Четиридневна програма

FI

29.01.10
09:29

Здравейте! имам стаж до около 6 месеца с тежестите. На почти 17 год съм 1.85 80 кг и си съставих програма според упражненията в сайта и тренировъчния сплит го направих гледайки мнения из форумите. Та програмата ми е следната:

Ден 1: Гърди, корем
Ден 2: Гръб, трапец
Ден 3: Почивка
Ден 4: Рамо, корем
Ден 5: Ръце

Ден 1:  Лег
        Кофички: 4с. 8п.
        Флайс: 4с. 8 п.

Коремни преси: 3с. До отказ
        Повдигане краката от вис: 3с. До отказ

Ден 2:  набирания – 4с. 8п. 
        гребане с щанга – 4с. 8п.
        гребане с дъмбел – 4с. 8п.
        пулоувър – 3с. 10п.
        трапецовидно повдигане на рамене с щанга – 4с. 8п.

Ден 4: Раменни преси зад врат – 4с. 10п.
        Раменни преси пред врат – 4с. 10п.
        Ръце встрани – 4с. 10п.
        Ръце напред – 4с. 10п.

Ден 5: Бицепсово сгъване с щанга 3с. 8п.
        Скотово сгъване 3с. 8п.
        21 – 3 пъти

Лежанка тесен хват – 4с. 8п.
        Френско разгъване – 4с. 8п.
        Разгъване на дъмбел зад врат – 4с. 8п.
        Кик-бек – 3с. 10п.

Моля кажете мнение става ли и ако има нещо приемам критики само да стана сносна програмка и след правилно изпълнение и закономерна почивка да има ефект .. ! ;) Мерси предварително

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:00.

29.01.10
10:10

казано от finder на 29.01.10, 09:29:

Здравейте! имам стаж до около 6 месеца с тежестите. На почти 17 год съм 1.85 80 кг и си съставих програма според упражненията в сайта и тренировъчния сплит го направих гледайки мнения из форумите. Та програмата ми е следната:

Ден 1: Гърди, корем
Ден 2: Гръб, трапец
Ден 4: Рамо, корем
Ден 5: Ръце

Ден 1:  Лег
        Кофички: 4с. 8п.
        Флайс: 4с. 8 п.

Ден 2:  набирания – 4с. 8п. 
        гребане с щанга – 4с. 8п.
        гребане с дъмбел – 4с. 8п.
        пулоувър – 3с. 10п.
        трапецовидно повдигане на рамене с щанга – 4с. 8п.

Ден 4: Раменни преси зад врат – 4с. 10п.
        Раменни преси пред врат – 4с. 10п.
        Ръце встрани – 4с. 10п.
        Ръце напред – 4с. 10п.

Ден 5: Бицепсово сгъване с щанга 3с. 8п.
        Скотово сгъване 3с. 8п.
        21 – 3 пъти

Лежанка тесен хват – 4с. 8п.
        Френско разгъване – 4с. 8п.
        Разгъване на дъмбел зад врат – 4с. 8п.
        Кик-бек – 3с. 10п.

Моля кажете мнение става ли и ако има нещо приемам критики само да стана сносна програмка и след правилно изпълнение и закономерна почивка да има ефект .. ! ;) Мерси предварително

Къде забрави краката?

FI

29.01.10
11:28

оф да те ще са в четвъртък като ще ги тренирам по този начин:

клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 10 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 10 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения

така вече по добре ли е :p :?

FI

29.01.10
12:03

някой няма ли да каже мнение бе - добре, зле, не става, става :P мисля да я почвам от 1ви ся ;)

29.01.10
14:05

казано от finder на 29.01.10, 12:03:

някой няма ли да каже мнение бе - добре, зле, не става, става :P мисля да я почвам от 1ви ся ;)

По добре махни едните раменни преси

29.01.10
14:06

казано от finder на 29.01.10, 12:03:

Махни иедните раменни преси

FI

29.01.10
14:09

да ги заменя с нещо или да ги махна и да оставя така деня за рамо ?

