25.01.10
09:20
казано от head_hunter на 24.01.10, 18:23:
казано от Мария Никифорова на 24.01.10, 17:00:
Ми в една от преките до Стадиона. Тоест между Стадиона и Ботевградско шосе.
Head_hunter ти не живееш в Подуене :roll: . Такааа, че няма да сме съседи за съжаление :) !!!!!!!
П.П. Тъпото е, че съм от ЦСКА, ха-ха, а евентуално (ако всичко е наред с документацията утре!!) - ще живея в противниковия лагер.. :lol:
Хехехе ами за сега не живея там или поне докато не приключи ремонта. След това не се знае как ще ме стегне шапката.
Иначе ходя честичко да наглеждам кочинката и какви ги вършат майсторите.Мария нали знаеш, че покупката на жилище е сериозно нещо. Извади ли удостоверение за тежести? Искай копие от договора преди да го подпишеш и се консултирай с юрист /нищо, че ще ти кажат “ами то са стандартни договори”/.
Имай в предвид, че агенциите ги интересува само и едниствено парите които ще вземат, а не дали всичко е наред.
В предварителния договор искай задължително да има клауза за анекс към него.
И на мен ми предложиха такъв “бланков” договор, но удариха греда. Предварителния договор беше написан от адвокат и естестгвено защитаваше моите интереси.п.п. Най-гадното на квартала е момента с провеждането на някое дерби или какъвто и да е мач. Квартала е блокиран от наспирали автомобили, полиция и разна пияна измет наричаща се фенове. Колко много години ми се е искало тежка картечница и много експлозиви.
И най важното, стискай палци.
Защото и аз атакувах един апартамент. Проявих се по яко от детектив. Намерих собствениците, въпреки че ги криеха, намерих реалните предложения от предишни кандидати, въпреки че се опитваха да ме извъртят, хванах всички тежести проверки, че даже и искове към имота... Намерих предишните купувачи, от единия даже уговорих да с икупя оценката понеже не му дадоха кредит. Ходих в имота и на оглед на съседен апартамент за продажба, където разпитах за кооперацията и собствениците. Запознах се с домоуправителя, който ми разказа доста неща. Намерих дори строителя от който взех информация и оферта за паркомясто...
И кво? Оказа се друга гениална игра, която мноо убаво щеше да прибере стотина хиляди евро и да ме забърка във филм без отърваване....
Добре, че съм достатъчно луд и с малко неочаквана наглост в точния момент разбрах играта.
И сега съм втрещен и се чудя какво да правя... Всичко направих както трябва. Изнамерих даже свързаните лица...
И съм изумен че даже лице, коеот ми представиха за регионален мениджър на адрес е вътре в играта. Адрес! Най - великите! И се чудя какво да правя. Да реагирам ли, да не реагирам ли. Има ли смисъл, няма ли. Майче няма. Но се кълна, агенция от мен вече просто ей така проценти нема да види. Б*л съм ги! За какво са ми всъщност? Проверките ги правя по добре от тях, всичко разбирам далеч преди тях, достатъчно умен и нахален съм да си проверявам за каквото се сетя. Да им дам 3% от цената задето са ме завели до имота и се мъчат да ме лъжат ли ?
Две неща ще кажа.
1. Имот, който изглежда много добре и е на добра цена е много съмнителен.
2. Най - важното е от кого купуваш. Проверките нищо не показват. Може към имота да няма заявени претенции - н овсе още. Може собственикът да е сключил 10 предварителни договора - няма откъде да го знаеш, те не се регистрират никъде, а са юридически валидни.
И най лошото, ние купуваме имота. Играчите ги придобиват по много начини, уж законни и доброволни. Обче нещата се менят. И ако се смятате по - големи играчи, играйте.... Иначе...
Първо се интересувайте от кой купувате, каква слава му се носи и може л ида е за доверие.
После от цената, големината и тежестите...
Даже вземете си по скъп на квадратен метър имот без потенциал за проблеми отколкото относителн опо евтин дето в най добрия случай ше ви излезе скъпо.
Миме, стоп капарото не е чак такава бомба драга. Помисли за селедният случай: не плащаш стоп капаро, плащаш оценки, проверки, пускаш и си плащаш искане за кредит, а собствениците продължават да търсят купувач и намират.
Ако успееш да сключиш договор без капаро, добре.
Но за хубавите имоти се съмнявам... Трябва някой много гладен за да си сложи главата в торбата, защото с дговора той вече ти преотстъпва правата, договорът е основата на нотариалното прехвърляне...
http://www.youtube.com/watch?v=_67JHBTQ08g - поздрав за всички фенове на хубавата музика
То става някакъв ужас. Срещата уж беше за 14 ч, отмениха я за 16:30.
