Драснете по едно коментарче.

24.01.10
22:57

http://vbox7.com/play:3b91bc78#commentTop   как според вас се постига подобно съвършенство.До сега не съм виждал и не познавам човек който да прави по повече от 20 набираня камоли силови ... искам и да ви питам кои мускули участват в упражнението.И кажете какви са тези нови хватове прониран,супиниран,неутрален,аз лично знам само над и подхват....

П.С. не съм посещавал от доста време този сайт поради липса на интернет и незнам дали темата си е на мястото и дали ще бъде актуална,но все пак реших да пробвам...

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 14:31.

25.01.10
00:01

Както се постига това—> http://www.youtube.com/watch?v=pfsTKfUT-RQ
Участват много мускули - бицепси, трицепси, предмишници, рамене, гърди, корем, гръб.

25.01.10
07:12

Натоварва изключително добре цялата горна част на тялото.Имам един приятел в САЩ,който също прави тези неща и казва че този начин на трениране е изключително на мода сред пичовете в квартала му.Колкото до хватовете-надхват-значи прониран,подхват-значи супиниран,а колкото до неутралния той си е неутрален-ако не се сещаш случайно за какъв хват става дума-направи една серия чуково сгъване за бицепс и ще разбереш.

АН

25.01.10
07:52

казано от no_smoking на 24.01.10, 22:57:

http://vbox7.com/play:3b91bc78#commentTop   как според вас се постига подобно съвършенство.До сега не съм виждал и не познавам човек който да прави по повече от 20 набираня камоли силови ... искам и да ви питам кои мускули участват в упражнението.И кажете какви са тези нови хватове прониран,супиниран,неутрален,аз лично знам само над и подхват....

П.С. не съм посещавал от доста време този сайт поради липса на интернет и незнам дали темата си е на мястото и дали ще бъде актуална,но все пак реших да пробвам...

Тоз метне ли ни... няма отърване.

25.01.10
08:23

Винаги съм казвал: можеш ли да правиш набирания кофички и тем подобни не ти трябва да ходиш на фитнес.Според мен тренирането със СТ е най-ефикасно и най-безопасно.Няма как да направиш дадено упражнение толкова грешно, че да се контузиш.Докато във фитнеса трябва да внимаваш при упражненията, защото 1 момент неразсеяност и айде...

25.01.10
08:48

казано от anxiety на 25.01.10, 08:23:

Винаги съм казвал: можеш ли да правиш набирания кофички и тем подобни не ти трябва да ходиш на фитнес.Според мен тренирането със СТ е най-ефикасно и най-безопасно.Няма как да направиш дадено упражнение толкова грешно, че да се контузиш.Докато във фитнеса трябва да внимаваш при упражненията, защото 1 момент неразсеяност и айде...

Искам да те видя как ще тренираш крака с кофички и набирания? :lol:
Или как един 100 кг човек, който никога не е тренирал, ще се мъчи на лостовете?
Плюс това, и с кофички и набирания можеш много лесно да се контузиш. За някои хора собственото им тегло е доста голяма тежест, ако не са достатъчно силни, плюс това, там си имаш ограничение от към упражнения.

Мнението беше редактирано от Петко К на 25.01.10 08:54.

25.01.10
08:53

казано от Петко К на 25.01.10, 08:48:

Искам да те видя как ще тренираш крака с кофички и набирания? :lol: Или как ще се набираш, ако си нетренираш, декондициониран 100 кг човек.
Плюс това, и с кофички и набирания можеш много лесно да се контузиш.

Казал съм: ако можеш да правиш, което изключва 100кг нетрениран.Ако можеш да се набираш и да правиш кофички тренираш гръб, ръце, гърди.Краката може да ги тренираш с клекове, напади. И не можеш да отречеш, че рискът да се контузиш при мъртва тяга или клек е 10 да не кажа 100 пъти по-голям от този при кофички и набирания.

Всъщност рискът за контузия е по-висок при кофичките и набиранията, ако, разбира се, говорим за изпълнения с правилната техника. Просто раменната става е по-податлива, а отделно и много ‘небилдерски’ мускули са слабо тренирани при повечето билдери, и без да им се обръща достатъчно внимание се стига да глупави контузии. Хубавото е, че напоследък се появяват статии за тях и по билдерските списания (мисля, че за ротаторите имаше обширна в миналия ‘Олимп’).

25.01.10
08:59

казано от anxiety на 25.01.10, 08:53:

И не можеш да отречеш, че рискът да се контузиш при мъртва тяга или клек е 10 да не кажа 100 пъти по-голям от този при кофички и набирания.

Напротив, мога.

25.01.10
09:12

И все пак не мога да се съглася с вас...

25.01.10
09:26

Добре де, само примерно - аз мога да правя кофички и набирания. По 30-40 кофи и над 15 набирания в серия.
И значи по твоята логика мога да тренирам само на лостове? За какво, за издръжливост? Ако искам да качвам сила? И как ще тренирам краката с клекове без щанги - по 200 в серия ли да правя или какво? А кръста?
Противопоставяш неща, които нямат нужда от противопоставяне. Лоста и успоредката са ЧАСТ от арсенала уреди, но твърдението, че САМО те са напълно достатъчни за всичко е необосновано.
Е, зависи и какво целиш в крайна сметка, но за балансирано развитие ти трябват и щанги.