Трудно е да се прецени отстрани дали тази програма ще ти се отрази добре (не те познавам като физика най-малкото). До колкото разбирам, ти самият нямаш идея дали ще се справиш с нея. Ето какво ми направи впечатление от prima vista:
- две големи мускулни групи (гърди и гръб) си поставил в поредни дни. Тежичко е това, напълно възможно е да не можеш да направиш пълноценна тренировка за гръб, ако предишния ден си се хвърлил по-здраво на гърдите.
- коремните преси (според мен) не е необходимо да се изпълняват до отказ. Прави различни упражнения за корем (аз виждам само 2 в написаното от теб), за да ги натовариш по-разнообразно (по-ефективно е според моя опит).
- ако не търсиш специален акцент върху трицепса, 4 упражнения за него ми се виждат множко, на фона на 2 упражнения за бицепс. Аз бих правил 3 упражнения за трицепс и толкова бицепс.

Всеки дава мнението си тук доброволно. Бъди търпелив, не изисквай отговор.
Може просто тези, които са видяли темата, да не бързат да коментират.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.01.10 14:53.

FI

29.01.10
15:33

ами ще я пробвам 1 месец и ще кажа дали има резултат а за големте групи си прав и не се съобразих ем сменям вторника с четвъртъка и ще я правя така и махам едно упр. за трицепс. вече по добре ли е ?

FI

29.01.10
15:38

мен ме интересува подбора на упр. добри ли са самия сплит дали е добър и дали ще има ефект в така направената програма с корекциите ?

казано от finder на 29.01.10, 15:38:

мен ме интересува подбора на упр. добри ли са самия сплит дали е добър и дали ще има ефект в така направената програма с корекциите ?

Винаги ще има ефект:
-повече приходи в залата, защото ще ходиш 4, а не 3 пъти;
-още един пример за това, колко не е хубаво прекалено рано да се почват сплитове като този;
-кинетичната енергия на доста дискове ще бъде различна, защото ще ги повдигаш...
За да спрем с безсмислиците е хубаво да кажеш какъв ефект търсиш :)

FI

29.01.10
15:49

ами 1.85 80 кг искам големи ръце сега ми е 37 напомпена искам широк гръб големи гърди и плосък корем :s

FI

29.01.10
15:50

а и аз казах че ако не става ппрепоръчайте ми някаф сплит приемам счкакви мнения и помощ конкретна програма от сайта или нз вие знаете а и само да добавя не вземам нищо и не искам да вземам :)

На твоя стаж и данни бих разделил на две тялото пон/четв и вт/петък. Ръцете в суперсерии, като дори бих пуснал още няколко за антагонистите гърди/гръб и предно/задно бедро, а може би дори и за рамо.
Сплитът е що-годе добър, рамото не е с удачно подбрани упражнения (няма за задно, а предното се товари в 3/4), тук там може да се пипне малко (краката най-вече), но ти е рано за него.

FI

29.01.10
15:56

понеже не те разбрах да та питам 3дневен или 4дневен сплит и конкретен ред на групите така май по добре с конкретни въпроси явно си в час :p

казано от finder на 29.01.10, 15:56:

понеже не те разбрах да та питам 3дневен или 4дневен сплит и конкретен ред на групите така май по добре с конкретни въпроси явно си в час :p

Тренировка А - понеделник и четвъртък
Тренировка Б - вторник и петък
А и Б си ги избираш между бутам/тегля (така няма да имаш трицепс и бицепс обаче заедно), крайници/труп или горна/долна част.
Със 6 месеца стаж не си толкова напреднал, че да товариш една група достатъчно добре, за да й е нужна почивка от цяла седмица. Остави сплитаджиите да си клатят тежестите и расти ;)

FI

29.01.10
16:05

разбирам те кфо ми приказваш ама не моа си напрая тея тренировки А и Б .. кфо да включа .. и т. н. по колко серии  и повторения

29.01.10
16:59

Oranje a с година и няколко месеца дали,ще мога да треирам 4 апти седмично.Тази седмица направих първата си 4 дневна тренировка баят ми се отрази от понеделник и СЕЕ зимам на примафорсе.

казано от amann на 29.01.10, 16:59:

Oranje a с година и няколко месеца дали,ще мога да треирам 4 апти седмично.Тази седмица направих първата си 4 дневна тренировка баят ми се отрази от понеделник и СЕЕ зимам на примафорсе.

4 пъти 4 различни неща, или 4 пъти 2х2?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1