или нещо от тоя род)
Мнението беше редактирано от Zidan на 21.01.10 12:05.
Е те хората от къде да знаят къде ти се намира пратката? Пращат я по пощата и се оправяй нататък. Вече ако в някакъв срок (30-40 дни май беше не се сещам, какво точно пишеше на сайта им не ти престигне поръчката) им пишеш и почват да я търсят къде е. До сега обаче никой не се е оплакал, че не му е пристигнала поръчката поне до колкото знам аз. Като ти престигне пратката в България би трябвало да получиш известие от митницата или пощата да отидеш да си пребереш пратката. Възможно е обаче и да забравят да ти пратят известие, така че след 15 ден примерно може да си я потърсиш в пощата или митницата.
Извинявам се ако се повтарям , но разрових целия пост и пак не можах да намеря дали ми слагат ДДС върху цената на пратката + транспорта или ДДС само за цената на пратката.
Поръчката ми е за 100 $ : 60 $ продукти и 40 $ транспорт ... писано е от ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ към ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ ( АЗ ). На фактурата цената на добавките и на транспорта са написани по отделно.По закон как е ? И ако може да ми дадете линк към ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК , че митничаря ми вика , че се слагало ДДС общо за всичко , пък аз имам спомени , че беше само за продуктите.
21.01.10
20:35
казано от pachkata на 21.01.10, 19:53:
И ако може да ми дадете линк към ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК , че митничаря ми вика , че се слагало ДДС общо за всичко , пък аз имам спомени , че беше само за продуктите.
Не можеш да намериш сам Държавен вестник? Дори чрез Google?
Освен това... по-скоро ти трябва Закон за Митниците и Правилник за Прилагане на Закона за Митниците.
Намерих го , дори от 30 минути търся из него , но не мога да намеря точно абзаца кадето е описан , ще потърся така както казваш , но ако някой знае дали влиза транспорта да пише моля
Значи днес бях в Митницата ( в Силистра ) да си взема аз колета и ми го отвориха , разгледаха фактурата и ми обясниха , че няма да плащам мито , тъй като е под 150 евро , но ще платя ДДС , и ми смята той ДДС на цената на добавките + транспорта ( мисля , че не е така , не беше ли само на цената на добавките да се слага ДДС без на транспорта , при мен е от Юридическо към физическо лице - аз ) и ми каза сумата , даде ми бланки някакви ( EORI ) , попълних ги аз , отпечата ми два лиска с моя EORI номер , и ми вика отиди в някоя от двете Митнически агенции ( и двете са частни ) и си изкараи “Декларация за редовен внос” , аз му казах че няма да внасям редовно , а той ми каза че това е било нужно.Та отивам аз и са затворени и двете, върнах се при него и го питам колко струва тази декларация , че да знам колко да си нося другят път и ми каза крехката сума от “еми сигурно по 50-60 лв на колет” ( аз имам 3 колета )... това мисля , че е АКО ТЕ ти го попълнят ... тааа се питах някои попълвал ли е нещо такова и АКО Е , ако може да ме светне малко по въпроса , ще съм ви изключително благодарен .
Принципно и без последната промяна в ЗДДС следваше да се дължи ДДС за транспорта на доставката. Отговора на въпроса е в чл.55 от ЗДДС.
22.01.10
09:57
Недей търси логика там където е изчезнала преди десетки години :). Визирам тия географски ширини. Сам виждаш каква бумащина е за някаква си пратка от 30 долара.
22.01.10
10:01
казано от pachkata на 22.01.10, 09:51:
Каква е логиката да ти слагат ДДС за транспорт ? Това не е стока.
Когато ходиш на фризьор, говориш по мобилния си телефон или просто гледаш кино... плащаш ли ДДС?
Плащаш, разбира се, а това са услуги... също като транспорта. :P
22.01.10
14:56
Здравейте. Искам да направя едно леко запитване към вносителите на марката SYNTRAX за България:
Защо продукта “Matrix 5.0 5lb” продажна цена в САЩ 38.95$ в България струва 150лв, а продукта “Whey Shake 5lb” продажна цена в САЩ 36.95$ в България струва 100лв.