25.01.10
10:52

Предимството на тренировката в зала,че можеш да тренираш както с тегло по малко от твоето така и по голямо.Разбира се ако имаш малко ум в главата можеш да се контузиш навсякъде.И ако искаш да изолираш някой мускул,това няма да как да стане на лост или успоредката.
Както споменаха за много хора личното тегло е доста повече от това,което могат да вдигнат.

казано от Biad__ на 25.01.10, 10:52:

Предимството на тренировката в зала,че можеш да тренираш както с тегло по малко от твоето така и по голямо.Разбира се ако имаш малко ум в главата можеш да се контузиш навсякъде.И ако искаш да изолираш някой мускул,това няма да как да стане на лост или успоредката.
Както споменаха за много хора личното тегло е доста повече от това,което могат да вдигнат.

Прав си, само да вметна обаче, че стигнеш ли до изолираните упражнения, то отдавна вече би трябвало да можеш да се набираш и т.н. със собственото си тегло в серии по повечко повторения.
Колкото до лоста и успоредката, лятото мисля да направя няколко клипчета с упражнения на тях, които биха изморили доста от хората тук. С лост, успоредка и на земя може да се тренират всички групи с години напредък и пак да има упражнения, които да не може да направите и 1 повторение с чийтинг :)

25.01.10
13:08

Различни хора - различни цели + безсмислени “спорове” :)
Oranje, добавиш ли и една щанга с малко тежести си на седмото небе. И пак зависи от целите ;)

25.01.10
15:04

и
Имам един приятел,които един пат в месеца прави тренировката си за граб 10 серии по 10 набирания.Слага тейести по него,даже не знам защо ходи този ден на фитес но той си е такав.А гарба му е доста развит,имам предвит че кофички и набирането са най-хубавото нещо!Аз лично повече от шест  не мога о не пропускам да правя набиране.

25.01.10
16:08

Аз лично използвах затоплянето в първите дни на годината и направих 1 тренировка навън на лостовете.Такава мускулна треска и болки след това не бях усещал от доста време в залата.И двата медота са чудесни за трениране.
Само желание да има,а комбинацията от 2те е още по добро нещо.

25.01.10
20:21

За да не пускам нова тема реших да ви попитам тук.Днес ми хрумна нещо...заради студеното време си направих успоредка и лост в апартамента,които взеха че излязоха супер сполучливи...та мисълта ми е добре ли ще е да правя кофички,набиранки,лицеви,коремни.Събират ми се около 250-300 кофички в две разновидности и 120-150 набирания в 4 разновидности, 500 коремни и 150-200 в 2 разновидности лицеви.Всичко това в рамките на около 6-7часа...Целта ми е само да поддържам форма и евентуално,до април,да увелича повторенията на изброените упражнения до максимум за да може като се стопли и изляза да правя сериозните тренировки,да ги правя с повече повторения.

АН

25.01.10
20:32

казано от no_smoking на 25.01.10, 20:21:

За да не пускам нова тема реших да ви попитам тук.Днес ми хрумна нещо...заради студеното време си направих успоредка и лост в апартамента,които взеха че излязоха супер сполучливи...та мисълта ми е добре ли ще е да правя кофички,набиранки,лицеви,коремни.Събират ми се около 250-300 кофички в две разновидности и 120-150 набирания в 4 разновидности, 500 коремни и 150-200 в 2 разновидности лицеви.Всичко това в рамките на около 6-7часа...Целта ми е само да поддържам форма и евентуално,до април,да увелича повторенията на изброените упражнения до максимум за да може като се стопли и изляза да правя сериозните тренировки,да ги правя с повече повторения.

Плс, направи снимки да видим за какво иде реч. Много ми е интересно, защото и на мен ми минават креативни мисли в последно време.

Мнението беше редактирано от Анонимен на 25.01.10 20:33.

25.01.10
20:46

я кажи си скупе или е-майл,че тука така и не разбрах как да ги кача,се са били мноко мб снимките...чуда се кой ще е по добрия вариант през целия ден да тренирам което е доста повече в мащаб но и за по-голям период от време или да правя час тренировка и толкос...При положение че целта ми е да увелича повторенията до април месец ...

26.01.10
13:57

казано от no_smoking на 25.01.10, 20:46:

я кажи си скупе или е-майл,че тука така и не разбрах как да ги кача,се са били мноко мб снимките...чуда се кой ще е по добрия вариант през целия ден да тренирам което е доста повече в мащаб но и за по-голям период от време или да правя час тренировка и толкос...При положение че целта ми е да увелича повторенията до април месец ...

http://imageshack.us/ Ето тук можеш да качиш снимките след което да постнеш във форума линка.Интересно ще е да покажеш какво си сътворил :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1