04.03.05
22:56
искам да ви попитам ако при три пъти седмично трениране два пъти правя предмишница ще я претоваря ли ????
Предполагам, че сте мъж :) по ника. И ви моля да не претиснявате женската част от форума. Моля внимавайте другият път каде пускате темите си!
по-здрави
Емил
Според мен няма да я претовариш. Наскоро написах статия по въпроса и ще можете да я прочетете скоро надявам се.
по-здрави
Ако си начинаещ няма да е добре да я тренираш и два пъти седмично даже защото според мен няма да има ефект
05.03.05
18:02
имай предвид, че като правиш гръб или бицепс тя се натоварва доста =>тренирай я веднъж, но на точното място :wink:
абе като заговорихме за предмишница, значи когато правя бицепс примерно с лост или по тежък дъмбел и много ме боли предмишницата на лявата рака.предполагам това е защото стискам много лоста но няма друг начин.но болката е ужасна направо и най вече боли когато пускам лоста след като съм свършил с серията. подозирам че съм я претоварил защото по принцип не тренирам предмишница (знам че това е глупаво). преди няколко месеца стана така пак направих малка пауза и след 2 седмици всичко беше ок доскоро когато пак ме заболя докато правех бицепса.какво да правя. никак не ми се иска да правя отново пауза с бицепса защото не ми се губи време а ми се тренира,просто незнам какво да правя :?
един приятел има същия проблем само че с дясната ръка,и тои се стяга с някакви ластици там където го боли но каза че болката си седи докато вдига
06.03.05
09:56
Според мен ако тренираш предмишницата три пъти седмично найстина ще я претовариш.Както каза wow трябва да и намериш точното място в тренировките.Аз тренирам предмишницата когато тренирам и рамо, макар и тогава да я претоварвам допълнително мисля че така ми е добре. :) :wink:
Предмищницата се тренира толкова, колкото е нужно. А това при този мускул може по-лесно и безболезнено да се определи (за разлика от другите групи).
А когато те боли при сгъване за бицепс, то тогава намали тежестта в упражненията за бицепса, сгъвай с неутрален хват и включи упражнения за засилване на предмищницата.
Поздрави!
07.03.05
10:32
Предмишницата се претоварва наистина трудно.
Всъщност тя е съвкупност от много малки мускули, с една особеност - доколкото знам.
Рецепторите и за анаболни и катаболни хормони са силно редуцирани.
Т.е. тя се променя доста бавно по размер.
Може би само като правим крака предмишницата не участва, макар че често и там се държим здраво за хватките или стискаме щангата.
Според мен обаче подходът е друг:
Старай се не да максимизираш тренировките за предмишница отделно, а:
Постарай се да максимизираш участието на предмишницата в другите тренировки - например тяга, гребане, набиране, скрипец без фитили и т.н.
Към предложените упражнения мога да добавя маймунски вис и фермерска разходка като нелоши. Или навиване на въже с тежест около пръчка. Но пак казвам: атаката за самостоятелна хипертрофия на предмишницата е слабо полезна. Виж, ако говорим за сила или издържливост - друга работа :)
07.03.05
10:59
Не са много.
Хората с големи предмишници работят вероятно почти постоянно с предмишницата си - да кажем носят мебели или чували, отвиват, развиват... Или пък в културизма - най вероятно пускат предмишницта да участва максимално, както казах, а не я тренират постоянно. Както казах претоварването не е много лесно, а растежът е бавен. С труд и постоянство...
Не се съгласявъм! Познавам хора с много големи предмишници, които използват фитили и т.н. , но я тренират с отделни движения и не носят човали!
по-здрави
Е, сега, всичко си опира до отделния човек, но наистиан и аз не съм видял много хора с големи предмишници, дори такива с големи ръце. Има ги, ама не са много. А лично и аз по-скоро карам предмишницата покраи гърба - хем порасна малко, хем увеличих силата много...Засега отделно не съм я тренирал...но не очаквам голям ефект