домашна телешка кайма

Някой може ли да ми каже,горе долу за колко да ги броя мазнините в домашната телешка кайма.Каймата е само телешка и рибиците и филетата са предимно на пъстърми и паржоли,така че това е от останалите меса и евентуално малко бут ако има вътре.Гледам в една таблица пише 30гр мазнини за 100гр,но ми се вижда прекалено много ,за да е истина,в друга пък гледах 6-7гр за каймата, за филетата ОК,ама все пак тва е друго качество месо,та интересува ме ,защото понякога ми трябват повечко мазнини и да знам дали да ям такива допълнително,ако в порция от 200-250гр телешка кайма има поне 30-40гр мазнини,заначи ми е ОК и няма нужда от орехи/кашкавал/масло?

Темата беше редактирана от Велико Иванов на 24.01.10 13:01.

24.01.10
14:34

казано от IronFreak на 24.01.10, 12:59:

Някой може ли да ми каже,горе долу за колко да ги броя мазнините в домашната телешка кайма.Каймата е само телешка и рибиците и филетата са предимно на пъстърми и паржоли,така че това е от останалите меса и евентуално малко бут ако има вътре.Гледам в една таблица пише 30гр мазнини за 100гр,но ми се вижда прекалено много ,за да е истина,в друга пък гледах 6-7гр за каймата, за филетата ОК,ама все пак тва е друго качество месо,та интересува ме ,защото понякога ми трябват повечко мазнини и да знам дали да ям такива допълнително,ако в порция от 200-250гр телешка кайма има поне 30-40гр мазнини,заначи ми е ОК и няма нужда от орехи/кашкавал/масло?

Според мен около 15 гр. е реалистично да се мазнините. Телешкото все пак е сухо месо.

И не мен  така ми се струва.В такъв случай 250гр на печени кюфтета+салата би било прилично и за НВД.Както и да е за 250гр би трябвало поне 30-35гр мазнини да има,което напълно ме устройва.В тая таблица 30 имат грешка,защото пак в нея 25гр е на свинската,което е невъзможно,по скоро свинската е 30-35% ,телешката 15-тина ,а йначе чистото телешко ,филета,рибици и тн е 3-5%

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 24.01.10 15:55.

25.01.10
10:32

сложи повече ,че каймата ще стои като червейчета и суха ,а тази пъстърма не е ли доста солена?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1