23.01.10
19:15
Здравеите,
имам едно въпросче. Значи висок съм 1.70 и тежа около 70кг. Имам натрупани мазнини в коремната област. Ходя по три пъти в седмицата на фитнес. Въпроса ми е как да стопя паласките и корема си? Имам степер в нас. Ще има ли ефект ако всяка сутрин на гладно в нетренировъчни дни да се качвам по 30мин на степера или е по-добре на пътека или колело? Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от nakata_bg на 24.01.10 17:35.
23.01.10
19:23
Кардиото е добра идея, ползвай всички уреди. На мен най-добре ми действат крос-тренажор и пътека, на второ място - степер. Колелото не ми е по душа. Истинския успех, обаче, ще постигнеш когато оптимизираш хранителния режим. Ако не го направиш, усилията ти ще останат напразни...
Да, но в нас разполагам само със степер, а когато ходя на зала съм малко ограничен с времето и не ми е възможно да тренирам 30мин повече. За това питам дали ще има смисъл 4 пъти в седмицата по 30мин? :s
23.01.10
19:45
казано от nakata_bg на 23.01.10, 19:38:
...За това питам дали ще има смисъл 4 пъти в седмицата по 30мин? :s
Смисъл има, определено, дори само от степер... ако се храниш по подходящ начин.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.01.10 19:46.
24.01.10
08:55
Стопяването на мазнините зависи от хранителния ти режим най-вече.А кардиото просто подпомага този процес
Кольо Пияндето - може ли да те питам нещо: в подписа ти думите не знам не мога и не искам нарочно ли са написани слято?
казано от anxiety на 24.01.10, 08:55:
Стопяването на мазнините зависи от хранителния ти режим най-вече.А кардиото просто подпомага този процес
Кольо Пияндето - може ли да те питам нещо: в подписа ти думите не знам не мога и не искам нарочно ли са написани слято?
Много ясно, той е един от защитниците на грамотното писане.
Добре ако в нетренировъчни прави кардио, топи мазнини и след това яде малко въглехидрати , а на другия ден си яде нормално като за качване и си направи фитнес тренировката ще има ли ефект ?
24.01.10
14:19
:D
24.01.10
14:43
казано от hardrlz на 24.01.10, 11:04:
Добре ако в нетренировъчни прави кардио, топи мазнини и след това яде малко въглехидрати, а на другия ден си яде нормално като за качване и си направи фитнес тренировката ще има ли ефект?
При такъв режим ефектът ще е или прекалено малък, или ще липсва. По посочения от теб начин може успешно да постигне резултати само човес с наистина доста опит и познания за собственото си тяло. Ако правилно разсъждавам, обаче, такъв човек едва ли би попитал тук как да постъпи при тази ситуация. Затова препоръчвам корекцията да засяга храненето по принцип, а не само тренировъчните дни.
Съвсем умишлено са написани така, затова са оградени с апострофи. Не употребих кавички, за да бъдат възприемани сериозно.
Положението с грамотността е плашещо, особено сред младите хора, които все по-малко познават родния си език. Далеч съм от мисълта, че всички трябва да бъдем филолози... но това, което виждам, води уверено към затриване на българския език. За мен това е важно...
24.01.10
15:35
@hardrlz Няма смисъл от такъв режим.По принцип имаше един подобен режим, благодарение на който 1 човек свали 180кг (даваха го по тв).Значи един ден не яде от “забранениете храни” с мисълта, че на следващия ден ще може да си хапва.Така постепенно се покачва времето.Но едва ли при теб е така.Или ще чистиш и ще се ограничаваш, или няма. Ти решаваш.
@Кольо - абсолютно съм съгласен с теб.
Какво ще рече ограничаване. Нямам много желание да спазвам точно определена диета. Да речем с намаляване на въглехидратите дали ще стане нещо? И ако ги намаля - до колко? Предполагам, че и трябва да спра да се храня след 17-18:00ч? Препоръчайте ми нещо, което да не е диета с точно време и количество за хранене. Дори и да не води до драстично сваляне на килограми, малко по малко да се отслабва (аз не бързам, а и нямам чак толкова много за горене).
Мнението беше редактирано от nakata_bg на 24.01.10 17:34.
24.01.10
21:34
ТОва за спирането на храната след 17 часа е глупост.В ограничение включвам да намалиш сладкото, пърженото , тестяното, абе забранените храни :).Друго гледай да се храниш на всеки 2-3 часа по малко и последното хйранене да е час най-малко преди да си лягаш.Нещо такова.
Е... ако е само това, значи е доста добре :Д А под забранени храни, освен написаните, причисляват ли се и картофи ориз и др. ?
25.01.10
08:29
Картофите ако са пържени - да , ако са варени - веднъж седмично може; оризът - пак веднъж седмично максимум.Боб, леща избягваш от месата гледаш по-често да ядеш пилешко и телешко.Това е, за което се сещам.
25.01.10
13:20
И, какво като махни оръз, картофи (варени)? Той няма откаде да добавя “добри въглехидрати”, пържени картофи не яж както ти казаха, но чак пък 1 път на седмица варени картофи или ориз звучи смешно! Според мен премини на пълнозърнест хляб или го спри за известно време, сутрин на гладно кардио и резултатите ще са ан лице! Успех! :)