24.01.10
21:06
Имам един въпрос относно набиранията. Нямам сила да направя повече от 3 набирания и гледам да ги направя около 4 серии и стигам до 12 с широк надхват и 12 с тесен подхват и оттам нататък нямам сили за нищо. Принципно правя широко гребане с дъмбели и гребане с дъмбел за вътрешната част на гърба и отделно вдигам за трапец, но умората си казва думата и ми пречи най-вече на правилното изпълнение на упражненията.
Питането ми е дали мога да изнеса набиранията в отделен ден, един или два дни преди същинската тренировка за гръб :) за да бъде доколкото се може по-пълноценна?
Извинявам се ако темата не е за този раздел!!!
Темата беше редактирана от Desislava Stoyanova на 24.01.10 21:06.
Странна работа. Според мен можеш да замениш набиранията с вертикален скрипец - широк и тесен хват. А за изнасянето на набиранките в отделен ден - може но не е толкова удачно. По-добре, както казах премини към скрипец, а пролетта/лятото като се постопли ходи на лостове често и се мъчи да вдигаш бройката. :)
Упсех!
Мнението беше редактирано от VEGATA на 24.01.10 21:18.
24.01.10
21:20
Да видим дали съм разбрал,ходиш да тренираш гръб и се оплакваш,че е изтощен ?
Зарежи другите упражнения,явно и само набиранията ти вършат работа.Защо трябва да тренираш отделно “вътрешна” и “външна” част,че и трапец ?!
Още по-добре.Един път прави само набирания,друг - само гребания. :)
24.01.10
21:30
казано от DeadManWalking на 24.01.10, 21:20:
Да видим дали съм разбрал,ходиш да тренираш гръб и се оплакваш,че е изтощен ?
Зарежи другите упражнения,явно и само набиранията ти вършат работа.Защо трябва да тренираш отделно “вътрешна” и “външна” част,че и трапец ?!
Още по-добре.Един път прави само набирания,друг - само гребания. :)
Наистина набиранията ми вършат работа и то доста, такава мускулна треска имам на другия ден, каквато никога след друга тренировка :) Занимавам се с джудо и то състезателно, краката и гърба са ми приоритет и затова може би съм се вманиачил, но наблягам най-вече на тях при силовите тренировки, отколкото на останалите мускулни групи.
Мнението беше редактирано от Desislava Stoyanova на 24.01.10 21:31.
24.01.10
23:57
за да не правя нова тема реших те попитам тук.Прониран (класически,раменен и войнишки) са един и същи хват на набирането.Колко широк с широчината на раменете ли? и това “прониран” същото ли е като надхват ? И още нещо за именно тези набирания прочетох следното “В горно положение извивате гръбнака назад” какво ще рече това,когато вече съм се набрал гърдите ми да са назад от лоста,а таза под лоста или...
старай се да държиш гърдите изпъчени напред,така и ще постигнеш правилната чупка в кръста
25.01.10
13:17
казано от VEGATA на 24.01.10, 21:17:
Странна работа. Според мен можеш да замениш набиранията с вертикален скрипец - широк и тесен хват. А за изнасянето на набиранките в отделен ден - може но не е толкова удачно. По-добре, както казах премини към скрипец, а пролетта/лятото като се постопли ходи на лостове често и се мъчи да вдигаш бройката. :)
Упсех!
Не мисля, че скрипеца ще ти свърши много добра работа. Ти с него можеш да правиш много повече от собственото ти тегло и пак да неможеш да се набираш с неправилна техника. Според мен, извикай някой партньор или някой приятел да те подига леко докато се научиш да правиш поне 6 набирания, от там нататъка е песен! Успех:)
25.01.10
16:17
е че пич като се изморяваш прави ги като първо опражнение и изведи гърба 1ви ден.Ако не помогне по-добре прави друго за гръб.
Поне според мен е по - добре докато натрупаш сила за да ги правиш. Или страрай се да ги правиш правилно, навръщане спускай много бавно, прави като трябва и по 1-но, а накрая отскачай от земята и само се спускай бавно. Ето ни няколко идей.
25.01.10
19:01
казано от ne на 25.01.10, 16:17:
е че пич като се изморяваш прави ги като първо опражнение и изведи гърба 1ви ден.Ако не помогне по-добре прави друго за гръб.
Поне според мен е по - добре докато натрупаш сила за да ги правиш. Или страрай се да ги правиш правилно, навръщане спускай много бавно, прави като трябва и по 1-но, а накрая отскачай от земята и само се спускай бавно. Ето ни няколко идей.
Доколкото виждам не си разбрал. Мога да правя набирания, пускам бавно за да е пълен ефекта, набиранията са първо упражнение и първи ден тренирам гръб и трицепси :)
Въпроса беше, че не ми остават сили после за останалите упражнения и дали ще помогне това да ги изнеса в друг ден.
25.01.10
19:30
При мен е същото с лежанката. Мисля че, не е особено добре да ги изнесеш в друг ден. По добре намали другите или смени набиранията, или просто ги прави с по-малка тежест другите упр. .