Разликата на двата продукта в САЩ е 2$ ,а в България 50лв.!!! Не целя анализ на двата продукта, а чисто математическо обяснение :)
Надявам ,се че обявената цена на Whey Shake 5lb няма да се промени след като бъде наличен ,защото това ще е поредната гавра с Българския потребител!
На тези линкове можете да се убедите във фактите!!!
http://www.supplementcentral.com/syntrax-matrix-5.0-protein-blend-5.24lb
http://www.supplementcentral.com/syntrax-whey-shake-5lb
Разликата идва от:
1. Разликата в доставните цени. Това че в САЩ онлайн се продават на една цена далеч не означава, че разликата в доставните цени е малка. Като цяло всички нови продукти се продават с по-голяма надценка.
2. Разлика в таксите и митата които се заплащат при вноса.
Добре де, вашата доставна цена без такси за този продукт е около 40лв. сложи доставка и мито -65-80 най-много... или греша?
Мнението беше редактирано от NastyNas на 22.01.10 20:35.
22.01.10
20:41
А всъщност... колко е ставката на митото за протеиновите хранителни добавки? Може само тарифния номер да споделите...
казано от kao на 22.01.10, 19:54:
Разликата идва от:
1. Разликата в доставните цени. Това че в САЩ онлайн се продават на една цена далеч не означава, че разликата в доставните цени е малка. Като цяло всички нови продукти се продават с по-голяма надценка.
2. Разлика в таксите и митата които се заплащат при вноса.
1.Това специално за БГ ли важи или за навсякъде извън САЩ?Защото в Германия я няма тази огромна разлика.
2.Защо има разлики в таксите и митата?Двата продукта са доста еднакви(протеинова пудра)..
или бъркам в логиката си >
И другото, което казвате е, че новите продукти са с по-голяма надценка а всъщност новия продукт е с 50 лв по-евтин :D:D:D
Ще отговоря на някои от въпросите, но първо искам да споделя, че не искам темата да се превръща в бойно поле където да спорим какви са цените тук и там.
1. (до Кольо) Ако трябва да съм откровен в момента не знам точният тарифен номер, но в БГ митото за протеините е значително по-високо от това в Европа - това могат да го потвърдят и колеги. Има специфично мито за протеините, което оскъпява немалко.
2. (тралала) Разлика в цените между двата продукта има и тя е немалка. Друг е въпроса, че за момента навсякъде цената на WHEY SHAKE е позавишена защото е нов продукт.
3. (тралала) Има разлика в митническите ставки. Тя идва от това че единият протеин е изцяло от суроватка, другият е комбиниран. Също така количеството мазнини и въглехидрати в двата продукта е различно и от там също идва разлика.
4.Специално за БГ решихме този продукт да го даваме на възможно най-ниската цена защото искаме да бъде максимално достъпен за потребителите. В САЩ като цяло цените са по-ниски, а заплатите по-високи и виждате, че разликата между цената на двата протеина е минимална. Макар, че MATRIX определено е по-добър протеин.
Искам да поясня и още нещо - цената която виждате от 100 лева ще бъде намалена, когато продукта пристигне... отново с цел продукта да е максимално достъпен.
24.01.10
13:17
казано от kao на 22.01.10, 21:25:
1. ...в БГ митото за протеините е значително по-високо от това в Европа...
Не е мястото да коментираме това в тази тема, но искрено се съмнявам в това твърдение. България е част от ЕС и като такава е част и от единна митническа система и политика на съюза като цяло. Ще се опитам да потърся информация по въпроса за ставките на митата, не попитах случайно за тарифни номера. Останалото е споменато от Mr. Olympia.
WHEY CONCENTRATE - A cheap whey protein with relatively high levels of lactose, fat, cholesterol, and denatured (non-functional) proteins.
HYDROLYZED WHEY - An enzymatically predigested whey protein, where larger whey peptides and microfractions are broken down.
