24.01.10
12:59
Някой може ли да ми каже,горе долу за колко да ги броя мазнините в домашната телешка кайма.Каймата е само телешка и рибиците и филетата са предимно на пъстърми и паржоли,така че това е от останалите меса и евентуално малко бут ако има вътре.Гледам в една таблица пише 30гр мазнини за 100гр,но ми се вижда прекалено много ,за да е истина,в друга пък гледах 6-7гр за каймата, за филетата ОК,ама все пак тва е друго качество месо,та интересува ме ,защото понякога ми трябват повечко мазнини и да знам дали да ям такива допълнително,ако в порция от 200-250гр телешка кайма има поне 30-40гр мазнини,заначи ми е ОК и няма нужда от орехи/кашкавал/масло?
Темата беше редактирана от Велико Иванов на 24.01.10 13:01.
казано от IronFreak на 24.01.10, 12:59:
Някой може ли да ми каже,горе долу за колко да ги броя мазнините в домашната телешка кайма.Каймата е само телешка и рибиците и филетата са предимно на пъстърми и паржоли,така че това е от останалите меса и евентуално малко бут ако има вътре.Гледам в една таблица пише 30гр мазнини за 100гр,но ми се вижда прекалено много ,за да е истина,в друга пък гледах 6-7гр за каймата, за филетата ОК,ама все пак тва е друго качество месо,та интересува ме ,защото понякога ми трябват повечко мазнини и да знам дали да ям такива допълнително,ако в порция от 200-250гр телешка кайма има поне 30-40гр мазнини,заначи ми е ОК и няма нужда от орехи/кашкавал/масло?
Според мен около 15 гр. е реалистично да се мазнините. Телешкото все пак е сухо месо.
24.01.10
15:49
#2
И не мен така ми се струва.В такъв случай 250гр на печени кюфтета+салата би било прилично и за НВД.Както и да е за 250гр би трябвало поне 30-35гр мазнини да има,което напълно ме устройва.В тая таблица 30 имат грешка,защото пак в нея 25гр е на свинската,което е невъзможно,по скоро свинската е 30-35% ,телешката 15-тина ,а йначе чистото телешко ,филета,рибици и тн е 3-5%
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 24.01.10 15:55.