Renegade row and press

Днес, в края на тренировката за гръб и трицепс, правих това - Renegade row and press. Стори ми се интересно като упражнение и реших да опитам. Ползвах леки дъмбели (7.5 kg), защото (както и предполагах) се изисква техника на изпълнението. Първите ми впечатления - добре завършва тренировката ми за гръб, при изпълнението му участват невероятно много мускулни групи и натоварва многостранно. Изисква много съсредоточаване, защото лесно може да се допусне лошо движение, след което да се стигне до контузия (разтежение, прищипване, изкълчване...). Трябва да се изпълнява бавно и правилно, тогава мисля, че няма излишен риск. Много мускули стабилизират тялото и движението, това го прави привлекателно за мен като комплексно упражнение за завършване на натоварването.

Някой друг прави ли това упражнение на тренировка? Идеята ми е обмяна на опит и впечатления...

29.01.10
11:03

Правил съм Push up to row,което е подобно и също е комплексно упражнение.Ако се прави с малко растояние между краката е доста трудно,ако не си го правил преди.Това ренегейд като го направя ще го коментирам и него

Хммм... Push up to row също изглежда привлекателно, ще пробвам.
Ще чакам мнение от теб, любопитен съм... внимавай при усукването.

29.01.10
13:11

Renegade row and press - много добро! Опитай с  колкото можеш по-събрани крака :)

Брех... снощи го правих точно така - с почти събрани крака, не повече от един юмрук разстояние между глезените (като постановка за лицеви опори). Съдейки по усещането, което имам вчера и днес, това упражнение ще остане в програмата ми. Е, вярно, че ползвах малко “детски” дъмбели, ама... като за проба не посмях да се правя на бабанка! :lol: Изглежда лесничко, но в момента едва ли ще мога да го направя кадърно с много повече от 10 kg-ов дъмбел. Стабилизирането на тялото по време на това движение натоварва учудващо разнообразно...

29.01.10
16:08

Напротив, никак не е лесно. Аз също го правих с по-малки килограми (по спомен - 12 или 14кг дъмбел) и се припотих много пъти.

Спайдърите са луди по това упражнение.Доста добро е за корем между другото ;)

29.01.10
16:59

Тва за краката не го знаех, ще се пробва. Аз го броя за упражнение за корем/стабилност и го правя вместо планкове понякога.

Днес отново правих това упражнение и затвърдих доброто си мнение за него. Искам, обаче, да предупредя - подбирайте си добре тежестта на дъмбелите и по-скоро го направете с една идея по-леки тежести от това, което си мислите, че можете. Миналата седмица го направих с дъмбели 7.5 kg и днес съвсем “мъжествено” посегнах към 10 kg-овите. Оказа се, че са ми тежки и не мога да контролирам движението и усукването... та срамежливо ги върнах и взех отново 7.5 kg… Явно не съм достатъчно здрав или не разполагам с техника на нужното ниво. Каквото и да е - имайте едно на ум.

03.02.10
18:54

Охх, успокоих се :)
Видяла жабата, че подковават коня та ето ме и мен - добавих преса към така или иначе любимото ми упражнение ренегадско гребане. Първо пробвах с дъмбели 7,5 кг, но въобще не успях да го вдигна  :-/ Сложих възможно най-леките дискчета и се получиха 5 килограма и ми беше добре. Но колко смешно изглеждат само аз си знам. Добре, че няма никой в залата да ме гледа с бебешките дъмбели. Хареса ми упражнението, но смятам да си продължа и само с ренегадското, тъй като там се радвам на по-големи тежести :)

03.02.10
21:38

казано от Anelia на 03.02.10, 18:54:

Охх, успокоих се :)
Видяла жабата, че подковават коня та ето ме и мен - добавих преса към така или иначе любимото ми упражнение ренегадско гребане. Първо пробвах с дъмбели 7,5 кг, но въобще не успях да го вдигна  :-/ Сложих възможно най-леките дискчета и се получиха 5 килограма и ми беше добре. Но колко смешно изглеждат само аз си знам. Добре, че няма никой в залата да ме гледа с бебешките дъмбели. Хареса ми упражнението, но смятам да си продължа и само с ренегадското, тъй като там се радвам на по-големи тежести :)

Е, нормално е! Изискват се усилия за стабилизиране на тялото и след това за да вдигнеш тежестта.
http://video.google.com/videoplay?docid=-2420834204523222346#
Докато правиш ренегатското, можеш след всяко придърпване на дъмбела да изнасяш карак напред (виж на 2.10 и на 3.28 мин от клипчето).

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.02.10 21:38.

04.02.10
08:10

В моята зала това упражнение едва ли ще мога да го правя, защото дъмбелите са кръгли и няма да мога да ги ползвам като упора.

казано от anxiety на 04.02.10, 08:10:

В моята зала това упражнение едва ли ще мога да го правя, защото дъмбелите са кръгли и няма да мога да ги ползвам като упора.

Аз го правя с кръгли дъмбели (други просто няма там, където тренирам). Всичко е въпрос на концентрация и баланс.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.02.10 08:22.

04.02.10
09:17

казано от Кольо Пияндето на 04.02.10, 08:19:

казано от anxiety на 04.02.10, 08:10:

Аз го правя с кръгли дъмбели (други просто няма там, където тренирам). Всичко е въпрос на концентрация и баланс.

x2 Кръглите дъмбели не пречат.

19.06.10
15:55

http://lichentrenior.com/renegatsko-grebane/
Доста наподобява гребане с дъмбел.Четох,че много добро за коремните мускули.Включих го в тренировката си за корем,но усетих доста по-голямо напрежение в гърба,а в корема почти никакво.В крайна сметка упрежнението за гръб ли е по-подходящо или за корем?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1