Не целя никакво заяждане. Хелтстор, мислите ли, че някой ще купи Уей Шейк за 100лв при положение, че на пазара има HYDROLYZED WHEY ISOLATE на цена 90 лв ?! Цената трябва да е доста по-ниска за да се продава успешно. По-здрави !!!
казано от Владимир92 на 24.01.10, 14:01:
WHEY CONCENTRATE - A cheap whey protein with relatively high levels of lactose, fat, cholesterol, and denatured (non-functional) proteins.
HYDROLYZED WHEY - An enzymatically predigested whey protein, where larger whey peptides and microfractions are broken down.
Не целя никакво заяждане. Хелтстор, мислите ли, че някой ще купи Уей Шейк за 100лв при положение, че на пазара има HYDROLYZED WHEY ISOLATE на цена 90 лв ?! Цената трябва да е доста по-ниска за да се продава успешно. По-здрави !!!
Ще има хора, които го купуват само заради марката.
25.01.10
06:23
Получих преди 2 дни две малки поръчки от netrition, поръчките бяха направени на 13-ти януари и на 23-ти си ги получих. Стойността на всяка беше малка - по 22 долара, нямах проблеми с вземането от пощата. :)
25.01.10
07:42
казано от Mon coeur est a vous на 25.01.10, 06:23:
Получих преди 2 дни две малки поръчки от netrition, поръчките бяха направени на 13-ти януари и на 23-ти си ги получих. Стойността на всяка беше малка - по 22 долара, нямах проблеми с вземането от пощата. :)
И моята е $21 с доставката и пусната на 13. В събота ми дойде бележката (на която пише, че е от Германия?!?) и днес ще ходя да я взимам от пощата.
25.01.10
07:43
казано от Oranje на 25.01.10, 07:42:
казано от Mon coeur est a vous на 25.01.10, 06:23:
И моята е $21 с доставката и пусната на 13. В събота ми дойде бележката (на която пише, че е от Германия?!?) и днес ще ходя да я взимам от пощата.
Моята дойде от Полша :) С кола.
25.01.10
07:48
А моята веднъж се разходи от USA до Япония и я чаках месец :lol:
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 25.01.10 07:49.
Митото е 12,5 % (така ми казаха от митницата)
П.П. Цената на продукта е 30 $
100% като поръчвате добавки няма да поръчате само 1, а 10 и транспорта ще излезе около 10 $ на добавка
ДДС + Мито за тази добавка е 13 $
Общо добавката струва 53 $ x 1,4 (примерен курс на долара) = 74,2 лв + надценката (ДОРИ И 10 лв да сложете,което е повече от 10 % надценка,а в Америка надценката е много по-малък процент) = 85 лв
Има трикове с които може продукта да го намерите на много по-ниска цена дори.
Значи спокоино можете да я продавате за 85 лв .... а вие искате бързо да забогатеете - 150 лв за Matrix :D
25.01.10
09:05
pachkata забравяш за 30-те процента които всеки търгаш с магазинче като тоалетна иска, за да ти продава стоката. Търговииката си е хубав бизнес особенно в БГ където е рай за измамници и търговци .
казано от pachkata на 25.01.10, 08:27:
Митото е 12,5 % (така ми казаха от митницата)
П.П. Цената на продукта е 30 $
100% като поръчвате добавки няма да поръчате само 1, а 10 и транспорта ще излезе около 10 $ на добавка
ДДС + Мито за тази добавка е 13 $
Общо добавката струва 53 $ x 1,4 (примерен курс на долара) = 74,2 лв + надценката (ДОРИ И 10 лв да сложете,което е повече от 10 % надценка,а в Америка надценката е много по-малък процент) = 85 лвИма трикове с които може продукта да го намерите на много по-ниска цена дори.