Оказа се, че собственика на апартамента е в чужбина и на срещата ще бъде някакво упълномощено лице.
И други нещица има, които пораждат подозрения иииии работата почва да мирише.......
Довечера отивам с големи резерви, ще задавам въпроси ииии така, май ще бъде поредния цирк!!
Просто на к’ви неща и казуси се натъкнах с тия огледи не е истина. Даже вече не знам на колко огледа съм била.
Искам си старото ежедневие-е-е-е-ееееее, ама докато не намеря МОЯТ апартамент, ще стискам зъби!!!!
25.01.10
12:35
Е да имаш собствен дом и прилично семейно огнище си е трудно нещо.
25.01.10
13:09
казано от Мария Никифорова на 25.01.10, 12:32:
Оказа се, че собственика на апартамента е в чужбина и на срещата ще бъде някакво упълномощено лице.
И други нещица има, които пораждат подозрения иииии работата почва да мирише.......
Довечера отивам с големи резерви, ще задавам въпроси ииии така, май ще бъде поредния цирк!!Просто на к’ви неща и казуси се натъкнах с тия огледи не е истина. Даже вече не знам на колко огледа съм била.
Искам си старото ежедневие-е-е-е-ееееее, ама докато не намеря МОЯТ апартамент, ще стискам зъби!!!!
ела да живееш при мене
Ха-ха, аз съм с големи претенции... :coolsmile:
П.П. Тоест ако искаш ми продай твоето жилище пък аз ще те оставя да живееш при мене ;-) !! Щото при евентуалнен ‘семеен скандал’ единият ще трябва да изхвърчи, а не искам това да съм аз, ха-ха.... ;-P
Мнението беше редактирано от maria на 25.01.10 13:27.
25.01.10
14:04
Да похваля Иван Шишманов и колегите му: звъннах из Бс да ги чуя приятели и роднини- в Лазур и М.Рудник е нямало проблеми с гръмнали трафопостове :lol: И старейшините потвърдиха, че скоро такава зима не си спомнят. Проблемът обаче изхожда от причината, че има вятър: тук в София дори малко по-студено става нощем, но пък гумичките на колите и рейките не се преебават. Питах баща ми и той ми каза, че освен колата ми да е на завет и затова, а аз му отвърнах, че тук в София нищо не помръдва- пълно безветрие :)
25.01.10
14:10
казано от fanfan на 25.01.10, 10:19:
http://www.youtube.com/watch?v=_67JHBTQ08g - поздрав за всички фенове на хубавата музика
Nice. Евроденс (ретро ‘90) ли слушаш, ако да, евала, това е истинската музика. Поздрав http://vbox7.com/play:b4516001
Браво! Значи Иван се развива положително в насока, различна от фитнеса :) Шегичка :lol:
25.01.10
14:46
казано от Мария Никифорова на 25.01.10, 12:32:
Довечера отивам с големи резерви, ще задавам въпроси ииии така, май ще бъде поредния цирк!!Просто на к’ви неща и казуси се натъкнах с тия огледи не е истина. Даже вече не знам на колко огледа съм била.
Абе дано при тебе да станат по-бързо нещата аз като почнах юли 2007 г. да търся та чак на рождения си ден през 2008 г. подписах нотариалния акт. Голяма разправия беше. На колко такива циркове се нагледах. По едно време се замислях дали в София човек може да си купи читаво жилище. Оплакват се после, че продажби няма - ами сори балъците измряха.
Миме мирише ми, че ще се пробват да ти продадат апартамента с пълномощно, а за мен това си е 99% измама. Гледай и нотариалния акт - ако е дарение бягай далече. За какви пари си говорите?
25.01.10
14:58
казано от introducer на 25.01.10, 14:04:
в Лазур е нямало проблеми с гръмнали трафопостове :lol:
Явно никой от твоите приятели не живее в блокове 16,17,18, 19 и 20 в Лазур :lol:
25.01.10
15:02
казано от Владимир92 на 25.01.10, 14:10:
Браво! Значи Иван се развива положително в насока, различна от фитнеса :) Шегичка :lol:
Да, и мога да ти обясня защо:
ако бодне с вилицата 220Волта не е същото, като да бодне с вилицата 220В...исококалорийно кюфте :lol:
25.01.10
15:06
казано от Oranje на 25.01.10, 15:02:
ако бодне с вилицата 220Волта не е същото, като да бодне с вилицата 220В...исококалорийно кюфте :lol:
Представяш ли си ако става въпрос за междуфазно 380 Волта, или кабел средно напрежение 20 000 волта :lol:
25.01.10
15:10
казано от Иван Шишманов на 25.01.10, 15:06:
казано от Oranje на 25.01.10, 15:02:
ако бодне с вилицата 220Волта не е същото, като да бодне с вилицата 220В...исококалорийно кюфте :lol:Представяш ли си ако става въпрос за междуфазно 380 Волта, или кабел средно напрежение 20 000 волта :lol:
Братята още правят опити, знаеш :)
25.01.10
16:13
казано от Иван Шишманов на 25.01.10, 14:58:
Явно никой от твоите приятели не живее в блокове 16,17,18, 19 и 20 в Лазур :lol:
Те тия блокове са долу до морската. До стадиона няма забележки.
