25.01.10
13:31
Та въпросчето е следното тренирам от около 2 години с има няма 2 месеца почивка през лято и като ходя на почивка!Сега искам да наблегна малко на ръцете и на бицепсите за обем и размер и се чудя какво да променя в тренировката си , реших да вкарам 2 тренировки за бицепс в седмицата,защото досега тренирам 3 дни като правя по 2 мускулни групи:
Понеделник:Гръб,бицепс, Вторник:Почивка Сряда- гърди с трицепс , четвъртък: Почивка , Петък: Крака и рамо!А сега искам да вкарам тренировката от понеделник още веднъж петък и краката с рамото да отидат в събота!Това добър вариант ли е според вас!
вместо да ги тренираш 2 пъти в седмицата по- добре според мен да изнесеш ръцете в отделен ден ...
няма смисъл от 2 пъти в седмицата ,защото бицепса достатъчно участва в другите упражнения ;)
25.01.10
14:04
Както каза @vencito0o пробвай да видиш как ще ти се отрази да тренираш ръцете в отделен ден, можеш да пробваш и суперсерии. Бицепсите специално се натоварват бая от тренировката за гръб и според мен ако тренираш 2 пъти бицепс+1 път гръб просто ще ги претренираш и хептем няма да растът.
Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 25.01.10 14:05.
25.01.10
14:07
Тренирай си ги един път седмично,като започваш с бицепса щом искам да му дадеш приоритет.Най-добре събери ръцете в един ден(който да е след почивен).Прави Сгъване с щанга от стоеж,Сгъване с дъмбели от полулег и Скотово сгъване.Това са едни от основните за маса в бицепса.Наблегни на храненето.Тренировката без правилно хранене е като орането на нива без да посееш нищо в нея т.е нищо няма да израсне.
25.01.10
14:19
ок мерси на всички за отговорите ще ги сложа в отделен ден бицепс с трицепс!
При мен ръцете като цяло дръпнаха като сложих бицепса при гърдите , а трицепса с гърба.
И при мен така.Бях ги разделил няколко месеца в отделен ден,но се получи тотален застой.След като ги врътнах пак с гърдите и гърба мисля че по добре вървят.И странното ми е че примерно бицепс след гърди слага повече кила спрямо като ги тренирах в отеделен ден ръцете.
26.01.10
14:31
казано от tot2311 на 26.01.10, 14:30:
И при мен така.Бях ги разделил няколко месеца в отделен ден,но се получи тотален застой.След като ги врътнах пак с гърдите и гърба мисля че по добре вървят.И странното ми е че примерно бицепс след гърди слага повече кила спрямо като ги тренирах в отеделен ден ръцете.
И при мен беше така, ма се усетих още първият месец.
Еми аз като видях че нещо не ми влия добре и почнах суперсерий и то си мина времето.
Здравейте, използвам темата за да попитам и аз нещичко!
Както вече знаете съм нов тук, така че ако ми етъп въпроса извинявайте!
Вчера правих упражнения за бицепс, и едно от упражненията ми бе с дъмбели. Направи ми впечатление, че с лявата ръка не мога да направя и половината от повторенията, които правя с дясната. Трябва да отбележа че лявата ръка ми е счупвана три пъти и за това си мисля че е по слабата.
Някой имал ли е такъв проблем, едната ръка да му наполовина по-слаба от другата, и ако има как да разреша проблема!!!
27.01.10
14:27
мод да го изтрие
sry mn
Мнението беше редактирано от Анонимен на 27.01.10 14:29.
dinana нормално е едната ръка да ти е по-слаба , особено щом си начинаещ. Прави упражнения с дъмбели (еднакъж брой повторения за всяка ръка :D)
и силата ще се изравни :)
30.01.10
16:12
Дори и да е много напреднал е нормално едната ръка да му е малко по-голяма и малко по-силна , така че това не е обект за притеснение .
Пробвай да ги събереш в един ден ръцете, ако и тогава няма добър резултат пробвай със срещуположни упражнения в деня за ръце - бицепс, трицепс, бицепс, трицепс, ...
На мен така много добре ми действа.
казано от dinana на 27.01.10, 14:02:
Здравейте, използвам темата за да попитам и аз нещичко!
Някой имал ли е такъв проблем, едната ръка да му наполовина по-слаба от другата, и ако има как да разреша проблема!!!
И започвай със слабата ръка.