Значи спокоино можете да я продавате за 85 лв .... а вие искате бързо да забогатеете - 150 лв за Matrix :D
Брадър, разбирам те, обаче нямаш право да държиш сметка на търговците. Няма нищо лошо в това търговецът да си определя каквато си иска цена - целта на всяка една фирма е ПЕЧАЛБА. Друг е върпросът, че тази цена се определя от търсенето, демек докато има риби (от тур. балъци), които да купуват на високи цени, търговецът ще предлага стоката си на максималната възможна цена.
Мисля , че по закон нямаш право да слагаш каквато си искаш надценка ... или се бъркам , щот при аптекарите е така , максимума е 20 % надценка.
Е не , аз не им държа сметка просто пояснявам истината : )
И затова от БГ няма да си земам скоро добавки , дори и да плащам и ДДС и мито пак ми е по-изгодно , щот поне не плащам 300 % надценка :D
Мнението беше редактирано от pachkata на 25.01.10 09:39.
25.01.10
09:39
e 30 малко ли е. Ако ти си вносител и успеееш да внесеш една стока без печалба за 100 лева, ще трябва да сложиш и 10% задето си се мъчил, после ще трябва да сложиш още 30% за някой който ще си окачи точно твоята стока в магазина си и така, цената автоматично от 100 лева става познай колко
П.П. http://news.ibox.bg/news/id_332148837
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 25.01.10 09:46.
Имам въпрос. От тези, които вече са получили пратки с цена под 30лв, включва ли се цената на доставката в тази цена. По- конкретно искам да си поръчам тези витамини: http://www6.netrition.com/now_eco_green_multi_page.html и са 16 долара, с доставката ще са 27-8долара. Всичко би трябвало да е точно, без да се занимавам с митници и съответно без начисляване на ДДС, нали?
25.01.10
10:28
казано от Giovane на 25.01.10, 10:22:
Имам въпрос. От тези, които вече са получили пратки с цена под 30лв, включва ли се цената на доставката в тази цена. По- конкретно искам да си поръчам тези витамини: http://www6.netrition.com/now_eco_green_multi_page.html и са 16 долара, с доставката ще са 27-8долара. Всичко би трябвало да е точно, без да се занимавам с митници и съответно без начисляване на ДДС, нали?
Ами различно е. Първата ми поръчка беше 60 долара, доставката 20 долара, на пакета бяха написали само цената на добавките без да съм им казвала нещо. Последните ми 2 пратки - едната с доставката ми беше около 21 долара,а другата с доставка надвишаваше 30 долара, казах им,че във връзка с новия закон за ДДС в Б-я, цената на пакета не трябва да надвишава 21-22 долара и те просто ми казаха да им кажа каква цена да сложат - казах им по-ниска от 21 долара и така и направиха.
Мнението беше редактирано от Мила на 25.01.10 10:30.
25.01.10
19:21
Бихте ли казали дали Netrition.com ЯСНО отделят стойността на продуктите от тази на транспортния разход в документацията към пратката? Това е важно, защото нали самият продукт не трябва да надвишава 30 лв., ако искам да не плащам ДДС, а не общият разход (продукт + доставка). Харесах си http://www6.netrition.com/now_ultra_omega3.html които струват $19,90 (21,27лв, т.е. под 30лв), а доставката е $10,90 (14,93 лв). Ако изписват общата сума, която в случая е $30,80 (ок. 42,20лв), то ще платя и ДДС, а не искам по ред причини ;o)
Мнението беше редактирано от magister_militum на 25.01.10 19:40.
И аз това попитах малко по-горе. Някой ще трябва да го тества това, за да се разбере, щото продуктите на NOW (на които съм фен) излизат точно 2 пъти по-евтино... рабира се, ако са на стойност под 30 лева!
Въпреки, че вече с тези улеснени процедури, рано или късно и аз ше поръчам!
25.01.10
19:35
Днес си взех поръчката. На колета отвън пише само крайната цена без транспорт, вече вътре има лист с цените на всяка добавка и транспорта.
25.01.10
19:43
казано от Oranje на 25.01.10, 19:35:
Днес си взех поръчката. На колета отвън пише само крайната цена без транспорт, вече вътре има лист с цените на всяка добавка и транспорта.
Би ли споделил какво поръча?