От къде да започна ? :)

27.01.10
13:36

Здравейте  на всички ! Преди три години и половина пекъснах всички здравословни навици (спорт,здравословно хранене ,сън и тн.)Точната причина и до ден днешен немога да  си я изясня поне за себеси .Може би постигането на много добри резултати ме демотивира някакси(обратно на всякаква логика) да  продалжа и за  напред да се развивам и решението ми  да си дам  “малка ” почивка се оказа  всъщност пагобно за мен.Има се в предвид че много голяма част от хората които се озовават между редовете в този сайт го правят поради причината че искат да променят нещо със себе си със начина  си на живот и най-вече  чувството за непълноценост което сами са си причинили . В случаят говоря за себе си но съм напълно сигорен че много хора разбират думите ми!!! Преди да “напусна ” фитнес залата и стадиона спортувах доста интезивно в продалжение на 3-4 години правех го за здраве за самочувтвие и разбира се  не на последно място са и женските “погледи” но това е една савсем друга тема :)))) Висок сам 198см и “идеалното ми тегло бе 95-97 кг .Бях основно много чист и атлетичен което всъщност и бе стремежа  които си бях наложил да следвам. След 3-4 години в които се тапчех с боклуци (храна ,безалкохолни,алкохол и цигари които пропуших) , заведения жени и тн. Резолтата е просто на лице и е от ясен по ясен !!! Преди пет месеца направих първата голяма крачка със спирането на цигарите (което ми коства още 8 килограма) сега сам на 29 години  114-115 кг като мусколите ми са напълно атрофирали работата ми е доста заседнала (зареждам аптеки) и в голяма част от свободното си време играя покер онлиайн  (което ми е като втора работа защото доходите ми отам всъщност се явяват и основни )
Сега съм твърдо решил да се връщам на “терена” въпрсат върхо какво да почна да работя възтановяване на мусколната маса или първо да се отдам на чистене от което всъщност имам според мен най-голяма нужда ! 
П.с съжелявам за дългия пост и подробностите в които се самозабравих но това е първият ми пост в сайта и исках да се представя по един или друг начин :)

27.01.10
13:57

Ми започни с дневник примерно, това което си написал е един добър увод в обстановката.

Off: Като се гледам накъде съм тръгнала - скоро и аз ще си задавам тоя въпрос (От къде да започна?!), ха-ха....

Мнението беше редактирано от maria на 27.01.10 13:57.

27.01.10
14:39

М да сега видях раздела в които трябваше да постна темата която очевидно не е за тук !

27.01.10
15:37

Тя си е и за тук  :coolsmile: .

Но ако искаш да корегираш храненето и тренировките си, и да се “следиш” отстрани - можеш да си направиш дневник, в който да си поставиш цел и да пишеш за храната, тренировките, мерки, снимки. Каквото не е наред в програмата - специалистите ще дават акъл  :) .

Мнението беше редактирано от maria на 27.01.10 15:39.

27.01.10
16:17

Мерси Мария за компетентните отговори с които посрещна “новобранеца” :)))

“”“"Off: Като се гледам накъде съм тръгнала - скоро и аз ще си задавам тоя въпрос (От къде да започна?!), ха-ха....”“”

Надявам се  не си пропушила и трагнала по жени :))))
Базикам се  естествено въпреки че някои хора сравняват жените с отровата(цигарите) поне за мен вапроса е ясен и образно казано жената е като цигара която сам си  свиваш всичко зависи от тютюна и хартията които ще си вземеш но най- вече от начина по които щте си я свиеш :)))

28.01.10
07:03

1. МускУУУУУУУУУУУл, а не мускОл  ;) ;
2. Усещам как заразявам ‘новобранеца’ със спаммм. Добре, че си спрял цигарите нищо, че си качил 8 кг. Цигарите са гадно нещо!! Аз не пуша и жените твърдо не ме влечат, но тия дни се запасявам яко (разбирай качвам мазно), хапвайки каквото си искам;
3. Пишейки на тебе - все едно пиша на себе си: ЗАПОЧНИ ДА ТРЕНИРАШ. Всички водим заседнал начин на живот и по цял ден сме пред компютър, но тъй и тъй се завръщаш на терена - сега е студено за стадиона - отивай в залата. Знаеш ли колко е яко, особено сега в началото да видиш как ще се запъхтиш, потиш, измаряш бързо, ще ти е тежко и с всяко едно посещение в залата издръжливостта ти и силата ти ще расте, килограмите ще паднат и ще станеш нов човек.
4. Да ама ако не оправиш храната това няма да стане. Безалкохолните газирани напитки ги махаш. На всяко ядене трябва да имаш протеин (яйца/месо/извара/риба...) + въглехидрат (овес/кафяв ориз - гадеееен е/черен хляб/пълнозърнести спагети...) или мазнина.
5. Ще си правиш ли дневник?
6. Лятото наближава, почвай да чисти-и-и-ииииш  :coolsmile: !!!!

Мнението беше редактирано от maria на 28.01.10 07:05.

28.01.10
12:12

Ами да определено знам  какво е чувството по скоро като “вазраждане ” е порачах си вече L-carnitine и в сабота почвам да деяния в залата .Идеята за  дневник вобще не е лоша и би се явила като допълнителен стимулант защото две три седмици след направата му някакси ще прозвучи тъпичко да кажа : “ами аз нещо се отказах” :)))  Само незнам  как няма да ме е срам да  напиша сегашните си дани :)  но всащност не е срамно  от къде тръгваш а до каде ще стигнеш :)

28.01.10
12:18

Пишеш със средно по две правописни грешки на ред, направо не се издържа. Въобразявай се :)

28.01.10
14:11

Съжалявам за грешките учителю все пак си мисля,че това не е форум по граматика. Hе се оправдавам свикнал сам да пиша на латиница,както  и да е за в бъдеще ще се постарая да пиша ясно и четливо,за  да може особи като теб да нямат проблем с прочитането :)

28.01.10
20:32

Сигурно не е форум по граматика, но най-малкото пиши грамотно ако искаш да ти се обърне внимание и да ти се отговори. Съжалявам ако прозвучи грубо, но си на 29 години, а не можеш да пишеш.
Колкото до темата, всеки минава през такива периоди ;) и аз бях така до преди 2 години. Не изтрезнявах, само страдах от любов и някакви такива неща :lol: . Но преди това се занимавах много със спорт, състезателно и в един момент това почна да ми липсва, защото е нещото, в което съм най-добър. Така че, разбирам те идеално! Просто се хващай и започвай. Оправи храненето, започни с леки тренировки и постепенно се завръщай към интензивните.
Ако това ще те стимулира...миналата година станах на два пъти републикански шампион, така че нищо не е загубено ;)
Успех!!!

29.01.10
17:40

тука има хора само с това се занимават. :-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1