25.01.10
17:28
Еееххх,все си викам,че ще правя кардио,ама като ида и не ми се прави,само като погледна времето навън и се отказвам.. :lol:
25.01.10
17:30
казано от gogata2427 на 25.01.10, 17:28:
Еееххх,все си викам,че ще правя кардио,ама като ида и не ми се прави,само като погледна времето навън и се отказвам.. :lol:
К’во говориш ти бе?! Аз докато се прибрах от фитнеса течностите в носа ми замрузнаха. :lol:
казано от head_hunter на 25.01.10, 14:46:
Абе дано при тебе да станат по-бързо нещата аз като почнах юли 2007 г. да търся та чак на рождения си ден през 2008 г. подписах нотариалния акт. Голяма разправия беше. На колко такива циркове се нагледах. По едно време се замислях дали в София човек може да си купи читаво жилище. Оплакват се после, че продажби няма - ами сори балъците измряха.
Миме мирише ми, че ще се пробват да ти продадат апартамента с пълномощно, а за мен това си е 99% измама. Гледай и нотариалния акт - ако е дарение бягай далече. За какви пари си говорите?
Лелеее, вече претръпнах.
На срещата, в офиса на агенцията бях аз, брокерката, шефа й и ЛИЦЕТО Х. Лицето Х НЕ НОСЕШЕ НИКАКВИ ДОКУМЕНТИ. Каза, че е собственика на апартамента, но юредически собственика е друг човек, който от 3 години бил в Испания. Опълномощеното лице пътувал към София от Шумен. Думата ЦИРК е малка. Записа си на един лист какви документи трябва да предостави и каза, че утре-вдругиден ще ги има. Изобщо не му вярвам. Тоя беше г-н Никой. От г-н Никой ще купя едно НИЩО. Оффф, само дето излязох по-рано от работа, пак пари за таксита, пак студове..... :zip:
Иначе цената е 47500 евро за 74 квадрати, чисти.
Днес си харесах един двустаен - преди срещата с тия клоуни минах на един оглед. Ново строителство, на страхотно място, двустаен на 4-тия етаж, с акт 15, готова сграда - ПРОВЕРЕН СТРОИТЕЛ, РЕНТАБИЛЕН, В СРОК И СТРОИЛ КАЧЕСТВЕНО!!! Амаааа не ми достигат парите. 72 квадрата (62 чисти) за 59600 евро. Умирам си от яд!!!!!!!!!!!!! Едни 30000 лева не ми достигат!!!! Някой може ли да ми заеме???
25.01.10
18:04
казано от p17bull на 25.01.10, 17:30:
казано от gogata2427 на 25.01.10, 17:28:
К’во говориш ти бе?! Аз докато се прибрах от фитнеса течностите в носа ми замрузнаха. :lol:
Ама залата ти сигурно има отопление? ;)
казано от Мария Никифорова на 25.01.10, 17:44:
Едни 30000 лева не ми достигат!!!! Някой може ли да ми заеме???
Банките за какво са? ;)
Никога не бих теглила кредит от банка.
Ако нямам пари - не купувам.
Когато събера и сметна че мога да си позволя нещо - купувам.
Такава съм, като баща ми :coolsmile: .
25.01.10
18:42
Чшшшш.
Ти 50 хил евро ли си събрала?
Много си спестовна! Браво!
Изчакай да ти предоставят документите Миме. Не е необичайно човек д е в чужбина и да възлага продажбата на роднина, приятел или брокер. Ако апартаментът не ти е харесал, друга работа....
25.01.10
19:09
казано от Мария Никифорова на 25.01.10, 17:44:
казано от head_hunter на 25.01.10, 14:46:
Миме мирише ми, че ще се пробват да ти продадат апартамента с пълномощно, а за мен това си е 99% измама. Гледай и нотариалния акт - ако е дарение бягай далече. За какви пари си говорите?Лелеее, вече претръпнах.
