28.02.05
15:53
Здравйте.Мн ще се радвам ако някои даде адекватна оценка на програмата ми:
Понеделник - гръб, трапец и трицепс
Сряда - гърди, бицепс
Петък - крака, рамене и корем
Понеже искам да натоварвам пове4е гардите..мисля да сменя програмите за понеделник и сряда защото когато понеделник се натоваря мн и за сряда нямам мн сила и освен това имам мн гадна мускуклна треска и болка около раменете и гърба..
И др ако може да питам...Аз сега тринирам повече за маса.От всяко опражнение правя по 4 серии долу горе..Добре ли е?..Първо започвам с по малка тежест..12 повторения..после с по голяма..10 третата серия с максимално...6 или 8..и последната - дропинг пак с 10 повторения и малко по малка тежест. Някои са ми казвали 4е е по добре да правиш 2,3 серии с максимална тежест..т.е трява ли да правя пове4е серии на едно упражнение?Иначе аз за една голяма мускулна група правя поне 12-14 серии.. 4 на обикновена лежанка(щанга), 4 на наклонена(щанга), 4 с дъмбели..на наклонена лежанка..3 серии флаис и после 3,4 серии пул-овер.Много ли е..дали претринирам?Защото докато сам в залата понякога чуствам че имам сила и енергия но после почти винаги имам гадна мускулна треска и болки в сухожилията поне ден два след това..и така малко си прецаквам следващата тренировка..От друга страна пък..ако намаля ще има ли пак същия разтеж на мускула?
И др искам да питам..мисля да включа гардите 2 пъти..в понеделник и петак?Много ли е?Защото на мен инструктора ми каза че по добре било веднъж на седмица да се товари една мускулна група за да може да си почине добре.От др страна обаче от понеделник до петак има доста време?Изобчо ще има ли по голям растеж на гардите ако ги правя 2 пъти?Вие как мислите.Аз иначе пия сега супер масс гаин на нутрим и креатин на нутрим и мисля 4е има поне малко ефект от тях..въпреки това не сам станал много силен май.173 съм/63кг/..60 от лежанка 5,6 пъти е доста малко нали?И въпреки това мисля че откакто трнирам силата ми се е овеличила и имам даже и релеф.Което е хубаво..Обаче може би бъркам нещо..
Нямам достатъчно време за да прегледам целия ти пост, затова ще се изкажа само за сплита: не ми харесва да тренираш трицепса в първия ден, а във втория да му разкажеш играта като тренираш гърди, а след това в третия да тренираш рамо (където пак се товари, пък макар и малко)
Според мен измисли някаква почивка...раздели тея 3 дни с поне по 1 ден почивка...нещо такова измисли
Поне смени на Гръб бицепс трапец и гърди трицепс за да дадеш адекватна почивка на трицепса
Ехе..ама аз малко са пообърках..Таз програма дето я писах е за понеделник, сряда и петак..има ден по4ивка..Но въпреки това вав сряда имам мускулна треска на бицепса и не мога да вдигам мн за гарди, а гардите са ми важна група за тва... идеята да тренирам гръб трапец и бицепс ми допада даже я пробвах.Лошото така било уж че мн се натоварвал бицепса докато правиш гръб и после пак докато павиш бицепса..но нали това е целта на тренировката ...бъркам ли??
Иначе мерси мн за саветите...