На срещата, в офиса на агенцията бях аз, брокерката, шефа й и ЛИЦЕТО Х. Лицето Х НЕ НОСЕШЕ НИКАКВИ ДОКУМЕНТИ. Каза, че е собственика на апартамента, но юредически собственика е друг човек, който от 3 години бил в Испания. Опълномощеното лице пътувал към София от Шумен. Думата ЦИРК е малка. Записа си на един лист какви документи трябва да предостави и каза, че утре-вдругиден ще ги има. Изобщо не му вярвам. Тоя беше г-н Никой. От г-н Никой ще купя едно НИЩО. Оффф, само дето излязох по-рано от работа, пак пари за таксита, пак студове..... :zip:Иначе цената е 47500 евро за 74 квадрати, чисти.
Днес си харесах един двустаен - преди срещата с тия клоуни минах на един оглед. Ново строителство, на страхотно място, двустаен на 4-тия етаж, с акт 15, готова сграда - ПРОВЕРЕН СТРОИТЕЛ, РЕНТАБИЛЕН, В СРОК И СТРОИЛ КАЧЕСТВЕНО!!! Амаааа не ми достигат парите. 72 квадрата (62 чисти) за 59600 евро. Умирам си от яд!!!!!!!!!!!!! Едни 30000 лева не ми достигат!!!! Някой може ли да ми заеме???
Пазари се бе момиче, както казах и по-горе тея продажба не са виждали от месеци.
Казваш им на тея сладури, 47500 Е ми е офертата - кеш и да си помислят, като вмяташ, че новопостроени блокове и агенции за недвижими имоти много.
Като тръгвах тази сутрин за работа гледах няколко новопостроени блокчета по продължението на бул. Цар Борис 3-ти, а на няколко от тях висяха разни платнища, че се продават апартаменти.
п.п. Ако имах сега 30к лева вече да съм женен - с толкова пара все някоя ще се излъже да ме вземе :lol:
Аз се чудих какво да правя след 10тина години. То били лесно :) Или всъщност не е ? :lol:
25.01.10
21:42
Малко,зелено,кръгло, на дъното на тихия океан, с излизащи мехурчета от него, що е то???
Който познае получава една голяма целувка :D
25.01.10
21:43
Аз няма да участвам :D
казано от Martin Tomov на 25.01.10, 21:43:
Аз няма да участвам :D
x2 :lol:
25.01.10
22:25
Аре бе, никой ли не иска цункиииии :kiss: :kiss: :kiss: :lol: :lol: :lol:
26.01.10
05:20
казано от introducer на 25.01.10, 16:13:
казано от Иван Шишманов на 25.01.10, 14:58:
Те тия блокове са долу до морската. До стадиона няма забележки.
Я пак ги питай, защото тази вечер точно до стадиона единия екип си прекараха половината смяна. После и изводите бъзикахме, огромни бяха товарите направо жестоки.
Днес пък се оказа, че докато карах и колата ми изгасна и я оставих до пътя.....май е замръзнала оригиналната нафта от нефтозавода :smirk:
Нищо май месец ще си я прибера :lol:
26.01.10
07:07
Според прогнозата от моя телефон от утре започва затопляне Иване и в неделя ше стигнем до + 10…. Най - тежко е е тая вечер и после край.
Оттука нататъка нали знаеш? Не паркирай под кооперация, нито под дърво... Щото капчуците падат по главите на чуците :)
26.01.10
07:46
Ами да се надяваме защото в момента съоръженията работят в режими на претоварване което никак не е на добре особенно за толкова дълъг период от време.
Колата остана на 50 метра преди спирката на Космос :) спряна е точно пред вратите на трафопоста Космос :lol: . Обаче в момента в който се постопли ще гледам да я измъкна от там, че ми трябва.
казано от D3BEP на 26.01.10, 07:07:
Според прогнозата от моя телефон от утре започва затопляне Иване и в неделя ше стигнем до + 10…. Най - тежко е е тая вечер и после край.
Оттука нататъка нали знаеш? Не паркирай под кооперация, нито под дърво... Щото капчуците падат по главите на чуците :)
За София важи и тунела под НДК ;) Онзи ден какви сталактити се извисяваха през 2 метра между плочите на тавана.. Само си мислех как ако се позатопли леко, туй ще си е като убиец за предните стъкла на автомобилите. :coolhmm:
26.01.10
08:22
http://www.dnes.bg/stranata/2010/01/25/chudo-romite-v-plovdiv-pochnaha-da-si-plashtat-toka.84803
И кое ЕРП работи в Пловдив ;-).
Скоро и в други гета :)
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 26.01.10 08:26.
26.01.10
08:47
-21 при нас в Русе. А аз ще ходя на фитнес след малко...